Bradley Manning nominiran za Nobela

poruka: 23
|
čitano: 1.114
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Bradley Manning nominiran za Nobela".
15 mjeseci

Ovo je payback zbog Obaminog Nobela!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
11 mjeseci

kroz što je sve prošao čovjek samo zato jer je bio pravedan, i zasluzuje to.Gade mi se korporacije i njihov utjecaj na politiku u danasnjem svijetu

3 godine

Vojnik imao najnormalniji pristup tajnom protokolu i bez problema hrpu podataka spremio na USB stick.  {#}

2 godine

Uvođenje demokracije na djelu u Collateral Murder.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 18:50 (sliver).
3 godine
Re: Bradley Manning nominiran za Nobela

ali neće on dobiti nobelovu, nego netko sličan Garavome ;)

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
4 godine

tko zna koliko prijedloga se posalje.  ovo je samo jedan u moru i to od grupe islandskih parlamentaraca.   zvuci malo tanašno...koda je neka grupica sto pije zuju ispred konzuma.   ono sto posalje grupa senatora iz senata...e to vec ima vibracije.

po ustaljenom pravilo, to ce biti neki neshvaceni pjesnik/pisac iz zajednice/drzave koja ne trpi pjesnicke slobode.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
4 godine

čekamo osobni osvrt zlog luđaka da popljuje i njega i assangea. 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
3 godine

Čak i da dobije Nobela (a neće) ne bi mi to ništa značilo kad se sjetim kakve su ju sve ratoborne spodobe - od Theodora Roosevelta preko Arafata pa sve do Obame - dosad dobivale. Nobelova nagrada za mir je obična sprdnja.

<!--ovdje ide potpis-->
2 godine
roseman kaže...

Ovo je payback zbog Obaminog Nobela!

bullseye :)

11 mjeseci
suspendiran

Na koje niske grane je i Nobelova nagrada spala (u biti zar je ikad i bila mjerilo necega?). Prvo Obama pa onda ova spodoba. Kandidatura vojnika koji izdao ono u sto se zakleo da nece. Da postoji kategorija za nekarakter, povodljivost i idiotizam ovom liku bi svakako trebalo dati nagradu. Ako su mudonje nek kandidiraju Assangea koji je zasluzan za objavljivanje i koji se borio da se istina sazna i objavi a ne ovog pijuna koji je svoj dio posla ucinio iz ko zna kakvih razloga. Da je pacifist i da imalo zasluzuje nagradu nikad nogom ne bi stupio u, nakon crkve, najvecu zlocinacku organizaciju svih vremena.

4 godine

Neko ko bude u stanju spriječiti nadolazeći rat između Izraela i Irana (a kažu da slijedi na proljeće, ili u roku od 18 mjeseci, neizbježno) zaslužuje Nobela za mir.

4 godine
BlueMax kaže...

Kandidatura vojnika koji izdao ono u sto se zakleo da nece. Da postoji kategorija za nekarakter, povodljivost i idiotizam ovom liku bi svakako trebalo dati nagradu.

Mislim da si malo preoštar prema tipu koji je u vojsku otišao vjerojatno vjerujući kako radi pravu stvar i bori se za pravdu. Možeš si misliti kako je bilo njemu, kada je išao ispravljati krive Drine. Sumnjam da tip nije bio svjestan posljedica koje ga čekaju ako ovo napravi, a nije napravio malo. I Ankica Lepej nije smjela odavati neke podatke, pa ih je ipak odala kad je skužila da netko mulja. Takvi ljudi također zaslužuju pažnju i pohvale, bez njih ne bi bilo niti Assangea, niti tko-zna-čega-sve-ne.

Gledam te!
11 mjeseci
suspendiran
Veliki Brat kaže...
BlueMax kaže...

Kandidatura vojnika koji izdao ono u sto se zakleo da nece. Da postoji kategorija za nekarakter, povodljivost i idiotizam ovom liku bi svakako trebalo dati nagradu.

Mislim da si malo preoštar prema tipu koji je u vojsku otišao vjerojatno vjerujući kako radi pravu stvar i bori se za pravdu. Možeš si misliti kako je bilo njemu, kada je išao ispravljati krive Drine. Sumnjam da tip nije bio svjestan posljedica koje ga čekaju ako ovo napravi, a nije napravio malo. I Ankica Lepej nije smjela odavati neke podatke, pa ih je ipak odala kad je skužila da netko mulja. Takvi ljudi također zaslužuju pažnju i pohvale, bez njih ne bi bilo niti Assangea, niti tko-zna-čega-sve-ne.

Ovako. Ja sam u vojsku isao jer mi je rat bio pod nosom i drukcije se nije moglo. Da danas izaberem vojsku kao zanimanje polozim zakletvu i onda iznenada spoznam kako to nije humanitarna organizacija bio bi kreten. Ako je Nobelova nagrada - nagrada za kretena godine onda je opet ne zasluzuje jer ima i puno gorih od njega. Ni ti ni ja ne znamo motive njegove izdaje. Mozda je novac, mozda je trenutak slave, pisalo se i o nekim seksualnim motivima (ne vjerujem u sve sto se pise), a mozda je i stvarno mislio da ce uciniti nesto za opce dobro.

Ajmo dalje. Kao njegovo dostignuce smatra se poticanje Arapskog proljeca kao neceg pozitivnog. Sta je pozitivno u masakru, destabilizaciji i dovodjenjem neke regije u stanje tri puta gore nego sto je bilo ranije. Reci cu ti sta je pozitivno. Jacanje izraelske pozicije, slabljenje i skoro unistenje svih mrskih susjeda i odustajanje od priznanja Palestine kao suverene drzave do cega je falilo milimetar. Ako se Nobelova nagrada za mir dodjeljuje odgovornima za masakr onda opet nije legitiman nasljednik Obame jer ako je i bio pokretac toga, sigurno to nije svjesno napravio.

O gospodji Ankici sve najbolje a rekao bi koju lijepu i o Hrvoju Malesu da nije deklarirani fasista.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 0:12 (BlueMax).
3 godine
BlueMax kaže...

Kandidatura vojnika koji izdao ono u sto se zakleo da nece.

Uvijek se mogu naći razlozi za i protiv nečeg, čak i psihopate koje vladaju svijetom imaju svoje "opravdanje" što od Zemlje čine pakao. Ali ja se lično ne slažem da vojnik treba da zataška zlo i slijepo ga slijedi.  Duhovni, moralni principi su važniji od bilo koje zakletve, zapovjednog lanca itd. Ako se vidi da neko jasno ide protiv duše i ljudskosti, mi treba da učinimo nešto, bar da to osudimo i objavimo, ako ne možemo spriječiti. Inače, koji rezultat možemo očekivati ako samo pognemo glavu i slijepo slušamo nenormalne zapovjednike, šefove itd.? A to nema utjecaj samo na današnje događaje, nego i na to da li duša ide dalje ili u reciklažu, kao otpad.

16 mjeseci

Meni se čini da je sve ovo predstava za masu i gadi mi se taj WikiLeaks i Assange.

2 godine
torrente kaže...

tko zna koliko prijedloga se posalje.  ovo je samo jedan u moru i to od grupe islandskih parlamentaraca.   zvuci malo tanašno...koda je neka grupica sto pije zuju ispred konzuma.   ono sto posalje grupa senatora iz senata...e to vec ima vibracije.

po ustaljenom pravilo, to ce biti neki neshvaceni pjesnik/pisac iz zajednice/drzave koja ne trpi pjesnicke slobode.

ovi stariji će se sjećat, da su srbi jedne godine predlagali miloševića...

3 godine
BlueMax kaže...

. Kandidatura vojnika koji izdao ono u sto se zakleo da nece. Da postoji kategorija za nekarakter, povodljivost i idiotizam ovom liku bi svakako trebalo dati nagradu.

Apsolutno si preostar i nelogican, jer slijedom takve logike svi koji su sluzili redovnu JNA, a kasnije prebjegli ili borili protiv te iste JNA, spadali u isti kos, sto je sloziti ces se sa mnom, glupo.

Nobelova nagrada za mir je izgubila na svome znacaju i vaznosti nakon sto je dodijeljena covjeku koji je u trenutku dodjele vodio dva agresorka rata. Cak i sam Obama je u jednom momentu izjavio da misli da ipak bilo boljih pretendenata za nagradu, no to ga nije sprijecilo da ju preuzme.

Doduse, pogledi prema Americi i njihovoj vanjskoj politici su nam prilicno slicni. Osobno smatram da nas Amerika previse gura prema 3. svjetskom ratu.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
11 mjeseci
suspendiran
syncmaster245b kaže...

Apsolutno si preostar i nelogican, jer slijedom takve logike svi koji su sluzili redovnu JNA, a kasnije prebjegli ili borili protiv te iste JNA, spadali u isti kos, sto je sloziti ces se sa mnom, glupo.

Nobelova nagrada za mir je izgubila na svome znacaju i vaznosti nakon sto je dodijeljena covjeku koji je u trenutku dodjele vodio dva agresorka rata. Cak i sam Obama je u jednom momentu izjavio da misli da ipak bilo boljih pretendenata za nagradu, no to ga nije sprijecilo da ju preuzme.

Doduse, pogledi prema Americi i njihovoj vanjskoj politici su nam prilicno slicni. Osobno smatram da nas Amerika previse gura prema 3. svjetskom ratu.

Necu se slozit s tobom. JNA je bila obaveza a americka vojska je profesionalna. Ali i da zanemarimo tu bitnu razliku, niko iz JNA nikad nije predlozen za Nobelovu nagradu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 8:37 (BlueMax).
3 godine
BlueMax kaže...

JNA je bila obaveza a americka vojska je profesionalna. Ali i da zanemarimo tu bitnu razliku, niko iz JNA nikad nije predlozen za Nobelovu nagradu.

Polaganje prisege je obaveza i ne moze se izbjeci kakva god vojska bila.

Tvoj stav se sveo da nitko tko sluzi/o americku vojsku po defaultu ne moze pretendirati na nagradu za mir, sto je jos jednom cu ponoviti, prekrut stav.

Manning je po meni ucinio pravu stvar, iako je malo vjerojatno da ce uci u uzi izbor.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
2 godine

@ BlueMax

od kud ti ideja da su u ratu u Iraku sudjelovale samo profeesionalne postrojbe americke vojske?

Bilo je i mobiliziranih pripadnika nacionalne garde.

Kazes izdajica je? Ne bih rekao. Da sam ja vidio svog vojnika da napadne ili ubije civila, prvi bih mu sudio i prijavio.

U ratu postoje pravila koja se cesto krse. Nekad se moraju, ali u vecini slucajeva ne. Onaj kreten iz helikoptera je namjerno pucao na civile,

i mali je to prijavio, po meni s pravom. Znam da se bore protiv zeznutog neprijatelja pa su cesto isfrustrirani, al' kao sto i ti kazes to im je poziv.

11 mjeseci
suspendiran
syncmaster245b kaže...
BlueMax kaže...

JNA je bila obaveza a americka vojska je profesionalna. Ali i da zanemarimo tu bitnu razliku, niko iz JNA nikad nije predlozen za Nobelovu nagradu.

Polaganje prisege je obaveza i ne moze se izbjeci kakva god vojska bila.

Tvoj stav se sveo da nitko tko sluzi/o americku vojsku po defaultu ne moze pretendirati na nagradu za mir, sto je jos jednom cu ponoviti, prekrut stav.

Manning je po meni ucinio pravu stvar, iako je malo vjerojatno da ce uci u uzi izbor.

Pocimam misliti da me zahebavas! JNA je bila obaveza, americka vojska to nije. Za ici u JNA i polagati njihovu prisegu te tjerao sistem a ici u americku vojsku te ne tjera niko. Da ja danas odem u HV (a necu jer se ta vojska u sluzbi tiranina i u ulozi okupatora bori po bliskom istoku) i onda iznenada pocmem iznositi prljavo rublje smatrao bi se glupanom i izdajnikom.

Manning je po meni zrtveno janje koje je iznijelo tocno ono sto je i trebalo iznijeti. 

11 mjeseci
suspendiran
Brk kaže...

@ BlueMax

od kud ti ideja da su u ratu u Iraku sudjelovale samo profeesionalne postrojbe americke vojske?

Bilo je i mobiliziranih pripadnika nacionalne garde.

Kazes izdajica je? Ne bih rekao. Da sam ja vidio svog vojnika da napadne ili ubije civila, prvi bih mu sudio i prijavio.

U ratu postoje pravila koja se cesto krse. Nekad se moraju, ali u vecini slucajeva ne. Onaj kreten iz helikoptera je namjerno pucao na civile,

i mali je to prijavio, po meni s pravom. Znam da se bore protiv zeznutog neprijatelja pa su cesto isfrustrirani, al' kao sto i ti kazes to im je poziv.

Govorimo konkretno o covjeku koji je skolovani vojnik i profesionalac.

Da ne zaboravim napomenuti kako se sve ovo dogadja u vrijeme kad se u americkoj vojsci vodi rasprava u homoseksualcima, a Manning je deklarirani.

Na ovaj nacin tvrda struja u americkoj vojsci (ona jedina bitna) ubija 2 musice jednim udarcem. Preko njega plasira informacije koje zele plasirati i onda ga optuzuje za izdaju kao potvrdu stava da homoseksualci nisu za vojsku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 10:05 (BlueMax).
3 godine
BlueMax kaže...

Pocimam misliti da me zahebavas! JNA je bila obaveza, americka vojska to nije. Za ici u JNA i polagati njihovu prisegu te tjerao sistem a ici u americku vojsku te ne tjera niko. Da ja danas odem u HV (a necu jer se ta vojska u sluzbi tiranina i u ulozi okupatora bori po bliskom istoku) i onda iznenada pocmem iznositi prljavo rublje smatrao bi se glupanom i izdajnikom.

Manning je po meni zrtveno janje koje je iznijelo tocno ono sto je i trebalo iznijeti. 

Ne zahebavam niti mi je to bila namjera, nego ocito forsiram losu poredbu.

Prave razloge i motive Manningovog cina necemo najvjerojatnije nikada doznati, a na kraju nisu niti bitni u cijeloj prici.

Ratni zlocin nije prljavo rublje niti mu se moze umanjivati znacaj takvim poredbama. Ratni zlocin je najcesce zlocin najgore vrste i u svim vojskama svijeta ne da imas pravo nego obavezu prijaviti ga, odbiti direktnu zapovijed ukoliko izvrsavanje iste se moze tretirati kao ratni zlocin. Prijava ratnog zlocina ne cini te glupanom, nego zahtijeva ogromnu hrabrost i "Balls of Steel", sto Manning ocito ima.

Preradikalan si u svojim stavovima i forsiras crno-bijelo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice