Imam 6 godina staža sa web stranicama i u životu nisam morao koristiti ništa više od notepad++ i GIMP-a za izradu. Sad sam na linuxu pa je klasični gedit zamijenio notepad++, video se radi sa ffmpeg-om. Zašto treba neka Narkomedia?
Kralj.
Imam 6 godina staža sa web stranicama i u životu nisam morao koristiti ništa više od notepad++ i GIMP-a za izradu. Sad sam na linuxu pa je klasični gedit zamijenio notepad++, video se radi sa ffmpeg-om. Zašto treba neka Narkomedia?
Kralj.
Koliko su ovi iz BSA u stanju napricati gluposti i koliko su im bedasti zakljucci.
Recimo - tko god u ducanu ukrade u vrijednosti manjoj od 1000kn, nece se kazneno goniti.
U biti nece ti biti nista. I to je prava katastrofa. Dok se to sredi, nek onda pricaju o softveru koji ionako ne bi prodali.
Ukradeni Ferrari nije jednak downloadanom Photoshopu.
Blagajnica u Konzumu mozda ima sina/kcer koji su jako zainteresirani u video/graficku obradu, no ne mogu si priustiti orginal radi njene "odlicne" place.
Protiv piratstva sam, no dajte malo logiku sredite.
U slucaju Photoshopa, piratstvo istome cak i pomaze. Ako nekog klinju zanima obrada fotografije ili pak "crtanje" weba, on ce downloadati Photoshop. Ako je stvarno dobar u tome, jednog dana ce zaradjivati novce pa ce si htio ne htio kupiti isti ako je sam sebi poslodavac, ili ce mu ga njegov poslodavac kupiti. No ako nije imao ni priliku da se nauci, nista ni od same kupnje.
Krivo ste me neki shvatili.
Uzeo sam 3ds max i td. kao primjer visokih cijena.
Ali pogledajte neku novu igru.
Kod mas košta oko 360kn.
Dok u nekim drugim zemljama košta mnogo manje.
Pa normalno onda da će ljudi downloadat ako nemaju novaca da
kupe određeni proizvod.
Blagajnica u Konzumu mozda ima sina/kcer koji su jako zainteresirani u video/graficku obradu, no ne mogu si priustiti orginal radi njene "odlicne" place.
U slucaju Photoshopa, piratstvo istome cak i pomaze. Ako nekog klinju zanima obrada fotografije ili pak "crtanje" weba, on ce downloadati Photoshop. Ako je stvarno dobar u tome, jednog dana ce zaradjivati novce pa ce si htio ne htio kupiti isti ako je sam sebi poslodavac, ili ce mu ga njegov poslodavac kupiti. No ako nije imao ni priliku da se nauci, nista ni od same kupnje.
Latz I cekpi niste shvatili poantu, i ne možete ljude suditi po koricama ili poslu kojim se bave
onda uzmes konzervu govedjeg gulasa i vidis da je u americi najjeftiniji, u europi malo skuplji a kod nas najskuplji. kruh, voce, povrce, cokolada.... i sto je najzanimljivije taj govedji gulas je hrvatski proizvod.
Znam, i to je upravo zašto ne kupujem ništa u trgovinama kod nas, ili pošta ili digitalni download...
Daj link odakle skidaš gulaš, obožavam ga.
Vaše IP adrese su zabilježene. Očekujte inspekciju.
BSA , molio bih te da radiš nesto produktivnije i pametnije umjesto da gubite svoje a i bogami i tudje vrjeme .
Imaju izmišljen posao i mole se da što duže potraje. Ima li ičeg ljepšeg na ovom svijetu od takve sigurnosti?
Zamisli koliko blagajnica u konzumu ili na nekom isto plaćenom ili potplaćenom radnom mjestu imaju talentirane djece koja nikad neće dobiti priliku voziti formulu 1 jer nemaju uvijeta, no nikome nije palo na pamet zato kaj mu je dijete talentirano za vožnju ići ukrasti bar formulu 2 za početak pravdajući to mogućom velikom karijerom i kasnijom dobrom zaradom. Gle, opravdanja nema. Krađa ovakva ili onakva uvijek je samo krađa. Činjenica je da neke stvari možemo i ne moramo imati. Ovisno o primanjima i afinitetima. Činjenica je da većinu stavri koja nam ne treba u svakodnevnom životu volimo besplatno skinuti makar je nikada ne koristili. To je zato kaj su besplatne i kao takve nemaju nikakvu vrijednost niti se na taj način učimo vrednovati i poštivati neke stvari i nečiji rad na razvoju istih. Cijela ova priča je bespotrebna i nema smisla.
Ljudi će i dalje krasti jer su tako naučili, pojedinci će i dalje kupovati jer su tako naučili i nema potrebe braniti i opravdavati niti jednu grupaciju ljudi... netko je jednom rekao šuti i skidaj, nemoj prodavati pamet...
Latz I cekpi niste shvatili poantu, i ne možete ljude suditi po koricama ili poslu kojim se bave
ne, ti nisi shvatio poqantu, ja ne osuđujem blagajnicu zato kaj radi u konzumu al osuđujem da se kreće s premisom da njezinoj djeci treba photoshop (za što, da cropaju sliku prije nego ju stave na fejs? a valjda 90% korisnika photoshopa u rh ga koristi samo za to)
imaš free i imaš profesionalne alate, i ako je mali/mala od blagajnice zbilja zainteresiran(a) za recimo grafičku obradu uvijek može krenut sa gimpom ili sličnim alatom
Potpisujem, ko radi ASP.NET ima Visual Web Developer koji je sasvim dovoljan za izradu stranica.
Zamisli koliko blagajnica u konzumu ili na nekom isto plaćenom ili potplaćenom radnom mjestu imaju talentirane djece koja nikad neće dobiti priliku voziti formulu 1 jer nemaju uvijeta, no nikome nije palo na pamet zato kaj mu je dijete talentirano za vožnju ići ukrasti bar formulu 2 za početak pravdajući to mogućom velikom karijerom i kasnijom dobrom zaradom. Gle, opravdanja nema. Krađa ovakva ili onakva uvijek je samo krađa. Činjenica je da neke stvari možemo i ne moramo imati. Ovisno o primanjima i afinitetima. Činjenica je da većinu stavri koja nam ne treba u svakodnevnom životu volimo besplatno skinuti makar je nikada ne koristili. To je zato kaj su besplatne i kao takve nemaju nikakvu vrijednost niti se na taj način učimo vrednovati i poštivati neke stvari i nečiji rad na razvoju istih. Cijela ova priča je bespotrebna i nema smisla.
Ljudi će i dalje krasti jer su tako naučili, pojedinci će i dalje kupovati jer su tako naučili i nema potrebe braniti i opravdavati niti jednu grupaciju ljudi... netko je jednom rekao šuti i skidaj, nemoj prodavati pamet...
Gle, ja sam protiv piratstva. Vjerovao ili ne, nemam ni jednu piratsku aplikaciju. Imam laptop + PC (win7 oboje, uredno placeni) + MacOS na iMacu. Sve sto imam od aplikacija je uredno placeno. Apsolutno sve. Istina je da imam downloadane mjuze i filmova, ali opet, nemam ni nekakvih servisa da iste kupim ako pozelim.
No usporedjivati kradju formule 1 i downloadanje xy aplikacije je debilno. Ako downloadas aplikaciju, ti istu nisu ukrao. Ona i dalje ostaje vlasniku. Ukrao si jedino (eventualni) profit firmi/pojedincu koji su napravili tu aplikaciju. Klinjo od 15 godina nema novaca za photoshop. Downloada, uci se, jednog dana ce vrlo vjerojatno kupiti. Ako nisi znao, proguglaj malo, Adobe nema nista protiv downloadanih photoshopova osim u slucaju kad korisnik na istima zaradjuje. Nije njihova javna politika, no kroz par intervjua su davali izjave slicne ovome o cemu pisem. Pa nisu glupi, sto vise ljudi koristi njihove alate, vise ljudi ce iste i kupovati.
Ja sam sa 15 godina ima gotovo sve krekano. Piratski windowsi, piratski IDE, Photoshop, Fraps, Premiere, tonu igara, itd.
Sad imam osjetno vise godina. I imam sve placeno. Bez krekanoga sa 15 godina danas nista od ovoga ne bih kupio. Ne bi mi bila bransa, ne bih u tome zaradjivao, a ne bi me vjerojatno vise ni zanimalo.
Pa ti sad povlaci paralele sa formulama, avionima i stacioniranim objektima u nasoj orbiti. No cinjenica je jedna, i to po samim strucnjacima. Downloadanje nije jednako kradji "zivog" predmeta.
P.S.
I da, da netko downloada moj software - smetalo bi me i te kako. Osim ako taj netko nije osoba koja na tome ne zaradjuje i/ili je premlada, pa joj software sluzi samo u edukativne svrhe.
kao sto rece BlueMax, piratstvo nam je ustedilo 380 mil. kuna, dobro ce nam doci za benzin...
Gle, ja sam protiv piratstva. Vjerovao ili ne, nemam ni jednu piratsku aplikaciju. Imam laptop + PC (win7 oboje, uredno placeni) + MacOS na iMacu. Sve sto imam od aplikacija je uredno placeno. Apsolutno sve. Istina je da imam downloadane mjuze i filmova, ali opet, nemam ni nekakvih servisa da iste kupim ako pozelim.
No usporedjivati kradju formule 1 i downloadanje xy aplikacije je debilno. Ako downloadas aplikaciju, ti istu nisu ukrao. Ona i dalje ostaje vlasniku. Ukrao si jedino (eventualni) profit firmi/pojedincu koji su napravili tu aplikaciju. Klinjo od 15 godina nema novaca za photoshop. Downloada, uci se, jednog dana ce vrlo vjerojatno kupiti. Ako nisi znao, proguglaj malo, Adobe nema nista protiv downloadanih photoshopova osim u slucaju kad korisnik na istima zaradjuje. Nije njihova javna politika, no kroz par intervjua su davali izjave slicne ovome o cemu pisem. Pa nisu glupi, sto vise ljudi koristi njihove alate, vise ljudi ce iste i kupovati.
Ja sam sa 15 godina ima gotovo sve krekano. Piratski windowsi, piratski IDE, Photoshop, Fraps, Premiere, tonu igara, itd.
Sad imam osjetno vise godina. I imam sve placeno. Bez krekanoga sa 15 godina danas nista od ovoga ne bih kupio. Ne bi mi bila bransa, ne bih u tome zaradjivao, a ne bi me vjerojatno vise ni zanimalo.
Pa ti sad povlaci paralele sa formulama, avionima i stacioniranim objektima u nasoj orbiti. No cinjenica je jedna, i to po samim strucnjacima. Downloadanje nije jednako kradji "zivog" predmeta.
P.S.
I da, da netko downloada moj software - smetalo bi me i te kako. Osim ako taj netko nije osoba koja na tome ne zaradjuje i/ili je premlada, pa joj software sluzi samo u edukativne svrhe.
Sve je to u glavi i do toga koliko cijenimo nečiji rad. Ako sam držao čovjeka dok si ga ti tukao čekićem po glavi, normalno je da ga ja nisam ubio ali pitanje je kako će to sud vidjeti. Ako sam držao ljestve dok si ti krao otprilike je ista stvar. Za sebe, ja sam čist jer nisam ništa ukrao no pitanje je kako će to sud vidjeti. Isto se ponavlja sada s neovlaštenim skidanjem nečijeg vlasništva s neta. Naći ćemo milijun razloga kako nisi kriv i kako je to u redu i da je bezveze to uspoređivati s bilo čim. Ovisno s koje strane gledaš. Ljudi nikako da shvate kako ne mogu jednim potezom otuđiti nečije vlasništvo i to još smatrati potpuno normalnom stvari. Ono što si ne možeš priuštiti nećeš si kupiti ali nećeš niti ukrasti jer u glavi imaš film kako ti to treba ali eto okrutan svijet u kojem živiš ne omogućuje ti da posjeduješ ama baš sve što ti padne na pamet. Naravno da ne možeš u istu rečenicu staviti formulu i photoshop ali vlasnici oba proizvoda ako im ga otuđiš mimo njihove volje smatrat će da su pokradeni. No, problem je kaj u našoj glavi to nije tako. Tebi treba, meni treba, klincima treba ili nekome treba photoshop i on će ga ukrasti samo zato kaj mu treba i to je normalno. Meni treba novi auto, možda i tebi treba a možda treba još nekome i mi ne krademo auto. Pokušavamo iznaći način kako doći do njega. Posuđujemo novce, dižemo kredite, prodajemo imovinu i tko zna kaj još radimo jer poštujemo proizvod. Ovo kaj se skida s neta nitko ne poštuje, nitko ne vrednuje i zato se skida bez grižnje savjesti jer nam je uvijek netko drugi kriv zakaj živimo tako kako živimo...Ne cijeni se ništa i to je problem.... I za kraj , .ebe mi se koliko tko skida ali kako netko reće, šuti i skidaj. Nemoj prodavati maglu o opravdanosti krađe nekog proizvoda i pričati kako to nije krađa jer sve što si uzeo bez pristanka vlasnika nekog proizvoda bio on jabuka, jagoda, auto, računalo ili photoshop to je krađa.....
http://hr.wikipedia.org/wiki/Krađa
Downloadanje piratskog softwarea je ilegalno, to svatko zna. No nije jednako kradji. Shvati to vec jednom.
A mislim da smo obojica svoje rekli, pa se lagano povlacim iz ove teme. Pozdrav :)
Zamislite da netko kod sebe doma skupi ilegalnu kopiju Windowsa, auto Billa Gatesa i Billa osobno (sve bez Billovog pristanka). Da li biste rekli da je Bill ukraden? Ne, jer je otet, a pojam otmice postoji upravo zato da se napravi razlika između manje štete koju nekome nanosimo otuđenjem predmeta i daleko neugodnijeg lišavanja slobode. Kao što čovjeka ne možemo ukrasti ili otuđiti, tako ni intelektualno vlasništvo ne krademo niti ne otuđujemo činom kopiranja (za razliku od stvarne krađe kada npr. ukrademo autoru jedini primjerak njegovog djela).
Ako imate pravo na nešto (besplatno studiranje, prelazak preko livade, naplatu parkinga u svom dvorištu...) i netko vam onemogući ostvarivanje tog prava, da li vas je okrao? Nije, kao što ni sportski suci nikoga stvarno ne 'pokradu', samo je priprostim ljudima teško smisliti bolji opis. Povreda nečijeg prava nije krađa, a to vrijedi i kada se radi o autorskom pravu. Potrebna je samo mrvica napora da se prihvati nova kategorija i prestanu miješati kruške i jabuke.