Tako treba!
hrabro ali... zar je ovaj nacin jeftiniji/bolji nego opi7dit neku zastitu, kao da bas mora biti drm? pa koliko to oni odvjetnika misle unajmit?
npr. 30k skinutih primjerka u sad-u, 50k u europi, 80k azija, 10k bliski istok/afrika....
mislim da ce oni izabrati par ljudi koje uhvate na torrentima, nekoliko iz SAD-a i nekoliko iz EU-a i opalit im globe da namaknu potrosene novce za odvjetnike i povecaju "zaradu", a ostalima ce to sluziti kao primjer
Odnosno... po našim zakonima za nešto čija je vrijednost manja od 1000 kn ne možete kazniti više nego li sama vrijednost... AKO NE RASPAČAVAŠ...
Tako da ljudi... slobodno skidajte... to su jednostavno gluposti...
I da mi je znati kako će doći do mog IP-a... torrent - enkriptirana veza + eventualno TOR za baš tu igru... I voila :)
Da mi je znati tko će toliko istraživati da mi utjera globu od nekoliko stotina kuna :)
Blažen naš zakon :) sve što se mora paziti je da share ne bude 1:1 :)
dosta toga mi tu nije jasno ali nema veze... ko je mislio kupit kupit ce ko je mislio skinut skinut ce... zastite ionako budu krekane, zar je potrebno trosit lovu na to?! vjerovatno je ali meni to i dalje nije najjasnije..
Zapravo... danas dosta ljudi s revloaderom može napraviti za steam crack...
Ostale su max 1 - 2 dana vijeka (sem ubisoftovih ali one su prebolesne i za obične usere)...
A potrose se milijuni kuna...
Baš me zanima kako će to ići u praksi.
to i kazem... koliko sam shvatio, ljudi kradu (po meni je ovo ipak malo teza rijec ali nema veze) iliti skidaju ili zato jer nemaju para ili zato jer jednostavno zele skinut, kao iz nekog inata. a nis, zivi bili pa vidjeli...
ovo je opet puno bolji potez nego neki drm..
kod nas na balkanu beskorisno, ali u americi ce to izgledati ovako..
uhvatit ce njih 50, nabit im kaznu od nekih 50 000 dolara, tim platit advokate i sve troskove oko toga, i ujedno ce zabrinut svakog drugog koji bude namjeravao 'ukrast' igru..
mnogi ce dvaput razmislit da li da skinu tu igru kada cuju kako je neko zaradio problema..a posebno oni neupuceni, koji ce se pocet brinut da li mogu saznat da je uzeo kopiranu igricu na dvd-u..
Ne mislim je čak ni odigrati ali ovo mi je totalno... kako da a da ispadne pristojno... idiotsko...
(I da, znam da sam ja idiot, ne morate ni ukazivati na to :) :) :) )
Ne mislim je čak ni odigrati ali ovo mi je totalno... kako da a da ispadne pristojno... idiotsko...
A nemoj mi reci da odobravas drmove kao starforce npr.???
Sto se mene tice neka ganjaju ako hoce koga hoce jer ako moze ria za skinutu koju mp3cu onda valjda mogu i oni?
Sto se mene tice neka ganjaju ako hoce koga hoce jer ako moze ria za skinutu koju mp3cu onda valjda mogu i oni?
Pogrešno si me shvatio...
NE odobravam DRM-ove uopće... dobiju eventualno 1 - 2 dana bez piratiziranja... ulože milijune u to, naprave probleme ljudima koji kupe original a zarade moža 40 - 50k dolara više... Oni ni ne kuže da su u minusu...
Ali još manje odobravam ovo...
A sada bjezim na poštu...
eto i ja ću, iovako bih to učinio (EP vidimo se na sudu :))
Tko može odobravati DRMove koji su jedno od najvećih mogućih zala ikad izmišljenih? Osim par primjera (npr. Settlers 7), sve ostale zaštite su probijene i to relativno brzo i predstavljaju samo uzaludno bacanje novaca.
Ovo je legalan način na koji se mogu boriti protiv ilegalnog kopiranja igara. Kako to konkretno misle izvesti, nemam pojma. Dok god se ne diraju u moj komp, baš me briga :)
Baš me zanima kako ce doci do mene koji kradem broadband.
Sumnjam da ce im ovo nesto posebno uspjeti al kad su vec navalili slobodno vi 
Pogrešno si me shvatio...
NE odobravam DRM-ove uopće... dobiju eventualno 1 - 2 dana bez piratiziranja... ulože milijune u to, naprave probleme ljudima koji kupe original a zarade moža 40 - 50k dolara više... Oni ni ne kuže da su u minusu...
Ali još manje odobravam ovo...
A sada bjezim na poštu...
Ma nekako mi je draze ovo nego drmovi. Iako opet bilo bi bolje i bez jednog i bez drugog.
nije kriminalna radnja ako je mreza ne zasticena, a i stalno su mi max brzine (b.net 8Mbitps) tako da mislim da nikoga ne ogranicavam... Pretpostavka je da je to mreza od odvjetnickog ureda koji je u blizini ili nekih drugih par ureda u blizini. Vec 2 godine sam na njima, niko se nije pobunio (cak sam napravio i port forward)
sad cu je namjerno skinit.blazeni slovenci(barem u necem) pa nek dodu kod mene u vukojebinu da mi naplate 300 kn.i onda cu ih odhebat
Nema veze, ionako planiram kupiti.
Nema veze, ionako planiram kupiti.
+ 1. A i drago mi je da neće biti DRM...
A sta je to DRM? 
iliti upravljanje digitalnim pravima... odnosno zaštičivanje prava proizvođača i autora tog programa i/ili djela...
debilana zesca taj drm... ako je to ono na sto ja mislim, tipa da mozes igru instaliravati max 3 puta i te fore..
debilana zesca taj drm... ako je to ono na sto ja mislim, tipa da mozes igru instaliravati max 3 puta i te fore..
Nikad nijedan drm, koliko se ja sjećam, nije imao takvu foru. Najbliže je došao Crysis Warhead kojeg si mogao instalirati milijardu puta ako si svaki put deinstalirao. Jedino si mogao 5 puta ako ti se računalo srušilo pa si morao nanovo dizati Windowse i instaliravati (prethodno ne-deinstalirani) CW nanovo, tako da...
Meni je 5 puta gore ono što je Ubisoft radio sa AC2.
Još je gore to što su takav DRM postavili u igri koja koristi checkpoint sustav.
EA je imao za par igara ogranicen broj aktivacija.
Nikad nijedan drm, koliko se ja sjećam, nije imao takvu foru. Najbliže je došao Crysis Warhead kojeg si mogao instalirati milijardu puta ako si svaki put deinstalirao. Jedino si mogao 5 puta ako ti se računalo srušilo pa si morao nanovo dizati Windowse i instaliravati (prethodno ne-deinstalirani) CW nanovo, tako da...
Bioshock, Securom - 5 instalacija i slus.
Sto se tice Witchera, mislim da je apsolutno neprovedivo, to je obicno zastrasivanje.
Ali vidjeli smo vec kako smo svi 'hrabri' kad se /ulovi.hr/ uhvatio svih nas sa svojim odvjetnicima... vidjet cemo kako ce se reagirati na to piratstvo ako pocnu cease&desist i na balkanu ;-)
EA je imao za par igara ogranicen broj aktivacija.
Jedini pirat mi je Mass Efect,okazao preorder radi debilnog DRM-a.
Ovaj potez CD projecta je za pohvalu.
E sad druga stvar je nas balkanski mentalitet,da su nam igre 40 kuna i to bi nam bilo previse,zar ne?
I'll be back