25 milijuna korisnika Dropboxa

poruka: 38
|
čitano: 3.627
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "25 milijuna korisnika Dropboxa".
4 godine

Odličan "komad" softvera. Koristim ga doma i na poslu - i zaboravio sam kako usb stick izgleda, sve se tako bezbolno sinkronizira, za ne povjerovati :)

Ako želite account od 2GB, kliknite tu http://db.tt/7bqXnUL . Tako ćete sebi otvoriti acc od 2 GB, a meni će se povećati prostor za 250GB :D

3 godine
Re: 25 milijuna korisnika Dropboxa
Originalni_manic kaže...

...za 250GB :D

250 MB :P

ako ima još koja dobra duša, evo može i preko mene: http://db.tt/Bko3K3E :D

Atomska bubamara
3 godine

250 mb vam baš čuda radi :D

rađe sam sebi napraviš dva acc preko jednog, i onda na jednom imaš 2.250 gb a na drugom 2 gb

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 13:10 (Mitch).
4 godine
Originalni_manic kaže...

Odličan "komad" softvera. Koristim ga doma i na poslu - i zaboravio sam kako usb stick izgleda, sve se tako bezbolno sinkronizira, za ne povjerovati :)

Ako želite account od 2GB, kliknite tu http://db.tt/7bqXnUL . Tako ćete sebi otvoriti acc od 2 GB, a meni će se povećati prostor za 250GB :D

Šta je s onima koji imaju jadan upload?

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
2 godine
protjeran

Nekako je skup ovaj dropbox??? Ja sam naišao na povoljnije riješenje http://uploadingit.com/help/plans baš je bilo prošli vikend na e-hrvatska....

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…
3 godine
Originalni_manic kaže...

Slažem se u potpunosti sa ovim, s tim da vam ovak link bolje radi{#}

http://db.tt/ptEhjO6

Uvijek nesto novo..
2 godine

Malo bolje čitajte --- For every friend who joins and installs Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 8 GB)! a kad smo vec kod toga http://db.tt/0iXs5Cx {#}

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 14:00 (thabigjc).
3 godine
neaktivan
viper kaže...
Originalni_manic kaže...

Šta je s onima koji imaju jadan upload?

Pa tu ovisi za što ga želiš koristiti. Ako recimo želiš pospremiti neku veću količinu slika, mp3-ce, filmiće itd, tu će stvar biti malo problematičnija (ja ga za to npr nebi nikada ni koristio). Ja imam slab upload, no pošto dropbox koristim za faks većinom (dakle seminari, projekti, skripte, prezentacije itd), radi sasvim super. Najbolja stvar je da kod promjena radi na razini bit-a, pa ako promijeniš naslov seminara od recimo 3MB, on će samo promjene, a ne cijeli seminar uploadati. Tako da jednom kada nakrcaš sve dokumente, za promjene bi sve trebalo glatko ići.

4 godine
Originalni_manic kaže...

2GB? Jadno... SkyDrive za istu cijenu nudi 25GB (12x VISE!). Takodjer izvrsno sinkronizira, koristim ga svakodnevno...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 14:19 (SupremeCommander).
4 godine
Da li jos netko, kao ja, ima problem sa pristupom Dropboxu i/ili sa syncom sadrzaja kada se spaja preko Vipnet mreze? Npr, doma preko T-Coma napravim upload i kad sam vani, ne mogu pristupiti servisu preko Android/Vipa nego moram traziti T-Com wifi.
4 godine
Sranje samo takvo. Sa rapidshare imam unlimited za 6 eura, UNLIMITED. Da ponovim? Unlimited.
3 godine
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Originalni_manic kaže...

2GB? Jadno... SkyDrive za istu cijenu nudi 25GB (12x VISE!). Takodjer izvrsno sinkronizira, koristim ga svakodnevno...

Pa ja i ta 2GB neću nikada ispuniti. Isto ga koristim svakodnevno i ispunjava što se prostora tiče sve potrebe. Mogu te pitati za što koristiš takvu vrstu programa kad ti treba toliko mjesta?

2 godine

Odličan servis!Mislim da me DamageHigh pozvao da kreiram račun i hvala mu na tome.Meni je Dropbox vrlo koristan za pohranu važnih dokumenata koje imam na računalu.

alrighty then
4 godine
NEW_MAN kaže...
Sranje samo takvo. Sa rapidshare imam unlimited za 6 eura, UNLIMITED. Da ponovim? Unlimited.

Ne miješaj jabuke i kruške.

https://www.dropbox.com/features

http://www.dropbox.com/ -> pogledati video

Dropbox i Rapidshare su za dvije različite namjene. Bilo bi dobro da se upoznaš sa time što nudi Dropbox. Ako ti treba online backup, bitni fajlovi uvijek dostupni sa više platformi i jednostavan (praktičan i funkcionalan) sharing fileova onda nema boljeg programa (čisto moje osobno mišljenje {#}).

U Dropbox folder kopiram što želim bratu ili curi ;) prebaciti i automatski počne sa syncanjem. Ako je netko dotični fajl već uploadao u svoj Dropbox folder, samo ga poveže sa mojim akauntom i u par sekunda je fajl označen uploud-an. Drugom korisniku s kojim shaream folder, automatski počne skidati fajl i ovisno o brzini downloada fajl se pojavi u folderu. Desni klik na fajl u Dropbox folderu (Win, Explorer) i odabere opciju 'Get shareable link' ili 'Get public link' ovisno uda li se fajl nalazi u Public folderu - Neprocjenjivo za dijeljenje dokumenata, slika, pjesama i dr.

I još u free verziji je dostupan recover fajlova (doduše samo 30 dana, za više se treba platiti;), nekoliko puta me spasilo. Pristupanje fajlovima preko Android aplikacije (HTC Hero), kombinacija Titanium Backup i Dropbox aplikacije za backup fajlova na SD kartici i svih instaliranih programa na mobu... Ima stvarno puno opcija kako se može korisno koristiti Dropbox.

Ako mi padne na pamet još koja sitnica, podijelim s vama :)

Nije bez razloga broj korisnika skočio sa 4 na 27 mil. Dajte mu priliku, a prije ovakvih komentara dobro proučite mogućnosti, jer ponavljam - rapidshare i drobpox, krušek i jabuke. NHF.

Mnogim korisnicima se čini prevelika cijena, 120 $ za 50gb godišnje - i meni osobno - pa to je cijena jednoga terabajt ext harda. ALI da imam mogućnosti, odmah bih platio čisto da mogu backupirati više fajlova bez razmišljanja. Dotad se moram krpati sa 11gb jer sam dostigao max preko refereala i raznih akcija i čekam smanjenje cijena ili povećanje free kapaciteta.

h=f^3
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 16:26 (jollyb).
2 godine
dncrmt kaže...

Odličan servis!Mislim da me DamageHigh pozvao da kreiram račun i hvala mu na tome.Meni je Dropbox vrlo koristan za pohranu važnih dokumenata koje imam na računalu.

Hehe...hvala tebi care, ja dobio 250MB..{#}{#}{#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
3 godine

Šutite dok vas nisu napali ovi privatno-sigurnosni paranoici! "Google može da čita vaše emailove, kako ćete ostati živi", a vi pohranjujete bitne fajlove tamo! :D

这是我的个性签名
4 godine
jollyb kaže...

Ako ti treba online backup, bitni fajlovi uvijek dostupni sa više platformi i jednostavan sharing fileova onda nema bolje programa. Nije bez razloga broj korisnika skočio sa 4 na 27 mil.

Kao i masa drugih, od kojih mnogi (npr. dva navedena u ovoj temi) nude puno vise prostora... {#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
4 godine
SupremeCommander kaže...
jollyb kaže...

Ako ti treba online backup, bitni fajlovi uvijek dostupni sa više platformi i jednostavan sharing fileova onda nema bolje programa. Nije bez razloga broj korisnika skočio sa 4 na 27 mil.

Kao i masa drugih, od kojih mnogi (npr. dva navedena u ovoj temi) nude puno vise prostora... {#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services

Naravno, Carbonite, Crashplan, Syncplicity, Mozy i ostali su isto odlični programi i vrijedni za isprobati. Sve ovisi o korisniku koji su mu zahtjevi. Osobno sam se previše navikao na Dropbox i shareanje linkova i foldera i tu jednostavnost i ta jednostavnost, tako da se uvijek vraćam na Dropbox i ne koristim druge.

Volio bih da ako je netko voljan nabaciti dojmove ako je je prešao sa Dropboxa na neki drugi program i zašto :)

h=f^3
4 godine
Koja je brzina downloada?
Inače rapidshareu i ovome je ista namjena samo kaj rapidshare zbog toga kaj ima unlimited ljudi koriste za druge stvari.
Za rapidshare postoji aplikacija koja nejde na telefone ali mi niti ne pada na telefon skidat velike fajlove a za manje imam mail s koji sam zadovoljan.
Uglavnom super aplikacija za složiti mami ili nekome ko nije baš nešto sposoban za računalom.
Meni je rapidshare puno puno bolji. Stvar navike i guess.
4 godine
NEW_MAN kaže...
Inače rapidshareu i ovome je ista namjena samo kaj rapidshare zbog toga kaj ima unlimited ljudi koriste za druge stvari.
Za rapidshare postoji aplikacija koja nejde na telefone ali mi niti ne pada na telefon skidat velike fajlove a za manje imam mail s koji sam zadovoljan.
Uglavnom super aplikacija za složiti mami ili nekome ko nije baš nešto sposoban za računalom.

Ne znam, svi znamo princip Rapidshare i čemu služi {#}, ali nikako ne mogu vidjeti kako može biti iste namjene. Ako imaš vremena i volje, daj malo više napiši o tim prednostima i tvojoj usporedbi Rapidsharea i Drobpox jer ne razumijem baš o čemu pričaš.

Brzina downloada ovisi kako podesiš unutar samog programa a i ne obraćam pažnju jer se sam program procijeni kako radiš na kompu i pristupaš netu pa sam ili smanji ili poveća na max tvojeg bandwidtha.

Rapidshare nikako ne bi koristio za backup svojih fajlova, kopiju usb stika na kojem su mi svi instalacijski fajlovi potrebni za servisiranje updejtanje kompova ili eventualni pristup preko web sučelja ako nemam stik uz sebe. Stvarno mislim da Rapidshare nema te neke važne i napredne opcije.

h=f^3
2 godine
NEW_MAN kaže...

Pa nije poanta skidat velike fajlove na mob nego u tome da im mozes u bilo kojem trenutku pristupiti.

4 godine

Mislim da o dropboxu ne treba suditi ili ga uporedjivati dok ga ne isprobate. Nije sve u kapacitetu. 

14 mjeseci
neaktivan

Gledajući neke negativne komentare, čini mi se da nekima koji (vjerojatno) nisu koristili Dropbox nije jasno o kakvoj se tu usluzi zapravo radi. Naime, to nije obična cloud usluga kao niz navedenih u ovoj diskusiji. Radi se o cloud-u + software-u koji se instalira na svako pojedino računalo. Jedan direktorij se odredi (tipa My Dropbox) kao sinkronizacijski i zatim se svaka promjena na bilo kojem klijentu automatski zrcali na svim ostalima čim dođu online.

Primjer: počinjem pisati dopis za poslovnog partnera na poslu. Otvaram Word, pišem ga (malo prije sam baš to radio) i zatvaram Word. Odem kući. Upalim računalo, otvaram Word kući i učitavam datoteku ne iz cloud-a već sa svog računala lokalno na koje je tijekom boot-anja datoteka već stigla. Nastavljam raditi na dokumentu. Snimam ga. Poslije nađem neke zgodne slikice koje volim share-at s prijateljima - downloadam ih u svoj Shared direktorij - i ne činim ništa dalje. Iduće jutro na poslu me čeka nova verzija dokumenta, a noću dok sam spavao i računalo mi bilo ugašeno ekipa je pregledavala nove slikice. Poslije otkrijem da sam napravio grešku i vraćam pred-predzadnju verziju snimljenog dokumenta desnim klikom na ikonicu u tray-u. Idući dan na poslu nađem 2-3 freeware "dragulja", ali sam zaboravio usb stick i svoj micro usb kabel kod kuće. Nema problema, samo ih copy/paste-am u svoj dropbox direktorij. Kad stignem kući oni su već na računalu dok se završi bootanj-e. Poslije odem na Jarun na kavu i hoću supruzi pokazati novu knjigu u pdf-u koju sam našao. Otvaram mobile Dropbox i skidam na svoj smartphone dokument te jednostavno otvaram.

Prilikom svih ovih radnji ni u jednom trenutku nisam koristio svoj browser. Ni u jednom trenutku se nisam ulogiravao igdje. Ni u jednom se trenutku nisam sjetio otvoriti bilo koji dodatni program osim aplikacija s kojim inače radim (osim na svom smartphone-u). Ni u jednom trenutku nisam shared datoteke određivao za shareing. Kad sam nabavio novi laptop i htio sinkronizirati svoju gigu podataka s dropboxa, nisam potrošio ni bajta bandwidtha jer je ovaj prepoznao podatke na mojoj lokalnoj mreži te iste povukao s nje, umjesto s cloud-a. Ako sam na trećem računalu htio skinuti samo 3 datoteke, a ne sinkronizirati sve, to sam uz dva klika podesio u samom lokalnom Dropboxu, bez ikakvih browser radnji.

I na kraju - sve moje datoteke su prisutne na svim mojim računalima lokalno (osim ako ne želim drukčije) plus na cloud-u - automatski. Dakle, to nije software za sistemski backup, ni za golemi storage, već za sinkronizaciju ključnih datoteka na više računala po principu "instaliraj i zaboravi".

4 godine

Dropbox je HDD na netu kojem pristupaš prek dropbox aplikacije.
Rapidshare je HDD na netu kojem pristupaš prek rapidshare aplikacije.
Jednom i drugom možeš pristupit iz bilo kojeg browsera na svijetu.
Rapidshare nema sikroniziranje nego moraš ručno radit upload i download.
Rapidshare nema app za telefone ali ima za Linux.
Rapidshare nije tolko jednostavan za korištenje i to je to.
RS ima unlimited brzinu i unlimited storage ako si platiš.
Dropbox je RS for dummies i upravo sam ga instaliral jer me doma žena čeka, a mama nije daleko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 15:50 (NEW_MAN).
21 mjesec

Da li je itko od razmišljao o tome koliko su ti podaci sigurni na netu? Kako ja mogu biti sigurani da se moji podaci neće zloupotrijebiti?

4 godine

Ima i dropbox za Linux. I za telefone. Ali to je najmanje bitno.

Dropbox je RS for dummies? :) Mozda je nekom intelektualni izazov uploadati fajl preko weba, ali ja vise volim pohraniti ga u lokalni folder i ne brinuti kako ce se on naci na webu. Takodje mi je ceif koristiti isti .pst fajl na laptopu i desktopu i ne brinuti se ce se sinhronizirati. Zato sto moze... 

I ne kaze se "rapidshare nije toliko jednostavan za koristenje", nego "rapidshare nije toliko praktican za koristenje". Bolje receno, nije ni izbliza praktican. Ali se radi o totalno razlicitim servisima, tako da nije ni cudno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2011 16:11 (knight).
3 godine
brzi i žestoki kaže...

Da li je itko od razmišljao o tome koliko su ti podaci sigurni na netu? Kako ja mogu biti sigurani da se moji podaci neće zloupotrijebiti?

zakljucavaj podatke koji se mogu zloupotrijebiti

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
4 godine
Ne možeš biti siguran ali vjerujem da su sigurniji nego doma na disku .
21 mjesec

malo sam bacio pogled na ovu listu online backup servicesa koji su izlistani na wikipediji.... da li je itko radio u ADrive-u? Ipak oni nude najviše free online storage-a!

4 godine
lavdzoj kaže...

Gledajući neke negativne komentare, čini mi se da nekima koji (vjerojatno) nisu koristili Dropbox nije jasno o kakvoj se tu usluzi zapravo radi. Naime, to nije obična cloud usluga kao niz navedenih u ovoj diskusiji. Radi se o cloud-u + software-u koji se instalira na svako pojedino računalo. Jedan direktorij se odredi (tipa My Dropbox) kao sinkronizacijski i zatim se svaka promjena na bilo kojem klijentu automatski zrcali na svim ostalima čim dođu online.

Primjer: počinjem pisati dopis za poslovnog partnera na poslu. Otvaram Word, pišem ga (malo prije sam baš to radio) i zatvaram Word. Odem kući. Upalim računalo, otvaram Word kući i učitavam datoteku ne iz cloud-a već sa svog računala lokalno na koje je tijekom boot-anja datoteka već stigla. Nastavljam raditi na dokumentu. Snimam ga. Poslije nađem neke zgodne slikice koje volim share-at s prijateljima - downloadam ih u svoj Shared direktorij - i ne činim ništa dalje. Iduće jutro na poslu me čeka nova verzija dokumenta, a noću dok sam spavao i računalo mi bilo ugašeno ekipa je pregledavala nove slikice. Poslije otkrijem da sam napravio grešku i vraćam pred-predzadnju verziju snimljenog dokumenta desnim klikom na ikonicu u tray-u. Idući dan na poslu nađem 2-3 freeware "dragulja", ali sam zaboravio usb stick i svoj micro usb kabel kod kuće. Nema problema, samo ih copy/paste-am u svoj dropbox direktorij. Kad stignem kući oni su već na računalu dok se završi bootanj-e. Poslije odem na Jarun na kavu i hoću supruzi pokazati novu knjigu u pdf-u koju sam našao. Otvaram mobile Dropbox i skidam na svoj smartphone dokument te jednostavno otvaram.

Prilikom svih ovih radnji ni u jednom trenutku nisam koristio svoj browser. Ni u jednom trenutku se nisam ulogiravao igdje. Ni u jednom se trenutku nisam sjetio otvoriti bilo koji dodatni program osim aplikacija s kojim inače radim (osim na svom smartphone-u). Ni u jednom trenutku nisam shared datoteke određivao za shareing. Kad sam nabavio novi laptop i htio sinkronizirati svoju gigu podataka s dropboxa, nisam potrošio ni bajta bandwidtha jer je ovaj prepoznao podatke na mojoj lokalnoj mreži te iste povukao s nje, umjesto s cloud-a. Ako sam na trećem računalu htio skinuti samo 3 datoteke, a ne sinkronizirati sve, to sam uz dva klika podesio u samom lokalnom Dropboxu, bez ikakvih browser radnji.

I na kraju - sve moje datoteke su prisutne na svim mojim računalima lokalno (osim ako ne želim drukčije) plus na cloud-u - automatski. Dakle, to nije software za sistemski backup, ni za golemi storage, već za sinkronizaciju ključnih datoteka na više računala po principu "instaliraj i zaboravi".

Bolji opis Dropboxa i njegove mogućnosti za sinkronizaciju te opis praktičnosti nisam vidio na (hrv) netu. :D

Uz dopuštenje, kopiram tekst i proslijedim ga ljudima da ne moram sam objašnjavat jer bolje to ne bih mogao objasnit :)

NEW_MAN kaže

Dropbox je HDD na netu kojem pristupaš prek dropbox aplikacije.

Rapidshare je HDD na netu kojem pristupaš prek rapidshare aplikacije.

Jednom i drugom možeš pristupit iz bilo kojeg browsera na svijetu.

Rapidshare nema sikroniziranje nego moraš ručno radit upload i download.

Rapidshare nema app za telefoneali ima za Linux.

Rapidshare nije tolko jednostavan za korištenje i to je to.

RS ima unlimited brzinu i unlimited storage ako si platiš.

Dropbox je RS for dummies i upravo sam ga instaliral jer me doma žena čeka, a mama nije daleko.

Tražio sam usporedbu, red je i da odgovorim ;)

Sa potcrtanim se slažem, ali boldanim nikako. Zapravo se i donekle slažem da je za dummies, ali nikako u negativnom nego u smislu praktičnosti i jednostavnosti.

Dropbox program i uslugu općenito smatram tako naprednom da to ne mogu opisati jednostavno. Uploader program ili web upload od Rapidshare, toliko mi je ostao u negativno sjećanju, pojeo mi je sate i sate uploadanje, bandwidtha i živciranja da sam stvarno prekrižio RS i za mene je stvar prošlosti, što se sharinga s prijateljima, kolegama s posla ili foruma tiče . S druge strane za DL filmova ili serija, RS je već druga priča - i u tome zapravo RS ima jedino svrhu. Blažen bio JDownloader, khm-khm ;)

Ovo što je navedeno kao negativno, ja  mislim da se najviše treba cijeniti kod tih cloud/sharing/backup/upload servisa. Jer čim je praktičniji, jednostavniji i olakšava mi rad - program je za mene napredniji. Praktičnost, jednostavnost a opet napredno i ne potrošit previše vremena na nešto za obavit, zar nije to poanta danas čemu služe svi utility programi danas?

Svako svoga konja hvali, pa mislim da ne trebamo otići u flame :)

h=f^3
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 14:48 (jollyb).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice