dzaba im je, i Hitler je bio najveca svjetska sila pa ...
Uslijed burnih zbivanja na svjetskim burzama posljednjih dana, Apple je jučer u određenim trenucima bio najvrednija tvrtka po ukupnoj vrijednosti dionica, prestignuvši Exxon Mobil.
Naime, Apple je prvo prestigao Exxon došavši na ukupnu vrijednost od 341,5 milijardi dolara, naspram Exxonovih 341,4, no to je kratko trajalo obzirom da je Exxonova vrijednost ubrzo narasla približno 2 milijarde dolara iznad Appleove. Kasnije tokom dana Apple je još jednom po vrijednosti prestigao Exxon, no na kraju trgovanja je Exxon ipak bio vredniji po ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji od Applea.
a da nije jučer onda ipak Exxon bio najvrednije tvrtka na burzi?
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
a da nije jučer onda ipak Exxon bio najvrednije tvrtka na burzi?
ima smisla 
Ah, ta ekonomija. Složenija od fizike i matematike zajedno! -.-''
"Početkom ove godine vrijednost dionica tvrtke je narasla na 300 milijardi dolara, te je rasla sve do početka lipnja kada je na kratko premašila 400 milijuna dolara nakon objave rekordnih rezultata poslovanja tvrtke."
valjda premašila 400 milijardi, a ne milijuna
E moj Kreso :)
trenutno šišaju exxon za cca 6 milijardi, a otprilike toliko gotovine imaju višeod američkih federalnih rezervi. Za firmu koja je prije povratka Jobsa bila proglašena mrtvom nije tako loše.
Nevjerojatno, upišeš "most valuable companies" u Google i 8/10 rezultata je ova vijest na engleskom??? Zar je Steve kupio i Google? 
What the fuck is exxon?
Možda im je dionica vezana uz švicarca valutnom klauzulom!
What the fuck is exxon?
Exxon je naftna kompanija.
Inace impresivni rezultati, neki cak predviđaju (Times) da ce upravo Apple uskoro biti prva tvrtka u povijesti koja ce vrijediti 1Trilion $. 
Nezamisliva do sad vrijednost. Istina jest da su dionice cesto napuhani baloni, ali kod Applea vrijednost dionica prate
i prodajni rezultati, a posebice profit koji firma ostvaruje... Da se ne spominje kako i mnoge druge firme poput Foxconna,
LG-a i Samsunga mogu trljati prste da kroz biznis s Appleom zarađuju.
Znam da je netko bio i spomenuo da navodno Apple ima i ogroman kapital u gotovini te planira pokrenuti vlastitu mobilnu mrežu na svjetskoj razini.
Kako god svaka cast Appleu. Makar mi se sviđaju njihovi proizvodi, ne volim da je previše para na 1 mjesto jer to cesto prelazi u monopol.. 
ja to ne kužim postoje ozbiljne elektroničke firme koje prave ozbiljne proizvode,ulažu ogromna sredstva u razvoj,dok aplle proizvodi IGRAČKE za malu djecu i ulaže jedino u dizajn ,tehnologija nije njihova tvornice nisu njihove i sad odjedanput toliko vrijedi ?????,napuhani balon kad pukne
What the fuck is exxon?
Inace impresivni rezultati, neki cak predviđaju (Times) da ce upravo Apple uskoro biti prva tvrtka u povijesti koja ce vrijediti 1Trilion $. 
Nezamisliva do sad vrijednost. Istina jest da su dionice cesto napuhani baloni, ali kod Applea vrijednost dionica prate
i prodajni rezultati, a posebice profit koji firma ostvaruje... Da se ne spominje kako i mnoge druge firme poput Foxconna,
Znam da je netko bio i spomenuo da navodno Apple ima i ogroman kapital u gotovini te planira pokrenuti vlastitu mobilnu mrežu na svjetskoj razini.
Kako god svaka cast Appleu. Makar mi se sviđaju njihovi proizvodi, ne volim da je previše para na 1 mjesto jer to cesto prelazi u monopol.. 
Ovoliki uspjeh apple -a je i dalje misterij ... ok, imaju odlične proizvode, inteligentan management ( očigledno ), strategiju i viziju ... al dovraga, što se događa sa svima ostalima?
da imaju blizu 80 milijardi casha i obzirom da odavno ne isplaćuju dividende niti planiraju nikom nije jasno što kane sa tolikom gotovinom ... za sad je mudro koriste za strateške kupovine komponenti u abnormalnim količinama i ekskluzivno, a kako imaju ogromne tiraže samo nekoliko proizvoda jasno je kao dan da ih nitko ne može pratiti u igri brojki.
What the fuck is exxon?
Kakav monopol? Imaju ogroman marketshare sa 10 vrsta proizvoda.
Nemogu nikako bit jaci od Exxona koji ima monopol nad pola svjetskih izvora nafte.
Bez applea se moze, bez nafte ne.
Dionice Applea su napuhane. Jedan pad na burzi i eto sranja.
ja to ne kužim postoje ozbiljne elektroničke firme koje prave ozbiljne proizvode,ulažu ogromna sredstva u razvoj,dok aplle proizvodi IGRAČKE za malu djecu i ulaže jedino u dizajn ,tehnologija nije njihova tvornice nisu njihove i sad odjedanput toliko vrijedi ?????,napuhani balon kad pukne
nema tu govora o nikakvom balonu ... da malo pogledaš brojke i analiziraš ih ubrzo bi uvidio da je položaj applea i cijena dionice više nego realan i utemeljen na realnim pokazateljima. Ako imaju 80 milijardi u cashu i obveznicama, ako imaju još par desetaka milijardi čvrstih asseta, ako im je zadnji prihod u kvartalu bio oko 25 milijardi, yoy oko 70% ( nečuveno za toliku firmu ), ako bez beda predviđaju 30 milijardi za sljedeći kvartal dok svi grcaju u krizi ... malo razmisli.
o ulaganjima ne bih komentirao, svatko ulaže u nešto, apple je trenutno najozbiljnija moguća firma, a moje mišljenje je da je ulaganje u ljude jedino ulaganje koje se isplati.
nema tu govora o nikakvom balonu ... da malo pogledaš brojke i analiziraš ih ubrzo bi uvidio da je položaj applea i cijena dionice više nego realan i utemeljen na realnim pokazateljima. Ako imaju 80 milijardi u cashu i obveznicama, ako imaju još par desetaka milijardi čvrstih asseta, ako im je zadnji prihod u kvartalu bio oko 25 milijardi, yoy oko 70% ( nečuveno za toliku firmu ), ako bez beda predviđaju 30 milijardi za sljedeći kvartal dok svi grcaju u krizi ... malo razmisli.
o ulaganjima ne bih komentirao, svatko ulaže u nešto, apple je trenutno najozbiljnija moguća firma, a moje mišljenje je da je ulaganje u ljude jedino ulaganje koje se isplati.
jedna riječ-trend,tj apple je trenutno u trendu kad izađu iz trenda balon će se ispuhati
jedna riječ-trend,tj apple je trenutno u trendu kad izađu iz trenda balon će se ispuhati
svašta je moguće, ja vjerujem da će se ispuhati čitava ekonomija kao postojeći koncept i to vrlo brzo ... s druge strane, ako nekim čudom stvari ostanu ovakve vjerujem da je apple zacimentirao svoju poziciju za dogledno vrijeme. Nije više stvar u trendu koliko u ekosustavu u koji su uvukli gomile ljudi ( par stotina miljuna ) i u koji dnevno ulaze još par stotina tisuća !!! novih ... kad daš broj kartice na iTunes, kupiš par desetaka aplikacija, muziku, software, pretplatiš se na časopise na iPad u etc etc ... nemaš neku volju zahebavati se sa konkurentskim rješenjima, pogotovo ako su lošija ( a najčešće ruku na srce jesu, barem nelogičnija i lošije dizajnirana, a to je danas ljudima najbitnije generalno ) ... MS je isto napravio sa windozama ... neznam, mislim da će apple samo rasti još godinama ... netko je imaop dionice na ovom forumu i svi koji imaju samo će profitirati u godinama koje dolaze ...
uzmi u obzir i genijalca Jobsa koji je to osmislio i koji ima još aseva u rukavu ... shopping na patente i rat istima je samo još jedna fronta koju otvaraju i to koliko vidim uspješno.
i.
Trend koji traje više od desetljeća i ne nazire mu se kraj sada kada su uhvatili dobitnu formulu..... mrzitelji ih mogu samo mrziti i govoriti o kraju i balonu ali svi pokazatelji ih demantiraju ..
LoL kakav trend, bitno mi je da ne šteka i ima dobar tač ( Iphone ).
Zato i je smak svijeta 21.12.2012. 
Da apple ne ostvaruje rekordne zarade po kvartalima čudio bi se tolikoj potražnji za njhovim dionicama što se na kraju odražava na njihovu vrijednost, pa je onda jako glupo od nekih što pišu o balonima jer očito pojma nemaju šta pišu (čisti govor mržnje), ovdje se čisto radi o ekonimskim pokazateljima nije važno jeli se tebi sviđaju njihovi proizvodi i sl. (šta bi ljudi onda trebali kupovati samo dionice od ferrera jer im se sviđa nutella), tako da bezveze pišete gluposti. Za informaciju exxon je prije par godina imao profit od 46 milijardi dolara, mislim da apple još nije na toj razini iako je na dobrom putu, usput exxon nije monopolist jedna u nizu gluposti...
Da apple ne ostvaruje rekordne zarade po kvartalima čudio bi se tolikoj potražnji za njhovim dionicama što se na kraju odražava na njihovu vrijednost, pa je onda jako glupo od nekih što pišu o balonima jer očito pojma nemaju šta pišu (čisti govor mržnje), ovdje se čisto radi o ekonimskim pokazateljima nije važno jeli se tebi sviđaju njihovi proizvodi i sl. (šta bi ljudi onda trebali kupovati samo dionice od ferrera jer im se sviđa nutella), tako da bezveze pišete gluposti. Za informaciju exxon je prije par godina imao profit od 46 milijardi dolara, mislim da apple još nije na toj razini iako je na dobrom putu, usput exxon nije monopolist jedna u nizu gluposti...
Kada bi pala prodaja appleu (dakle kada bi pala pompa oko njega) dionice bi odmah pocele padati. Samo je pitanje vremena kada ce se hype sleci.
Sto se tice Exxona, on Shell Oil, British Petrolium i Chevron drze 98% svjetske proizvodnje nafte. Medju njima je Exxon najjaci. Daleko.
Da, niti ja ne kuzim kaj to oni tocno proizvode ?
Mislim na hardwer...
Dizajniraju, programiraju i dobro prodaju tudje proizvode sa svojom naljepnicom ?
Da, bas ta pompa i kojekakvi tracevi drze tolku vrijednost dionica.
Apple je jedno veliko virtualno dobro, ko neki WoW account...
Nema neku pravilnu i vrijednu vrijednost, to je sve - ojdi mi-dojdi mi
Kada bi pala prodaja appleu (dakle kada bi pala pompa oko njega) dionice bi odmah pocele padati. Samo je pitanje vremena kada ce se hype sleci.
Sto se tice Exxona, on Shell Oil, British Petrolium i Chevron drze 98% svjetske proizvodnje nafte. Medju njima je Exxon najjaci. Daleko.
Vidiš razlika je što apple ima do neke mjere nepresušne izvore zarade, sa druge strane ovi dolje će kad tad svoje naftne platforme moc koristit jedino kao odlagalište otpada.
Dnevna doza Apple senzacionalizma :)
Super su jaki tu nema sumnje (iako ne takvi kakvim ih naslov proglašava, a onda sam sebe pobija u tekstu),
ali nadam se da nisu burzovno izmešetaren balon.
Vidiš razlika je što apple ima do neke mjere nepresušne izvore zarade, sa druge strane ovi dolje će kad tad svoje naftne platforme moc koristit jedino kao odlagalište otpada.
Vidis, razlika je u tome sto nafte sve manje ima i sto ce postat sve skuplja i skuplja.
S druge strane, imas n vrsta mobitela, n vrsta laptopa, n vrsta tableta. Apple je u hypu radi ipoda i ajfona, ali bude to brzo splasnulo.
Vidis, razlika je u tome sto nafte sve manje ima i sto ce postat sve skuplja i skuplja.
S druge strane, imas n vrsta mobitela, n vrsta laptopa, n vrsta tableta. Apple je u hypu radi ipoda i ajfona, ali bude to brzo splasnulo.
Vidiš razlika je što broj apple korisnika raste iz dana u dan, a sa druge strane nafte iz dana u dan ima sve manje i manje i kad tad će presušiti....
Nadalje isto tako će doci do toga da više nafta nece biti komercijalno isplativa(upravo zbog ogromne cijene)...
Riga mi se od ovih beznačajnih i dosadnih vijesti na bug-u. Bio to apple ili končar.
Ja sam mislio da je ovo donekle light IT portal, ali ispada je ovo samo ekvivalent 24sata u svijetu IT business-a. Žutilo, trač, i beskonačno dosadni ekonomski kvazi članci.