auu 400 milijuna licenci (koliko, 1000 kn po licenci najmanje? ), ah baš ga briga za 10 milijuna piratskih :-)
auu 400 milijuna licenci (koliko, 1000 kn po licenci najmanje? ), ah baš ga briga za 10 milijuna piratskih :-)
Nemora znacit. Cijene licenci u enterprise segmentu (VLK - jel se to tako zove) nisu toliko velike.
100 milijuna "legalnih"
ma ja sam reko dok ne dode SP2 necu ni stavljat 7icu obicna i beta je bila super ali sa SP1 je katastrofa, zato sam sada doradio si VISTU i uzviam
ma ja sam reko dok ne dode SP2 necu ni stavljat 7icu obicna i beta je bila super ali sa SP1 je katastrofa, zato sam sada doradio si VISTU i uzviam
Što ne valja sa SP1?
ha ???!
Ma o cemu ti pricas?? Prvi put ovo cujem. Sp1 katastrofa?? Ja nisam nista osjetio sa sp1.
Windows 7 je dosad najdotjeraniji i najkvalitetniji Microsoftov operativni sustav i baš mi je drago što prodaja ide odlično. Možda se napokon više poslovnih korisnika otrgne od arhaičnog XP-a.
Windows 7 je dosad najdotjeraniji i najkvalitetniji Microsoftov operativni sustav i baš mi je drago što prodaja ide odlično. Možda se napokon više poslovnih korisnika otrgne od arhaičnog XP-a.
Zašto arhaičnog? Još uvijek sav softver radi na njemu.
Osim IE9 by MS.
@Sinatra
Super za Sedmicu, nema kaj. Jest da je najbolji do sada, ali puno ljudi nema namjeru prijeci na sedmicu jer im jednostavno nije potrebna, pogotovo jer imaju starije kompove. XP obavlja tu stvar zadovoljavajuće i to je to...također bi se trebala kupiti licenca...
Osim IE9 by MS.
Osmica se još uvijek krpa, tako da za sada nema problema.
Ma o cemu ti pricas?? Prvi put ovo cujem. Sp1 katastrofa?? Ja nisam nista osjetio sa sp1.
Zapravo i nemaš što osjetiti, jer je SP1 mahom samo kumulativ svih do tada izdanih zakrpi (KB).
Win7 su prvi izbrušeni windowsi i stvarno nema što u njima radikalno popravljati.
Win7 su me osobno ugodno iznenadili kad su mi uspjeli upogoniti USB scanner iz doba Win98. Zanimljivo je da sam taj scanner pod WinXP mogao koristiti tek nakon opsežnih zahvata u registryu, dok sam mu na Win7 samo pojasnio da je scanner radio pod Win98 i sve je proradilo bez ikakvih komplikacija.
Osim IE9 by MS.
Osmica se još uvijek krpa, tako da za sada nema problema.
Ko još koristi IE kao web browser? :P
inače Linux,ali Win 7 skidam kapu..izbrušen kao briljant..!!!..za 10 mjeseci niti jedan ulet virusa(samo MS Esential security),niti jedan proboj(build in MS fireval),niti jedanBSOD,niti jedno leđenje..dakako,na kvalitetnom HP-u..LINUX&MS&HP
Ja sam na svoje ime imam oko 60 licenci za razne verzije windowsa7(da ne pricam o ostlaim windowsima), naravno MSDN paket je u pitanju.
Ako je tim putem doslo do tih 400 miliona, zalim onda statistiku :)
Zanimljiv bi bio i podatak koliko je napravljeno downgrade-a na win xp, onda bi se došlo do neke realnije brojke win7 korisnika.
LOL, kakav je to zakljucak?!
Sta je tolko lose u SP1? nisam uocio niti jedan problem, nista sto bi me na nekakav negativan zakljucak navelo...
koristim ga intenzivno(na poslu) i opterecujem ga do maximuma, jako cesto...
Ti definitivno nisi normalan... 
Hmmm... Vista ti je ok a Sedmica ti ne valja? Windows 7 = Vista SP3. Pod haubom praktički nema razlike. 

I masovno se koristi mrtvi IE6 koji je glavni uzročnik sijedih vlasi kod web developera. Kad će više MS prestati davati podršku za XP... Danas i mid-low PC (2ghz, 2gb RAMa, integrirana grafika) koji košta manje od 2k kuna vrti Sedmicu dovoljno dobro za uredske potrebe. Naravno, problem je stari hardver koji se još uvijek vuče posvuda i (relativno) visoka cijena windowsa...
100 milijuna "legalnih"
pa pise ti 400 mil prodanih..to znaci legalnih
Win 7 predobar kome se nesviđa neka koristi linux.
I masovno se koristi mrtvi IE6 koji je glavni uzročnik sijedih vlasi kod web developera. Kad će više MS prestati davati podršku za XP... Danas i mid-low PC (2ghz, 2gb RAMa, integrirana grafika) koji košta manje od 2k kuna vrti Sedmicu dovoljno dobro za uredske potrebe. Naravno, problem je stari hardver koji se još uvijek vuče posvuda i (relativno) visoka cijena windowsa...
Kakve veze ima browser sa Windows XP sustavom? To je samo browser, nadogradiš ga ili koristiš neki drugi.
Sam sustav radi korektno.
Zanimljiv bi bio i podatak koliko je napravljeno downgrade-a na win xp, onda bi se došlo do neke realnije brojke win7 korisnika.
Kod mene od priličnog broja prodanih, što poslovnim, što privatnim korisnicima, oko 2% ih se raspitivalo o mogućnosti downgrade-a, a manje od 1% ga ja i zatražilo. I to je bilo u počecima 7ce, u zadnje vrijeme ni jedan jedini zahtjev, ni jedan jedini upit za downgrade
Piratskih ima minimalno 10 milijuna X 5 i to je onda recimo tak nekak ok.
inače Linux,ali Win 7 skidam kapu..izbrušen kao briljant..!!!..za 10 mjeseci niti jedan ulet virusa(samo MS Esential security),niti jedan proboj(build in MS fireval),niti jedanBSOD,niti jedno leđenje..dakako,na kvalitetnom HP-u..LINUX&MS&HP
Ak tebi nije uletil Virus ili Fake AV, drugima zato je na Windows 7 itekak i to u velikim kolicinama nema tu neke razlike u odnosu na XP korisnik je najbitnija karika u zaštiti.
Ak je za kompom neiskusan i brzoplet korisnik nadrapal je vrlo brzo, kad si rekel Keks ko u zadnje vrjeme jako puno ljudi od onog nesretnika Personal Shield Pro Fake AV koji je satral tisuce kompova sa Windows 7 zbog naivnosti to moš nač na raznim Forumima po internetu.

Pa, da... Svi sve lete da stavljaju sedmicu za 'uredski posao' i bace na nju pare, a imaju licencirane XP masine koje rade posao sasvim zadovoljavajuce.
Kakve veze ima browser sa Windows XP sustavom? To je samo browser, nadogradiš ga ili koristiš neki drugi.
Sam sustav radi korektno.
Ima veze jer je default browser a rijetko koja firma instalira FF/Chrome... Znam iz iskustva iz nekoliko općih bolnica i općina.
Windows 7 koristim oko godinu dana, i zadovoljan sam sa njime, i njegovim mogučnostima.
Međutim, ne znam kako bih vam opisao, pa ću probati na slijedeći način, kada upalim XP osjećam se nekako kao kod kuće.Još ga nisam prebolio, pa sam napravio kompromis, XP na laptopu, sedmica na PC-u :D
Inače thumbs up za oba windowsa :)
Ko još koristi IE kao web browser? :P
"...Internet Explorer 9 nalazi se na 19% računala s Windowsima 7 u svijetu"...
Na mojem niti pod razno,kao ni na kompu od klinaca,buraza i još hrpetine frendova...
Niti se nalazi na kompu niti ga se koristi.
Ipak,ako uzmemo u obzir postotak od 19% računala u svijetu koji imaju IE9 preuzet kroz update,
vjerojatno od tih 19% vlasnika računala koji ga imaju instaliranog...netko i koristi taj preglednik.
U pocetku se trazio iskljucivo downgrade na 2K3/xp. Unatrag par mjeseci se tu i tamo DOGODI da netko ne trazi downgrade (uglavnom it-jevci u tim firmama)
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.