Anoreksičan neki monitor :)
Ne izgleda loše, ali nekako bih ga se bojao i dotaknuti da se slučajno ne raspadne ...
Ne izgleda loše, ali nekako bih ga se bojao i dotaknuti da se slučajno ne raspadne ...
...bit ce moj...2020god 
:)
zalijepiš ga na zid, mislio bi da je tapeta :)
ja sam čitao da je najveći problem ove tehnologije što jedna od tri boje brže stari pa je manji vijek trajanja,ali se bar veličina dijagonale povećala
kako je ovo lijepo vidjeti a jos ljepse bi bilo da ga svaki dan gledam na svom stolu 
sviđa mi se kako monitori napreduju,eh za jedno 5 godina ovo uparit sa nekom zvjerkom od PC-a
Još uvik iman CRT 17" debljine 42 centimetra. 
Malo se više zaneseš u igru i ideš ga udrit sastrane pa se porežeš. :D
Inače super za ovu tehnologiju šta stalno napreduje, samo da se cijene spuste pa makar i da padne malo kvaliteta prikaza.
Do sada nisu napravili ni pošteni LCD za pristojnu lovu a već se hvale nekakvim "vrhunskim" OLED-om.
Još nisam prežalio onaj DELL U2711 sa očajnom LG matricom koji sam vratio nakon 2 dana korištenja 
Dobri stari Samsung 19" CRT i dalje cvrći na mom stolu...
da li je netko našao slike od ove 180-inchne plazme? ja sam malo tražio po internetu ali nisam našao
Još uvik iman CRT 17" debljine 42 centimetra. 
Malo se više zaneseš u igru i ideš ga udrit sastrane pa se porežeš. :D
Inače super za ovu tehnologiju šta stalno napreduje, samo da se cijene spuste pa makar i da padne malo kvaliteta prikaza.
ma šta si ti bolestan? da padne kvaliteta prikaza? šta je cilj sih monitora? da im padne kvaliteta prikaza
koji način razmišljanja
ja sam čitao da je najveći problem ove tehnologije što jedna od tri boje brže stari pa je manji vijek trajanja,ali se bar veličina dijagonale povećala
Bilo je to nekada (kod plave boje)...
OLED je tehnologija budućnosti. Nikakve plazme, ili LCD ekrani. Šta to može zamjeniti svjetleću točkicu?
OLED materijal je toliko brz, da bi ga mogli paliti kao nekada CRT ekrane (iscrtavanjem linija). Ali na čemu bi onda zarađivali, kada bi ekrani bili previše jeftini? Mislim da su najskuplje u ekranu ETFE folije od svega ostalog što bi činilo ekran.
Prije oko 20 godina ja sam zamišljao ekran, koji bi imao 1000 horizontalnih i 1000 vertikalnih linija (vodiča). Na njihovom križanju bila bi LED dioda (ili današnja OLED dioda). Kada na horizontalnu liniju dovedeš (+) napon, a na vertikalnu (-) napon, na njihovom križanju zasvjetli točkica. Da bi se kontrolirao takav ekran, treba 1000+1000 tranzistora (znači ukupno 2000 na periferiji). To bi bilo mnogo manje od današnjih milion tranzistora koji pale svaku točkicu, što jako poskupljuje proizvodnju.
Stari CRT ekrani su izumrli, ali je njihov princip rada, gdje elektronski snop iscrtava linije velikom brzinom, princip koji ne treba zaboraviti. Jer je možda princip budućnosti.
Ali ipak mislim da je budućnost u projektorima, a posebno u "mikro ogledalima" na čipu od Texas Instruments firme (DLP tehnologija). A kada OLED postane i glavni izvor svjetlosti (ili neka druga LED tehnologija), tada će DLP dobiti pravu dimenziju primjene. Tada ćemo vidjeti i mobitele koji projiciraju sliku veću od 2 metra.
Šteta što se sve razvija nekako sporo... (sa moje točke gledišta) Ali "ipak se kreće"!
Welcome to the new decade: Java is a restricted platform, Google is evil, Apple is a monopoly and Microsoft are the underdogs.
Lako bi funkcioniralo... (1000x1000 je otprilike današnja DVD kvaliteta slike)
Naravno danas je netko rekao da će biti 1920x1080x3 (za 3 boje). Na isto se dođe.
Stvar je u brzini osvježavanja točke. Treba dovoljna brzina, kao npr. brzina paljenja fluorescentne točke, kada elektronski snop padne na nju.
Sa LED diodom nije nikakav problem (osim cijena). Sa OLED bi trebalo možda povezati serijski svjetleći materijal i Si diodu. Došli bi na isto... Najjednostavniji ILI skop se radi sa diodama, zar ne?
Dovedeš (+) napon (preko tranzistora) na prvu liniju, zatim dovodiš (-) napon na 1,2,...,n-ti stupac.
Zatim upališ sa (+) naponom drugu liniju i ponoviš sa stupcima.
Naravno, kontrolom struje kroz tranzistore, kontrolira se jačina svjetljenja točke.
Stvarno ne vidim nikakav problem. Tada (prije oko 20 godina) sam zamišljao veliku tiskanu pločicu, sa vodovima sa obje strane i izbušenim rupicama. Tada nije bilo niti plave LED-ice... Jedna nožica bi se zalemila sa gornje strane, a druga sa donje. Ali kada sam izračunao cijenu za toliko LED-ica shvatio sam da će trebati pričekati koje desetljeće.
Eto, možda još jedno (nakon 2 koja su prošla) biti će dovoljno...
Zar niste čuli da je Nikola Tesla zamišljao uređaj, koji bi imao titrajne krugove koji pale pixele. Rezonancijom bi se kontroliralo paljenje raznih emitera svijetla. Dobro, onda nisu postojali tranzistori... Ali, principi su davno uspostavljeni.
On je razmišljao o paralelnom paljenju...
Bilo je to nekada (kod plave boje)...
OLED je tehnologija budućnosti. Nikakve plazme, ili LCD ekrani. Šta to može zamjeniti svjetleću točkicu?
OLED materijal je toliko brz, da bi ga mogli paliti kao nekada CRT ekrane (iscrtavanjem linija). Ali na čemu bi onda zarađivali, kada bi ekrani bili previše jeftini? Mislim da su najskuplje u ekranu ETFE folije od svega ostalog što bi činilo ekran.
Daj, previše filozofiraš. Ako imaš pare kupi što se nudi i gotovo. Ako nemaš, frigaj se uz CRT, ako treba i uz prigodan izgovor da je idealan za 3D. Sad bi ti jeftino ovo ono, zavjera iza svakog kuta. Uskoči i budi novi Gates, tko ti brani?
Kakve visoke zarade? Prije 15 godina 640x480 80hz, 82cm CRT koštao je 1000 eura i više, a za unošenje u stan koristio se viljuškar. U današnjim novcima je to 2000 eura. Danas Full HD, 120cm, milion priključaka, ugrađen internet, svirač svakakve multimedije, slika da se smrzneš. Za iste pare. Normalni ljudi to nazivaju dramatičnim napretkom.