Odlična vijest 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači ostaje samo za skupe profesionalne uređaje..
http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-conduction_electron-emitter_display
Ajde, barem nisu kompletno obustavili razvoj.
Stvarno šteta, ovo je definitivno best of both worlds...
Ovako ugrubo, teoretski glavna prednost nad LCD-om je što su pikseli samoiluminirajući no takvo što već imamo u plazmi, onda opet ima fosfor šta znači da se može zapeć ekran šta opet imamo u plazmi.
... i veći kontrast od LCD-a.
Ovako ugrubo, teoretski glavna prednost nad LCD-om je što su pikseli samoiluminirajući no takvo što već imamo u plazmi, onda opet ima fosfor šta znači da se može zapeć ekran šta opet imamo u plazmi.
Istina, ali u vrijeme kad su izlazili prvi prototipi, tamo 2006-2007 su imali dosta bolji kontrast nego plazme, koliko se sjećam... To im je bila kao glavna prednost.
Istina, ali u vrijeme kad su izlazili prvi prototipi, tamo 2006-2007 su imali dosta bolji kontrast nego plazme, koliko se sjećam... To im je bila kao glavna prednost.
E sada to sa kontrastom može biti dvojako, možeš ti dignit kontrsat na račun osvjetljenja od 500-600 cd/m^2 naspram idealnih 140 dok možep kontrast dignit sa boljom razinom crne što je poželjno, to je velika razlika. Evo primjer, imaš CCFL LCD-ove i Edge LED LCD-ove, ovi potonji imaju većo kontrast na račun veće svjetlina no za realne uvjete rada onda zbog jednake crne imaju otprilike isti kontrast.
Isto tako na zaboravi da si već 2006.-2007. imao plazme sa odličnom rezinom crne boje, barem kod skupljih modela. Pa kada već pričamo o kontrastu svi govore da OLED ima veliki kontrast što je opet, kada se vidio gotovo proizvod na djelu, jedna velika laž.
Isto tako na zaboravi da si već 2006.-2007. imao plazme sa odličnom rezinom crne boje, barem kod skupljih modela. Pa kada već pričamo o kontrastu svi govore da OLED ima veliki kontrast što je opet, kada se vidio gotovo proizvod na djelu, jedna velika laž.
Ma znam da možeš dignut kontrast na račun osvjetljenja, navodno su stvarno imali iznimno dobru crnu boju, bolju nego plazme iz tog doba, to sam zapravo i htio reć.
Za OLED ne znam budući da ga nisam vidio, ali čini mi se da ni oni baš neće tako skoro u neku korisnu upotrebu. Baš ovo gledam: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1602354/lg-rolls-largest-oled-tv
15 inča i 1700 £? Odlično, nema šta.
Bija je lani oni jedan Sony OLED od 11'' za paklenih iše od 20000kn, lošeg kontrasta i radnog vijeka 10000 sati. Ove godine Sony objavio da na braem godinu zamrzavaju razvoj OLED-a, a toliko se pričalo o tome kao tehnologiji budućnosti.