Pa šta tu bit išta čudno,svi znaju da žele sj***t steam kao vodeće online distribucije igara i hoće ako bude samo na originu i ostalim shopovima. :)
Pa šta tu bit išta čudno,svi znaju da žele sj***t steam kao vodeće online distribucije igara i hoće ako bude samo na originu i ostalim shopovima. :)
Malo sutra. Neće origin niti blizu stići toliku popularnost kakvu steam ima trenutno, a da ne govorim da se steam osigurao barem za 3x života - na svakom primjerku prodane igre 30% sebi (a znamo koliko prodaju i koliko su ovih dana prodali i zaradili). Origin nije nikakva konkurencija Steamu trenutno. To EA želi ali neće to postići uskoro. Steam će i dalje ostati najpopularniji servis digitalne distribucije.
Po broju korisnika, kvaliteti svog API-a (steamworks), kvaliteti usluge, broju igara (Origin nudi samo kako mu i ime kaže EA igre), daleko veći broj mogućnosti... Ukratko, steam je nekolko puta savršenij servis od Origina i teško će mu itko konkurirati.
Svatko tko želi bf3 uzet će ga na originu ( ako ne bude na steamu) a kako svi govore da je to game of the year a nije ni izašla ja vjerujem da će steam izgubit na popularnosti tolko da će ga i Origin prestići ( ne što se tičle zarade već popularnosti)
Jedna igra nece promjeniti nista.
Svatko tko želi bf3 uzet će ga na originu ( ako ne bude na steamu) a kako svi govore da je to game of the year a nije ni izašla ja vjerujem da će steam izgubit na popularnosti tolko da će ga i Origin prestići ( ne što se tičle zarade već popularnosti)
Nema šanse. Da, pročut će se za njega, ali i dalje će steam biti bog u digitalnoj distribucij. Steam je na tržišu od 2002. godine. Jedna igra ne igra puno u tome.
Ja se samo nadam da se budu dogovorili za mjesec dana kad cu napraviti preorder!Stvarno bi ga htio uzet na steamu ali ak necu imat izbora onda base host.
Puno ljudi će uzeti preorder zbog LE, a to EA želi iskoristiti da zaradi više para, a i da reklamira svoj origin.
Igra bi se čak i mogla pojaviti na steamu, ali tek kada izađe....
To su neka moja predviđanja...
Steam neće izgubiti ni mrvicu popularnosti zbog jedne igre. Ako ništa drugo ostat će poznat po svojim velikim akcijama.
...
Steam ne pristaje na extra sadržaj(maskirnija odjela, sunčane naočale, igranje kao žensko,...) koji će imati drugi digitalni preprodavači za preorder, a da to nije njima omogućeno tako da ukoliko dogovor ne bude postignut prije, nema preordera na Steamu. Ali kako je rečeno, nije ni EA toliko glup da kasnije ne omogući prodaju na Steamu+extre sa preordera kao DLC :)
Jedna igra nece promjeniti nista.
Jedna igra kažeš? Battlefield 3 je prvi, drugi veliki hit će biti Mass Efect3(izdaje ga EA), tu je i NFS franšiza. EA izdaje jako mnogo igra, a nekim cudom zanje vrijeme izdaju poprilično dobre naslove.
Logicno je da BF3 ne bude na steamu, zasto placati 30% Valveu kad ce se igra prodavati dobro ovako ionako. Nije to indie igra pa onda bude weekend deal na steamu 75% off i bum sa 697. na prvo mjesto na "top sellers".
Bf3 bi vjerovatno bio cijelo vrijeme u top5.
Sumnjam da će uvelike pasti popularnost Steamu, ali će se dignuti Originu.
Steam je veliki igrac prema ovim ostalima i niti jedan EA il iElectronic Arts
ga nemoze tako lako srusiti.BF3 nece izaci.Izaci ce jos 50 igara koje vrijede isto kao
BF3 i tako ce Steam biti uvjek na vrhu.Jedino sta moze da ih srusi je konkurencija u
cijenama.Sto po meni,steam odlicno barata sa privlacenjem kupaca.Ovaj gore pise kao
da je EA najbolji izdavac svih vremena.A ako pogledamo u proslost EA je nula prema jednom
Ubisoftu itd.+1 za STEAM
Da sigurno, Steam ne bi trebao izgubiti trenutno, samo ce sigurno
narasti popularnost Originu. No mozda je ovo samo pocetak,
jos ce dosta velikih naslova izdati EA i ako ih ne bude na Steamu
onda bi to vec mogao biti problem.
Ali sto se tice BF3 msm da on nece promijeniti nesto znacajno situaciju.
Previše dižete dim za tim EA, da imaju dobre igre i sve to stoji, al EA(Origin) za Steam je NULA, nikad mu neće bit prijetnja.
I tako ce jos jednom bf , COD-u lizat jajca na listi prodajnih rezultata :)
A to je bitno... kome? Tak mi svejedno jel igru igra tri milijuna ili 500 tisuća ljudi.
A to je bitno... kome? Tak mi svejedno jel igru igra tri milijuna ili 500 tisuća ljudi.
Stvarno ti moram dati aplauz za glupost dana.
.
Naravno da je bitno koliko igrača ima i kolika je prodaja! Prvenstveno proizvođaču je to bitno. Pa i napravili su igru da bi ju prodali u što više primjeraka i što više zaradili. Nisu oni humanitarna organizacija.
Kao, oni bi radili cijeli hipe oko BF3 vs COD i nazivali bi BF3 COD killerom da im je svejedno
.. I onaj bezobrazni ritichello (ili kako već) se sigurno ne bi toliko trudio pljuvati po igračima COD-a nazivajući ih svakakvim imenima da bi promovirao BF3. Sve se vrti oko love i naravno da nije svejedno. Biti će svejedno tek kada BF postane besplatan, a to čisto sumnjam, jer osim oružja jedino još metke ne naplaćuju za nadolazeći nastavak.
Stvarno ti moram dati aplauz za glupost dana.
.
Naravno da je bitno koliko igrača ima i kolika je prodaja! Prvenstveno proizvođaču je to bitno. Pa i napravili su igru da bi ju prodali u što više primjeraka i što više zaradili. Nisu oni humanitarna organizacija.
Čovjek uopće nije izvalio glupost nego ti nisi pažljivo pročitao.
Citiram:
Dakle, njemu je apsolutno svejedno koliko je se primjeraka igre prodalo. I s time se slažem potpuno; Meni je broj prodanih primjeraka, broj igrača, popularnost igre jednako bitna kao i vremenska prognoza za sutra u Kirgistanu.
Igram ono što mi se sviđa, baš me briga koliko je se primjeraka prodalo.
...i uredno si preskočio ono boldano i samo se orjentirao na ono što tebi odgovara. Jasno je čovjek pitao KOME.
...i uredno si preskočio ono boldano i samo se orjentirao na ono što tebi odgovara. Jasno je čovjek pitao KOME.
Pa opet nema veze. Čovjek govori generalno za sebe da mu nije bitno. I budala zna da je zarada među najbitnijim stvarima developeru i izdavaču igre.
Čak i ako proda nešto manje primjeraka nego da se igra nudi i na Steamu (a neće), EA će opet biti u plusu. 30% novca po prodanom primjerku je ogromna lova. A sumnjam da će zbog ovoga 30% igrača odustati od kupnje BF-a 3.
hoće li biti izdan na originu, steamu, hreliću .. preorder od mene više neće dobiti nitko. To bezobrazno napuhivanje cijena me navelo na čekanje srpanjskih i božićnih rasprodaja. Ako je igra dobra, biće dobra i za pola godine.
Unatoč zanovjetanjima, igračima je samo bitno da igru mogu igrati, ne na kojem će je servisu igrati.
Budući da će Battlefield biti eksluzivno vezan za Origin, i drugi će ga igrači tamo aktivirati i igrati, pa neće doći do fragmentacije communitya kako je to slučaj danas.
Čak i ako proda nešto manje primjeraka nego da se igra nudi i na Steamu (a neće), EA će opet biti u plusu. 30% novca po prodanom primjerku je ogromna lova. A sumnjam da će zbog ovoga 30% igrača odustati od kupnje BF-a 3.
Baš sam neki dan lutao po forumu Croteam-a. Potrudit ću se naći, ali jedan od odgovornih ljudi u Croteam-u, mislim da je Roman vrlo jasno naveo da nije Steama da bi pola danas tih indie igara i igara od manjih developera davno propali i nebi uspjeli ni izdati igru. Tako da zapravo kada izdaješ igru klasičnim putem (boxed/retail) još više love izgubiš, jer imaš više posrednika (Distributer, prodavač, itd.). Steam je elegantno rješenje za sve nove developere. Da izdaju igru klasičnim putem zarada nebi bila bajna (a nije ni ovako za manje proizvođače - Prvenstveno mislim na indie igre i sl.).
Ovo nije odgovor na ovo što si napisao, nego samo informativno pišem.:)
Svi igraju na istim serverima tako da tu problema nema.
Baš sam neki dan lutao po forumu Croteam-a. Potrudit ću se naći, ali jedan od odgovornih ljudi u Croteam-u, mislim da je Roman vrlo jasno naveo da nije Steama da bi pola danas tih indie igara i igara od manjih developera davno propali i nebi uspjeli ni izdati igru. Tako da zapravo kada izdaješ igru klasičnim putem (boxed/retail) još više love izgubiš, jer imaš više posrednika (Distributer, prodavač, itd.). Steam je elegantno rješenje za sve nove developere. Da izdaju igru klasičnim putem zarada nebi bila bajna (a nije ni ovako za manje proizvođače - Prvenstveno mislim na indie igre i sl.).
Ovo nije odgovor na ovo što si napisao, nego samo informativno pišem.:)
Indie je nešto sasvim drugo i logično je da tu scenu izvlači Steam, XBLA i slični servisi.
AAA naslovi su pak sasvim druga priča. Oni imaju ogromnu marketinšku mašineriju iza sebe i izdavaču je zapravo bedasto davati nekom lovu za ono što može napraviti sam, pogotovo ako kao EA već ima servis za digitalnu distribuciju.
S druge strane, vidimo da će BF3 biti dostupan na nekim drugim servisima, pa me zanima kakvi su njihovi uvjeti.
Steam će upravo zbog poticaja tih indie sitničarija izgubiti na svojoj važnosti. Hit igre na Steamu su enormno skupe i izgubljene u tom jeftinom smeću, a kad dođu popusti, umjesto da popune ponudu kvalitetnim naslovima, oni na popust stave Terrariu i slične igre.
Koga je ustvari briga za te male developere i njihove preskupe gluparije? Nek podignu web stranicu i tamo ih prodaju.
Napravi kvalitetnu igru i izdavači će se boriti za tebe, makar ti to bio prvi naslov. Pogledaj za primjer 4A Games i njihov Metro 2033.
Svi igraju na istim serverima tako da tu problema nema.
Mislio sam na organiziranje i dogovaranje prije meča, kao i direktno priključivanje igračima u igri kroz servis.