I je l' valja šta taj ChromeOS?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja ga koristim godinu dana kao microsoftov tech inženjer i mogu ti reći da je odličan .cccc
ja ga koristim godinu dana kao microsoftov tech inženjer i mogu ti reći da je odličan .cccc
Koja je razlika između Chrome OS-a i obične distribucije Linuxa?
Znači za prar dana ChromeOS na torrentu..=)
razlika je bas u tome. jedno je chrome os a drugo je linux isto ko da je windows ili mac os. ak se ne varam
I je l' valja šta taj ChromeOS?
Daleko je to od OS-a na kakav smo naučili. To je jedan sasvim novi pristup, nova filozofija koja se oslanja na cloud computing. Mene osobno je najviše posjetio na zadnju verziju SplashTop-a koji dolazi uz IdeaPad netbookove i novi S10-3T netbook/tablet... Upališ stroj, za sekundu si na netu, imaš na raspolaganju browser, mail client (web mail sučelje), Skype, Chat, preglednik fotografija, MP3 player i sl. Naravno, Google nije mimoišao Google Docs. Jednom riječju, super stvar za net i office okružje. I najbolja stvar, cijela stvar ne bi trebala biti teža od 200-300mb.
Možda sam dinosaur, ali meni se taj "cloud" pristup ni najmanje ne sviđa.
To da netko tamo daleko ima sve moje podatke kod sebe, koje mi u bilo kojem trenutku može uskratiti...ne sviđa mi se ni sama pomisao na to.
Ja sam ipak za dobri stari desktop...sve svoje sa sobom nosim...
ovaj bi os bio idealan za me ionako računalo koristim samo za internet
ChromeOS - na nekom netbook-u koji rabim samo za surfanje, ali dobri stari Windozi na desktopu za sada do daljnjega! 
ChromeOS - na nekom netbook-u koji rabim samo za surfanje, ali dobri stari Windozi na desktopu za sada do daljnjega! 
da pa za to je i namjenjem oni sigurno ne racunaju da ce si netko stavit chrome os na desktop sa i7 i 5970
on ide il na netbook laptop ili na starije racunalo
To da netko tamo daleko ima sve moje podatke kod sebe, koje mi u bilo kojem trenutku može uskratiti...ne sviđa mi se ni sama pomisao na to.
Slažem se sa tobom (btw, i ja sam dinosaur, još iz doba ZX80 i Spectruma:-), i ja preferiram svoje podatke imati na svojim diskovima.
Samo se bojim da je taj pristup neizbježna budućnost... realno, ima cloud svoje prednosti, tipa dođeš sa posla kući i nastaviš rad tamo gdje si stao, bez USB stickova, USB diskova, nošenja laptopa... i sl.
Slažem se sa tobom (btw, i ja sam dinosaur, još iz doba ZX80 i Spectruma:-), i ja preferiram svoje podatke imati na svojim diskovima.
Samo se bojim da je taj pristup neizbježna budućnost... realno, ima cloud svoje prednosti, tipa dođeš sa posla kući i nastaviš rad tamo gdje si stao, bez USB stickova, USB diskova, nošenja laptopa... i sl.
Ja samo jedno ne kuzim... Zasto bih ja radio kada mi radno vrijeme zavrsi??? Mislim imam cak i svoju tvrtku i samo u extremnim situacijama radim poslije radnog vremena... za sve ostalo imaju moji pomocnici koji ne rade kada ja radim, ali rade kada ja ne radim...
Ali to je moje razmisljanje...
Ja samo jedno ne kuzim... Zasto bih ja radio kada mi radno vrijeme zavrsi??? Mislim imam cak i svoju tvrtku i samo u extremnim situacijama radim poslije radnog vremena... za sve ostalo imaju moji pomocnici koji ne rade kada ja radim, ali rade kada ja ne radim...
A zasto ne? Sve vise koristim Google Docs, Calendar i sve te online alate npr. DropBox, activeCollab itd.
Sve mi je na raspolaganju gdje god idem, ne moram misliti na sync
A zasto ne? Sve vise koristim Google Docs, Calendar i sve te online alate npr. DropBox, activeCollab itd.
You missed my point...
Mislim na to da meni ne pada na pamet raditi kada mi prodje radno vrijeme (odnosno raditi ono sto mi se ne plati) osim ako se radi o nekim extremnim situacijama...
A sto se tice dokumenata s kojim radim trenutno... nije ih preporucljivo bez 256 AES enkripcije stavljati... i iskreno previse je toga u igri i previse je novca u igri da bi save-a u cloud te i slicne dokumente...
You missed my point...
Mislim na to da meni ne pada na pamet raditi kada mi prodje radno vrijeme (odnosno raditi ono sto mi se ne plati) osim ako se radi o nekim extremnim situacijama...
A sto se tice dokumenata s kojim radim trenutno... nije ih preporucljivo bez 2048 AES enkripcije stavljati... i iskreno previse je toga u igri i previse je novca u igri da bi save-a u cloud te i slicne dokumente...
Nemamo svi iste poslove...
Povjerljive informacije/dokumenti su prica za sebe i tu se slazem sa tobom (ekripcija, backup podataka itd.).
Naravno da ne bih stavljao nesto tako povjerljivo na tepih. Meni savrseno odgovara imati 'neke' dokumente online. Ubrzava proces(e) kolaboracije sa drugim suradnicima kao i meni samom. Offline je naravno i dalje glavno,ali...
Nemamo svi iste poslove...
Povjerljive informacije/dokumenti su prica za sebe i tu se slazem sa tobom (ekripcija, backup podataka itd.).
Naravno da ne bih stavljao nesto tako povjerljivo na tepih. Meni savrseno odgovara imati 'neke' dokumente online. Ubrzava proces(e) kolaboracije sa drugim suradnicima kao i meni samom. Offline je naravno i dalje glavno,ali...
Slazem se... ali eto ja ne volim da iz moje tvrtke ista odlazi, tako da je bilo koje kopiranje podataka onemoguceno (odnosno cijeli diskovi su enkriptirani)... Radi se dok si u firmi... nakon zavrsenog posla... Ides kuci i gotovo... Tako da mi je cloud... nelogican... ali kako rekoh to je moj misljenje...
Ali dobro ja sam ja... I moj posao je... specifican :)
kak su sami rekli chrome os je za one koji 90% svog vremena provedenog za racunalom su na internetu
znaci takvim ljudima netreba nista posebno da mogu spremit kojih 100,200mb pustat muziku i bit na net-u
mislil sam da vam je to bilo jasno kad na onom videu lik pocne objasnjavat kaj je to browzer ko da malom
djetetu objasnjava kaj je kruska
i sad neznam na koju ste ideju dosli da bi vi to poslovno koristili
Ima bezbroj takvih situacija koje sam kao poduzetnik doživio u ovih 17 godina... Odem ranije sa posla radi djece, nemam inspiraciju pa odem ranije kući, klijent van radnog vremena traži neki podatak, klijent vrišti u 19h da mu ne radi mail server i sl. Ili situacija kad se tek kod kuće sjetim kako riješiti neki problem, ili mi u ponoć padne na pamet da vidim pretporez... mogao bi tako do jutra nabrajati:-)
Da se razumijemo, volio bi i ja doći kući i zaboraviti na posao, ali vrag ne da mira:-(
BTW, sa tajnošću nemam problema, to smo u firmi odavno riješili vlastitim algoritmom za kompresiju & kripciju.