Nadam se da će izaći, planiram kupiti Psychonauts za Božić kad sakupim pare. A nastavak ću preorderati, ako se odluče za izradu.
Ah, na slici je misija s Napoleonom. Oh, ah, uspomene.
Nadam se da će izaći, planiram kupiti Psychonauts za Božić kad sakupim pare. A nastavak ću preorderati, ako se odluče za izradu.
Ah, na slici je misija s Napoleonom. Oh, ah, uspomene.
Ovaj članak više spada u osobni stav nego pod vijesti (proljev moralne mudrosti ).
Ovo nije primjer na kojem se vidi kako piratstvo štetno djeluje jer nema nikakve veze sa piratstvom.
Psychonauts je izašao 2005 (2006) godine i nije ostavrio komercijalni uspjeh (ispod 100 000 prodanih kopija... po wikipediji)
Rijetko koja igra koja ne ostvari dobru prodaju dobije nastavak ( npr. Kayne and Lynch ).
Logika autora je da ako svi ljudi koji su od 2005 do sad kupili igru po punoj cijeni ili makar akciji na steamu kupe i nastavak da će igra
biti profitibilna. Pa no shit Sherlock, a možeš biti siguran u prodaju naravno da bi našao izdavača, ali brojke govore svoje.
citiram: "Sjetimo se Demigoda i kako je završila priča o kvalitetnoj igri bez zaštite"
komentiram: " Bwhahahahahahahahahahahahahah, cekaj da dodem do zraka, bwahahahahahahahahahahahaha, itd..."
fallout 1 i 2 skupa nisu ostvarili cini mi se niti par stotina tisuca prodanih primjeraka pa nastavkak ima i spremni su razni bili uloziti u nastavke, gle cuda.
Psyconauts probao i nije mi se gameplay nikako svidio. A neznam ni osobno nikoga tko je igrao tako da nece vecini ni faliti previse. A i ako imaju vjeru da je projekt dobar neka sami uloze i naprave kao sto rade neki u siromasnim zemljama. Sve mi se cini da ti developeri u americi u zadnje vrijeme samo gledaju kako da izvuku lovu od izdavaca a dalje sto bude koga briga.
Fallout 2 mi je najbolja igra ikad ( valjda zato što mi je među prvim igrama koje sam igrao, a i zbog same igre :)) )
Ne znam koji je budget bio ni za F1 i 2 ni za psychonauts, ali pretpostavljam da omjer uloženo/dobiveno nije velik.
Interplay je čini mi se propao prije nego što su izdali njihovu verziju fallouta 3, a sami njihovi nastavci BOS i Tactics nisu bili kvalitetni.
Nadam se da će nastavak Psychonautsa izaći jer je prvi dio stvarno bio remek djelo. 
Ovaj članak više spada u osobni stav nego pod vijesti (proljev moralne mudrosti ).
Ovo nije primjer na kojem se vidi kako piratstvo štetno djeluje jer nema nikakve veze sa piratstvom.
Psychonauts je izašao 2005 (2006) godine i nije ostavrio komercijalni uspjeh (ispod 100 000 prodanih kopija... po wikipediji)
Rijetko koja igra koja ne ostvari dobru prodaju dobije nastavak ( npr. Kayne and Lynch ).
Logika autora je da ako svi ljudi koji su od 2005 do sad kupili igru po punoj cijeni ili makar akciji na steamu kupe i nastavak da će igra
biti profitibilna. Pa no shit Sherlock, a možeš biti siguran u prodaju naravno da bi našao izdavača, ali brojke govore svoje.
slažem se potpuno i još bih nadodao na vezani članak;
igru treba znati dobro izreklamirati kao ovaj usrani COD black ops i da vidiš zarade.
Fallout 2 mi je najbolja igra ikad ( valjda zato što mi je među prvim igrama koje sam igrao, a i zbog same igre :)) )
Ne znam koji je budget bio ni za F1 i 2 ni za psychonauts, ali pretpostavljam da omjer uloženo/dobiveno nije velik.
Interplay je čini mi se propao prije nego što su izdali njihovu verziju fallouta 3, a sami njihovi nastavci BOS i Tactics nisu bili kvalitetni.
Meni je ipak fallout 1 vjerojatno jedan od najboljih igara ikaga, definitivno u top 3 rpgova.Dakako i fallout 2 mi je bio odlican i prosao sam ga puno puta.
Omjer ulozenog dobivenog je tada za igre bio dosta velik jer se u igre nije tako puno ulagalo. Razvojni timovi su se satojali od nekoliko ljudi a na marketing se trosilo uopce nije.
Ali danas se ne gleda omjer nego ozarada, pa se u film ili igru ulozi 200 000 000 $ a zaradi 300 000 000 $ pa je zarada 100 000 000$ i to je super jer ako ulozis u projekt 1 000 000 $ i zaradis 10 000 000 $ jeste veci omjer ali zarada puno manja i nijedan sutdio to ne zanima. PA samo pogledaj koliki su budzeti za marketing u zadnje vrijeme? Veci nego za sve ostalo skupa. U igru uloze 50 miliona a u marketing 150 miliona. Smijesno.
Meni je tactics bio skroz dobar i odigrao sam i njega par puta a bos je bio ipak nesto za konzole ( u prijevodu smece ).
Da, intreplay jest propao dok ni alpha verzija fallouta 3, tj. van buren projekta, nije bila gotova.
A fallout 1 sam tek pred koju godinu igrao, ali nisam imao vremena za nešto duže od pola sata, sat.
Slažem se da se sada gleda profit. Problem indi i manje poznatih studija je upravo taj marketing. Ne mogu se mjeriti u
tome sa izdavačima poput EA i activisiona, ali to znači da trebaju napraviti nešto novo ili drugačije što će ih samo po sebi promovirati.
Primjer bi bio mount & blade, meni sasvim solidan indi rpg, koji ima jako dobru podršku zajednice, a navodno je dobar
i minecraft, ali njega nisam probao. Negativan primjer bi bile igre Dereka Smarta. Zamaskirane excel tablice sa "steap learning curve-om",
a on opet ima dovoljno sredstava da pravi MMO.
A fallout 1 sam tek pred koju godinu igrao, ali nisam imao vremena za nešto duže od pola sata, sat.
Slažem se da se sada gleda profit. Problem indi i manje poznatih studija je upravo taj marketing. Ne mogu se mjeriti u
tome sa izdavačima poput EA i activisiona, ali to znači da trebaju napraviti nešto novo ili drugačije što će ih samo po sebi promovirati.
Primjer bi bio mount & blade, meni sasvim solidan indi rpg, koji ima jako dobru podršku zajednice, a navodno je dobar
i minecraft, ali njega nisam probao. Negativan primjer bi bile igre Dereka Smarta. Zamaskirane excel tablice sa "steap learning curve-om",
a on opet ima dovoljno sredstava da pravi MMO.
Ma problem je pohlepa velikih studia i nevoljkost developera na rizik jer su prestrasena djeca ( bar vecina njih danas ). Sto fali da neki tim od 20 ljudi zaradi 10 000 000 $ u dvije godine rada? Nista. Ali nisu sigurni da ce zaraditi iako mogu zaraditi i vise. Primjer witcher, stalker, itd.
Svi hoce puste milione ili nece riskirati svoje novce.