WoW vs. Aion

poruka: 29
|
čitano: 3.825
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "WoW vs. Aion".
2 godine
WoW vs. Aion

Kod Aiona je bolja grafika, ali nista posebno i sigurno nikakva stavka zbog koje bi kupio igru. Igrao sam betu i imam kljuc za open betu i igra nije nista posebno. Od mojeg prvog igranja se igra cinila plaha i nekako ne zanimljiva. Krila, ma pljujem na ta krila, radije daj ti meni mounta i ja sretan. Vjeruj te mi, krila nisu nista posebno i letenje je bzvz napravljeno, samo se pitam kakav ce biti balans za pvp posto je igra pvp orijentirana. Neki ce imati velike prednosti u zraku dok ce drugi čohat mu*a ^^

Pa ja zalim za ovih 20 kuna sto sam dao za beta key, mogao sam si jedan kebab uzet, a ne to smece. WoW ostaje na prijestolju i nikakav falion ga nece pokolebati.Da se razumijemo ja vise ne igram wow, tako da nisam neki hardcore fan i zato je ovo moje viđenje objektivno. Naravno uvijek ce se naci netko kome ce se japanski anime stil svidjeti i nece ispustati igru iz ruke. Zbog hype-a mogu reci da ce na pocetku biti dosta ekipe, ali dajte joj par mjeseci sve ce to splasnut na minimum.

“Let’s put a smile on that face!” xfire - gabrielgraysylar
3 godine
RE: WoW vs. Aion

Aion neće skinuti WoW s prijestolja trenutno najboljeg MMOa (starija ekipa je usuglašena da WoW nije ni blizu onoga što je bila Ultima Online ili EverQuest na vrhuncu slave) ali će zato Guild Wars 2 definitivno srušiti WoW istog trenutka kada izađe.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
3 godine
paintb0x kaže...

...ali će zato Guild Wars 2 definitivno srušiti WoW istog trenutka kada izađe.

Možda ne baš istog trenutka, ali slažem se da bi kroz period od 6-9 mjeseci mogao. Naravno ako igra bude toliko dobra koliko se zasad čini...

Ma daj pogledaj ježa ponovno, pa 'ko ga ne bi htio..
3 godine
WoW vs. Aion

Nisam baš nešto oduševljen. AoC je dobar primjer. Osobno ne znam ali ekip kaže da je grind fest.

3 godine
WoW vs. Aion

Za pola godine prazni server,baš poput početne histerije u AoC ljudi će igru kupovati samo radi grafike.Jednom kad shvate da MMORPG nije 'about graphic' - vraćaju se na wow ili šta god su već prije igrali.MMORPG je Blizzard žanr,nitko neće u narednih 4-6 godina napraviti išta bolje od WoW-a,osim eventualno samog Blizzarda.

3 godine
WoW vs. Aion

WoW je fenomen u zanru, kao igra nije uopce nesto posebno(osobno misljenje) ali ipak je izvan svake konkurencije.

Sto se tice graficki usminkanog istocnjackog Aiona ,s vremenom ce vjerovatno zavrsiti kao marginalna igra...sto nam to nudi? lijepu naprednu grafiku...eh to nam je nudio i AoC.

Kad ce se izdavaci uozbiljiti i prestati usporedjivati svoje projekte sa necim sto ce se tesko  dostignuti u bliskoj buducnosti.Nisam ljubitelj, ali WoW je kralj u svom zanru.

3 godine
WoW vs. Aion

Osim toga - uspoređivati 4 godine staru igru,s još starijim enginom sa najnovijom,upravo poliranom igrom je - kretenizam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 20:25 (QFlash).
3 godine
WoW vs. Aion

jel netko od vas probao igrati aion da može donijeti neku realnu ocjenu ili se vaše mišljenje bazira na par screenshootova?(osim kolege Sylara)

idu dva zrna pjeska pustinjom te će prvi drugom: ; u jbte što je danas gužva
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 22:53 (Drakon).
3 godine
WoW vs. Aion

AoC i War su to ucinili bar za mene. Tako da ni ne želim probavati tok ne prođe par mjeseci. Taman negdjekoji mjesec Dominion exp za eve možda razmislio o aionu

2 godine
WoW vs. Aion

Nitko neće još srušiti WoW, upravo zbog toga što WoW ima puno ljudi i što se izdaje puno ekspanzija da se WoW održi na životu.

3 godine
WoW vs. Aion

Ma općenito nikad nikakva kopija (ma koliko dobra) ne može biti bolja od originala, isto kao što je WoW miljama daleko od Everquesta tako je i Aion miljama daleko od WoW-a.

3 godine

Boze moj, kakvi trollovi...

Dam se kladit da niko od vas nije probao ni na 5 minuta Aion. Ne bi davali ovakve neinformirane komentare.

3 godine
WoW vs. Aion

I AoC u prvih 5 minuta je fenomenalan. Čak i auto assoult je u 5 minuta fenomenalan

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 11:58 (Gajotres).
3 godine
WoW vs. Aion

Wow je shit, tko od vas uopće igra wow, nitko, a svugdje ga hvalite. Igra je propala, serveri su poluprazi a blizzard sere o 12mil aktivnih igrača, yea right.

A klinci od 12 god kojima starci plaćaju wow će i ostat na wowu, to je ona lojalna wow publika Viče

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 8:58 (Dkc).
2 godine
Dkc kaže...

Wow je shit, tko od vas uopće igra wow, nitko, a svugdje ga hvalite. Igra je propala, serveri su poluprazi a blizzard sere o 12mil aktivnih igrača, yea right.

A klinci od 12 god kojima starci plaćaju wow će i ostat na wowu, to je ona lojalna wow publika Viče

Ja sam igrao wow, i to oko pola godine. Prestao sam isto tako negdje prije pola godine. Možda nisam ažuriran s situacijom, ali svejedno ću iznijeti što mislim.

Ista je da wow ima dosta stvari koje bi mogle biti uređene mnogo bolje, i da budem iskren, to je i bio jedan od razloga zbog kojeg sam prestao. Grafika je dosta loša. 

Ali, wow ima zbilja veliku podršku korisnika, i što je još važnije poboljšava i nadograđuje se s svakim patchem. Pošto je ovdje već tu dosta godina to je zbilja mnogo sadržaja. Zbilja, zbilja mnogo sadržaja... Većina igrača ni ne istraži 10% igre.  Ono što mu daje najveći čar, vjerojatno je spoj tog golemog svijeta kojeg možeš istražiti, i golemog broja korisnika s kojima to činiš, jer kada uđeš u igru stvarno imaš osjećaj da su ušao u neki drugi svijet koji nije samo virtualan već i živ. Zato misli da WoW neće pasti s prijestolja.

Što se grafike tiče još bih samo dodao da će biti znatnih poboljšanja s novom ekspanzijom, i kada izađe budem se vratio i zaigrao na mjesec, 2 samo da isprobam :)

P.S. kada sam ja igrao, bilo je dosta klinaca, ali mislim da su većina bili studenti između 15-30 godina. Barem sa ja stekao takav dojam.

3 godine

WoW svoj uspjeh ne može zahvaliti kvaliteti (daleko je od nekvalitetnog, ali isto tako nije ni blizu toliko kvalitetan) već činjenici da Blizzard ima ogromnu bazu okorjelih fanova. Warcraft, Starcraft i Diablo imaju masu fanova iza sebe, i svi oni su zaigrali WoW iz prostog razloga što to tako ide s fanovima (pogledati primjer Applea). To je bila glavna pokretačka snaga WoWa, a s vremenom je zahvaljujući tome community još više narastao i time je WoW stekao ogromnu prednost nad ostalim MMOovima, jer velik community znači i masa dodatnog fan-based sadržaja koji je za jedan MMO iznimno bitan, preko raznih online armoryja, walkthrougha, do raznog softwarea koji je razvio community.

3 godine
WoW vs. Aion

Ne slazem se. Nikakav Diablo, Starcraft pa cak ni Warcraft zajednica nije pomogla da WoW postane ovo sto jest - najbolji MMORPG. Jednostavno je bio kvalitetna igra koja je bila prepoznata u samome startu (jer tak nekaj nije jos bilo vidjeno) i ljudi su navalili. Ja sam se tu susreo prvi puta sa pretplatom ali cak ni to me nije pokolebalo. Pogledajte koliko igra samo kopira WoW a kopiranje je na neki nacin iskazivanje divljenja prema necemu. Danas stvari stoje drugacije. Rade se kvalitetne igre i WoW ce sve teze i teze konkuritati najnovijim proizvodima. Mislim da Aion nece nesto bitno promjeniti jer ne nudi nista novo osim bolje grafike. Jedina igra koja bi mogla nesto uciniti jest Guild Wars 2, zivi bili pa vidjeli.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
3 godine
ukay1000 kaže...

Ne slazem se. Nikakav Diablo, Starcraft pa cak ni Warcraft zajednica nije pomogla da WoW postane ovo sto jest - najbolji MMORPG. Jednostavno je bio kvalitetna igra koja je bila prepoznata u samome startu (jer tak nekaj nije jos bilo vidjeno) i ljudi su navalili. Ja sam se tu susreo prvi puta sa pretplatom ali cak ni to me nije pokolebalo. Pogledajte koliko igra samo kopira WoW a kopiranje je na neki nacin iskazivanje divljenja prema necemu. Danas stvari stoje drugacije. Rade se kvalitetne igre i WoW ce sve teze i teze konkuritati najnovijim proizvodima. Mislim da Aion nece nesto bitno promjeniti jer ne nudi nista novo osim bolje grafike. Jedina igra koja bi mogla nesto uciniti jest Guild Wars 2, zivi bili pa vidjeli.

Vidiš, ja   vjerujem da je razlog što je bila prepoznata u samome startu upravo taj fanbase kojeg Blizzard ima. Pretplata postoji otkad postoje i MMOovi, a oni su dosta stariji od WoWa. Nisam baš siguran da nešto poput WoWa nije još bilo viđeno, jer mi ne pada na pamet niti jedna stvar koju je WoW uveo u MMORPG svijet, tako da ustvari noviji MMORPGovi ne kopiraju WoW već iste MMORPGove čija je WoW kopija.

Ali nisam previše igrao WoW, pa je to možda razlog zašto ne vidim te inovacije koje je uveo u svijet MMOa, ali ovo je dobra prilika da saznam jer si očito igrao WoW pa bih te zamolio da mi nabrojiš par stvari koje je WoW predstavio MMO zajednici :)

3 godine

Slazem se s ovim oko fanbase-a. Kao klicni su nam uvijek Blizzove igre bile najbolje i najigranije uz CS. Starcraft, Diablo i Warcraft su se prali u garaži di smo dovukli 8 kompova Smijeh I upravo zato smo culi za WoW i rekli ajmo igrat. I igrali od pocetka do kraja.

Sto se tice Aion vs WoW, sve je to manje više isto samo zapakirano u sjajniji "celofan" ništa novo...Sve mi se nekako cini da MMO-i više nisu za mene nakon razocaranja u WoWu...

3 godine
WoW vs. Aion

Ja mislim da je Blizzard svojevrsni Macdonalds industrije igara, velik je i poznat, ima milijune fanova, proizvodi su mu lijepo upakirani i fantastično izreklamirani ali u suštini ne nude toliko koliko tvrde, imaju običaj uzeti od drugih pa ispolirati (konkretno WoW od Everquesta), doraditi i razraditi te od tog polu-originalnog proizvoda stvoriti takav hype da se ljude uvjeri da se radi o bogom-danoj igri ili čemu već, nešto kao Apple. To je bar moje mišljenje.

3 godine
paintb0x kaže...
ukay1000 kaže...

Vidiš, ja   vjerujem da je razlog što je bila prepoznata u samome startu upravo taj fanbase kojeg Blizzard ima. Pretplata postoji otkad postoje i MMOovi, a oni su dosta stariji od WoWa. Nisam baš siguran da nešto poput WoWa nije još bilo viđeno, jer mi ne pada na pamet niti jedna stvar koju je WoW uveo u MMORPG svijet, tako da ustvari noviji MMORPGovi ne kopiraju WoW već iste MMORPGove čija je WoW kopija.

Ali nisam previše igrao WoW, pa je to možda razlog zašto ne vidim te inovacije koje je uveo u svijet MMOa, ali ovo je dobra prilika da saznam jer si očito igrao WoW pa bih te zamolio da mi nabrojiš par stvari koje je WoW predstavio MMO zajednici :)

Ocito da jest kada je najigraniji i najbolji MMO trenutno i bit ce jos dugo. :)) Uostalom, ljudi nisu budale. Igraju samo kvalitetne naslove, sto WoW i jest. Nemogu ti nabrojiti sto je uveo novo jer sam se tada prvi puta susreo sa MMORPG zanrom, ali sam, takodjer, od onda isprobao hrpetinu MMORPG naslova i vjeruj mi ni jedan nemoze prismrdit WoW-u koliko god mi to zeljeli. Blizzard je firma koja zna kako se rade igre i nista ne prepustaju slucaju, pogotovo je fanbase-u :))

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
3 godine
Dkc kaže...

Hehehehe..   ovo me dobro nasmijalo. 

Bitno je da ti imaš uvid u realno stanje na WoW serverima i da znaš da nitko od ekipe na forumu ne igra WoW u biti.

Blizzard ustvari laže o aktivnim igračima i drži sve te silne servere (za koje plaća masnu lovu) poluprazne, samo za šminku.

Siguran sam da vjeruješ kako su u biti sa WoW-om na gubitku zadnjih mjeseci (pogotovo uz konkurenciju koja ima za 3-4x manje aktivnih servera ali su im zato DUPKOM puni - rofl, riiight!), ali eto..   za sada ga još nebudu sasvim ugasili.

Srećom da ima taman dosta 12 godišnjaka pa će igra preživjeti još do proljeća i iduće ekspanzije Namigiva

Lijep pozdrav ;)
3 godine
M_dipl. kaže...

Ja mislim da je Blizzard svojevrsni Macdonalds industrije igara, velik je i poznat, ima milijune fanova, proizvodi su mu lijepo upakirani i fantastično izreklamirani ali u suštini ne nude toliko koliko tvrde, imaju običaj uzeti od drugih pa ispolirati (konkretno WoW od Everquesta), doraditi i razraditi te od tog polu-originalnog proizvoda stvoriti takav hype da se ljude uvjeri da se radi o bogom-danoj igri ili čemu već, nešto kao Apple. To je bar moje mišljenje.

Po meni nema ništa loše od nadograđivanja dobrog koncepta (naravno ako je kvalitetno izvedeno).

Zašto svi ostali MMO-ovi koji su nadalje pokušavali nadograditi WoW nisu niti primirišali WoW-ovom broju igrača?  

Jer su u biti LOŠE kopije zamotane u drugačiju (uglavnom bolju) grafiku, sa znatno lošijim crafting sustavom i sl.

Lijep pozdrav ;)
3 godine
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja mislim da je Blizzard svojevrsni Macdonalds industrije igara

Nije, ali neke naznake ukazuju da mi mogli biti. McDonalds je simbol šarene laže, dobro upakirane isprazne i nezdrave ponude. Kod Blizzarda nemoj gledati samo na WoW, treba poći od početka. WoW je priča za sebe. Ali počeci Blizzarda...

Moje iskustvo je da je Blizzard počeo i izgradio reputaciju kao jedna prava gejmerska firma, od gejmera za gejmere.  Pravi pristup mehanici igranja, pažnja na nekim stvarima koje su nam pružale zadovoljstvo - izbalansiranost, pravi tehnički detalji igre koji pogađaju zabavnost, ozračje igre, priča, zapleti-raspleti, ispoliranost, animacija, filmići, nema hiperprodukcije igara - baš se vidi da su igre radili majstori gejmeri.

Ali tek sad nakon pojave WoW fenomena paradigma kao da se mijenja i prijeti da postane ono o čemu govoriš - monopolist, McDonalds, Nazi, hiperprodukcija (kvalitete ili nekvalitete?), itd.

Me a skeptic? I hope you have a proof!
2 godine
WoW vs. Aion

WoW sam igrao oko dvije godine i na kraju me samo jedna stvar odvukla od igre - moja želja za životom koji nece kontrolirat blizz odnosno WoW i jedan vrlo važan faktor - fan base! Činjenica je da ima servera gdje stvarno ima dobrih igrača s kojima se da sve dogovorit lijepo i riješit kako spada (s tim da je broj ovih prvih konstantno u padu jer ih izjeda ova druga skupina) a i nepobitna činjenica je da je WoW prepun (trudim se lijepo izražavat) neodgojenih razmazenih ljudi koji nemaju pojma igrat i nabavili su lika negdje preko ebaya i slično i onda ti pokušaj sastavit party za neki dungeon i riješit ga do kraja bez previše wipea, to je onako postalo mission impossible.

Također šta reć kada na wow-u kad nekome redovito nešto ne paše odmah cujes izjave tipa die of AIDS, die in cancer i slične stvari lol. Tko uopce zeli igrat igru sa ljudima s kojima niš normalno nemozes napravit a jos manje dokazat neke osnovne stvari iz igre. WoW je bio dobar do TBC-a, sad ide totalno downhill :D

Sad da spomenem Aion. Bilo bi zapravo lijepo da Aion počne skidat WoW sa trona, prema skrinšotovima igra izgleda fora ali ako su kolege igrali igru i ono su njihovi dojmovi onda ce ocito ubrzo past u zaborav kao i AoC. Jer ako igre kao Braid mogu bit zabavne i super igrive bez obzira na to sta grafika ne zahtjeva zadnju high end graficku da ih pokrene, onda ni grafika sama nece bit ta koja ce prodavat igru, ako se lijepa grafika (ne uber, nego lijepa! :D) zapakira sa dobrom igrivoscu i pricom igre, e pa tako već može ^^

Nothing Remains The Same
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 11:00 (D.N.R.).
3 godine
Faerdhur kaže...
(...)

Dobro, ne može im se poreći dobar i kvalitetan start, iako ih se i tu (po meni) previše uzdiže, jer jedan diablo ne može konkurirati nijednom ozbiljnom RPG-u, a Warcraft je oduvijek bio poslovično dobar, no (opet) ne i najbolji. Kad kažem da je Blizzard Macdonald's onda mislim na sadašnje stanje, isti su kao i Apple sa jednom bitnom razlikom - Apple još uvijek proizvodi kvalitetne proizvode. WoW danas, i WoW prije pet godina se ne da usporediti, toliko hypea se stvara oko svakog poteza Blizzarda da se dogodilo da su ljudi (gejmeri) diljem svijeta razvili totalno nekritički stav prema svemu što Blizzard radi, postali su dogmatici.

I cijela ta priča "it's ready when it's ready" mi nije jasna, ako je jedan Bioware uspio izbaciti Mass Effect 1 i sad će uskoro 2, Bethesda je uspila izbaciti odličan Fallout 3 i još deset sati DLC-ova, jedan Crytek je uspio dvije inkarnacije Crysisa plus MP (njih navodim jer su oni i radili svoj engine, Bioware je ostao na Unrealu  a Bethesda na svom sa TES-a 4) - onda i jedan Blizzard može napraviti Starcraft i Diablo 3 u 5 godina koliko o njima bruje. Razumijem da se mora konstanto raditi na WoW-u ali što je previše, previše je; i na kraju će obje igre ispast jednako dobre kao i ove koje sam nabrojao od drugih developera (vjerojatno i lošije) ali to neće biti bitno, jer to ti je Blizzard radio, a znaš da oni ne griješe, pa moto im je da je igra gotova kad je gotova...

A don't get me started o toj odluci da će Starcraft podijeliti u tri igre, jer kažu da će u suprotnom patiti gameplay, oće ku_ac, patiti će njihov bankovni račun, ništa drugo. Isto kao što se i Valve zaletio sa L4D2 ali ajde, ipak su ispravili stvar i počeli intenzivno raditi na novim sadržajima za original i crossplay jedinice i dvojke, Blizzard je čak u određenom trenutku izjavio da ukida podršku za LAN (za Starcraft), mislim šaka u oko svima koji su ikad igrali originalni Starcraft, ma neću više, samo se nepotrebno iživciram...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 11:24 (M_dipl.).
3 godine
neaktivan
M_dipl. kaže...

isti su kao i Apple

toliko hypea se stvara oko svakog poteza Blizzarda da se dogodilo da su ljudi (gejmeri) diljem svijeta razvili totalno nekritički stav prema svemu što Blizzard radi, postali su dogmatici.

He he, ovo me podsjeti uvijek na onu epizodu Simpsons (sezona 20, epizoda 7) koja je parodija na Apple religiju (stalno to spominjem, toliko mi dobro) - ono kad rulja u Apple dućanu izvadi lovu i čeka objavu na samo pojavljivanje Jobsa na ekranu Smijeh

Me a skeptic? I hope you have a proof!
3 godine
WoW vs. Aion

Blizz radi što raja hoće, pa su im igre onako super. Mek donalds je ja mislim EA. Fallout 3 je smeče. Živio eve

3 godine
neaktivan
WoW vs. Aion

Ma sve je to kopija WoW-a, jer da nije bilo njega za MMO/RPG bi malo ko znao. Pogledajte samo ovo čak je i gay LOTRO iznad Aion-a, a naravno WoW je na prvom mjestu.

AION = Igra sa dobrom grafikom koju će masa igrati dok ne dođe do max lvl-a i poslije toga ništa...

WoW = Taj će još dugo biti najbolji zahvaljujući ekspanzijama i pečevima...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice