AMD gigahercima protiv Nvidije

poruka: 26
|
čitano: 1.664
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "AMD gigahercima protiv Nvidije".
5 godina

Neka, bilo je i vrime da se počnu malo klat međusobno, sad čekamo odgovor nvidie. {#}

3 godine

Čudno da nisu išli na barem 1050MHz jerbo ovako mogu teoretski dobit max 8% i to kad bi skaliranje bilo idealno

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
20 mjeseci

Da, mogli su komotno ic na 1050. Nekako mi je sav taj rat sumnjiv. Amd prvi izbaci karticu, pa nvidia svoju stock to stock malo jacu, pa ovi obore cijene, pa ghz izdanje navodno zahvaljujuci boljem yieldu.

Sad bi bilo lipo nvidia obori cijene, pa izda 685, pa amd jos obori cijene. i onda za < 3000 da se moze kupit 7970. da se unormale cijene..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
3 godine

a sta niej onda lakse malo kupit slabiju karticu i sam je oc na 1ghz ://

3 godine
Re: AMD gigahercima protiv Nvidije

sta mislite da amd i/ili nvidia nemaju vec, ne u pripremi, nego gotova rjesenja za sljedecu generaciju? mogli su oni izbaciti i jace kartice, ali zasto kada se mogu i ovako prodati. namijestanja cijena ima svugdje pa zasto ne i u ovome?

5 godina
glupost koja ce skuplje kostat nego trenutni modeli pih...
ljepo kupis neku refrentnu i vozi misko IMO
3 godine

meni fkt nije jasno kome to oni odgovaraju i kakva je ovo prica, gtx 680 nit ima toliko za kupit, nit nekome treba toliko sirove snage..

ceka se srednji segment nvidie, onaj po meni jedini vrijedan spomena, ovo je prenapuhano i bespotrebno...

i da ne bude opet prica "kupis gtx 680 sad i miran si 3 godine"

ko god uzme te kartice, najcesce je mijenja odma na sljedecoj seriji, ili preskoci samo jednu, tako da ta prica ne pije vodu..

muzu pare dok mogu i dok ljudi ne skontaju da placaju previse za stvari koje im ne trebaju, ali vjerovatno nece nikad ni skontat

20 mjeseci

U onoj temi AMD Radeon HD7000 sam bio dao link, ali neznam dali sa ovog acc ili nekog drugog di je bilo vidljivo da AMD ima spremnu 8970

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
5 godina
ismar89 kaže...

meni fkt nije jasno kome to oni odgovaraju i kakva je ovo prica, gtx 680 nit ima toliko za kupit, nit nekome treba toliko sirove snage..

ceka se srednji segment nvidie, onaj po meni jedini vrijedan spomena, ovo je prenapuhano i bespotrebno...

i da ne bude opet prica "kupis gtx 680 sad i miran si 3 godine"

ko god uzme te kartice, najcesce je mijenja odma na sljedecoj seriji, ili preskoci samo jednu, tako da ta prica ne pije vodu..

muzu pare dok mogu i dok ljudi ne skontaju da placaju previse za stvari koje im ne trebaju, ali vjerovatno nece nikad ni skontat

Ja npr .mjenjam svakih godinu do godine i pol high end grafulje , ne zato jer mi treba nego zato sto to zelim i mogu  !

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 23:34 (4mal).
5 godina

Moja Gainward 550 Ti Golden Sample ima isto 1 Ghz, a platio sam je 1100 kn u 2 mjesecu ove godine.

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=482

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 7:45 (Hummer).
2 godine
@ismar89 cip GK104 je mid cip... Upravo je to problem za AMD jer izgleda da je Nvidia napravila puno bolji posao nego oni. Iako su prvi izasli na trziste sa novom generacijom cipa.... Da ne spominjemo GK110 koji samo sto nije ugledao svijetlo dana... AMD ce trebat cudo sa serijom 8xxx, jer zeleni su ih potukli u potrosnji ,perfomansama, itd....
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
3 godine
ceco22 kaže...
@ismar89 cip GK104 je mid cip... Upravo je to problem za AMD jer izgleda da je Nvidia napravila puno bolji posao nego oni. Iako su prvi izasli na trziste sa novom generacijom cipa.... Da ne spominjemo GK110 koji samo sto nije ugledao svijetlo dana... AMD ce trebat cudo sa serijom 8xxx, jer zeleni su ih potukli u potrosnji ,perfomansama, itd....

sta krajnji kupac ima od toga sto ga nvidia naziva mid cipom kad kosta 500$, i kad jos dugo nece izac nista jace od nvidie

4 godine
protjeran
ceco22 kaže...

GK104 je high end chip serije 6xxx.

Po ama baš ničemu GK104 nije definiran kao mid chip,niti po cijeni a niti po pozicioniranju na tržištu nasprem AMD riješenja (onda bi joj konkurent bio 7850).U svakom slučaju riječ je o najjačem single gpu riješenju na tržištu, zvali ga vi mid ili high end.

GK110 izlazi pod imenom 7xx.Čip će navodno sadržavati sedam milijardi tranzistora, kartica će imati 512 bitnu sabirnicu, 4gb memorije i ugrubo 50% bolje perfomanse od 680.Je li to ima smisla plasirati na tržište pod serijom 6 ako će u tom istom trećem kvartalu AMD izbaciti seriju 8 ? 

Inače ovaj potez AMD-a je odličan i za njin i za nas, mislim da im je i samima jasno da su napravili pogrešku što nisu i početne 7970 tako clockovali i plasirali na tržište, em zbog marketinga em zbog toga što svaki 970 bez ikakvih problema radi na Ghz i pri tome daje cca 5% bolje rezultate,a svaki fps je bitan :-)

http://g.bf3stats.com/pc/VeutN6mL/Poglavnik__CRO.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 10:31 (QFlash).
2 godine

Odlično,samo neka vode ratove i cijenama i gigaherzima.......mislim da mi se uskoro smiješi nova grafa  {#}.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
4 godine

i koja je sad brža/bolja - AMD ili Nvidia?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 9:18 (diablo2211).
20 mjeseci
diablo2211 kaže...

stock to stock 680, laganim klokom 7970.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
4 godine
protjeran
cecenac kaže...
diablo2211 kaže...

stock to stock 680, laganim klokom 7970.

Onda opet laganim clockom 680 :-) 

2 godine
bez obzira na to... Sadasnja GTX680 je trebala biti u prvom planu nova GTX660ti ili GTX670 znaci neki high-mid... Pa sjetite se samo onih anketa sto je nvidia provodila u vezi 7970... A GK110 bi trebali ugledat najkasnije do kraja ljeta... Samo me zanima sto je se dogodilo sa navodnima 7990 koji je trebao izaci jos prije GTX690...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
4 godine
protjeran
ceco22 kaže...
bez obzira na to... Sadasnja GTX680 je trebala biti u prvom planu nova GTX660ti ili GTX670 znaci neki high-mid... Pa sjetite se samo onih anketa sto je nvidia provodila u vezi 7970... A GK110 bi trebali ugledat najkasnije do kraja ljeta... Samo me zanima sto je se dogodilo sa navodnima 7990 koji je trebao izaci jos prije GTX690...

Da, ja sam zapravo čekao 7990, no nisam više mogao trpiti fps drop u caspian border i prošetao sam se do Linksa jednog dana po 680.

GK110 je najavljen za treći kvartal, to može biti u rujnu a i u prosincu, što znači da bi po tom planu lansiranja Nvidia svoj 'high end 6 series chip' izbacila godinu dana nakon AMDa i to u vrijeme njegovog predstavljanja serije 8.To jednostavno nema smisla, posebice na ogromni sraz sirove snage između GK110 te GK104/7970 te najavljani 670 koji će na police krajem miseca te najavljeni 660ti koji stiže također u trećem kvartalu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 11:32 (QFlash).
21 mjesec
QFlash kaže...
ceco22 kaže...

Da, ja sam zapravo čekao 7990, no nisam više mogao trpiti fps drop u caspian border i prošetao sam se do Linksa jednog dana po 680.

GK110 je najavljen za treći kvartal, to može biti u rujnu a i u prosincu, što znači da bi po tom planu lansiranja Nvidia svoj 'high end chip' izbacila godinu dana nakon AMDa i to u vrijeme njegovog predstavljanja serije 8.To jednostavno nema smisla, posebice na ogromni sraz sirove snage između GK110 te GK104/7970.

da.. mene malo hebe na caspian i gulf  .. al dobro da se.. sjene su na med i bez aa .. inace ostale mape doslovno lete .. fino bi sad sjela neka 7970 ili 680.. mozda za b3 ipak bolje nesto od nvidie.. no kakve su cijene tko zna..

xfact
4 godine
protjeran
=xfact= kaže...

da.. mene malo hebe na caspian i gulf  .. al dobro da se.. sjene su na med i bez aa .. inace ostale mape doslovno lete .. fino bi sad sjela neka 7970 ili 680.. mozda za b3 ipak bolje nesto od nvidie.. no kakve su cijene tko zna..

Ne bi vjerovao kako sad leti caspian na ultra/1080 (mislim da je oko 75 avg. frame rate), FXAA je najveća prednost serije 6, jer daje istu/bolju kvalitetu slike nasprem AA zaglađivanja a praktički bez ikakvog frame dropa u odnosu na perfomanse bez uključenog AA/FXAA.

17 mjeseci
Bulldozer kaže...

U onoj temi AMD Radeon HD7000 sam bio dao link, ali neznam dali sa ovog acc ili nekog drugog di je bilo vidljivo da AMD ima spremnu 8970

mislis nesto kao ovo?

8970 i 7990 8970 i 7990
d4rkd3atH
21 mjesec

Najpovoljnije po meni vrijeme za kupovanje nove kartice je oko godinu dana nakon sto bude no. 1...

20 mjeseci

Neznam ti stvarno reć :(

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
20 mjeseci
d4rkd3atH kaže...

mislis nesto kao ovo?

Ma to je fejk, bilo je već takvo nešto za 7000 seriju pa su ovi iz amd-a negirali da su oni to pustili i na kraju je ispalo da nije istina. slicna ovakva photoshop glupost.

DA "Amd confidential".. daj molim te :S..

3 godine
ceco22 kaže...

interesantno kako je UVIJEK rijec o maloj prednosti...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice