Nice:D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kodak je ipak još uvijek kralj boja :)
pa kome uopće trebaju ovako velike rezolucije slika? meni je i 800x600 sasvim dosta.
I koliko slike zauzimaju?
5gb?
5gb?
raw od 5d mkII (21mp) i 550d (18mp) je oko 20-25mb, pa racunaj. :D
pa kome uopće trebaju ovako velike rezolucije slika? meni je i 800x600 sasvim dosta.
Vec i vrapci znaju da nije sve do pixela ali kada se spominje Canon nema sumnje da ce biti kvalitetno. NASA vec koristi ovakve monstruzono megapikslene kamere a ako se ne varam imaju gigapikselnu
nekome ko radi velike plakate a zeli ostrinu
5gb?
Ovo je izvrsno za aerofotogrametriju!
I jako loš majstor u stabilizaciji slike(barem moj)...
120 mp WTF
jooooj ljudi to što piše da je komercijalno ne znači odmah da je i za amatersku upotrebu!
Profesionalci jako dobro znaju što bi s tim napravili.
800x600 ti je dosta hahah.
FACEPALM
Nabavis ovo i glavna si faca u gradu 
:P
svi jedva ćekaju da si olakšaju novčanik i bace se u dužničko ropstvo radi ovog fotića
I jako loš majstor u stabilizaciji slike(barem moj)...
Al zato NASA i Hasebllad koriste njegove čipove.
Nego ja se pitam kakav bi objektiv trebali napravit za "napojit" ovaj senzor jer danasnji se vec muce sa 20ak Mpx-a ;)
raw od 5d mkII (21mp) i 550d (18mp) je oko 20-25mb, pa racunaj. :D
Kod pravih aparat sa 12MP imaš RAW pd 25MB.
Ma ovi Buovci opet gluposti valjaju, senzor nije 7,5x veći od onoga u 1D MkIV(16 megapiksela) ali ima 7,5x više piksela odnosno 2,4x veću linearnu rezoluciju. U svakom slučaju 120MP je previše za današnju optiku na tolikom senzoru.
zbog toga što si rekao 
APS-H senzor.. pa to nije ni full-frame... 120MP za sta ce to...??? Da je mediom format aj to bi bilo već nešto
"Pikseli" su toliko mali (na senzoru) da su smetnje ogromne.