Borba za nano-SIM

poruka: 19
|
čitano: 1.493
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Borba za nano-SIM".
4 godine
Borba za nano-SIM

Ako sa prihvati ovakav izgled kao na zadnjok slici, sljedeca vijset ce biti o tuzbi zbog kopiranja izgleda micro SD kartice!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
4 godine
Borba za nano-SIM

Opet se Apple mora preseravat zbog sitnica...

5 godina
Borba za nano-SIM

A hebo ih blesave, pa mini-SIM je već toliko malen da ga jedva ubaciš na misto bez pincete, micro-SIM nisam još proba ali sigurno je još teže a i uopće ga ne podržavaju još neki domaći operateri a i tek posljednja generacija smartphoneova ih polako počinje koristiti, a sad se neko sitia izmisliti još i nano-fracking-SIM !? Pa oćemo li stavljati karticu u mobitel koristeći elektronski mikroskop ? Tu se tuku glupi Apple i glupa Motorola i ostali kakvog će oblika biti nova kartica, a nije niko mene pita, a da jesu reka bi im da se gone u kitu sa stalno novim standardima !

4 godine
neaktivan
Re: Borba za nano-SIM

Kad već imam e-baniking u mobitelu, valjda je dovoljno sigurno da nemam hardversku zaštitu za broj mobitela.

Dakle SIM treba izbaciti. Moglo bi se dodano zaštititi preko neke web stranice s provjerom identiteta i unosom IMEI broja.

Saša
5 godina
Borba za nano-SIM

SIM lijepo zapiknuti na amebu i tako prodavati...nadam se da bi bilo dovoljno maleno.

Apple ko Apple...tjera svoje ... ne kaze se uzalud ''ne raspravljaj s budalom , prvo te spusti na svoj nivo pa dotuce iskustvom ''

vrhunska cokolada je prilicno gorka....to isto ne vazi i za zivot
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 8:50 (unimatrix001).
5 godina
Tako me zaboli kak bude kartica izgledala. Nek se dogovore više i počnu svi koristit isto a ne da seru kvake.
3 godine

Apple previše jede gofna.

Meni je klasični SIM i dalje dovoljno dobar. Dali ga treba smanjiti?

Ne vidim potrebu - osim ako im tih 6mm stvarno smeta. 

A ne smeta - jer su mobiteli opet sve veći i veći.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
4 godine
Latz kaže...

Kakve crne sitnice, da ti je samo par postotaka od novca koji će na ime 'licence' ubirati ona firma čije riješenje se prihvati za standard, shvatio bi da se ne radi ni o kakvim sitincama.

18 mjeseci
Borba za nano-SIM

Glupo mi je to neizmjerno smanjivanje... ali... volio bih da ovdje pobijede Nokia ili RIM, čisto da ne bude Apple ili Google.

12 mjeseci
neaktivan
maxym kaže...
Latz kaže...

Kakve crne sitnice, da ti je samo par postotaka od novca koji će na ime 'licence' ubirati ona firma čije riješenje se prihvati za standard, shvatio bi da se ne radi ni o kakvim sitincama.

ne baljezgaj

5 godina
logik kaže...

Glupo mi je to neizmjerno smanjivanje... ali... volio bih da ovdje pobijede Nokia ili RIM, čisto da ne bude Apple ili Google.

Apple nudi royalty-free licensing ako prodje njihov nanosim.

To znaci da ga mozes ti doma proizvodit bez da te itko moze tuziti.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
4 godine
Borba za nano-SIM

Ma nek bude 2 standarda. Idealno za Apple fanatike da i u tome mogu biti posebni.

5 godina
limitedition kaže...

Ma nek bude 2 standarda. Idealno za Apple fanatike da i u tome mogu biti posebni.

Pa oni su ionako "posebni". {#}{#}

17 mjeseci
Borba za nano-SIM

Ma najbolje da naprave neki mikrocip koj ce bit na maticnoj i onda kad ga odnesu operateru on ga spoji na neki aparat i unese one podatke koji budu na SIM-u.

4 godine
FireMan97 kaže...

Ma najbolje da naprave neki mikrocip koj ce bit na maticnoj i onda kad ga odnesu operateru on ga spoji na neki aparat i unese one podatke koji budu na SIM-u.

Nadam se da je ovo sarkazam. Jer, ono, kad si na neradni dan u nekoj zabiti, nemaš punjača i crkne ti baterija da se lijepo možeš je*at. Pogotovo s mobitelima kojima se baterija ne može mijenjati.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
5 godina

Sim kartice postoje s razlogom a to je da ih se može seljakat iz uređaja u uređaj.
Na A1 mreži u poslovnom okruženju kao admin u svojoj firmi imam pristup svim opcijama ugovora svoje firme preko portala.
Spajanjem na portal mogu dodavat i oduzimat kartice, brojeve, pročitat puk svake kartice, dodavat i oduzimat opcije tima dodatne minute, data plan i bezbroj opcija.
Kod potpisivanja ugovora smo dobili recimo sto sim kartica i sto brojeva s kojima mogu raspolagat kak me volja. Ako korisnik izgubi telefon, kod mene dobije novi s novom sim karticom i istim brojem. Ne moram čekat na nekog lika iz bajke da deaktivira stari sim i ne moram nikome pisat mailove ili zvat na neki broj.
Pošto sve to ide preko sim kartice dosta mi je imat punu ladicu kartica koje onda žongliram po potrebi. Kam bi došel da moram imat sto telefona na lageru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:37 (NEW_MAN).
5 godina
Borba za nano-SIM

Ma OK svi se slažemo da su potrebne, ali ono što je nepotrebno je daljnje smanjivanje nakon mini-SIM standarda, jer kao prvo neko tu reče da mobiteli danas ionako opet rastu, kao drugo veličina SIM kartice je zanemariva prema ostalima komponentama u mobitelu, a kao treće to nije nešto šta se u tvornici zavaruje na matičnu nego nešto što korisnik nabavlja i stavlja unutra dakle treba biti finger-sized a ne electron-microscope-sized.

4 godine
LudaRajcica kaže...
maxym kaže...
Latz kaže...

ne baljezgaj

Možeš li malo pojasniti tu svoju izjavu?

Misliš da se licence ne plaćaju ili da služe samo za tužakanje?!

14 mjeseci
neaktivan
Borba za nano-SIM

Ipak je Appleovo rješenje pobjedilo: http://9to5mac.com/2012/06/01/etsi-selects-apples-nano-sim-design-for-new-4ff-standard/

Premda je tek 1-2mm vece u širinu ili duljinu spram RIMovog i Nokijinog rješenja, Appleovo je zgodnije jer omogućuje korištenje tehnologije već postojećih kartica, pa će se kartice moći koristiti i jednostavnim rezanjem po potrebi.

Uz to, Apple će nuditi svoje rješenje standarda bez ikakve naknade, dok bi Nokia i RIM svoja rješenja možda i naplaćivali.

Makar se čini mala razlika mini i nano sima, najviše prostora uzimaju različita vratašca i mehanizmi kojima se postavlja sim kartica, a kako mobiteli postaju sve tanji, svaki mm se broji.

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice