u ovoj fazi ovo nije ni do gleznjeva wowu... nadam se da ce to puno bolje izgledati do izlaska
edit: najzalosnije je kaj thumbdownaju oni koji nisu igrali wow ni pol sata, ali su sveti ratnici kad je pljuvanje neceg u pitanju ^^
u ovoj fazi ovo nije ni do gleznjeva wowu... nadam se da ce to puno bolje izgledati do izlaska
edit: najzalosnije je kaj thumbdownaju oni koji nisu igrali wow ni pol sata, ali su sveti ratnici kad je pljuvanje neceg u pitanju ^^
Katastrofa.Cak i slova kad dobijes exp koriste isti font i boju kao u world of warcraftu.Pa dokle vise? Sve isto samo promijenili ambijent
Ha čemu mjenjati dobitnu kombinaciju? Ako šljaka za WoW, šljakat će i ovdje
Uostalom, meni ovo izgleda prilično igrivo već sada a još nije ni beta vani hehe..
he,he,he,naivno je ocekivati nesto revolucionarno i novo u zanru mmorpg-a.
Jedino Eve nije u standarnom sablonu.
tresla se brda i doline, ja sam ocekivao IGRETINU, a kad ono(barem za sad) kamilica
bit ce to dobro ako imas dobar lore, kvalitetnu izvedbu, masu ljudi koja je zaluđena samim svijetom (lorom), te bezbroj opcija za prosirivanje same igre... dobitna kombinacija.... vidi se da BioWare radi dobar posao... a kakav ce biti odaziv igraca u to ne ulazim.... Pozz svima!!!
bit ce to dobro ako imas dobar lore, kvalitetnu izvedbu, masu ljudi koja je zaluđena samim svijetom (lorom), te bezbroj opcija za prosirivanje same igre... dobitna kombinacija.... vidi se da BioWare radi dobar posao... a kakav ce biti odaziv igraca u to ne ulazim.... Pozz svima!!!
PRICAM TI PRICU
Budimo realni prema prikazanom jos jedan Wanna be WoW klon
Opet ce kao nabrojeno puta do sada napraviti istu gresku jer svima njima rastu zazubice pri samoj pomisli na Blizzardovu kravu muzaru, pa sta onda rade? - kopiraju dobitnu formulu, a ironije li, fora je bas u tome da je ta dobitna formula fail jer se onda automatski vuke paralele s WoW-om i ako izostavima "losu" grafiku tu nijedan mmorpg nema sta trazit.
Da je tome tako svjedoci da od sve te sile mmorpg-ave koji su u medjuvremenu izdani uspjeli su samo, kolko tolko, oni koji su bili dovoljno drugaciji i inovativni. Nazalost njihov uspjeh nije bio veci jer su redovito podbacivali na sljakerskom djelu: s ociglednim i najcesce glupim jednostavnim nedostatacima, bugovima, hardwerskim zahtjevima, neispoliranoscu... te ubrzo s onim klasicnim - nedostatkom sadrzaja, sveg onog za sto zapravo treba samo vjesta masinerija te za nju gadna lova koju Blizzard ima a ostali ne
BOG JE U DETALJIMA
Najbolje cijelu stvar opisuje nesto sta se u softwerskoj industriji zove Ninety-ninety rule, a kaze: "The first 90% of the code accounts for the first 90% of the development time. The remaining 10% of the code accounts for the other 90% of the development time.", slobodno povucite anlogiju i na financijku stranu pricu i dolazite do kljuca misterije zasto danas toliko igre kasne iako su prema rijecima izdavaca prakticki gotove, odlican primjer je famozni naveliko najavljivani Alpha Protocol, koji je godnima bio u zavrsnom poliranju a nakon svega konacnom produktu u najmanju ruku fali jos koja godina
Naravno kod mmorpga zbog samog njihovog koncepta i nacina funkcioniranja ova kvaka 90-90 je jos daleko izrazenija.
Jedini koji je realno mogao skinuti skalp Blizardovom cedu zbog svoje masinerije i iskustva, odlicnog IP-a te EA-ovih i Lucasovih no limited izvora zelembaca je Bioware, a sta su napravili? Sjebali su vec startu jer su krenuli od WoW-a ne od sebe, jebes Lore - kolko god da on bio dobro odradjen zavrsit ce s onim s cim je i zapocelo - usporedbama s WoW-om, a tu je onda prici kraj!
NOVE NADE
Od sada svu moju paznju prebacujem na GUILD WARS2 i FINAL FANTASY XIV koji izgledaju dovoljno drugacije, svjeze i zanimljivo a opet produkcijski dovoljno mocno i kvalitetno - vidjet cemo.
p.s. ako nista mozda dodje konacno vrijeme da probam taj EVE, ali jbg strah me jer svemir je beskonacan a s njim i ovisnost koju izaziva.
Budimo realni prema prikazanom jos jedan Wanna be WoW klon
I što je tu loše (ako se dobro izvede naravno..)?
Od WoW-a na ovamo kupio sam skoro svaki veći MMO i na kraju se uvijek (ipak) pokunjeno vratio u WoW jer on jedini ima totalno user friendly i ispeglani interface, dovoljno popunjene servere, ekonomiju koja zbilja i funkcionira (ok to ima i EVE i to na višem nivou ali sad pričam o WoW-u), zaraznost i 'ono nešto' što te drži u igri tjednima i mjesecima, a kad se napravi pauza od par mjeseci opet se dobro vratiti jer je u međuvremenu došlo nešto novog sadržaja.
A i ekipa je unutra.. uvijek ima ljudi za quest, instancu i PvP.. nikad nije dosadno.
Naravno da bi bilo super da netko izbaci totalno originalni MMO koji bi bio još inovativniji i igriviji, pružao više mogućnosti i sl., ali dok se to ne dogodi WoW-erski model je sasvim prihvatljiv za novi SW MMO.
Pogledajmo samo što se događalo igrama koje su trebale biti WoW killer-i zbog inovacija (AoC,WAR,LOTRO itd.) - nisu dostigle niti 30% igrača ko WoW
Bolje igrati na provjerenu kartu i malo po malo uvoditi inovacije (recimo ovaj sistem dijaloga kao što će TOR imati - Bioware je tu ipak tata
).
Ukratko novi SW TOR će biti definitivni hit, a svakom novom ekspanzijom postajat će sve ispoliraniji i dotjeraniji - to je ziher, jedino pitanje je da li će (i u kojem vremenu) uspjeti ozbiljnije ugroziti WoW-ov tron neprikosnovenog MMO šampiona 
Meni ovo izgleda zbilja loše, ali onda opet ja nikad nisam igrao WOW tako da......
Bljak, ne mogu više čitati te eskapade o wow-u. Upropasti se svaka tema sa prokletim trljanjem jednog te istog.
Ovo je na granici sa spamom.
Meni stvarno nije jasno zašto svaki put kad izađe neki MMOPRG većina ljudi sklona WoW-u popljuje sve iz temelja ljudi moji pa igra još nije ni izašla a već se vuku paralele i ocijenju igrivost i ostalo nakraju krajeva uvik se nešto može promjeniti.............ja nestrpljivo iščekujem SW zato što sam ljubitelj to žanra ali isto tako mi ne pada napamet pljucati po WoW--u iako običnu verziju(čitaj NE MMOPRG) sam igrao dok je većina vas bila u pelenama............do sada sam na GW i meni se sviđa a znam da će mi se SW svidjeti jer po onome što je pušteno za javnost skupiti će se dosta ljudi koji vjeruju da će taj naslov ipak napraviti bolji rezultat od WoW-a u konačnici
...
GO STAR WARS..............GO BioWARE............
Dokle god se njeguje taj everquest način leveliranja, borbe i gledanja lika iz 3. lica (kakav WoW koristi), nema pomaka od WoWa i uopce u MMO industriji a developeri ko da su zaboravili na klasike poput Planetsidea i Ultime Online a upravo takve igre, iz produkcije nekog boljeg studija, fale na tržištu...