Očekivano 
ah, ti patenti. 
A jesu se razbahatili...
E da im se to barem odbije od glavu...
dobro.....tužila je samsung.....ai što će motoroli.....ona je već jadna
još koja godina i apple će se pretvoriti u rambus..
samo što apple ne patentira tehnologije, nego dizajn i softverske gluparije..
trolololol
LOL, pa motorola ima najveći broj patenata na polju mobilne telefonije, preko 26000...ipak su oni pioniri toga
ako apple krene na motorolu, mislim da to neće dobro završiti po njih....
još koja godina i apple će se pretvoriti u rambus..
samo što apple ne patentira tehnologije, nego dizajn i softverske gluparije..
Na to ima potpuno pravo, pogotovo na boldano. Za dizajn je malo diskutabilno...
gimme a break, koliko ja znam softverski patenti (ne samo appleovi) sežu do gluposti tipa brišem guzu desnom rukom. sad ti reci da je to normalno
gimme a break, koliko ja znam softverski patenti (ne samo appleovi) sežu do gluposti tipa brišem guzu desnom rukom. sad ti reci da je to normalno
To je normalno.
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
barem im odvjetnici zarađuju plaču .....
LOL, pa motorola ima najveći broj patenata na polju mobilne telefonije, preko 26000...ipak su oni pioniri toga
Isstina nece dobro zavrsit po motorolu. Samsung je financijski mnogo,mnogo jaci od motorole i vidi vraga, nesme prodavat svoj novi tab u europi.
I'll be back
Isstina nece dobro zavrsit po motorolu. Samsung je financijski mnogo,mnogo jaci od motorole i vidi vraga, nesme prodavat svoj novi tab u europi.
kakve veze ima to ko je financijski jači?
u tom IP ratu je bitno ko ima kakav patent portfolio, a tu je motorola najjača i upravo zbog toga je ne tuže baš prečesto
APPLE SHITS :P
a gdje će onda naše ministrarstvo nabaviti tablete http://www.net.hr/tehnoklik/page/2011/08/11/0313006.html?rss=2
dosadan je vec taj apple, krade sve od svih i onda ih jos i tuzi...
Baš sam neki dan čito Appleove patente vezane za mobitele. Najžešće je što su likovi patentirali 2-3 puta istu tehnologiju vezanu za touchscreen, sam se drugačije zovu, i imaju neke male izmjene, na taj način lako dobiješ kršenje 101 patenta.
Baš sam neki dan čito Appleove patente vezane za mobitele. Najžešće je što su likovi patentirali 2-3 puta istu tehnologiju vezanu za touchscreen, sam se drugačije zovu, i imaju neke male izmjene, na taj način lako dobiješ kršenje 101 patenta.
Problem motorola?
Zašto motorola, HTC nisu to patentirali?
To je normalno.
a j*bo vas fakat ste sektaši. vidiš ti dalje od svog nosa? kakve to apple ima softverske patente koje android krši? tipkanje po ekranu? onda nek tuži sve koji koriste touchscreen.
Problem motorola?
Zašto motorola, HTC nisu to patentirali?
Zato jer samo budali može uspjet patentirat ono kaj se godinama prije njih koristi, zamisli apple otkrio da postoji touchscreen i sad oni to patentirali. dok su drugi imali ekrane na dodir u appleu su još pisali kredama po pločicama.
kakve veze ima to ko je financijski jači?
u tom IP ratu je bitno ko ima kakav patent portfolio, a tu je motorola najjača i upravo zbog toga je ne tuže baš prečesto
Ako nisi skužio, Apple tuži Motorolu za istu stvar kao i samsung, tako da ako Samsung koji ima debelo više para za odvjetnike, nije dobio parnicu, nece ju ni motorola
Zato jer samo budali može uspjet patentirat ono kaj se godinama prije njih koristi, zamisli apple otkrio da postoji touchscreen i sad oni to patentirali. dok su drugi imali ekrane na dodir u appleu su još pisali kredama po pločicama.
Samo Budala može ovako nešto izjaviti. NHF... Nije kriv onaj koji koristi rupe u zakonu, kriv je onaj koji je pisao zakon. Ukratko Nije Apple kriv što je pametan i iskoristi svaku priliku da patentira nešt, krivi su oni koji takve nebulozne patente odobravaju...
Samo Budala može ovako nešto izjaviti. NHF... Nije kriv onaj koji koristi rupe u zakonu, kriv je onaj koji je pisao zakon. Ukratko Nije Apple kriv što je pametan i iskoristi svaku priliku da patentira nešt, krivi su oni koji takve nebulozne patente odobravaju...
Da, samo kakav dojam ostavlja takva kompanija?
Osobno sam Apple koristio od modela IIc (rane 80-te) i gotovo da nije bilo modela kojeg sam preskočio. Vjerojatno sam bio jedan od najvećih fanova Mc680x0 procesora i Applea na ovim prostorima. Kad je počela manija dodavanja "i" ispred imena (tipa iMac) i hype oko svega što nosi taj prefix, prešao sam na Win i Android.
gle, da su ostali prije applea patentirali sve svoje, danas ne bi apple imao ni iphone i ipad, ni ništa posebno. isto ko i svi ostali u tom biznisu. a zašto je tehnika tolko napredovala? netko izmislio touchscreen drugi ga poboljšao, treći donio nekaj novo...
netko se sjetio da stavi gps u mobitel netko to poboljšao, netko usavršio, to nam je donjelo navigacije, mape...
netko se sjetio nećeg, došao netko drugi poboljšao to i tak to ide...
e sad:
netko izmislio touchscreen, dođe apple i patentira ga i sad možda bi ga ko poboljšao ali ne može jer apple ima patent.
netko napravio tablet došao apple patentira ga i sad pada u vodu da dođe netko i usavrši neke mane ipada.
gle, da su ostali prije applea patentirali sve svoje, danas ne bi apple imao ni iphone i ipad, ni ništa posebno. isto ko i svi ostali u tom biznisu. a zašto je tehnika tolko napredovala? netko izmislio touchscreen drugi ga poboljšao, treći donio nekaj novo...
netko se sjetio da stavi gps u mobitel netko to poboljšao, netko usavršio, to nam je donjelo navigacije, mape...
e sad:
netko izmislio touchscreen, dođe apple i patentira ga i sad možda bi ga ko poboljšao ali ne može jer apple ima patent.
netko napravio tablet došao apple patentira ga i sad pada u vodu da dođe netko i usavrši neke mane ipada.
Da i? Pa tko je kriv šta ostali nisu patentirali ako se dalo patentirati(a očito se dalo)?
Uostalom šta mene kao krajnjeg korisnika briga tko drži kakve patente? To je čisto njihova stvar i u tom biznisu važi samo jedno: Tko jači taj tlači....
Da, samo kakav dojam ostavlja takva kompanija?
Osobno sam Apple koristio od modela IIc (rane 80-te) i gotovo da nije bilo modela kojeg sam preskočio. Vjerojatno sam bio jedan od najvećih fanova Mc680x0 procesora i Applea na ovim prostorima. Kad je počela manija dodavanja "i" ispred imena (tipa iMac) i hype oko svega što nosi taj prefix, prešao sam na Win i Android.
Pa dok god prodaja vec stare(naspram konkurencije) četvorke raste iz dana u dan, onda očito ostavljaju dobar dojam.
previse se apple igra boga, a to ce ga kostati.krepavao je vec jednom, mozda ce i krepati konacno u buducnosti. i bas me boli za konkurenciju, ima je dovoljno, cak i bolje proizvode imaju...
sva ta prepucavanja oko patenata samo unazađuju razvoj tehnologija i ljudskog napretka..
patenti su plod pohlepe i ne donose ništa dobro..
tko god podržava bilo kakve tužbe u ime svog "naj branda" je totalni tard IMHO.. NHF 
sva ta prepucavanja oko patenata samo unazađuju razvoj tehnologija i ljudskog napretka..
tko god podržava bilo kakve tužbe u ime svog "naj branda" je totalni tard IMHO.. NHF 
Ne nego je totalni tard onaj koji se zamara sa takvim glupostima.NHF. 
e sad:
Da i? Pa tko je kriv šta ostali nisu patentirali ako se dalo patentirati(a očito se dalo)?
Uostalom šta mene kao krajnjeg korisnika briga tko drži kakve patente? To je čisto njihova stvar i u tom biznisu važi samo jedno: Tko jači taj tlači....
da istina, mogli su, a sad zahvaljujući appleu nebude mjesta za napredak, kad nije svako sranje patentirano konkurencija je ta koja unapređuje stvari.
da nije bilo konkurencije iphone ne bi imao multitasking, copy/paste, icloud, hotspot...
ali ajde sektaši dajte mi td, jer ovo gore nije istina, apple je to sve prije izmislio, samo kaj nije htio dati van jer je morao prije usavršit, isto ko i priča s bjelim iphoneom, nisu mogli naći dovoljno bjelu boju 
Ne nego je totalni tard onaj koji se zamara sa takvim glupostima.NHF. 
čini se da smo zajedno u toj priči