Apple vodi među mobilnim računalima

poruka: 31
|
čitano: 1.029
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Apple vodi među mobilnim računalima".
10 mjeseci

koko ono bese "narode moj, stoko moja" 

9 mjeseci

Stari moj koja se tu lova vrti!!!

2 godine
neaktivan
Tema se nije ni rasplamsala već se naziru hejterska s*anja. Bljuv.
2 godine
neaktivan
Brisati
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 20:08 (Zweki).
23 mjeseca
Re: Apple vodi među mobilnim računalima

Jel ovo 3. vijest o Appleu u 3 dana?

Ovo je 5. vijest o Appleu u 3 dana.

Svijet se vrti oko Applea i ljudi koji ih tuze.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 20:08 (ivanoile).
4 godine

Ovo više nije Bug Online nego Mac Online.

3 godine
protjeran

ipad ne spada u istu kategoriju s pc tabletima, laptopima itd, ovo istrazivanje su proveli debili koji su ocito placeni da reklamiraju apple, a ovo nije vijest nego zuta stampa i autora treba biti sram jer ovo naziva novinarstvom

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
4 godine

iPad spada među hrenovke, a povremeno se može svrstati i u spinat te zelje s curkama, a ne u prijenosno racunalo.

Jeste debili. Napisite vi nesto pametnije od Bug-a, pa onda serite. To je cisto IT novinarstvo, odnosno jedna od statistika iz segmenta istog,  a ne zuta stampa. 

Prokleta Balkanija i konstantno hejtanje. Je--o vas takav forum.

4 godine
grimyHR kaže...

ipad ne spada u istu kategoriju s pc tabletima, laptopima itd, ovo istrazivanje su proveli debili koji su ocito placeni da reklamiraju apple, a ovo nije vijest nego zuta stampa i autora treba biti sram jer ovo naziva novinarstvom

Aj se vise odi ljecit, ako ti smeta Apple GTFO iz Apple tema, ne moze covjek normalno prokomentirat nista da nema tvoje presvete strucnosti koja objasnjava zasto je internet u zabludi.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
3 godine

grimyHR,

Hajdemo postaviti stvari ovako, recimo da radiš kao direktor prodaje neke poznatije firme koja se bavi proizvodnjom PC-a (stolnih, laptopa, netbooka, ...) i da se pojavi neki uređaj na tržištu (koji možda jest kompjuter, a možda i nije) zbog kojeg je prodaja kompjutera tvoje firme počela padati, da li bi ti razbijao glavu sa tim da li je taj uređaj kompjuter ili ne, ili bi pokušao pronaći način da se prilagodiš novonastaloj situaciji.

Ili da karikiram, da se u istoj situaciji pojave hrenovke XY zbog kojih bi pala prodaja kompjutera tvoje firme, da li bi rekao: "Tko ga hebe to i tako nije PC" ili bi rekao: "Vidi, ove hrenovke idu k'o halva, hajdemo i mi prodavati hrenovke".   ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 0:29 (maxym).
2 godine
neaktivan

Glavno da svi govore: Apple je sr*anje, Macbookovi nevaljaju, ovo ono, a koliko ste njihovih proizvoda probali? Pogađam. Nijedan

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
11 mjeseci

Da li su u ove postotke uracunati kalkulatori?

4 godine

Oprostite, na upadu, i unaprijed se ograđujem ako vrijeđam nečije osjećaje,

ali ipad nije prijenosno računalo.

Jest samo u slučaju, ako se prijenosnim računalom nazove i iphone.

Ostalo je sve u redu, imaju svoju nišu, 90% ljudi i netreba prijenosno

RAČUNALO nego web/multimedija preglednik/zabavnik i to je ok.

Ali ajmo ipak jabuke zvati jabukama, a narandže...

Da su spomenuli kako ide macbook air, nebih se javljao.

Ovo je ipak običan reklamni PR, i reakcije ljudi da autor BUG "vijesti" kao i podnositelj "istraživanja"

odjednom neznaju razlikovati tablet od računala - nisu hejtanje.

Jednako bi bilo krivo i da dell streak ili galaxy proglase kompjuterima.

Kako Bug nije pravio tekve "greške" u doba popularnosti handheld/PDA uređaja,

pa dominantne HP iPAQe i Palm Pilote nazivao prijenosnim računalima

i testirao ih zajedno sa laptopima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 1:07 (overhaul).
2 godine
Nosio sam ipad ove godine na more. Putem mi je sluzio za navigaciju. Nakon fotkanja slika fotoaparatom stavio bih sd karticu u cc kit i prebacio ih u ipad pa ih slao mailom, stavio na picasu obradjene ili neobradjene ili samo pregledavao. Isto kao i filmove snimljene istim foticem ili hd filmove sa neta sa titlovima bez ikakvog trzanja. Poslao sam par mailova, surfao, citao knjige, spojio se remote desktopom na kucni komp u zagrebu, uredjivao neke zapise i zabiljeske, komunicirao skajpom i fejsbukom... Ali na ovom forumu ce se naci najmanje 5 zagrizenih tupana koji ce mi i dalje tvrditi da ipad ne sluzi nicemu, da nije rucno racunalo, da je uredjaj za idiote i da sam to sve mogao napraviti na laptopu. A meni ne pada na pamet tegliti laptop na more. Jer imam ipad i nisam idiot da vucaram 10 puta tezi, neprakticniji i energetski neefikasniji stroj na odmor.
2 godine
overhaul kaže...

Oprostite, na upadu, i unaprijed se ograđujem ako vrijeđam nečije osjećaje,

ali ipad nije prijenosno računalo......

http://www.gimnazija-klasicna-zg.skole.hr/informatika/Von_Neumannov_model.pdf

Po svemu sudeći iPad ipak je računalo.

Osnovna škola...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
3 godine
protjeran
Ezio kaže...
Nosio sam ipad ove godine na more. Putem mi je sluzio za navigaciju. Nakon fotkanja slika fotoaparatom stavio bih sd karticu u cc kit i prebacio ih u ipad pa ih slao mailom, stavio na picasu obradjene ili neobradjene ili samo pregledavao. Isto kao i filmove snimljene istim foticem ili hd filmove sa neta sa titlovima bez ikakvog trzanja. Poslao sam par mailova, surfao, citao knjige, spojio se remote desktopom na kucni komp u zagrebu, uredjivao neke zapise i zabiljeske, komunicirao skajpom i fejsbukom... Ali na ovom forumu ce se naci najmanje 5 zagrizenih tupana koji ce mi i dalje tvrditi da ipad ne sluzi nicemu, da nije rucno racunalo, da je uredjaj za idiote i da sam to sve mogao napraviti na laptopu. A meni ne pada na pamet tegliti laptop na more. Jer imam ipad i nisam idiot da vucaram 10 puta tezi, neprakticniji i energetski neefikasniji stroj na odmor.

cek onda, znaci ipad je gps navigacijski uredaj? ili je ipad digitalni fotic? to sto ima slicnosti s nekom vrstom uredaja ne znaci da spada u istu kategoriju, ja nemam nista protiv ipada i slicnih gadgeta, kome moze posluziti neka mu je, meni smeta trpane u isti kos s uredajima s kojima nema veze

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
2 godine
neaktivan
Ezio kaže...

Ma to se javljaju samo oni koji nemaju, a rado bi imali iPad. :)

Moj odabir je pao na iPad baš iz razloga koje si gore naveo. Veći od smartphonea, značajno manji i energetski daleko efikasniji od laptopa. Kada nekamo idem ionako mi ne treba dodatna prtljaga, lijepo stane u pretinac ruksaka s zanemarivim zauzećem prostora. U konačnici više od 90% ljudi nosi sa sobom laptope da bi radili na njima isključivo ono što bi mogli i na nekom tabletu (net, multim.), ma koliko se neki pravili i zaklinjali u nekakve poslove koje moraju vršiti na računalu pa im je iz tog razloga laptop neizostavan... . c'mon, nemoj te se zavaravati jer nas sigurno ne zavaravate. Osobno i realno, računalo trebam za obradu i skladištenje fotografija (je, je, HDD da malo cijepidlačimo), a opet ako ikako mogu izbjeć da ne moram nositi laptop tj. imam dovoljno vremena, nigdje ne gori, onda ću radije doma na stolnom računalu s većim ekranom i olovkom u ruci obraditi fotke.

Ionako za koju godinu sva ona kućanstva koja posjeduju računalo, posjedovat će i tablet, pa bi ja zato predložio da počnemo raspravljati o perilici rublja jer kako stvari stoje, situacija je kritična, zabrinjavajuća i neće biti dobro. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 10:50 (Zweki).
11 mjeseci
Ezio kaže...

Kako ne shvacas? Sve sto si radio mozes i npr. sa iPhoneom ili Nexusom pa nisu uvrsteni u ove kalkulacije. Jedino sto sa iPadom ne mozes obicno telefonirati pa je po mogucnostima ispod smartphonea. Po cemu je onda tablet mobilno racunalo? Trebalo bi to malo bolje definirati.

2 godine
neaktivan
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

Kako ne shvacas? Sve sto si radio mozes i npr. sa iPhoneom ili Nexusom pa nisu uvrsteni u ove kalkulacije. Jedino sto sa iPadom ne mozes obicno telefonirati pa je po mogucnostima ispod smartphonea. Po cemu je onda tablet mobilno racunalo? Trebalo bi to malo bolje definirati.

Pa kaj treba crtat da bi se objasnilo da ima veći ekran i samim time je ugodnije ga koristiti, a opet nije kramp da ga treba šlepati poput laptopa? Evo ovak iz mog iskustva, imao sam Desire koji je češće bio doma nego meni u džepu. Zašto? Zato jer ga nisam htio oštetiti, razbiti/potrgati, jednostavno bilo mi je šteta takav uređaj nositi sa sobom dok se bavim sportskim aktivnostima (kojima se dosta bavim). Da bi ga u konačnici prodao upravo iz razloga jer trebam mob. kod sebe za svaki slučaj i ne trebaju mi nekakve dodatne mogućnosti smartphonea u tim i sličnim situacijama, još manje da moram na nj. paziti. Sada ponovo imam stari SE K750 i lakše dišem kad ne moram paziti hoću li ga potrgati ako padnem ili nešto slično. Sve one čari smartphonea sam koristio samo u situacijama kada su sve 4 bile u zraku, kada se ćilalo u hladu ili miješalo po šalici kave u nekom bircu. Dakle, moja situacija je skroz jasna i uopće ne dvojim oko odluke i poteza u vezi smartphonea i iPada.

2 godine
BlueMax kaže...

je, mogu. ali otkad sam kupio ipad ne da mi se vise neke stvari na iphoneu raditi.

11 mjeseci

Uopce mi se neda citati tvoj post jer trubis stalno jedno te isto. Velicina ekrana sama po sebi ne moze definirati nesto kao racunalo. Ja se preko TV-a mogu spojiti na net, Facebook, igrati igrice te citati i pisati mailove, gledati programe i to sve na 40". Cini li to moj TV racunalom? Ne. Svak stavlja te podjele onako kako mu pase. S jedne strane spominjes velicinu ekrana kao ono sto razlikuje tablet od smartphonea pa isto tako ja mogu reci da je na 15,6" puno ugodnije raditi nego na 10 ili 7 tako da sve ispod ne smatram racunalom. Svaka cast Appleu i iPadu i da kupujem tablet sigurno bi ga kupio samo ga za sad smatram nepotrebnim jer imam dovoljno malo racunalo na kojem mi je rad ugodniji. Tablete treba uvrstavati medju tablete, smartphone medju smartphone, laptope medju laptope a desktope medju desktope. "Racunalo" je malo presiroka definicija u koju po mnogim znacajkama spada i kalkulator.

11 mjeseci
Ezio kaže...
BlueMax kaže...

je, mogu. ali otkad sam kupio ipad ne da mi se vise neke stvari na iphoneu raditi.

Vjerujem, zato ja za takve stvari koristim laptop.

16 mjeseci

iPad spada u kategoriju mobilnih računala. Ne vidim što je tu nejasno.

A to što netko shvaća da je računalo ono što ima procesor sa 4 jezgri, 5 nvidia ŽBLJ 12830 kartica i da mora vrtjeti neku novu igricu na rezoluciji od 3000x3000 pixela, nema pojma o računalima.

A sad da li netko vidi nešto korisno u tom proizvodu jest njegova osobna stvar. Meni osobno bi bio beskoristan.

2 godine
neaktivan
BlueMax kaže...

Uopce mi se neda citati tvoj post jer trubis stalno jedno te isto. Velicina ekrana sama po sebi ne moze definirati nesto kao racunalo. Ja se preko TV-a mogu spojiti na net, Facebook, igrati igrice te citati i pisati mailove, gledati programe i to sve na 40". Cini li to moj TV racunalom? Ne. Svak stavlja te podjele onako kako mu pase. S jedne strane spominjes velicinu ekrana kao ono sto razlikuje tablet od smartphonea pa isto tako ja mogu reci da je na 15,6" puno ugodnije raditi nego na 10 ili 7 tako da sve ispod ne smatram racunalom. Svaka cast Appleu i iPadu i da kupujem tablet sigurno bi ga kupio samo ga za sad smatram nepotrebnim jer imam dovoljno malo racunalo na kojem mi je rad ugodniji. Tablete treba uvrstavati medju tablete, smartphone medju smartphone, laptope medju laptope a desktope medju desktope. "Racunalo" je malo presiroka definicija u koju po mnogim znacajkama spada i kalkulator.

Ja bi sad trebao biti šonjo pa pročitati tvoj post? Bravo, nema šta, diskreditirajmo i funkciju foruma. :)

Uglavnom ni u jednom trenu nisam rekao da tablet je računalo, ali da može poslužiti kao dostojna zamjena računalu, odnosno potrebama velikog djela korisnika, da, definitivno. A moj post je bio samo odgovor zašto iPad umjesto smartphonea za iste funkcije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 12:02 (Zweki).
11 mjeseci
Bypass kaže...

iPad spada u kategoriju mobilnih računala. Ne vidim što je tu nejasno.

A to što netko shvaća da je računalo ono što ima procesor sa 4 jezgri, 5 nvidia ŽBLJ 12830 kartica i da mora vrtjeti neku novu igricu na rezoluciji od 3000x3000 pixela, nema pojma o računalima.

A sad da li netko vidi nešto korisno u tom proizvodu jest njegova osobna stvar. Meni osobno bi bio beskoristan.

nejasno je po kojim karakteristikama spada? po tome sto ima manje mogucnosti od smartphonea?

Mogu se sloziti da spada, ali po cemu onda iPhone ne spada? 

Sta je racunalo? Jel ovo racunalo? http://education.ti.com/educationportal/sites/US/productDetail/us_v200.html

3 godine

S obzirom da nekima ovdje još uvijek nije jasno o čemu se radi, pada mi na pamet usporedba s jednim drugim tržištem. Naime, nedavno sam pročitao kako su 'radleri' tj. piva sa okusom voćnih sokova "poharali" tržište. E sad, da li su 'radleri' piva? Nisu, jer imaju u sebi voćni sok. Da li su sokovi? Naravno da nisu, jer imaju u sebi i pive. Dakle spadaju u zasebnu kategoriju 'radlera' ali im to ne smeta da zauzmu tržište pive i postanu apsolutni hit ovoga ljeta.

Isto tako ni media-tableti nisu ni laptopi, ni netbooci, ni tablet-pc-i ni smartphone-i, ali svejedno zauzimaju sve veći dio tržišta koji su do sada pokrivali netbooci i PC-i i laptopi skromnijih mogućnosti, a potencijalno tržište media-tableta je puno veće od tržišta PC-a u svim ostalim oblicima.

Dakle jedini kriterij svrstavanja media-tableta uz laptope, netbook-e, tablet-pc-e i ostale je kriterij tržišnih odnosa.

11 mjeseci
Zweki kaže...
BlueMax kaže...

zašto iPad umjesto smartphonea za iste funkcije.

Da, zasto?

Meni kao korisniku smartphonea ponekad zafali odvijac, kliesta, otvarac za boce, upaljac... i zaista bi ih volio imati sve u jednom. Pretpostavljam da i mobitel, najvjerovatnije iPhone, nosis stalno sa sobom. Jedini razlog zasto nosis tablet je ugodniji rad u nekim situacijama. I to nijansu ugodniji jer vec na laptopu imamo jos ugodniji. Dakle ja bi zbog ugodnosti i prakticnosti trebao sa sobom nositi mobitel, iPod, iPad, laptop, navigaciju, a mozda i da desktop racunalo vucem za sobom na nekim kolicima i sa agregatom jer su ipak neke stvari na njemu najugodnije?

Sa smatrphoneom sam u mogucnosti pogledati i odgovoriti na neki jednostavniji mail isto ko i sa tabletom dok je vec kod slanja kakvih attachmenta problem, pogotovo kod zatvorene platforme kao iPad koja ni USB nema. Za sve kompliciranije radnje tablet niti je dovoljno prilagodjen niti je dovoljno jak pa opet trebam laptop.

iPad ima svoju popularnost zahvaliti Facebook ovisnicima i pomodarstvu.

2 godine
neaktivan
BlueMax kaže...
Zweki kaže...
BlueMax kaže...

zašto iPad umjesto smartphonea za iste funkcije.

Da, zasto?

Meni kao korisniku smartphonea ponekad zafali odvijac, kliesta, otvarac za boce, upaljac... i zaista bi ih volio imati sve u jednom. Pretpostavljam da i mobitel, najvjerovatnije iPhone, nosis stalno sa sobom. Jedini razlog zasto nosis tablet je ugodniji rad u nekim situacijama. I to nijansu ugodniji jer vec na laptopu imamo jos ugodniji. Dakle ja bi zbog ugodnosti i prakticnosti trebao sa sobom nositi mobitel, iPod, iPad, laptop, navigaciju, a mozda i da desktop racunalo vucem za sobom na nekim kolicima i sa agregatom jer su ipak neke stvari na njemu najugodnije?

Sa smatrphoneom sam u mogucnosti pogledati i odgovoriti na neki jednostavniji mail isto ko i sa tabletom dok je vec kod slanja kakvih attachmenta problem, pogotovo kod zatvorene platforme kao iPad koja ni USB nema. Za sve kompliciranije radnje tablet niti je dovoljno prilagodjen niti je dovoljno jak pa opet trebam laptop.

iPad ima svoju popularnost zahvaliti Facebook ovisnicima i pomodarstvu.

Gle, stvarno mi se više neda objašnjavati, a bio sam dovoljno jasan svaki put. A i malo korektnosti radi mogao si pročitati moj post pa onda mi odgovoriti, pa ne bi SE K750 postao iPhone.

LP

11 mjeseci

U medjuvremenu sam ga i procitao no nista novog.

Ja ne vidim smisao u nosenju dodatnog uredjaja koji ima manje mogucnosti od onog manjeg samo zbog nijansu veceg uzitka koristenja nekih svari ako istovremeno postoji jos malo veci uredjaj na kojemu su te iste stvari jos ugodnije a ima i puno vise mogucnosti.

Mani je smartphone-laptop idealna kombinacija, tebi treba jos par stvari izmedju. Sto zena dvista sisa.

2 godine
neaktivan

Tebi je iPhone fotoaparat, meni je DSLR, pa ti ne pametujem šta tebi treba. I da ne razmišljaš uokvireno i ne ponašaš se uniformirano možda bi shvatio šta sam napisao.

Pametnome dosta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice