Smrt u malome

poruka: 11
|
čitano: 1.105
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Smrt u malome".
5 godina
Smrt u malome

Slažem se da "jeftinjače" mogu u slučaju krutosti developera negativno utjecati na industriju, međutim kako bi to izbjegli developeri moraju izbacivati igre koje nude nešto više od puke zabave.

Jer se logičan odabir između jeftine i skupe igre koja ne nudi ni ne predstavlja ništa drugo nego kraćenje vremena nameće se sam po sebi.

Hvala bogu pa su tu naslovi poput Heavy Raina, RDR-a, Alan Wakea, Portala, The Witchera, L.A. Noirea, Metroa itd... koji su na sebi svojsven način drugačiji, iako u srži slični nečem već viđenom na ovaj ili onaj način. Za takve mi igre nikad nije bilo žao dati novac.

Ako će pad prodaje natjerati developere da više sebe daju u igru i da ona uz sredstvo mužnje novca (što jednostavno mora biti) bude i nešto posebno, nešto što će privući masu svojom "dušom" kako to popularno zovemo - dapače, pozdravljam male "glupave" igrice za 1$.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 14:15 (Danny_HR).
4 godine
Re: Smrt u malome

Samo ima caka ova jeftinjača se pređe za par h igranja i košta par $ ili 1$ kako je već navedeno, ali također igra od 60$ i više se isto prođe za par h (npr CoD), pa mi se čini da nije problem u jeftinjačama koliko u cijenama igara i lijenosti tvrtki koje žele za malo rada dobiti hrpu love ;) Tako da neka se te skuplje igre malo više prošire od par h igranja na jedno par dana

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
2 godine
Smrt u malome

Nije problem u "jeftinjačama", pošto se one uglavnom zadržavaju na pametnim telefonima. Industriju visokobudžetnih naslova uništava tzv. indie scena, odnosno izrodi poput Minecrafta, koji prodaju pola igre u pola cijene, pod izlikom nekakve orginalnosti i zabavnosti, što očito samo ja ne vidim.

1 14 hvala 0
5 godina
fredii kaže...

Samo ima caka ova jeftinjača se pređe za par h igranja i košta par $ ili 1$ kako je već navedeno, ali također igra od 60$ i više se isto prođe za par h (npr CoD), pa mi se čini da nije problem u jeftinjačama koliko u cijenama igara i lijenosti tvrtki koje žele za malo rada dobiti hrpu love ;) Tako da neka se te skuplje igre malo više prošire od par h igranja na jedno par dana

Sama duljina nije i ne bi smjela biti presudan faktor.

Call of Duty je generička igra i od nje se ne bi trebalo očekivati mnogo.

S druge strane, Alan Wake se može završiti za 6-9 sati, ovisno kako igraš, međutim on ima umjetničku vrijednost (meni osobno svakako, netko se neće složiti samnom), ono nešto što ga čini posebnim. Definitivno je igra koja vrijedi 60$.

Ponavljam, duljina nije presudan faktor. Ponekad je manje - više.

Naravno, ja kad govorim u ovom kontekstu govorim isključivo o singleplayeru.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 14:45 (Danny_HR).
4 godine
Danny_HR kaže...
fredii kaže...

Sama duljina nije i ne bi smjela biti presudan faktor.

Call of Duty je generička igra i od nje se ne bi trebalo očekivati mnogo.

S druge strane, Alan Wake se može završiti za 6-9 sati, ovisno kako igraš, međutim on ima umjetničku vrijednost (meni osobno svakako, netko se neće složiti samnom), ono nešto što ga čini posebnim. Definitivno je igra koja vrijedi 60$.

Ponavljam, duljina nije presudan faktor. Ponekad je manje - više.

Naravno, ja kad govorim u ovom kontekstu govorim isključivo o singleplayeru.

Reci to djevojci/zeni pa ces da vidis sta ce da ti kaze {#}

He who dares, wins
4 godine
protjeran
Sinatra kaže...

Nije problem u "jeftinjačama", pošto se one uglavnom zadržavaju na pametnim telefonima. Industriju visokobudžetnih naslova uništava tzv. indie scena, odnosno izrodi poput Minecrafta, koji prodaju pola igre u pola cijene, pod izlikom nekakve orginalnosti i zabavnosti, što očito samo ja ne vidim.

Ne bih se slozio  da indie scena unistava gaming scenu. Mislim bas suprotno. Jedino indie scena danas radi igre kakve bi one trebale bit. Sve vise uzivam u takvim igrama dok blockbuster igre u sebi imaju sve vise klišeja te ih prilagođavaju sve sirem krugu ljudi sto meni osobno smeta. Smeta mi prilagođavanje određenog zanra ljudima kojima se taj zanr uopce ne igra. Vise sam uzivao u igrama kao sto su Torchlight, Amnesia, Penumbra, Emergency 2012 nego u jednom Dead Spaceu 2, Assassins Cread-u...

3 godine
protjeran
krayzie kaže...
Sinatra kaže...

Ne bih se slozio  da indie scena unistava gaming scenu. Mislim bas suprotno. Jedino indie scena danas radi igre kakve bi one trebale bit. Sve vise uzivam u takvim igrama dok blockbuster igre u sebi imaju sve vise klišeja te ih prilagođavaju sve sirem krugu ljudi sto meni osobno smeta. Smeta mi prilagođavanje određenog zanra ljudima kojima se taj zanr uopce ne igra. Vise sam uzivao u igrama kao sto su Torchlight, Amnesia, Penumbra, Emergency 2012 nego u jednom Dead Spaceu 2, Assassins Cread-u...

Plants vs Zombies, kada bih rekao koliko je volim, bilo bi me stid.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
3 godine
Sinatra kaže...

Industriju visokobudžetnih naslova uništava tzv. indie scena, odnosno izrodi poput Minecrafta, koji prodaju pola igre u pola cijene, pod izlikom nekakve orginalnosti i zabavnosti, što očito samo ja ne vidim.

I neka ju unistavaju. Dobar dio tih "izroda", kako ih nazivas, pruzaju veci "bang for the buck" kako bi ameri rekli. Prije tjedan-dva sam gledao nekakvu prezentaciju nekog lika koji se bavi razvojem MMO igara i koji je tvrdio kako se sadrzaj u singleplayer igrama namjerno smanjuje da bi igra bila kraca, jer prosjecni gamer ne zeli igrati igru vise od 6 sati zbog gubitka interesa. E pa sorry, ali ja nemam attention span buhe i nesto sto me doista zanima mogu igrati jako jako dugo. Niti su mi potrebni achievementi i ine pizd***** da me tapsaju po ramenu i podizu mi ego dok igram...

Ako je igra sranje, ne mozes ju uciniti dovoljno kratkom da bih ju ja uspio prijeci... {#}

U suprotnosti s time, ako je igra dobra odvojit cu koliko je god potrebno vremena za nju i reciklirati sav materijal u njoj.

Da se nadovezem i na temu, tu spadaju i igre za mobitele koje za svoju cijenu pruzaju stvarno pristojnu kolicinu zabave. A gdje su tek jos u cijeloj toj prici free naslovi...

Poanta je, lova nikako ne moze biti placebo za dobru ideju. Drek u koji je nabacano puno love postaje samo skupi drek.

Skuplja produkcija = manja sklonost eksperimentiranju i riskiranju. Jeftina produkcija = veca sklonost eksperimentiranju jer igraci indie scene ne mogu racunati na privlacenje masa nekim brandom ili flashy efektima, te se moraju istaknuti originalnoscu...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 15:38 (rustweaver).
4 godine
protjeran
rustweaver kaže...
Sinatra kaže...

Industriju visokobudžetnih naslova uništava tzv. indie scena, odnosno izrodi poput Minecrafta, koji prodaju pola igre u pola cijene, pod izlikom nekakve orginalnosti i zabavnosti, što očito samo ja ne vidim.

I neka ju unistavaju. Dobar dio tih "izroda", kako ih nazivas, pruzaju veci "bang for the buck" kako bi ameri rekli. Prije tjedan-dva sam gledao nekakvu prezentaciju nekog lika koji se bavi razvojem MMO igara i koji je tvrdio kako se sadrzaj u singleplayer igrama namjerno smanjuje da bi igra bila kraca, jer prosjecni gamer ne zeli igrati igru vise od 6 sati zbog gubitka interesa. E pa sorry, ali ja nemam attention span buhe i nesto sto me doista zanima mogu igrati jako jako dugo. Niti su mi potrebni achievementi i ine pizd***** da me tapsaju po ramenu i podizu mi ego dok igram...

Ako je igra sranje, ne mozes ju uciniti dovoljno kratkom da bih ju ja uspio prijeci... {#}

U suprotnosti s time, ako je igra dobra odvojit cu koliko je god potrebno vremena za nju i reciklirati sav materijal u njoj.

Da se nadovezem i na temu, tu spadaju i igre za mobitele koje za svoju cijenu pruzaju stvarno pristojnu kolicinu zabave. A gdje su tek jos u cijeloj toj prici free naslovi...

Poanta je, lova nikako ne moze biti placebo za dobru ideju. Drek u koji je nabacano puno love postaje samo skupi drek.

Skuplja produkcija = manja sklonost eksperimentiranju i riskiranju. Jeftina produkcija = veca sklonost eksperimentiranju jer igraci indie scene ne mogu racunati na privlacenje masa nekim brandom ili flashy efektima, te se moraju istaknuti originalnoscu...

kad se sjetim BG2 sa ekspanzijom je imala jedno 100 sati gameplaya(naravno sa istrazenim svim mogucim, vise manje svim side questovima rijesenim itd...)

a da ne spominje koliko puta sam ju tak presao :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 16:28 (grimyHR).
3 godine
Sinatra kaže...

Kako možeš tako nešto izjaviti? Indie scena hrani idejama i inovacijama mainstream bilo da je riječ o igrama, glazbenoj, filmskoj industriji itd. Teže će se mainstream odlučiti za neki eksperiment, a to indie radi stalno.

4 godine
protjeran
Sinatra kaže...

kako nitko ne shvaća jadnog dečka; dakle napisao je "industriju visokobudžetnih", a visokobudžetne su upravo te koje najčešće u sebi nemaju previše originalnosti, što ne znači da svejedno ne mogu pružiti dobru zabavu.  Tvrdnja sasvim stoji.   Od svih indie igara njih možda 10ak % ustvari zaslužuje biti odigrano, ostatak su poluproizvodi i još gori od "neoriginalnih"  visokobudžetnih naslova.

jeftinjače od jedan dolar su uglavnom rezervirane za mobitele što je sasvim drugo tržište od igara za konzole i računala što znači da proizvođačima takvog softvera to ne bi trebalo predstavljati preveliki problem.

Hedonism Is My LifeStyle
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice