Spremite se za Mass Effect 3

poruka: 27
|
čitano: 2.150
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Spremite se za Mass Effect 3".
2 godine

Uh što volim igre i filmove ovakvoga tipa. Jedva čekam!!!

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi ali ćud nikad!!!
2 godine

Prica me ganula i suza sama kanula {#}

Mislim da ce uskoro (mnogima) hitno trebati godisnji odmor {#}

Legenda se vratila {#}

5 godina

Od 6. počinje predigraća tišina, internet se svodi na email i casual vijesti da ne bi spoilao igru... :)

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
17 mjeseci

A da film naprave? :D

2 godine
Re: Spremite se za Mass Effect 3
Nisam igrao jedinicu, a dvojku sam samo zapoceo. Dali odigrati svo troje u komadu pitanje je sad..
Battlelog ~ UrbanFsk
5 godina

Ne bih htio nesto da indiciram,ali je "igra vec izasla".

3 godine

Hell yea! :D

There is a troll in all of us!
2 godine
Romano kaže...

Ne bih htio nesto da indiciram,ali je "igra vec izasla".

Samo fali onaj glavni dio trenutno {#}

4 godine
Od 6.3 kreće pad ocjena :)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
3 godine

Ja sam Mass Effect 3 Ready!!!!

Samo se ceka ......................?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 22:07 (lmutak).
4 godine
lmutak kaže...

Ja sam Mass Effect 3 Ready!!!!

Samo se ceka ......................?

uplata na origin.

4 godine
Sale_ds kaže...
Nisam igrao jedinicu, a dvojku sam samo zapoceo. Dali odigrati svo troje u komadu pitanje je sad..

Najstrože ti preporučujem da odigraš sve za potpuni užitak.  {#}

POSJETITE: http://www.speedtest.net/wave/d2d7601cbc23a8a8
5 godina

psihicki i fizicki sam pripremljen

sljedeci korak je izolacija od civilizacije tokom igranja

It's not who u are, it's who u know.
2 godine
protjeran
Sale_ds kaže...

Ako odigraš prvo dvojku pa onda jedinicu fejspalmat češ jer je večini ljudi jedinica gora na svaki mogući način. Rađe odigraj prvo jedinicu jer onda prelaziš s gore igre na bolju(na dvojku).

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 23:33 (storm780).
5 godina
storm780 kaže...
Sale_ds kaže...

Ako odigraš prvo dvojku pa onda jedinicu fejspalmat češ jer je večini ljudi jedinica gora na svaki mogući način. Rađe odigraj prvo jedinicu jer onda prelaziš s gore igre na bolju(na dvojku).

tako sam se ja zaje8a sa kotorom

prvo prisa duju pa onda jedinicu...

It's not who u are, it's who u know.
5 godina

Trailer je žestok, muzika nabrijava  "Two Steps from Hell - Protectors of the Earth" 

Nisam igrao niti jedan Mass Effect, ali nikada nije kasno.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
4 godine
storm780 kaže...
Sale_ds kaže...

meni osobno bolja je jedinica zbog priče, a sama srž igre u oba nastavka je više manje ista...

ps. nisam igrao DLCove

Stay a while and listen...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 1:25 (pad0branac).
2 godine
storm780 kaže...
Sale_ds kaže...

Ovo za jedinicu uopšte nije tačno. Igra je bolja u svakom aspektu, kod većine je problem taj što su zaglupljeni crysis-om i call of duty-jem.

Evo Vam moje iskustvo.

Ja sam prvo probao keca, bilo mi je jako iritantno to što me ubijaju ko zeca. 

Onda sam batalio igru na neko vreme dok se dvojka nije pojavila. Krenuo da igram dvicu, sve super, ima akcije, dobrog napucavanja, odlična priča itd. Međutim primećujem dosta komentara kako je unakaženo sve ono dobro iz keca.

Tada odlučujem da probam keca ponovo i da se baš udubim. To mi je ujedno bila i najveća greška prvi put kad sam igrao, nisam se dovoljno udubio jer su me druge igre jednostavno navikle na to da mi mozak za njih uopšte i ne treba.

E sada sam ukapirao da je sva čar igre u customizaciji i RPG elementima. Pažljivo odabiranje pušaka, municije kao i odabir skill-ova na koje će se trošiti squad bodovi. 

Ali sama priča u prvom delu je milion puta bolja nego u dvojci, ali da ne bude zabune dvojka mi je odmah na drugom mestu na top listi. Dvojka je lošija u svakom aspektu a u trojci, fala bogu, vraćaju sva ta podešavanja koja su u dvojci izbacili.

Takođe je i priča izgleda puno masivnija jer će trebati oko 40 sati da se pređe čitava igra (main quest + side quest-ovi - DLC).

Što se DLC-ova tiče, za kec Bring down the Sky je prilično dobar ali Pinnacle Station je bezveze i nema nikakvu ni važnost ali ni vrednost, a teško ga je i instalirati (za one koji piče pirateriju).

Što se DLC-ova za dvojku tiče, većinu treba zaobići. Definitivno najbolji je The Lair of the Shadow Broker, ne samo ME DLC već uopšte. Project Overlord je onako (ima dosta da se igra ali priča nije ništa specijalno) i Arrival nije baš nešto ali ga treba kupiti da bi bili u toku sa početkom trojke.

neki saveti za igranje (ima SPOILER-a)

kec:

skupljati sve što nađete u inventar i prodavati u shop-ovima, sa tim novcem prvo kupujte licence za nova oružija. kako skupljate lovu kupujte nove puške i vodite računa o municiji koju koristite, moj favorit su polonium rounds. naravno tokom napretka u igri nalazićete novije verzije municije pa gledajte da je sve updateovano :D. kad skupite puno novca cilj Vam je SPECTRE oprema koja je jako skupa ali razvaljuje sa razornom moći. pred kraj prvog dela dobićete i inferno rounds koji su ultra razorni. naravno treba voditi računa o timu, njihovim puškama i najvažnije oklopima. što im je oklop bolji i puške ubojitije manje ćete ih morati oživljavati i manje će Vas ostavljati na cedilu tokom fajta.

dvojka:

prvenstveno za biotike

ako niste odabrali da Vam sheppard bude soldier onda ste nasukani sa pištoljem koji je blaže rečeno sranje oružije. zato u startu treba obaviti misiju sa Kasumi Goto, gde ćete u skladištu pronaći submachine gun koji je znatno bolji od tog pištolja. 

ako ste soldier, u misije gde ima puno Husk-ova vodite biotike sa sobom. primer Jack i Samara, Huskove je lakše razbacati okolo nego ih srediti sa puškom ili concusive shot-om (osim ako ga niste unapredili u concusive blast). huskovi su npr na Collectors brodu ili Derelict Reaper-u

4 godine

Ovaj je PROPO KO GRČKA hahahaha dvojka bolja o jedinice hahahahaha, ti za KOTOR i ti si propao dvica bolja od keca cccc, sramotiš tu nick i avatara.

Makar su u KOTORU 2 dodali malo više opcija, al u ME2 su sve izbacili.

香港 - 47
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 10:53 (El Manifico_Buster).
4 godine
ne znam zašto se vi sad svađate, logično je da će u serijalu naslovi bit ili bolji ili lošiji od drugog kako ne bi gledali istu igru.

Naravno, Activision ima drugu politiku.
4 godine

meni je bed sto mislim da ce se gameplay svest ko u 2. na skupljanje saveznika.... nadam se da nije tako. nadam se da mi 1. nece ostat kao najbolja igra u serijalu

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
2 godine
protjeran

@DowlaBoy, reci kaj očeš ali činjenica je da večina ljudi misli da je ME2 bolja igra.  To kaj ti "umireš ko zec" je zato jer si upravo  ti zaglupljen CoD-om. Uopče ne pričam o težini igre nego o tome da su RPG sistemi u toj igri loši, kao da su iz ere Diabla 2, ubačeni bez ikakvog razmišljanja(npr stat pointovi su uvijek ista stvar, u str ubacujes kolko treba da mozes imati određeni gear, skoro sve ide u vitality), a borba je jednostavno lošija u svakom mogučem smislu.

Ako ti dijeljenje stat pointova igru činu boljom onda neznam kaj da ti kažem. ME1 ugradnje i statsi su bili no-brainer ionako.

Mass Effect-u jednostavno bolje paše biti akcijski orijentiran (da ovo nije slučaj, očito bi ME3 bio pun beskorisnih RPG elemenata), ali eto mora biti i ljudi koji preferiraju lošije igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 13:27 (storm780).
2 godine
storm780 kaže...

@DowlaBoy, reci kaj očeš ali činjenica je da večina ljudi misli da je ME2 bolja igra.  To kaj ti "umireš ko zec" je zato jer si upravo  ti zaglupljen CoD-om. Uopče ne pričam o težini igre nego o tome da su RPG sistemi u toj igri loši, kao da su iz ere Diabla 2, ubačeni bez ikakvog razmišljanja(npr stat pointovi su uvijek ista stvar, u str ubacujes kolko treba da mozes imati određeni gear, skoro sve ide u vitality), a borba je jednostavno lošija u svakom mogučem smislu.

Ako ti dijeljenje stat pointova igru činu boljom onda neznam kaj da ti kažem. ME1 ugradnje i statsi su bili no-brainer ionako.

Mass Effect-u jednostavno bolje paše biti akcijski orijentiran (da ovo nije slučaj, očito bi ME3 bio pun beskorisnih RPG elemenata), ali eto mora biti i ljudi koji preferiraju lošije igre.

Gledano prema onome sto si nabrojao, slazem se ali to nije ono sto je srce Mass Effecta.

I sam sam krenuo prije 5 godina, Mass effect 1, malo pucanje, malo price i igrica kao igrica, došla i prošla. Onda je dosao ME2, nisam ocekivao nista posebno bar mrtvih vanzemljaka nesto razgovora i the end.

Nakon sto sam instalirao i poceo igrati navukao sam se na drogu najboljih SF naslova (Star Trek, Star Wars, StarGate, Galactica, Babylon 5) i postala vise od igre. Nakon ponovne instalacije ME1 i hrpe DLC-ova, nista nije vise postalo samo pucanje i jurcanje vec cijeli universum s drugacijim pogledom na pricu.

Uglavnom sto sam vise igrao, sve vise mojih ukucana je pratilo sto se desava i imam u kuci 1 ženu, 4 klinca i 2 peseka zaraženih Mass Effectom gdje smo svi sjedili oko monitora da vidimo sto ce biti novo u prici.

Da ne pricam kako su suze curili kod muzike u suicide mission. Ovo nije najbolji RPG, nije najbolji FPS, nije najbolja avantura, ali ima nesto u njoj da je cini Best of the bestom igara.

Zapravo gledam na nasoj TOP listi stari metuzalem Mass Effect 2 godinama se s naslovima Civilization V, Skyrim, Battlefield 3, MW3 nakratko su zasjali a on je stalno u TOP-u.

Dobro je odigrati ME svaki za sebe, ali i kod filma Lord of the Rings, tek kada se pogleda (ili odigra) od pocetka onda je cijela slika sto su pisci htjeli reci.

{#}

Stize ME3, nema me za nikog' !!
5 godina

Zanimljivo.... Ove rasprave dali je bolji ME1 ili ME2.... Pa evo meni je recimo drastično bolji ME2!

Ajmo sada attack bla bla...

Obožavama RPG naslove. Krenuvši od Fallouta, Fallouta 2, Baldurs Gate, BG: SOTA, Icewind Dalea, NWNa....itd

ME1 je imao jedno od najvećih sranja šta se inventorija tiče u povijeti video igara, imao je onaj užas od Macoa za koje je ultra dosadno skeniranje planeta u dvojci napredak u svjetlosnim godinama!! Imao je užas, užasa od onih sporednih misija sa nevjerovatnim vozilom koje treba poslat Jean Luc Picardu na njegov brod i da ga otpelje svjetlosnim godinama i da ga više ne vidimo u povijesti video igara...

I eto nam RPGa... (RPG-  igranje uloga) - naravno svi koji smo igrali gore spomenute naslove to je to, hrpa, stvari, inventorij, ODLUKE.... E da odluke, njih ima u u ME2 i odlične su...

Ja u ME2 igram ulogu Sheparda, (RPG- igranje uloge) i to je općenito u jedinici i dvojci odrađeno odlično!! U dvojci po meni još i bolje. One "lojaliti", (nemam pojma kako se piše i neda mi se tražit) misje su meni fantastične. Kažu ljudi "ah, osim tih lojaliti mija kampanja je kratka". Pa kvragu te misije su tu, skupljaš ekipu, razgovaraš sa njima, upoznaješ ih - i to upoznavanje i karaktere svojih suboraca ekipe ME2 je odradio fantastično!!

Ajmo se još malo dotaknut tih ODLUKA! Koliko se je vidjelo komentara poput "jao šta da napravim da mi ne ubiju NIKOGA od ekipe na kraju", "joj pa daj pogledaj na internet pa ti nitko neće stradat na kraju" bla bla bla...

I onda ljudi žele igrat RPG i po svakom mogućem naslovu se kaka šta te vražije odluke ne mjenjju svijet, (Skyrim khm khm) i to ME2 odradi odlično i onda ljudi traže vražiju pomoć kako da im svi prežive, ili naletiš na komentar, "budala si, pa prati tutorijal i imat ćeš svu ekipu za nastavak..."

Meni su odapeli onaj ludi "znanstvenik" i Jack jer sam na kraju tako odigro i ODLUČIO! I nisam išao na Google utipkat gdje da pošaljem Perota, a gde Radojka jer igram RPG u kojem JA odlučujem gdje, šta, kako!!

A ako je nkome RPG onaj užasni inventorij iz ME1, a ME2 je završio prateći tutorijale da mu svi prežive...nice....

Nije ovo D&D!!!

Mass Effect je fantastična franšiza i rijetko koja igra nudi "uvoz" vaših odluka iz prethodnika koji utječu na svijet oko vas!! Pa zar nije to - to?!? Da vaše odluke utječu na zbivanja i daljni tok radnje!? A to odlično rade i ME1 i ME2. Ali po meni je ME2 mnogo bolji od svog prethodnika!!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 1:01 (doktor1).
15 mjeseci
neaktivan

honey you know that I llove  you but Mass efect 3 is on and you know it {#}

5 godina
pad0branac kaže...

meni osobno bolja je jedinica zbog priče, a sama srž igre u oba nastavka je više manje ista...

ps. nisam igrao DLCove

Jedinica je vjerojatno bolja, al ja sam odustao zbog onog glupog vozila :)

Dvojku sam odigrao, OK je, ali ja taman skupio ekipu, proletio na reaper

stranu, i sad očekujem da sam na polovici igre, kad ono jedna bitka i kraj

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 9:09 (segregator).
2 godine

nisu neki ukapirali šta sam ja hteo da kažem za keca. u startu sam rekao da mi se na prvu loptu nije svidela, razlog je taj što nisam ni obraćao pažnju na sve te dodatne opcije koje idu sa igrom.

početni level puške sa kojom počinjete ME1 je jako loš, neprecizna je, brzo se pregreva i ako neko ne obraća pažnu na to da može znatno da je unapredi brzo odustaje od igranja. unapređivanje skill-ova vam otvara nove konverzacije, dobijate više XP-a i credits-a - kupujete bolje oružije. igra ti postavlja izazov da nastaviš sa igranjem da bi bio još bolji, ali ako ne samo zbog toga onda i zbog priče. ne znam koliko vas tu zna, pogotovo ako niste igrali keca, koliko ima više konverzacija sa timom u prvom delu. priče sa garrusom su fenomenalne, sa wrex-om takođe. ashley takođe ima svojih momenata ako se udubite u razgovor sa njom (ja sam više sa Liarom). 

probajte da pređete keca, ko nije, pa odmah krenite da igrate dvojku, onda dajte zaključak koja vam je bolja. meni je dvojka bila remek delo dok nisam prešao keca kako treba, zato što sam, ponavljam, prvo prešao dvojku.

ne želim ja da se svađam sa nekim ko je ljubitelj, kad sam i ja sam takav :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 9:40 (DowlaBoy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice