"Američki proizvođači neće dugo"

poruka: 18
|
čitano: 2.185
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na ""Američki proizvođači neće dugo"".
4 godine

istina. jeftiniji ste.

i imate srece sto veliki broj korporacija stedi na IT opremi (iako im je to osnovno sredstvo rada) - a nahebu oni koji rade support.
ali isto tako usporedjujuci nekoliko stotina nekih drugih brand name-ova ("americkih" napose - HP, Dell) i nekoliko stotina Acera lako se dodje do zakljucka zasto ste jeftiniji.

Cool

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
4 godine

E moj Stan... kasnis jedno 10 godina zamnom :D.. to sam ja vec predvidio u studenskim danima na geek pijankama u petici....

4 godine

Pa normalo kad je celo proizvodstvo outsorcano u Tajvan i Kinu, a samo se dizajn radi u USA, ili kako kaze Apple, "Designed By Apple in California. Made in China"

http://en.wikipedia.org/wiki/Quanta_Computer

http://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn

2 godine

mislim da to nema tolikog utjecaja jer sve te firme imaju proizvodne pogone diljem svijeta...

a onda sam se probudio...
4 godine

Da, raskopao sam nekoliko Acera i sve imaju Foxconn ploču. Inače, HP laptopi su preloši. Preskupi su za ono što nude. Da ne kažem da smo kupili jednu bugovitu seriju i slali smo HP problem i trebalo im je više od mjesec dana da pošalju bios da pofiksamo desetak laptopa novim biosom koji su samo nama poslali, a još uvijek da nisu stavili na web. Sramota. Acer ih šiša sa dizajnom, boljim komponentama i jeftinijim jamstvom.

4 godine
RE: "Američki proizvođači neće dugo"
zbuzanic kaže...

Da, raskopao sam nekoliko Acera i sve imaju Foxconn ploču. Inače, HP laptopi su preloši. Preskupi su za ono što nude. Da ne kažem da smo kupili jednu bugovitu seriju i slali smo HP problem i trebalo im je više od mjesec dana da pošalju bios da pofiksamo desetak laptopa novim biosom koji su samo nama poslali, a još uvijek da nisu stavili na web. Sramota. Acer ih šiša sa dizajnom, boljim komponentama i jeftinijim jamstvom.

Kombinacija svega toga što si nabrojao govori da je ovaj "Acerovac" u pravu.

Amerikancima će se u računalnoj industriji dogoditi isto što i u automobilskoj... Prvo lagana stagnacija pa onda propadanje.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
2 godine
protjeran

lenovo nije americka firma, nego istocnjacka pa opet imaju skuplja i kvalitetnija racunala od hpa i della... sad mi nije jasno dal taj lik misli da ce i lenovo propast, kao skupa firma ili ce propast samo glupi ameri :D

*n00b u53r*
4 godine
lukavg kaže...

lenovo nije americka firma, nego istocnjacka pa opet imaju skuplja i kvalitetnija racunala od hpa i della... sad mi nije jasno dal taj lik misli da ce i lenovo propast, kao skupa firma ili ce propast samo glupi ameri :D

lenovo je tvrtka koja je preuzela IBM thinkpad laptope.... znaci, americki dizajn, kvaliteta. testiranje,.. samo proizvodnja u kini....

ibm je i prije proizvodio laptope u lenovu samo je u jendom trenutku odlucio kompletne aptope i desktope prodati lenovu i kupiti hrpu udjela / dionica lenova.. tako d aje operativno maknuo troskove proizvodnje, ali opet ubire vrhnje, tj. udjele u dobiti.... cisti business...

lenovo (tu mislim na r, t i x serije) su daleko iznad svih drugih po kvaliteti materijala, testiranju dijelova i sl....

sta god acerovac rekao... osobno ih ne volim i nikada, nikome nisam preporucio niti cu preporuciti te acer/asus i sl. uredaje...

4 godine

Izjava zvuči prepotentno, ali sve što je Acer rekao u poslednjih 10 godina se obistinilo. Trenutno su drugi u svetu (pretekli su i Dell) i rastu i treba ih jako ozbiljno shvatati.

2 godine

možda će tako biti ali onda više na tržištu neće biti kvalitetnih računala već samo za jednokratnu upotrebu,kinezi i tajland mogu konkurirati samo cijenom ali nikako kvalitetom,uvijek ima i bit će ljudi koji će dati malo više za kvalitetniji proizvod,imam iskustva sa kineskom elektronikom,ja bi za svoj laptop dao i duplo više da je proizveden u eu,americi ili japanu,jeftino ali je i smeće

3 godine

Svaka proizvodnja se sa vremenom usavršava, tako da i kinezi koji rade nejveći šrot će se tokom vremena početi raditi pouzdane stvarčice.

2 godine
Glamdring kaže...

Svaka proizvodnja se sa vremenom usavršava, tako da i kinezi koji rade nejveći šrot će se tokom vremena početi raditi pouzdane stvarčice.

nikad,kad jednom kreneš naopako,kakvo je sad stanje možeš za neki uređaj dati velik iznos,ali ako je izrađen u kini ne nadaj se da češ dobiti ni minimalnu kvalitetu

3 godine

lako je kinezima i tajvancima i ostalim azijciima radit jeftinije kad im radnik ima cetveroduplo manju placu.... to je razlog zasto sva proizvodnja seli tamo.... za 50 godina nece vise biti made in china nego made in kenija jel ce svi ic proizvodit u afriku i davat ljudima misecnu placu od 100$ (menađer)

4 godine
sasa kaže...

lenovo je tvrtka koja je preuzela IBM thinkpad laptope.... znaci, americki dizajn, kvaliteta. testiranje,.. samo proizvodnja u kini....

...

lenovo (tu mislim na r, t i x serije) su daleko iznad svih drugih po kvaliteti materijala, testiranju dijelova i sl....

...

Lenovo Thinkpad nije ni T... od IBM-ova Thinkpada, koje su oni prodavali. Ugrađuju smeće od komponenti kao i svi drugi i još ih skupo naplate. A o dizajnu iz amerike, kvaliteti, savrđenoj ergonomiji i kvalitenom  testiranju niti traga. Ali baš ničime, osim izgledom nisu slični IBM-ovim starim mašinama, koje su doduše papreno koštale ali to je radilo kak spada. (imam doma 6 godina star IBM T43 i radi još uvijek savršeno, dok nam je tvrtka u kojoj radim počela kupovati samo Lenovo pred 3 godine i za sada sam ih ja zamjenio već 3 komada, od kojih je sam jedan izdržao duže od 1 godine, i na ta tri komada mjenjao sam 2 puta diskove u garancijskom roku, jednom cijelu matičnu, jednom je CPU pregorio - nije dobro bilo hlađenje instalirano, a po defaultu je u BIOS-u bilo ugašeno da nakon 75 stupnjega ugasi komp, te na ovom zadnjem je bila   zamijena cijelog računala jer power adapter imao grešku i nije bio dobro uzemljen pa je otišla komplena ploča, mem, gpu...etc)

Što se tiče američkih proizvođača, opstat će oni sigurno, samo će ići na skuplje varijante laptopa s top hardvare-om, pa će oni kojim zbilja trebaju pouzdani strojevi to i dalje kupovati.

Nažalost od američkih firmi dizajn računala u americi rade još samo Dell, Gateway i Alienware.

Također Acer nebi preporučio nikome ako ga koristi za rad. Za surfanje, mail i slično je ok, ali ako morate programirati na njemu ili se baviti dizajnom ili multimedijom( ugl da računalo radi i po 18 sati dnevno),  razočarati ćete se nakon 6 mjeseci zbog nekvalitete i problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 20:40 (gkelekov).
3 godine
gkelekov kaže...
..

Nažalost od američkih firmi dizajn računala u americi rade još samo Dell, Gateway i Alienware.

-kupljen prije par godina (pogodi...) -Acer. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
gkelekov kaže...
sasa kaže...

...

...

Lenovo Thinkpad nije ni T... od IBM-ova Thinkpada, ............

Sigurno nisi imao iskustva sa HP NX7xxx serijom i jos jedan kup drugih. Svi su isti shit. 

Da nije bio Acer-a, jos bismo kupovali HP i Dell za 1000€. Kad sam kupio moj prv HP laptop pred 5-6 godina, kostao je 1000e, 256mb, 40gb, Celeron, bez WiFi, BT sa Combo DVD uredom. Za posteni HP, sa normalnim P4 procesorom, DVD, WiFi morao si da izdvois barem 2000e.

Sad moze da se nadje pristojni Acer za 400-500e, koji ima duplo vise memorije i HD-a od ekvivalentnog HP ili Dell laptopa. Imam dosta iskustva sa Acer laptopima i mislim da im je odnos Cena/Kvalitet vrlo dobar/odlican.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 21:15 (Kuzo).
2 godine
Kuzo kaže...
gkelekov kaže...
sasa kaže...

...

...

Lenovo Thinkpad nije ni T... od IBM-ova Thinkpada, ............

Sigurno nisi imao iskustva sa HP NX7xxx serijom i jos jedan kup drugih. Svi su isti shit. 

kad je kinez bio sinonim za kvalitetu,jedino znadu proizvesti jeftino,ali je žalosno što se više nema kupiti elektronike,a da nije made in china

4 godine

Doc: No wonder this circuit failed. It says "Made in Japan".
Marty: What do you mean, Doc? All the best stuff is made in Japan.
Doc: Unbelievable.

Konzolitis - destroying games since PS 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice