Znači, ko želi USB 3.0 podršku a ne želi CF, opet mora iskeširati za skuplji čipset jer ovaj nema integriranu podršku (ili kupiti ploče sa dodatnim kontrolerima)?
Koja je onda prednost 1070 čipseta nad 970?
Znači, ko želi USB 3.0 podršku a ne želi CF, opet mora iskeširati za skuplji čipset jer ovaj nema integriranu podršku (ili kupiti ploče sa dodatnim kontrolerima)?
Znaci drugi kvartal...hmmm...bit ce to prije tijekom 3. kvartala...
Valjda ce na njemu imati bolje performanse od Thubana.
Eh, treba čekati pa vidjeti, a onda psovati majke ako ne ispadne dobro.
Ipak mi se nadolazeći Ivy bridge čini bolja platforma na dugi rok bez obzira što će biti skuplji, jer ja mijenjam comp svakih 5-6 godina.
Neće jer performanse ionako ne ovise o čipsetu.
Čini se da ovo nije ništa drugo nego nadogradnja postojećeg čipseta. Ubacili su malo više kontrolera i to je to.
PCI-E 3.0 ostaje za narednu platformu i vjerojatno će kontroler biti ugrađen u sam procesor kao što je kod APU-a.
Neće jer performanse ionako ne ovise o čipsetu.
Ponekad ovise no nisam direktno mislio na chipset.
Ako stari chipset ima gresku koja umanjuje performanse procesora, novi to ima priliku ispraviti. Dakle nece novi chipset podignuti mogucnosti procesora nego ce ga manje gusiti.
Novi chipset prilika je za ispravljanje gresaka nekim proizvodjaima maticnih ploca jer sudeci po raznim testovim buldozeri imaju velike razlike u performansama ovisno o kojoj maticnoj i kojem proizvodjacu se radi (najlosije performanse na Asusu kojeg su uzeli za sluzbenog partnera i prezentera). Ovako lijepo izadje npr. nova 1070 Asus ploca na kojoj su rijeseni problemi koje imaju danasnje ploce i imas bolje performanse.
Nije mi jasno zašto toliko čekanja, do proljeća 2012.?!?!?!
Pa Chipset prema opisanom nema ništa revolucionarnog ni novog
što prosječni proizvođač matičnih tipa gigabyte, asus,.. blabla nebi sam
mogao inkorporirati? I još su imali vremena cijelu ovu godinu -
bulldozeri su bili najavljivani "sadće, samo što nije" u prvom mjesecu!