Promjena strana

poruka: 29
|
čitano: 2.257
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Promjena strana".
3 godine
protjeran
Promjena strana

mislim da su ovo već očajnički pokušaji zadržavanja igrača na serverima

"Hedonism Is My LifeStyle"©
4 godine
Promjena strana

ROFLCOPTER! Koji su to liqovi :D

Zivim u Starigradu,selu sa 1150 stanovnika.
3 godine
neaktivan
RE: Promjena strana

Stvarno vise ne razumijem ove ljude koji samo cvile da su to ocajnicki potezi blizza da izmuze pare od nas. Oni su firma koja kao i svaka druga pokusava zaradit sto je vise moguce i ovo je sasvim normalno. Osim toga milijun puta sam prije vidio po svakojakim forumima gdje su ljudi pricali kad bi bar blizz stavio promijenu rase. WoW vise nije isti, slazem se ali mi je pun k ljudi koji samo cvile a i dalje igraju.

4 godine
Promjena strana

Nebi trebali to napravit, glupost je.

Za dom - vjera, ljubav i domovina
3 godine
Promjena strana

vrjeme im je da naprave nešto novo WoW 2 ili Diablo 3??

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
4 godine
Promjena strana

Sve za pare  Bogataš. Još malo pa se budu i leveli i itemi mogli kupovati.

Sometime the best defense is to attack!
3 godine
neaktivan
Promjena strana

A igrači su počeli prestajati igrati, pa moraju naći neki način da ih zadrže.

3 godine
protjeran
Marco plemeniti M. kaže...

Stvarno vise ne razumijem ove ljude koji samo cvile da su to ocajnicki potezi blizza da izmuze pare od nas. Oni su firma koja kao i svaka druga pokusava zaradit sto je vise moguce i ovo je sasvim normalno. Osim toga milijun puta sam prije vidio po svakojakim forumima gdje su ljudi pricali kad bi bar blizz stavio promijenu rase. WoW vise nije isti, slazem se ali mi je pun k ljudi koji samo cvile a i dalje igraju.

pa i ja ne razumijem ljude koji automatski prave pretpostavke da ljudi koji komentiraju blizzardove poteze u vezi WoW-a također igraju tu retardiranu igru.

igrao sam je aktivno nekih 2 tjedna dok nisam uvidio u čemu je tu poanta.   Ali znam dovoljno da mogu reći da će ovakav potez vjerojatno biti glup većini starijih igrača, kao i mnogi potezi tj. "promjene" u zadnje vrijeme. Na kraju će igra na kutiji imati oznaku "za djecu od 3-12 godina"

4 godine
l)oolvl kaže...

Imaju 11 milijuna igrača. Sumnjam da su očajni.

Dodatni content nije nikom naštetio, a pored toga ova opcija je opcionalna. Ako ti se ne sviđa nemoj koristiti. The end.

Ne kužim otkud odmah filozofija o flejmanju - idite na SC2 vijest i to radite, jer ovdje stvarno nema logike :/

EDIT: I da, ova mogućnost me podsjeća na novi City of Heroes addon: http://www.gametrailers.com/video/issue-15-city-of/52099

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 21:28 (Adisuki).
3 godine
protjeran
Adisuki kaže...
l)oolvl kaže...

Imaju 11 milijuna igrača. Sumnjam da su očajni.

Dodatni content nije nikom naštetio, a pored toga ova opcija je opcionalna. Ako ti se ne sviđa nemoj koristiti. The end.

Ne kužim otkud odmah filozofija o flejmanju - idite na SC2 vijest i to radite, jer ovdje stvarno nema logike :/

EDIT: I da, ova mogućnost me podsjeća na novi City of Heroes addon: http://www.gametrailers.com/video/issue-15-city-of/52099

11 milijuna ukupno registriranih i od toga max 2-3 milijuna aktivnih, yes.         Nemam ja ništa protiv ovoga, ali malo glupo je da tek sada stavljaju tu opciju, što vjerojatno upućuje na neke probleme sa serverskom populacijom inače bi puno ranije to uveli.   po nekoj logici.

4 godine
Promjena strana

11 milijuna korisnika, 7 milijuna u Aziji, 2 milijuna u SAD-u i 2 u Europi. Ipak, do prave računice lako dođete brojanjem populacije na serverima. Ako je neki server pun, a znate svaku bitniju osobu (lika) na njemu, onda nešto tu smrdi.

Ovaj potez je super, ali nekako mi se čini da nije uzrokovan velikom ljubavi Blizzarda prema igračima, jer su inače bahata stoka, nego mi se čini kao kompenzacija pada prihoda.

Ako računate da prosječan hardcore aktivni igrač ima više od jednog accounta (a 2/3 mojih frendova su takvi), nije baš teško zaključiti u populaciji. U posljednje vrijeme (dok sam igrao prije par mjeseci), osjeti se itekako pad populacija; jednostavno grupa je manje, gužve je manje, AH je drastično siromašniji i to nije zato što su ljudi odjednom prestali igrati i sjede u gradovima.

Štos je da je ovo vjerojatno politika zarade na micropaymentu koja sustavno pokriva pad regularne zarade od pretplata. Kako je pad veći, više ovakvih featura postaje dostupno: transfer, promjena imena, promjena izgleda, instant lvl 55 lik, promjena rase, a što je slijedeće? Pretpostavljam level 55 lik bilo koje klase, lvl 80 lik, n-1 tier na prodaju (1 manje od aktualnog)...

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 23:34 (naxeem).
4 godine
Promjena strana

Iz perspektive bivšeg igrača... loše!!

Nije im trebao ni The Burning Crusade, bar ne na onakav način.

Igra je izgubila ono nešto ovim ekspanzijama...

To doubt, to discredit !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 0:17 (D4RKL1NG).
3 godine
protjeran
Aerendyl kaže...

A igrači su počeli prestajati igrati, pa moraju naći neki način da ih zadrže.

Podatak koji citiras da ovo potkrijepis je...?

3 godine
neaktivan
Promjena strana

biti će pravila da ti smanje level iz 70 na 10, oduzmu više itema i brojne druge gluposti. naravno, oduzmu i nekoliko pravih, ljudskih, novaca.

4 godine
l)oolvl kaže...

11 milijuna ukupno registriranih i od toga max 2-3 milijuna aktivnih, yes.         Nemam ja ništa protiv ovoga, ali malo glupo je da tek sada stavljaju tu opciju, što vjerojatno upućuje na neke probleme sa serverskom populacijom inače bi puno ranije to uveli.   po nekoj logici.

Sa blizzard sajta:  (http://eu.blizzard.com/en/press/081223.html)

World of Warcraft’s Subscriber Definition

World of Warcraft subscribers include individuals who have paid a subscription fee or have an active prepaid card to play World of Warcraft, as well as those who have purchased the game and are within their free month of access. Internet Game Room players who have accessed the game over the last thirty days are also counted as subscribers. The above definition excludes all players under free promotional subscriptions, expired or cancelled subscriptions, and expired prepaid cards. Subscribers in licensees’ territories are defined along the same rules.

Daklem, 11,5 milijuna aktivnih accountova.

Glede komentara tipa da je ovo "očajnički potez zadržavanja igrača",  da 11 od tih 11,5 milijuna ljudi quita ove sekunde WoW bi i dalje bi bio i profitabilan i uspješan prema standardima drugih MMO-ova, kolko očajan može netko biti u takvim uvjetima?

3 godine
protjeran
Promjena strana

ma mogu oni napisat tamo šta hoće, ako mi nabrojiš 11.5 milijuna na serverima dobiješ 100 EUR od mene.

4 godine

Svakako ima logike, ali ne zaboravi da je i apetit Blizzarda nešto sasvim drugačije. Cijela vojska zaposlenih i plaćenih servera ima svoju cijenu; istina, višestruko manju, ali svejedno se svaki gubitak osjeti.

Mogu ti sigurno reći da WoW gubi pretplatnike. Postoji nešto što se zove statistika: ako u mom okruženju od 20 igrača, 14 prestane igrati, a dođe 6 novih, sličan rez možeš primijeniti kao prosjek promjene populacije. Radi se o statistici.

Nadalje, imamo sajtove koji mjere populaciju prilično točno, ali populaciju likova iznad levela 10. Ako uzmeš za činjenicu da skoro svaki igrač ima najmanje 2 lika level 10+, jasno je da brojka od 6,207,408 likova 10-80 u SAD-u i EU realno pada na puno, puno manju brojku. Ja sam čak imao 3 accounta, a o likovima iznad 10 da ne govorim.

Budimo optimistični i recimo da je cenzus promašio, ali i da je broj likova kod istog igrača znatno viši od 1, i imamo drastično manji broj, a po statističkom izračunu, s nekim faktorima poput točnosti i obuhvata cenzusa, broja likova, mrtvih likova (nekorištenih) i sl. dođemo do otprilike 2-3 milijuna igrača u nekoj procjeni.

Ako uzmeš opet statistiku i izračunaš odnos igrače populacije u Aziji i opće populacije u Aziji, dođeš do možda ~6 milijuna igrača, što u konačnici daje ukupan prosjek od nekakvih 6-9 milijuna pretplatničkih računa i cirka 5-6 milijuna igrača.

To je dosta, ali uzmem li u obzir subjektivan osjećaj da je ljudi manje, da za razliku od nekad, "poznajem" svakog bitnijeg na serveru (prosječne populacije), da statistika uzorka govori da je više ljudi prestalo igrati, nego što je počelo, nekako mi se čini vrlo izglednim da Blizzard bilježi pad, a da su PR brojke laž.

Sjeti se i ustupaka koje čini: transferi, imena, izgled, rase, uskoro i strane, meni se čini da se pokušava povećati prihode preko dodatnih izvora. Sjeti se i da je Blizzard u početku najavio da ima neograničene resurse za razvoj Starcrafta 2 (i Diabla 3), a da je nedavno obznanjeno da Starcraft 2 kasni godinu dana jer su programeri bili zauzeti izradom ekspanzije za WoW.

Ako čitaš između redaka, čini se da Blizzard ipak ima značajno smanjene prihode i da se nije mogao razbacivati izgradnjom više razvojnih timova, već je resurse morao dijeliti među projektima. Vjerujem da je u posljednje vrijeme i rad na Diablu 3 znatno usporen, jer se Starcraft 2 privodi kraju.

Sve to ne mijenja činjenicu da je Blizzard i dalje vrlo bogata i moćna kompanija, ali recesija i (po mom mišljenju) drastičan pad populacije u WoW-u, uz ostale pokazatelje, govore da Blizzard ipak malo steže remen i da im nije lako.

Veliki Blizzard ima i velike troškove.

4 godine
l)oolvl kaže...

ma mogu oni napisat tamo šta hoće, ako mi nabrojiš 11.5 milijuna na serverima dobiješ 100 EUR od mene.

Da, firma koja plaća porez na sve te pretplate ima razloga višestruko uvećavati svoje prihode, da im fino dođe porezna i kaže "nego, dečki, đe su pare...", logika ti je nula bodova.

Uostalom, nedavno je izašlo financijsko izvješće Activision-Blizzarda za prvi kvartal 2009, mislim da se spominjala cifra od oko 290 milijuna prihoda od pretplata, što ti dođe na kojih 10-tak milijuna igrača kad uzmeš u obzir popuste na više mjeseci, konverzije različitih valuta, besplatne mjesece, provizije kineza kojima licenciraju WoW i tako...

naxeem kaže...

Mogu ti sigurno reći da WoW gubi pretplatnike.

Ne sporim da gubi pretplatnike, ovih 11,5 je bilo nedugo nakon WotLK i sada je sigurno populacija manja, ali isto tako je sigurno da je i blizzard to očekivao, ono što sporim jest da je ovo "očajnički potez kojim žele zadržati korisnike". Izmust pare od postojećih, sigurno, ali čisto sumnjam da će netko ostat u WoWu samo zato da bi mogao jednom u budućnosti  promjenit stranu, prije će izgubit nešto pretplatnika koji će reć zašto bi ja dizao sad par mjeseci novog lika do 80, odoh zamrznut pretplatu i hladit jaja na jadranu(tako lijepa tako whatever) dok to ne uvedu...

4 godine
Svakako nije "očajnički" potez, kao što sam i rekao. Ali kompenzacija jest.
3 godine
protjeran
dekstroza kaže...
l)oolvl kaže...

Da, firma koja plaća porez na sve te pretplate ima razloga višestruko uvećavati svoje prihode, da im fino dođe porezna i kaže "nego, dečki, đe su pare...", logika ti je nula bodova.

Uostalom, nedavno je izašlo financijsko izvješće Activision-Blizzarda za prvi kvartal 2009, mislim da se spominjala cifra od oko 290 milijuna prihoda od pretplata, što ti dođe na kojih 10-tak milijuna igrača kad uzmeš u obzir popuste na više mjeseci, konverzije različitih valuta, besplatne mjesece, provizije kineza kojima licenciraju WoW i tako...

To što piše na sajtu ne mora biti službeno izvješće koje predaju poreznoj upravi.   Može se raditi o čisto napumpanom broju upravo radi takvih naivaca kao što si ti, da mogu popušiti foru i pomisliti "ej pa ovo je popularna igra, zašto ne bih i ja to igrao".     I eto im automatski  11 500 001    luzera.    Iako, priznat ću da je i  mene jednom davno privukla brojka kad je pisalo 6 000 000 igrača. Kad sam se prvi put ulogirao na medium server, vidio sam samo jednu ogromnu pustopoljinu. Istina, radi se o velikom svijetu, i istina da su im serveri malih kapaciteta, ali odmah sam vidio da tu nešto sigurno ne štima. a od tada do danas se stanje sigurno još pogoršalo, koliko mogu zaključiti iz komentara aktivnih igrača.   Probaj si predočiti 11.5 milja ljudi pa si onda malo pogledaj broj servera i status populacije pa si onda sam zaključi može li to biti istina.

Mogu sa sigurnošću reći da ih sigurno pomalo hvata panika u Blizzardu, ne toliko radi novaca kojih još imaju dovoljno, nego radi dugoročnih planova jer je preočito da sve više i više padaju u očima gejmera, i to samo radi vlastite pohlepe.

Onoga dana kada su Blizzard napustili neki ključni ljudi (malo prije izdavanja TFT ekspanzije za WC3 koja je btw također katastrofa naspram originala),  Blizzard je postao jedna vrlo lopovska kompanija orijentirana samo na mase.  Istina, kvaliteta je još uvijek tu, ali daleko je to od starog Blizzarda.

4 godine

Sam Lantinga je napustio, tako da...

3 godine
naxeem kaže...

a tko je Sam Lantinga

AKO SAM NEŠTO NAPISA ILI POMOGA ODMA STAVI HVALA TO JE NAREDBA JESI ČU!!!!!!!!!!!!!!!!!Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
4 godine
sk8 4 life kaže...
naxeem kaže...

a tko je Sam Lantinga

Slouken

3 godine
naxeem kaže...
sk8 4 life kaže...
naxeem kaže...

a tko je Sam Lantinga

Slouken

aaaaa on LOL . Sad će ga EA zaposlit 100%

AKO SAM NEŠTO NAPISA ILI POMOGA ODMA STAVI HVALA TO JE NAREDBA JESI ČU!!!!!!!!!!!!!!!!!Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
4 godine

l)oolvl kaže...
dekstroza kaže...

To što piše na sajtu ne mora biti službeno izvješće koje predaju poreznoj upravi.  

To što piše na sajtu je u službenom izvješću koje podnose ovim likovima. Javne kompanije u USA moraju po zakonu podnositi ta izvješća i javno ih objavljivati, a varanje na takvim formularima je big no-no i kod njih se za takve stvari ide u zatvor.

l)oolvl kaže...

Može se raditi o čisto napumpanom broju upravo radi takvih naivaca kao što si ti, da mogu popušiti foru i pomisliti "ej pa ovo je popularna igra, zašto ne bih i ja to igrao".     I eto im automatski  11 500 001    luzera.    Iako, priznat ću da je i  mene jednom davno privukla brojka kad je pisalo 6 000 000 igrača.

Ja WoW igrah na početku i quitah dosta prije TBC-a. Opet ti fali logika, samo zato što si ti povodljiv za masama, ne znači da su svi.

l)oolvl kaže...

Mogu sa sigurnošću reći da ih sigurno pomalo hvata panika u Blizzardu, ne toliko radi novaca kojih još imaju dovoljno, nego radi dugoročnih planova jer je preočito da sve više i više padaju u očima gejmera, i to samo radi vlastite pohlepe.

1.padaju u očima jednog djela hardcore gejmera, možda.

2.broj hardcore gejmera < broj casual gejmera

3.??

4.profit!

3 godine
protjeran
Promjena strana

čuj, nemam ja namjeru prepirat se s tobom, ali vidjet ćeš i sam jednog dana, ako nastave sa retardiranim potezima, kakva će biti percepcija Blizzarda kao kvalitetnih developera, a i na kraju kako će to sve utjecati na njihove financije.   Ništa ne može da traje vječno, pa tako ni WoW.

Meni osobno su se zgadili već sa TFT-om s kojim sam bio jako razočaran nakon genijalnog ROC-a.   Počeli su raditi toliko glupe stvari da izbace patch samo radi neke promjene u bannerima na b.netu, dok svi očekuju napokon neke promjene u balansu.     Ne moraš biti hardcore gamer da bi zaključio da su zbilja postali jadni u zadnje vrijeme.

3 godine
Promjena strana

Mene to ne tangira... Nema sanse da ja placam bilo kakvu pretplatu za neku igricu. Ima slicnih, nesto malo losijih, a besplatnih...

A to sto rade je izvlacenje onoga sto se jos moze izvuci od para. Ocito da uskoro slijedi novo 'iznenadjenje' s mjesecnom pretplatom, a ne bi se cudio i da s WoW-a maknu pretplatu i svedu je na nesto tipa Runes of Magic, Rohan ili nesto trece.

4 godine
neaktivan
Promjena strana

Mene ne pogađa to što oni gube pretplatnike ili tkozna što, već da na svijetu postoji 11.5 mil. ljudi koji nemaju drugog posla nego igrat WoW "aktivno".

Naravno da i ja volim zaigrat vikendom kad imam vremena ili na godišnjem malo, ali ono, max koji sat a ne sad gubit vrijeme na dizanje nekog levela fiktivnom liku online.

U biti, svatko se drzi onog sto ga zanima....

3 godine
Lightning kaže...

Mene ne pogađa to što oni gube pretplatnike ili tkozna što, već da na svijetu postoji 11.5 mil. ljudi koji nemaju drugog posla nego igrat WoW "aktivno".

Naravno da i ja volim zaigrat vikendom kad imam vremena ili na godišnjem malo, ali ono, max koji sat a ne sad gubit vrijeme na dizanje nekog levela fiktivnom liku online.

U biti, svatko se drzi onog sto ga zanima....

problem je što WoW igraju djeca koja nemaju što radit po cjele dane...a to su krivi roditelji oni misle bolje da je u sobi na sigurnom nega da se vucara po gradu i uvaljuje se u ko zna što.

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice