Uff malo preskup za klasu netbooka ali ima hdmi i a-gps što zvuči zanimljivo al neznam koliko će onda kod nas koštat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
eto, jesam rekao da ce bit na sedmici.. al ne kuzim bas kaj ce ljudi radit s gps-om, jel ima koji navi program za win pc, nesto kao igo ili navigon za iphone?
Imaš dosta programa.Moj frend je na laptopu imao jedan odličan program ne sječam se kako se zvao al imao je odlične i vrlo precizne mape i mogao se koristit za navigaciju samo što nije ima gps prijemnik XD
Čini se ok nebook ali cijena....To je problem,ak bude takva cijena teško da će se dobro prodavat....
A neko je rekao da samo Apple ima skupe prenosnike.
Ma daj pa ovo je previse za netbook. I koji vrag ti treba A-GPS? Osim toga ta stvarcica mi niti ne djeluje kao sposobna za rad na terenu nekom geodetlu ili kome vec.. glupost samo da bi se digla cijena i bili posebni po necem. Sve ostalo je ok, ali cijena smeta :D
Nokia je skupa, al šta je preskupo je preskupo...
Čim sam vidio da nokia pravi netbook znao sam da neće biti ispod 800$. Skupi su im i mobiteli i sve ostalo što proizvode.
Trebali su stavit neke programe ili neš za povezivanje sa nokia mobitelima pa da onda to ime Nokia na netbooku mi ima neš smisla.Ovo je više manje ko i svi ostali samo s drugim imenom(i gps-om
)i većom cijenom.
Na slikama izgleda kvalitetna izrada ... atom ... zakuac ... imao sam nokijine najbolje modele monitora ... nisu bili loši al nisu bili ni nešto posebno.
A.
Uff, Nokija... 800 $ za netbook je preskupo, a poznavajući naše vrle trgovce, za cijenu će uzeti okvirni tečaj eura i onda još lupiti 23% pdv-a gore - tako da će to ispasti 5000-6000 kn, a za to se već da kupiti solidan laptop i samostalni gps 
al ljudi taj ce se laptop prodavat u ponudi nekog telefonskog operatera, tak da bi cijena u paketu mogla bit prihvatljiva, ali cemo mi morat pricekat jos barem mjesec dana za to....
i ak pogledas s druge strane i vidis jedan iPhone koji kosta 7000 kn, a nema niti približno tolko mogućnosti ko ovaj netbook ispadne da je 1000-2000 kn jeftiniji ovaj netbook onda se ne čini tolko skupo, i to je nova generacija netbooka, mozes gledat HD video...
za navigacijske programe nemorate brinut, nisu ljudi u tako velikoj tvrtci glupi, oni ce sigurno izdat svoj gps program, ali vjerojatno poslje da bi zaradili više para jer ce ljudi to kupovat, ja nikad ne sumnjam u te tvrtke, nismo mi valjda pametniji od vodeće mobilne tvrtke na tržištu...
Slažem se da nije niska cijena ali je po meni realna
Nije mi jasno otkud cena 7000kn, na http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp nisam nasao telefon od 7000kn. I kod nas u MKD najskuplji model je oko 400 i nesto EUR.
To sto placas mesecnu tarifu je normalno, ako platis 150 ili 300kn, to i potrosis u tvoju korist.
Nije mi jasno otkud cena 7000kn, na http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp nisam nasao telefon od 7000kn. I kod nas u MKD najskuplji model je oko 400 i nesto EUR.
To sto placas mesecnu tarifu je normalno, ako platis 150 ili 300kn, to i potrosis u tvoju korist.
mozda neznas ali kad mobitel kupujes na tarifi cijena je niska, kaj ti misliš da možeš pravi mobitel kupit npr. za 0.91kn kako kod nas t-mobile prodaje sa tarifom neke slabije mobitele?
al ljudi taj ce se laptop prodavat u ponudi nekog telefonskog operatera, tak da bi cijena u paketu mogla bit prihvatljiva, ali cemo mi morat pricekat jos barem mjesec dana za to....
i ak pogledas s druge strane i vidis jedan iPhone koji kosta 7000 kn, a nema niti približno tolko mogućnosti ko ovaj netbook ispadne da je 1000-2000 kn jeftiniji ovaj netbook onda se ne čini tolko skupo, i to je nova generacija netbooka, mozes gledat HD video...
za navigacijske programe nemorate brinut, nisu ljudi u tako velikoj tvrtci glupi, oni ce sigurno izdat svoj gps program, ali vjerojatno poslje da bi zaradili više para jer ce ljudi to kupovat, ja nikad ne sumnjam u te tvrtke, nismo mi valjda pametniji od vodeće mobilne tvrtke na tržištu...
Slažem se da nije niska cijena ali je po meni realna
a jesi nasao usporedivat -_-
Ako si korisnik koji trosi 60eur mesecno za razgovor i internet, kod nas u MKD a valjda i u HR, za jednu kunu ili denar, dobijes iPhone sa ukljucenim razgovorima ili internet soobracajom.
Poznajem mnogo korisnika koji trose i vise od 100eur mesecno u razgovorima, tako da im telefon dodje gratis. Po tvojoj logici telefon dodje 1440 eur (24*60e), ali to nije tocno, zaboravljas razgovore, SMS, internet.
eto, jesam rekao da ce bit na sedmici.. al ne kuzim bas kaj ce ljudi radit s gps-om, jel ima koji navi program za win pc, nesto kao igo ili navigon za iphone?
Mireo ViaGPS 3.0 Black Edition (isprobao na WinXP-u)
Koliko sam ja upoznat, ViaGPS ne postoji za xp vec za Win Mobile i PNA uredjaje. http://kenny2.globalnet.hr/mireo.hr/default.aspx?id=69
Koliko sam ja upoznat, ViaGPS ne postoji za xp vec za Win Mobile i PNA uredjaje. http://kenny2.globalnet.hr/mireo.hr/default.aspx?id=69
Isprobao sam ga kod poznanika u ZG - izgleda i funkcionira identično verziji za navigatore. Kojim kanalima je nabavio program, ne znam - moguće je da Mireo ne prodaje WinXP verziju "širokim masama" nego odabranim partnerima.
Isprobao sam ga kod poznanika u ZG - izgleda i funkcionira identično verziji za navigatore. Kojim kanalima je nabavio program, ne znam - moguće je da Mireo ne prodaje WinXP verziju "širokim masama" nego odabranim partnerima.
Hmm jedino ako nema Visual Studio i SDK za Win mobile.. tamo se dobije emulator... to jedino vidim kao soluciju, a ovo da prodaje samo odabranim partnerima, smatram da bi svejedno bilo na web stranici :) Ali tko zna.. mozda si u pravu.
Hmm jedino ako nema Visual Studio i SDK za Win mobile.. tamo se dobije emulator... to jedino vidim kao soluciju, a ovo da prodaje samo odabranim partnerima, smatram da bi svejedno bilo na web stranici :) Ali tko zna.. mozda si u pravu.
Radilo se o nativnoj WinXP aplikaciji - nikakav emulator. Nemam iskustva sa programiranjem za Win mobile, ali ne vjerujem da bi bilo teško napraviti verziju za WinXP iz Win mobile koda (ili obrnuto) - oba su MS sustavi, koristi se isto razvojno okruženje, ... - nema veze, skrećem OT. Uglavnom verzija za WinXP postoji - je li službena i slobodno dostupna, ne znam.
Radilo se o nativnoj WinXP aplikaciji - nikakav emulator. Nemam iskustva sa programiranjem za Win mobile, ali ne vjerujem da bi bilo teško napraviti verziju za WinXP iz Win mobile koda (ili obrnuto) - oba su MS sustavi, koristi se isto razvojno okruženje, ... - nema veze, skrećem OT. Uglavnom verzija za WinXP postoji - je li službena i slobodno dostupna, ne znam.
Izgleda da ipak postoji :) ESC je naveo link u svom postu... hvala! :)