StarCraft kao fakultetski kolegij

poruka: 23
|
čitano: 1.485
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "StarCraft kao fakultetski kolegij".
3 godine

Vidiš vidiš,zanima me kako ide ocjenjivanje.

4 godine

I onda neko kaže "igrica".

:)
5 godina

Glavno da si u Hrvatskoj odmah dijete ako igraš nešta -.-

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
4 godine
RE: StarCraft kao fakultetski kolegij
Every hole is a goal!
3 godine

Hahaha,diferencijalne jednadžbe,fora :)

4 godine

Koji k***c , nemogu vjerovati da je ovo stvarno! Amerikanci me uvijek iznenade, kada mislim da nemogu biti gluplji, uvijek naprave neku novu idiotariju. Mislim takva retardirana ideja nebi ni pala Korejcima koji su opsjednuti Starcraftom. Znam da se radi o menađžmentu resursama, ali zar nisu mogli uzeti neku igru u kojoj je to više istaknuto i komplicirano, kao na primjer EVE Online!?

Only a dead noob is a good noob.
5 godina
neaktivan
Vecina igrica imam kompliciranji resource management, i stvarno ne znam cemu ovo... ali eto... jedna dobra reklama i kojih miljun dolara za fax...
In Control
3 godine
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Vecina igrica imam kompliciranji resource management, i stvarno ne znam cemu ovo... ali eto... jedna dobra reklama i kojih miljun dolara za fax...

slažem se, pogledaj samo Anno 1404. užasno komplcirano i prezabavno za razliku od SCII u kojem imaš minerale, gas i supplyeve.

PS ja JESAM SCII fan i igram ga svaki dan, tako da ovaj post nije protiv SCII-a.

4 godine
NecroKnight kaže...

Koji k***c , nemogu vjerovati da je ovo stvarno! Amerikanci me uvijek iznenade, kada mislim da nemogu biti gluplji, uvijek naprave neku novu idiotariju. Mislim takva retardirana ideja nebi ni pala Korejcima koji su opsjednuti Starcraftom. Znam da se radi o menađžmentu resursama, ali zar nisu mogli uzeti neku igru u kojoj je to više istaknuto i komplicirano, kao na primjer EVE Online!?

-dakle, Ameri su glupi. (?) Tek onako, usput, vodeća svjetska sila u svemu, pa i znanju i tehnologiji.. upravo to na ćemu sad tipkaš je zapravo iz USA... -od glupana?

Osnove matematike su 1+1=2, 2+2=4 .. bez toga nema ni derivacija, u autoškoli se uče osnove, tek kasnije postaneš vozač formule 1 itd.

Menadžment resursima. Po čemu je ovo loš model za učenje? Ili samo treba biti 'komplicirano'??

- Ima sve osnovne elemente, resurs, energent, tehnologiju, vrijeme, upotrebljivost... da ima 737824 razna resursa princip je isti.

Prije nekog vremena su uveli studij razvoja igara, već godinama (i kod nas) postoje akademije za npr glumu, zadnjih godina je proizvodnja igara profitno veća od hollywoodske produkcije.

Što je u tome glupo? Zarada?

-osim da možda i mi trebamo takve studije za razliku od ovakvih glumaca i filmova koje (ne)proizvodimo. Možda bi tad Bandić shvatio da je PushButton u pozlaćenom WCu neisplativo trošenje resursa....

Lako je reči da je netko drugi (ameri) glup, problem je što mi nismo dovoljno pametni, ne što je netko drugi glup.

i KISS Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine

i onda se bune kad in neko kaže da su glupi, pa na sveučilištu in je kolegij igra, to sve govori o njima, cila amerika postaje prčija

EDIT: ihush: činjenica je da amerikanci imaju najmanji IQ od svih zemalja, i upravo matematika in je najslabija točka, i pola tih znastvenih dostignuća šta je prepisano americi su ustvari ostvarili europski znastevnici šta su se tokon godina preselili u ameriku, tipa einstein koji je otiša tamo zbog rata, bilo ih je još dosta takvih

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 12:27 (slimyyy).
5 godina
neaktivan
ihush kaže...
NecroKnight kaže...

-dakle, Ameri su glupi. (?) Tek onako, usput, vodeća svjetska sila u svemu, pa i znanju i tehnologiji.. upravo to na ćemu sad tipkaš je zapravo iz USA... -od glupana?

Osnove matematike su 1+1=2, 2+2=4 .. bez toga nema ni derivacija,  u autoškoli se uče osnove, tek kasnije postaneš vozač formule 1  itd.

Menadžment resursima. Po čemu je ovo loš model za učenje? Ili samo treba biti 'komplicirano'??

- Ima sve osnovne elemente, resurs, energent, tehnologiju, vrijeme, upotrebljivost... da ima 737824 razna resursa princip je isti.

Prije nekog vremena su uveli studij razvoja igara, već godinama (i kod nas) postoje akademije za npr glumu, zadnjih godina je proizvodnja igara profitno veća od hollywoodske produkcije.

-osim da možda i mi trebamo takve studije za razliku od ovakvih glumaca i filmova koje (ne)proizvodimo. Možda bi tad Bandić shvatio da je PushButton u pozlaćenom WCu neisplativo trošenje resursa....

Lako je reči da je netko drugi (ameri) glup, problem je što mi nismo dovoljno pametni, ne što je netko drugi glup.

i KISS Namigiva

Zuto: Ne zadugo... i da glupi su kao i vecina naroda...

Ovo je najobicnija reklama iako dobro smisljena posto je resource management u SC2 prilicno... jednostavan, i ne poklapa se s realnim svijetom... ako cemo tako bolje da su uzeli civilization iako ima samo shieldove, kulturu i gold, ali jos tonu sporednih stvari (science points, commodities, energy...)...

In Control
4 godine
ihush kaže...
NecroKnight kaže...

Osnove matematike su 1+1=2, 2+2=4 .. bez toga nema ni derivacija, u autoškoli se uče osnove, tek kasnije postaneš vozač formule 1 itd.

i KISS Namigiva

Malo sam se zanio, ali sam ozbiljno ostao paf kada sam ovo vidio. Ne kažem da su svi Ameri glupi, nego većina tj. prosječan Amerikanac. Ima ih 300 milijuna, pa naravno da među svim tim loše obrazovanim Amerima ima nekoliko desetine tisuća pametnih tipova i par tisuća visoko inteligentnih znansvtenika. Oni imaju ipak MIT.

Only a dead noob is a good noob.
3 godine

to i ja kažen, naravno da nisu svi glupi al baš kako si ti reka, "prosječni" amerikanac je sigurno gluplji od ostalih "prosječnih" ljudi, o tome i govori njihova stopa obrazovanja koja je užasno niska, matematiku koju ja učin sad u srednjoj školi oni neće vidit ni na fakultetu

3 godine
neaktivan

Dali se ovdje priča o glupim ljudima ili o ozbornom predmetu na fakultetu ? Ljudi su otišli korak dalje i svaka čast svima koji sudjeluju u tom i koji su se toga dosjetili...svi koji studiraju znaju što to znači, pogledajte samo hrpu predmeta koji ne predstavljaju nikakvu pomoć u današnjoj okolini ,a o stručnosti onih koji ih predavaju nebi uopće pričao, naime ako ljudi uspiju povezati ono s čime se sreću u svakodnevnici i ono što vole s poslom ili predmetima na fakultetu --- to samo može rezultirati velikim skokom u unapređivanju znanja ,a sigurno se ne smatrati glupom idejom! ljubomora je danas jako popularna i ljudi se natječu u svemu, ali ova ideja vezana na predmete i povezana s kompijuterskim igrama je fantastična i dajem punu podršku onome tko se toga dosjetio...Neka i naša vlada i ljudi , profesori, studenti vide da se učenje može povezati s mnogo stvari, potičući kreativnost i ulagati u pametnije stvari ,a ne samo u saborske plaće! ME OUT ;)

365 dana za kompom :)
5 godina

Predmet na faksu..   ne vjerujem, pa što ne bi bio bolji jedan Travian za model kolegija - čak i on ima složeniju interakciju među igračima i upravljenje resursima (kojih je ipak nešto više) Namigiva

Lijep pozdrav ;)
4 godine
protjeran

mislim da igra kao što je SC2 apsolutno nikome ne može pomoći u boljem shvaćanju poslovnog svijeta jer jedno s drugim nema ama baš nikakve veze.    Netko je dobro spomenuo EVE Online koji je možda najbolji primjer kako najbolje razumjeti i vidjeti u akciji neke ekonomske i tržišne zakone a usput i itekako naučiti brinuti o resursima  (iako ima i drugih dobrih igara koje su mogli uzeti, SC2 je svakako samo reklama za Blizzard).

U svakom slučaju, odlikašima će se donekle olakšati život  :D

Hedonism Is My LifeStyle
4 godine
neaktivan

Pa naravno da su mogli uzeti sto razlicitih igara za ovaj kolegij. Ali opet treba poceti s necim jednostavnim. Mozda kada bi ovaj kolegij imao nastavak, tj. drugi dio, mozda bi se mogli zabaviti civilizacijom? Ali starcraft jest specifican po jednoj stvari sto ga cini tako popularnim a to je sto te tjera da donosis ekstremno brze odluke i poteze jer svaki trenutak cekanja te kosta jaaako puno. Igra je jednostavno prebrza. Zato i ima samo dva resursa. Cak je war2 imao 3 resursa (nafta).

A svima onima koji misle da to sto se na fakultetima bave igrama je glupo moram poruciti da nisam znao da su ISPovi doveli internet u pecine.

4 godine

Kakve veze ima složenost ekonomije i brzina igre s ovime kolegijem?

Jeste pogledali predavanja?

Čitajući ovaj topic prije dobijem dojam da smo mi glupa nacija, ne Ameri...

Every hole is a goal!
4 godine
neaktivan
Bukva kaže...

Neznam. Samo pokusavam objasniti zasto se sc na prvi pogled nekima cini kao nesto prejednostavno i nevrijedno paznje.

4 godine
protjeran
Bukva kaže...

BUG-ov tekst kaže ovako :

"University of Florida će koristiti Starcraft kao primjer u novom kolegiju koji se bavi menadžmentom resursa."

"Polling smatra da će studenti poslije završenog Starcraft kolegija u poslovnom svijetu moći iskoristiti stečeno znanje u vidu inovativnih načina rješavanja određenih poslovnih problema."

nisam gledao video prilog zato što mi se čini sasvim suvišno, ali mislim da je svakom normalnom ljudskom biću očito kako pucaju na to da će studentima kolegij pomoći u boljem poznavanju i razumijevanju poslovnog svijeta, koji zapravo nema apsolutno nikakve veze sa starcraftom, i to kažem kao magistar ekonomskih znanosti jer sam položio valjda sve vrste raznih "menadžmenta resursa" i sličnih gluposti. 

Prema tome, možda ti sam sebe smatraš pripadnikom glupe nacije, ali ja bih prije rekao da su mogli naći i bolju, svrsishodniju igru da su zapravo htjeli nešto postići s tim, a ne samo pokupiti extra novce od Blizzarda. Zapravo, mislim da bi još daleko najbolje prošli da su ih poslali negdje na praksu u pravu firmu koja egzistira u pravom poslovnom svijetu, pa da vidiš onda inovativnih načina rješavanja poslovnih problema.

Hedonism Is My LifeStyle
4 godine
neaktivan

Hahahahaha.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
3 godine
neaktivan
l)oolvl kaže...
Bukva kaže...

BUG-ov tekst kaže ovako :

"University of Florida će koristiti Starcraft kao primjer u novom kolegiju koji se bavi menadžmentom resursa."

"Polling smatra da će studenti poslije završenog Starcraft kolegija u poslovnom svijetu moći iskoristiti stečeno znanje u vidu inovativnih načina rješavanja određenih poslovnih problema."

nisam gledao video prilog zato što mi se čini sasvim suvišno, ali mislim da je svakom normalnom ljudskom biću očito kako pucaju na to da će studentima kolegij pomoći u boljem poznavanju i razumijevanju poslovnog svijeta, koji zapravo nema apsolutno nikakve veze sa starcraftom, i to kažem kao magistar ekonomskih znanosti jer sam položio valjda sve vrste raznih "menadžmenta resursa" i sličnih gluposti

Prema tome, možda ti sam sebe smatraš pripadnikom glupe nacije, ali ja bih prije rekao da su mogli naći i bolju, svrsishodniju igru da su zapravo htjeli nešto postići s tim, a ne samo pokupiti extra novce od Blizzarda. Zapravo, mislim da bi još daleko najbolje prošli da su ih poslali negdje na praksu u pravu firmu koja egzistira u pravom poslovnom svijetu, pa da vidiš onda inovativnih načina rješavanja poslovnih problema.

Oprosti ali ako je tebi kao magistru ekonomskih znanosti menadžment resursa glupost onda si možda pogriješio struku.

4 godine
protjeran

nisi shvatio poantu a ta je da  teorija što se sluša na kolegijima u 90% slučajeva nema puno veze sa praksom.

Hedonism Is My LifeStyle
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice