Aplikacije za mobilnu kupovinu

poruka: 20
|
čitano: 1.632
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Aplikacije za mobilnu kupovinu".
4 godine

ako je pozitivan komentar: "super, ali se u 5 minuta srusi 10 puta" onda je tu pozitivno samo ovo SUPER...

Pozitivan je komentar samo taj da se netko sjetio priblizit sve to kupcima za 0 kuna, ali kupce se ne "kupuje" appovima

potpis :D
2 godine
protjeran

Dobar potez HGspota iako je jos u beta fazi ipak nesto pozitivno na našem tržištu.. naravno uspijeh ovisi o tome koliko ce brzo i kvalitetno ažurirati stanje na lageru a ne da ispadne standardno ide/nede...

4 godine
RE: Aplikacije za mobilnu kupovinu
Ko još kupuje kod njih?
Od kad su skoro propali cijene su im porasle a ovaj pederluk od dizajna brenda koji furaju me tjera na wc.
2 godine
neaktivan

Verzija 0.95 je već predana Appleu i ispravljaju se bugovi, a još radimo na optimiziranju da bude još brža. Appleu treba oko tjedan dana da odobri aplikaciju.

Super je to što ima opciju "Push", pa tako da će svi korisnici aplikacije dobiti push obavijest o najnovijim akcijama u HGspotu. Ostali smo iznenađeni kada smo vidjeli da je  aplikacija za iPhone i iPad bila nekoliko dana prva po broju skidanja, sada smo drugi.

Ana Matić
4 godine
NEW_MAN kaže...
Ko još kupuje kod njih?
Od kad su skoro propali cijene su im porasle a ovaj pederluk od dizajna brenda koji furaju me tjera na wc.

Osim pederluk rozo ljubiastog dizajna me najviše od njihovog weba odbija nefunkcionalnost i nelogičnost tražilice! *u*ca ne valja! 

21 mjesec

Samo zašto se odjednom svi počinju praviti da ne postoje korisnici drugih mobilnih sustava, pa teško mi je vjerovati da u Hrvatskoj nema značajan broj korisnika Windows Mobile sustava?

4 godine
moderator
rex251 kaže...

Samo zašto se odjednom svi počinju praviti da ne postoje korisnici drugih mobilnih sustava, pa teško mi je vjerovati da u Hrvatskoj nema značajan broj korisnika Windows Mobile sustava?

Postotak pristupa sa mobilnih uređaja Bug OnLine-u je ovakav:

iPhone 44,5%

Android 22,5%

Symbian 13,5%

iPad 4,5%

Sony 3,8%

Blacberry 3,5%

Samsung 3,3%

LG 1,24%

Windows Mobile 0,86%

itd..

(podaci iz GoogleAnalytics-a za zadnjih mjesec dana)

3 godine
i agree... upravo ovo pisem sa Windows Mobile 6.5 i drzim se onoga "hvali iPhone, drz se Windowsa".
a sto se tice aplikacije za hgspot, bravo, sve pet, jos da mi pronade fotic kojeg sam im dao na servis u petom mjesecu...
If a program actually fits in memory and has enough disk space, it is guaranteed to crash. If such a program has not crashed yet, it is waiting for a critical moment before it crashes.
2 godine
neaktivan

Filteri tražilice su još beta fazi vani, a ne u produkcijskoj. Radi se na tome i uskoro će biti sve podešeno. Obavijestili smo vas da vidite kako to sve izgleda, a trebat će 10-15 dana da se svi proizvodi podese.

Ana Matić
3 godine
neaktivan

OK. Ideja je za pohvalu, izvedba za iPhone (testirano na 3G) je losa.

Izvedba za Android? Prosudite sami: http://www.androidpit.com/en/android/market/apps/app/hr.hgspot.shop/HGspot-Mobile

Screenshotovi s iPhone verzije (zar je toliko tesko u ddms-u stisnuti ^S ? ), najmanja podrzana verzija OS-a je 2.1. U HR (od legalnih uredjaja) samo HTC Desire podrzava 2.1, ostali (jos) ne. Razlog podrzavanja 2.1 verzije? Zaista bi bilo zgodno cuti razloge toj odluci. 

Plus za developera Android verzije je hvatanje tipke Back. Veliki minus je skakutavi scroll na shopu (testirano na Desireu). Ima mjesta poboljsanjima, nadam se da ce razvojni tim shvatiti ovo kao dobronamjernu kritiku.

I za kraj, detalj sa slike se NIKAKO ne bi smio desiti. Ikad.

sk

Fail Fail
4 godine
Ana.Matic kaže...

Verzija 0.95 je već predana Appleu i ispravljaju se bugovi, a još radimo na optimiziranju da bude još brža. Appleu treba oko tjedan dana da odobri aplikaciju.

Super je to što ima opciju "Push", pa tako da će svi korisnici aplikacije dobiti push obavijest o najnovijim akcijama u HGspotu. Ostali smo iznenađeni kada smo vidjeli da je  aplikacija za iPhone i iPad bila nekoliko dana prva po broju skidanja, sada smo drugi.

Bas taj PUSH bi trebao imati opciju za UGASI, jer nije to app store da me bas zanima, a i vijesti koje me ne zanimaju on ostavi u pushu...

dali itko uopce cita review komentare na appu

rex251 kaže...

mozda je teze napravit aplikaciju?ili ih ne zanimate XD

potpis :D
4 godine
neaktivan

Valjda su zaključili da su njihovi potencijalni kupci svi od reda vlasnici iPhona i mobitela s posljednjim verzijama Androida. Pretpostavljam da su to njihove željice, u kontekstu, ti ljudi imaju novaca za nove mobitele pa valjda imaju i za proizvode koje prodajemo, bez obzira na marže.

Sumnjam da toliko njihovih kupaca koristi navedene platforme i da će ih uopće koristiti. Imaju push u aplikaciji? Pitanje je koliko ljudi uopće u HR koriste mobilni internet dok nisu u dometu svog WiFi hotspota.

Može li se besplatno surfati preko WiFija u HGspotu?

Ljudi koje su naveli pretpostavljam da su zaposlenici HGspota kojima su dali mobitele i SDK i rekli - štrikaj sinko što na kraju znači da je ovo ipak jeftini marketinški trik. Interes će za te palikacije zamrijeti kada zamru i diskusije o njima na forumima poput Bugovog... dok ne smisle opet neki trik da se nađu u medijima. Možda bi bolja strategija bila privući ljude ponudom, ali naravno ja nisam u njihovoj upravi pa najvjerojatnije lupam gluposti.

Bilo kakve suvisle usluge u HR koje trebaju vezu prema Internetu će se početi pojavljivati dok se drastično smanji cijena mobilnom Internetu, a do tada će i razvoj, interes i ponuda mobilnih aplikacija biti onakva kakva je bila na onom Bug Vip natječaju.

A na kraju... koliko bi kupac trebao kupovati u jednoj trgovini da mu se isplati skidati mobilnu aplikaciju za svaku pojedinu trgovinu?!

4 godine
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Ana.Matic kaže...

Bas taj PUSH bi trebao imati opciju za UGASI, jer nije to app store da me bas zanima, a i vijesti koje me ne zanimaju on ostavi u pushu...

dali itko uopce cita review komentare na appu

rex251 kaže...

mozda je teze napravit aplikaciju?ili ih ne zanimate XD

Sad će vam još trošiti promet da vam na mobitel šalju bezveznarije koje rel+klamiraju recimo preko bannera na Fejsu? Očito su se odlučili iziritirati i te ljude. Interesantno!

Cijeli Internet je dokaz da ljudi oduvijek brkaju pojam aplikacije i stranice.  Aplikacija bi u normalnim uvjetima trebala imati funkcionalnosti veće od stranice, zar ne? Ili opravdati svoje postojanje barem efikasnijom razmjenom podataka između klijenta i servera. Dakle minimalno nekakav gzip.

2 godine

iPhone 44,5% - ima se para ima se sčim.Samo cmizdrite na onim temama kak se nema love, a može se dat soma eura za telefon.

2 godine
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Settings/Notifications/HGspot/Off za ostale, a za tebe mozda najbolje drzi par sekundi pritisnutu ikonicu aplikacije i kad se pocne klimati pojavit ce se crveni iksic koji pritisnes i to je to.

Chaos kaže...

Bilo kakve suvisle usluge u HR koje trebaju vezu prema Internetu će se početi pojavljivati dok se drastično smanji cijena mobilnom Internetu, a do tada će i razvoj, interes i ponuda mobilnih aplikacija biti onakva kakva je bila na onom Bug Vip natječaju.

Mislis dok u Tomatu ne uvedu besplatno internet za sve koji potrose vise od 25 kn mjesecno, odnosno vise od tvojeg tjednog džeparca? VIP 150 za 75 kn mjesecno ima 100 MB prometa sto je sasvim dovoljno. Ja potrosim oko 150, a stalno sam na netu. Ali znam da je tebi 75 kn za mobitel previse, jedva da imas za forum. Ah, da, to je besplatno.

4 godine
neaktivan
facewithascar kaže...

Mislis dok u Tomatu ne uvedu besplatno internet za sve koji potrose vise od 25 kn mjesecno, odnosno vise od tvojeg tjednog džeparca? VIP 150 za 75 kn mjesecno ima 100 MB prometa sto je sasvim dovoljno. Ja potrosim oko 150, a stalno sam na netu. Ali znam da je tebi 75 kn za mobitel previse, jedva da imas za forum. Ah, da, to je besplatno.

Volim kada ljudi ovako samouvjereno baljezgaju o nekoj osobi koju ni ne poznaju. Ostavit ću te u tvojim uvjerenjima da slučajno ne padneš u egoističnu krizu. ;)

Ja sam jedan od onih koji zna računati pa vidi razliku u cijeni između pristupa preko GSM mreže i klasične parice. Ne vidim zašto bi mobilni internet morao biti ovoliko skup gledano po cjeni megabajta prema konkurentskoj tehnologiji. To kao prvo. Kao drugo, ne znam koje to online usluge u Hrvatskoj postoje da su tako super da bi trebao trošiti novce na GSM Internet pristup na njih, a da to nisam mogao pogledati na nekom klasičnom računalu sa za red veličine jeftinijim Internetom... osim ako sam negdje na nekom otoku ili se šetuckam po Biokovu. Iskreno tamo ću biti sretan ako uopće imam GSM signal.

100MB za 75kn. Tih 75kn se plaća samo u promotivnom razdoblju, a dalje je 150kn. Okay tu su i neke minute nutra i SMSice, ali opet 100MB?! A na ADSLu dobije flatrate za daleko povoljniju cijenu. Sljedećih 100MB izvan osnovne ponude, ako se zaigram platim 500 kuna, jer je cijena za 100kB 0,49kn. To mi više lići na pljačku koliko god novaca mjesečno da zarađujem.

Koje opravdanje imam uopće za korištenje ove alikacije osim da mi radi još dodatni trošak? Da li će donosioci mobitela sa instaliranom aplikacijom dobiti neki popust u trgovini? Ili možda dobiti besplatnu dostavu jer su vjerni ili su early adopteri? Na takav se način radi posao, a ne šunderski.

2 godine
neaktivan
Chaos kaže...

A na ADSLu dobije flatrate za daleko povoljniju cijenu.

...

Koje opravdanje imam uopće za korištenje ove alikacije osim da mi radi još dodatni trošak? Da li će donosioci mobitela sa instaliranom aplikacijom dobiti neki popust u trgovini? Ili možda dobiti besplatnu dostavu jer su vjerni ili su early adopteri? Na takav se način radi posao, a ne šunderski.

Ako imas mobilni pristup to ne znaci da ces se odreci ADSL-a, jedno ne zamjenjuje drugo. I nemoj se zaigravati, niti u birtiji se ne zaigras, zar ne?

Daj mi samo javi s cim se bavis, jer bi ja popust kod tebe s obzirom da sam utrosio svoje vrijeme na davanje savjeta preko foruma. To svaka ozbiljna firma daje, a ti si valjda ozbiljan zar ne? A ako ne radis nigdje, trebam neke košulje speglati, pa ako može besplatno. Mislim, pa dao sam ti posao, kaj ne?

3 godine

Joj ali zašto se uvijek završi u nebuloznim prepirkama o mobilnim operativnim sustavima, cijenama interneta i tako dalje. Svrha ovoga topica je komentar na aplikaciju i to je to.

Naime ja sam HG spot prezirao u njegovom starom izdanju, te mislim da su napravili jako dobar pomak unaprijed. O tražilici nebih, ali trude se i čine se daleko pristupačniji nego prije, pogotovo sa pristupom webnarudžbi koji je imho možda i najbolji u hrvatskoj ovoga trena. Dio s komentarima im je loš ne zato jer su ga oni napravili lošim, nego što nema aktivnih korisnika da komentiraju, a oni koji to rade ne posjeduju dotične proizvode nego mi copy pasteaju recenzije s drugih stranica što hvala bogu mogu i sam napraviti ...

Što se samih aplikacija tiče, neovisno o platformi, dižem jedan veliki palac gore za HG Spot i nadam se da će isti pristup uspjeti zadržati i ubuduće. Aplikacije su solidne, s obzirom da su nove i nije se problem snaći unutar njih. Što se rušenja prikazanih na Androidu tiče, mislim da ne treba puno komentirati da je u ovome trenutku to veliki minus i da će na tome naravno morati poraditi. Ja sam aplikaciju za iphone presnimio, isprobao te nemam većih zamjerki, ne zato jer možda ne želim više, nego smatram da prve proizvode nikada ne treba žustro napadati. Prvi mačići se ionako u vodu bacaju i smatram da sve što se korisnicima možda ne sviđa će biti ispravljeno u nekom doglednom roku, ali isto tako bilo bi i više u redu od korisnika ovoga i sličnih foruma da daju konkretne komentare i rješenja na dani topic umjesto da politiziraju o tome tko ima novaca za određen mobitel ili sustav, tko nema i slično.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
2 godine
neaktivan
nCh! kaže...

... ali isto tako bilo bi i više u redu od korisnika ovoga i sličnih foruma da daju konkretne komentare i rješenja na dani topic umjesto da politiziraju o tome tko ima novaca za određen mobitel ili sustav, tko nema i slično.

Imas pravo, malo sam nervozan, pa mi dignu zivac neke stvari koje ne bi trebale.

4 godine
neaktivan
facewithascar kaže...
Chaos kaže...

A na ADSLu dobije flatrate za daleko povoljniju cijenu.

...

Ako imas mobilni pristup to ne znaci da ces se odreci ADSL-a, jedno ne zamjenjuje drugo. I nemoj se zaigravati, niti u birtiji se ne zaigras, zar ne?

Daj mi samo javi s cim se bavis, jer bi ja popust kod tebe s obzirom da sam utrosio svoje vrijeme na davanje savjeta preko foruma. To svaka ozbiljna firma daje, a ti si valjda ozbiljan zar ne? A ako ne radis nigdje, trebam neke košulje speglati, pa ako može besplatno. Mislim, pa dao sam ti posao, kaj ne?

Uf, kako smo hrabri preko Interneta. Gače mi se tresu, "prijatelju"!

U mobilnom Internetu očekujem isto što i u klasičnom prostupu i do tada me ne zanima. Birtijaška popularnost me ne zanima, to ostavljam teenagerima i alkosima.

Da su dali popust donosiocima aplikacije, pa bar 5% ne bi propali zbog dvije činjenice:

a) Bilo bi malo donosioca

ili

b) Bilo bi toliko donosioca da čak i sa popustom na ostatku marže plate onu dovjicu koji su par mjeseci programirali i da na promociji stvarno zarade, jer sumnjam da će im članak u Bugu ili sama aplikacija ili ovaj topic donjeti neku spomena vrijednu zaradu.

Popust kod mene bi dobio samo kao aktivan sudionik ovakve promocije, ali po tvojoj krivoj logici ne vidim smisao da se trudim objašnjavati osnove promocije i prodaje tebi. Nešto su te trebali i roditelji naučiti, a nešto škole  ili nisu stigli jer si preferirao birtije? ;)

Da, zaista, ozbilje firme daju popust ili na gotovinu, ili ako proizvod prije njegova dolaska rezerviraš ili ako kupuješ velike količine, ili ako si vjeran kupac (recimo preko sustava Lyoness). Ovdje bih osobno dao popust donosiocima aplikacije da proširim broj korisnika iste u sljedećim mjesecima. Ljeto je pa je većina ljudi na moru - dakle sezona kiselih krastavaca - velika je vjerojatnost da me taj popust kao vlasnika firme ne bi ubio.

Još ti nešto nije jasno?

Svakom koji je nesposoban speglati svoju košulju žalim roditelje... napravili su još jednog debila. Definitivno nešto što ova država ne treba - još debila.

On topic: HGspot je napravio zanimljiv potez. To bi bio pametan potez da su napravili analizu po trgovinama koje mobilne operativne sustave njihovi kupci u dućanima koriste. To bi bio još pametniji potez da su još dodatno motivirali vlasnike tih mobitela na install. Objava ovakve vijesti u sezoni kiselih krastavaca i na Bugu je kontraproduktivna za maloprodaju jer većina iole informatički pismenih ljudi ovdje kupuje svugdje ali ponajmanje u HGspotu.

Ono što su sigurno postigli jeste da su poletarci ovdje pohrlili instalirati taj očiti poluproizvod jer se i gazda u izjavi za novine pravda da je ovo poluproizvod pa sve vas koji ste krenuli komentirati po app storovima koriste kao besplatne beta testere. Vi njima koje baš i ne volite pomažete da naprave bolju aplikaciju. Zanimljivo. Osobno im to ne bi radio, bez nečega za uzvrat.

Jasno mi je da je mentalitet HGspot stvoritelja, budemo nešt napravili, pa popravljali, na vama je da odlučite da li ćete im biti besplatna radna snaga, da ne kažem marva.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice