Cook o patentima

poruka: 39
|
čitano: 1.617
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Cook o patentima".
4 godine
protjeran
Cook o patentima

BOL....se ne slaže sa Apple-om oko nečega ? Ok, moža je ipak smak svita uskoro.

http://g.bf3stats.com/pc/VeutN6mL/Poglavnik__CRO.png
5 godina
Re: Cook o patentima
ko da gledam film 'friday'..

Red: [after having his necklace
snatched by Deebo] Hey, man,
why didn't y'all help me!
Smokey: [slouching in his chair]
Man, I'm high.
Red: Man, that's fucked up. If it
was y'all, I would've helped
y'all.
Craig Jones: What about the
time he tried to choke me in
Smoke's backyard?
Red: [pause, thinks about it]
Oh, that was different.

www.youtube.com/watch?v=QU_Npoz4AAk
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
19 mjeseci
Stari.. to je najjaci film IKAD
Ain`t nothin` else like L.A.
4 godine
Cook o patentima

Tipična Appleova licemjernost. Oni patentiraju svakakve banalne stvari i tužakaju sve živo, ali ako netko drugi radi istu stvar onda nije uredu.

Only a dead noob is a good noob.

11 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
NecroKnight kaže...

Tipična Appleova licemjernost. Oni patentiraju svakakve banalne stvari i tužakaju sve živo, ali ako netko drugi radi istu stvar onda nije uredu.

Trebalo bi dodati da je većina tih banalnih stvari koje patentiraju zapravo već postojalo prije no su ih oni patentirali.

2 godine

koja je ovaj cook karikatura

prvo kaze da je dosao u apple jer su iKorisnici ovce

sad ovo

fanboji gdje ste?

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
2 godine
apoteka kaže...

koja je ovaj cook karikatura

prvo kaze da je dosao u apple jer su iKorisnici ovce

sad ovo

fanboji gdje ste?

vas par ste najveći fanboji, na svakoj ste A temi ;)

5 godina
Cook o patentima

Poenta svega je da je Cook licemjerna debilcina kao sto je to bio i SJ, i njihov citav uspjeh se bazira na jednom velikom stadu ovaca.

2 godine
H4X0R kaže...

Poenta svega je da je Cook licemjerna debilcina kao sto je to bio i SJ, i njihov citav uspjeh se bazira na jednom velikom stadu ovaca.

Poanta svega je da je SJ bio i ostalo legenda i genijalac, o kojem danas sa iznimnim poštovanjem govore svi njegovi suradnici i bivši suparnici, a TC iznimno efikasna i inteligentna osoba. Osobe poput tebe, sa druge strane su ne znam zašto frustrirani klinci koji ne vide dalje od nosa.

5 godina
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

Poanta svega je da je SJ bio i ostalo legenda i genijalac, o kojem danas sa iznimnim poštovanjem govore svi njegovi suradnici i bivši suparnici, a TC iznimno efikasna i inteligentna osoba. Osobe poput tebe, sa druge strane su ne znam zašto frustrirani klinci koji ne vide dalje od nosa.

"by the early 80's, Mr. Jobs was widely hated at Apple. Senior management had to endure his temper tantrums. He created resentment among employees by turning some into stars and insulting others, often reducing them to tears. Mr. Jobs himself would frequently cry after fights with fellow executives".

http://allaboutstevejobs.com/persona/steveatwork.php

2 godine
Cook o patentima

Još najbolje da nije imao svoje mušice. Pročitao sam preko nekoliko biografija, uostalom dovoljno je danas čuti što o njemu imaju za reći oni koji su ga najbolje poznavali. A što se velikih gazda tiče, dovoljno je upitati prosječnog čovjeka što misli o svom šefu na poslu, zar bi trebalo onda biti teško iskopati i nešto o Jobsu ili Cooku?

2 godine
Cook o patentima

Klasična politika Apple-a

"poanta je da ne valja kad drugi patentiraju nešto, ali je sasvim u redu kada to radi Apple."

2 godine
DigiMagic kaže...
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

"by the early 80's, Mr. Jobs was widely hated at Apple. Senior management had to endure his temper tantrums. He created resentment among employees by turning some into stars and insulting others, often reducing them to tears. Mr. Jobs himself would frequently cry after fights with fellow executives".

a u nastavku istog pasusa ... He may be as troubled and unsocialized (and, too, as charismatic) a figure in American business life as anyone since Howard Hughes". Yet Jobs was also approved by 97% of Apple employees according to the website Glassdoor. 

Pitam se koliko je hrvatskih šefova omiljeno ili odobravano kod 97% zaposlenih?

5 godina
Od tih 97% valjda 100% ga nikad nije vidlo niti pricalo s njim. Lako je voljet nekoga s kojim nemas posla.
2 godine
Cook o patentima

nemam ni ja posla sa ovima na vlasti pa niti su mi dragi niti ih podržavam. 

što se patentnih trakavica tiče, poglavito između samsunga i applea, za pretpostaviti je da će se puno lakše dogovoriti sa Cookom nego sa Jobsom. Tim je dobar CEO, al nisam siguran da mi se sviđa u pto se apple pretvara pod njegovim vodstvom ... premda ima i puno dobrih stvari. Prerano za dati sud u svakom slučaju.

2 godine

Naravno da je genijalac, jedan od najvećih ikada u svom poslu. Kako god okreneš transformirao je industrije i živote pojedinaca. Talenti kojima se poslužio d ato ostvari su mnogi, al niti je tema niti mi se raspravlja sa ljudima punim predrasuda. Uopće je tragikomično da netko tko u životu nije postigao ništa vrijedno spomena raspravlja sa takvim stavom o njegovim postignućima. Što se onih ljudskih vrijednosti tiče, odavno si se sam diskvalificirao vrijeđanjem osoba koje niti poznaješ niti razumiješ.

3 godine
grzzi kaže...

Pročitao sam preko nekoliko biografija...

Samo nekoliko? Popuštaš.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
2 godine
rustweaver kaže...
grzzi kaže...

Pročitao sam preko nekoliko biografija...

Samo nekoliko? Popuštaš.

da, tema je odavno prožvakana ... tu i tamo ispliva još ponešto nepoznato.

2 godine
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

po čemu je bio legenda i genijalac?

obični prodavač, kao što ti voliš reći "odavno prožvakano",varalica i lažov koji je prevario svoj poslovnog partnera u početku krijere, odbacio vlastitu kćerku, onemogućio bilo kakve humanitarne programe u Applu, okoristio se utjecajem da dobije novu jetru, i debelo pokrao druge proizvođače te ih usput tužio.. ... .. ...

grzzi kaže...
DigiMagic kaže...
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

a u nastavku istog pasusa ... He may be as troubled and unsocialized (and, too, as charismatic) a figure in American business life as anyone since Howard Hughes". Yet Jobs was also approved by 97% of Apple employees according to the website Glassdoor. 

Pitam se koliko je hrvatskih šefova omiljeno ili odobravano kod 97% zaposlenih?

Pitam se da li je ovih 3% koji se nisu klanjali Stevu Jobsu dobilo expresni otkaz

4 godine
Cook o patentima

Očajni ste s ovim svakodnevnim hypeanjem Cooka ( mediji općenito, don't get me wrong ), nikad neće biti poznat kao Jobs, niti će ikad vijesti o njemu ljudima biti zanimljive kao vijesti o Jobsu.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
2 godine
McD kaže...
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

obični prodavač, kao što ti voliš reći "odavno prožvakano",varalica i lažov koji je prevario svoj poslovnog partnera u početku krijere, odbacio vlastitu kćerku, onemogućio bilo kakve humanitarne programe u Applu, okoristio se utjecajem da dobije novu jetru, i debelo pokrao druge proizvođače te ih usput tužio.. ... .. ...

da, nabrojao si nekoliko njegovih propusta koje se potrudio i ispravio za života. I kćerka i Woz odavno za Jobsa imaju samo riječi hvale. Insinuacija sa jetrom je nepotrebna jer je napravio u okviru zakona ono što su mu doktori savjetovali i što bi vjerujem baš svatko od nas napravio na njegovom mjestu, isto su napravili svi koji su bili u takvoj mogućnosti, al nakon toga je samo Jobs progurao zakon o doniranju organa u kaliforniji, što je svakako za pohvalu. O pokradanju drugih ... mislim da je opća stavka da je apple najkopiranija firma svih vremena. 

Što se njegove genijalnosti i vizionarstva tiče ... evo maloprije sam naletio na članak gdje Jobs gura ideju clouda 15 godina prije nego je ideja postala mainstream ... pretty fly for a marketing guy? A tu je opet jedna vijest gdje Ellison uspoređuje Jobsa sa Picassom  a jednog drugog CEO-a, Apothekera sa kriminalcem ... to su samo primjeri na koje sam danas naletio ... ima ih bezbroj. Sa druge strane se uvijek provlače jedni te isti ... utaja bonusa Wozu i odbijanje da se preuzme odgovornost za kćerku, oba grijeha u ranim dvadesetima i oba oproštena i ispravljena. 

Ne znam, lik je izuzetno zanimljiva i karizmatična osoba i zapravo je vrlo pozitivan i inspirativan. Zato i ne shvaćam pretjerano potrebu da mu se traže mane i grijesi iz prošlosti ... u IT ju i uopće je svakako jedna od pozitivnijih i najzanimljivijih osoba ... evo, kaže scenarist da mu je pisati scenarij za Jobsa kao da piše o Beatlesima. Cook je sa druge strane inteligentan ali nema baš neku karizmu, a bojim se i da lagano pretvara apple u klasičnu korporaciju.

2 godine
grzzi kaže...
McD kaže...
grzzi kaže...
H4X0R kaže...

da, nabrojao si nekoliko njegovih propusta koje se potrudio i ispravio za života. I kćerka i Woz odavno za Jobsa imaju samo riječi hvale. Insinuacija sa jetrom je nepotrebna jer je napravio u okviru zakona ono što su mu doktori savjetovali i što bi vjerujem baš svatko od nas napravio na njegovom mjestu, isto su napravili svi koji su bili u takvoj mogućnosti, al nakon toga je samo Jobs progurao zakon o doniranju organa u kaliforniji, što je svakako za pohvalu. O pokradanju drugih ... mislim da je opća stavka da je apple najkopiranija firma svih vremena. 

Što se njegove genijalnosti i vizionarstva tiče ... evo maloprije sam naletio na članak gdje Jobs gura ideju clouda 15 godina prije nego je ideja postala mainstream ... pretty fly for a marketing guy? A tu je opet jedna vijest gdje Ellison uspoređuje Jobsa sa Picassom  a jednog drugog CEO-a, Apothekera sa kriminalcem ... to su samo primjeri na koje sam danas naletio ... ima ih bezbroj. Sa druge strane se uvijek provlače jedni te isti ... utaja bonusa Wozu i odbijanje da se preuzme odgovornost za kćerku, oba grijeha u ranim dvadesetima i oba oproštena i ispravljena. 

Ne znam, lik je izuzetno zanimljiva i karizmatična osoba i zapravo je vrlo pozitivan i inspirativan. Zato i ne shvaćam pretjerano potrebu da mu se traže mane i grijesi iz prošlosti ... u IT ju i uopće je svakako jedna od pozitivnijih i najzanimljivijih osoba ... evo, kaže scenarist da mu je pisati scenarij za Jobsa kao da piše o Beatlesima. Cook je sa druge strane inteligentan ali nema baš neku karizmu, a bojim se i da lagano pretvara apple u klasičnu korporaciju.

Iz tvoga posta jasno je vidljivo da si veliki fan Steva Jobsa, tako da bilo šta da neko napiše o njemu ti ćeš npisati nešto treće i doslovno mu priljepiti krila i aureolu.

Istina, kćerku je priznao, ali godinama poslje, nakon što je jadnica godinama živjela od socijalne pomoći, da se radi o nekom trećem ti prvi bi vjerovatno popljuvao tu osobu

Bez obzira šta Woz mislio o njemu, ne mjenja činjenicu da ga je SJ prevario, dovoljno govori o karakteru SJa

Način na koji je dobio jetru izazvao je masu diskusija u medicinskim krugovima, dio doktora je izjavio da transplantacija jetre pacijentu kojem je rak gušterače metastazirao na druge organe je doslovno bačeni organ koji je mogao omogućiti kvalitetan i dug život nekom drugom pacijentu. Progurao zakon o transplantaciji u kaliforniji a otišao po jetru u Tennessee. Nije ni čudo da se svi pitaju Steve Jobs' liver transplant: Did he game the system?

Na koliko god članaka ti "naletio" (bilo bi zgodno da zaljepiš link na njih) o super revolucionarnim idejama Steva Jobsa, ako mali dublje zakopaš otkrit ćeš da je većina tih ideja zamišljena od nekog drugog. Steve je jednostavno izvadio novčanik i kupio šta mu treba. Ako imaš dovoljno novca možeš kupiti sve, počevši od kćerkine naklonosti, hvalospjeva u medijima, sudaca, političara pa čak i jetre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 1:58 (McD).
2 godine
grzzi kaže...

Što se njegove genijalnosti i vizionarstva tiče ... evo maloprije sam naletio na članak gdje Jobs gura ideju clouda 15 godina prije nego je ideja postala mainstream ... pretty fly for a marketing guy? A tu je opet jedna vijest gdje Ellison uspoređuje Jobsa sa Picassom  a jednog drugog CEO-a, Apothekera sa kriminalcem ... to su samo primjeri na koje sam danas naletio ... ima ih bezbroj.

Od ovakvih izjava padam na dupe, te da je genijalac i vizionar...

Evo da ja tebi objasnim princip rada i "vizionarstva" koje je dovelo Stevea Jobsa da dobije titulu "genijalac":

Apple kao kompanija nije proizvodna kompanija, ne u pravom smislu. Je da oni imaju "podosta" proizvoda, sada evo uskoro i TV, ali oni nisu proizvođači u pravom smislu riječi. Objašnjenje potrebno? OK. Oni su obični naručioci gotovih proizvoda koje onda svojataju pod 100% Apple proizvod. Najbolji primjer: 

Pazi kako biraju riječi: naš A4, naš Retina ekran, naša posebni čelik za antenu (malo je reći da su tu napravili fijasko godine), naši video pozivi (FaceTime, jel, samo preko WiFi-a... ?!?!?!?!?!??!?!)

A sada konačno objašnjenje koje sam obećao:

Retina: Steve Jobs je rekao da želi ekran sa 326 ppi -> OK, tim traži firmu koja to može zapravo napraviti, u ovom slučaju LG. LG napravi Retinu -> Steve Jobs uzme slavu.

A4: Steve Jobs vjerojatno nema pojma i nije ga briga kakav procesor treba, samo zna da hoće 1GHZ i da je grafika integrirana -> OK, tim traži firmu koja to može zapravo napraviti, u ovom slučaju Samsung napravi SoC od ARM Cortexa-A8 i PowerVR GPU-a -> Steve Jobs uzme slavu.

Antena od novog čelika -> ... Foxconn ... -> Steve Jobs uzme slavu i uvrijedi se kada mu se korisnici žale da pozivi pucaju, kaže da ne znaju držati mobitele...

Mobitel im sastavi Foxconn... Čak ni jabuku ne stave oni...

...

A to je samo za iPhone...

Najbolji mi je noviji primjer Thunderbolt tehnologije... SJ zatraži nešto što je brže od USB-a, nema pojma kako to napraviti, ali zamaše opet milijunima i tim opet pronađe stručnjake, ovaj put Intel i njihov tim pravih genijalaca napravi tehnologiju i SJ opet pokupi slavu kao mesija bandwitha...

Daleko od toga da i Samsungu ne pravi Foxconn dijelove i sastavlja mobitele, ali stvar je u tome kako Samsung reklamira svoje proizvode i dali svojata tuđe ili ne i u tome da Samsung ipak ima proizvodni pogon(e).

Apple je u biti kompanija od 60,000 zaposlenih od kojih je 20,000 trgovaca, 20,000 odvjetnika i 19,99x marketinaša, a ostalo je palo na VP-ove i Stevea Jobsa...

Takav "genij" mogu biti i ja. Evo: imam pun klinac novca, želim 8 jezgreni procesor, display od 4,3" i 1920x1080 rezoluciju i samo čekam da stvarni genijalci izmisle to i meni sastave dok ja se vozam u Mercedesu SLS-u po Kaliforniji... 

Da još samo jedan, možda najbitniji, primjer navedem, a to je GUI i miš... Da nije SJ ne bi imali GUI, jelda? Ne, klinac! Da nije Xerox-PARC-a ne bi bilo GUI-a i miša! Ne zaboravimo tu "malu sitnicu".

A o genijalnosti i idealnom, jedinstvenom dizajnu će slijedeći niz slika reći više nego što ja mogu:

Mislim da ljudska evolucija brže se odvija nego promjene u njihovom dizajnu. A o tome kako je iOS "napredovao"... No comment.

IBM fanboy
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 12:14 (Stazh).
15 mjeseci
neaktivan

Daleko od toga da je ručni rad koji netko 100% sam napravi najbolja stvar, ali danas rijetko tko proizvodi čitav proizvod, a čim netko nekom napravi u proizvodu ispada da ovaj to nebi smio reklamirati u svom?

Ja nevidim ništa loše u tome da svaki dio radi proizvođač koji je najbolji u tom području. Nisu, niti je moguće svi jednako sposobni u svim djelatnostima.

Ako je Intel najbolji za procesore, ATI ili nVidia za grafiku, LG za ekrane i tako redom, zašto bi uzimali nešto drugo ili sami stvarati rješenja koja nisu na toj razini?

Ako se LG nije žalio jer nije pisalo njegovo ima uz Retina ekrane, zašto bi se itko drugi bunio?

Očito su dobili dovoljno keša za to, a tko zna kad bi i uspjeli unaprijediti svoju proizvodnju i tehnologiju bez tog istog keša. Zar ih je itko silio da prodaju svoje ekrane Appleu, a ne pokušaju ekskluzivu progurati kroz neku svoju Optimus seriju mobitela? Govorimo o slobodnom tržištu gdje je LG procijenio što mu je isplativije.

Nisam ni primjetio da je Samsung pri predstavljanju S3 rekao uzeli smo odličnu kameru od Sonya. Prije su rekli nešto što bi i sam Apple i ne vidim problem u tome.

Apple ništa ne proizvodi? Software, usluge i projektiranje ili dizajniranje finalnog proizvoda nije sam proizvod ili dio proizvodnje?

Sam dizajn treba biti takav da je funkcionalan, lijep i što trajanji. Pogledaj neka remek djela u muzejima ili odlične dizajne nekih starih proizvoda, npr.Buba.

Ili uzmi dizajn Porsche 911. Dizajn mu se nije značajnije mijenjao zadnjih 50godina! Gotovo ista dva okruglasta svjetla naprijed koja su malo uzdignitija od ostatka prednost dijela i par drugih sitnica su tu od početka, a i dalje je lijep.

Pravi dizajn je bezvremenski, barem bi takav trebao biti, a tog su u Appleu itekako svjesni pa ga ne mijenjaju poput konkurencije baš svake godine.

Naravno da Jobsu nije bio toliki problem raditi svašta s Appleom kad ga je lansirao visoko, ali gdje su svi genijalci bili kada je Apple iz predbankrotnog stanja trebalo dizati '97? Da je on tek prosječan trgovac od kojeg bi vi mnogi bili bolji, nebi u tome uspio.

Daleko od toga da Jobsa netreba dizati u nebesa i graditi kult ličnosti. Bio je čovjek baš kao svaki od nas, s razlikom da je razvio do maksimuma talente koje je imao i još se uz to našao u pravo vrijeme na pravo mjestu. Treba jasno odvojiti poslovnu uspješnost Jobsa od njegovog osobnog obiteljskog života koji je pod ogromnim upitnikom. Nepriznavanje djece, droga, iskorištavanje i možebitna radna zlostavljanja drugih samo pokazuju da Jobs kao čovjek kad se sve zbroji i oduzme nije bio ništa puno bolji od svih nas, ako ne i gori.

I da napomenem, boli me briga što će biti sa Appleom, kao što i Apple sigurno nije briga za mene nego za moj novac.

Ono što želim napomenuti da nije baš uredu ignorirati uspjeh Applea kao i činjenicu da su jedan od motora razvoja tehnologije danas zbog kapitala i ulaganja koja provode. Tko to ignorira, ne želi pogledati istini u oči.

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
3 godine
Tau kaže...
Ako se LG nije žalio jer nije pisalo njegovo ima uz Retina ekrane, zašto bi se itko drugi bunio?

Ako se Steve Jobs ne žali što ga neki ne drže za genijalca, zašto bi se itko drugi bunio?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
15 mjeseci
neaktivan
Slažem se, samo ako Jobs nije bio genijalan za poziciju CEOa tvrtke, bar je bio u samom vrhu u vođenju tvrtke, a ne netko na razini lokalnog trgovca kako bi neki rekli.
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
2 godine
Tau kaže...

(1) Bio je čovjek baš kao svaki od nas, s razlikom da je razvio do maksimuma talente koje je imao

(2) Ono što želim napomenuti da nije baš uredu ignorirati uspjeh Applea kao i činjenicu da su jedan od motora razvoja tehnologije danas zbog kapitala i ulaganja koja provode. Tko to ignorira, ne želi pogledati istini u oči.

1 - o kojim talentima misliš? pojasni

2 - tko ovdje ignorira Apple? više mi izgleda da se ignoriraju svi oni čije je tehnologije Apple prisvojio

2 godine
McD kaže...
Tau kaže...

(1) Bio je čovjek baš kao svaki od nas, s razlikom da je razvio do maksimuma talente koje je imao

(2) Ono što želim napomenuti da nije baš uredu ignorirati uspjeh Applea kao i činjenicu da su jedan od motora razvoja tehnologije danas zbog kapitala i ulaganja koja provode. Tko to ignorira, ne želi pogledati istini u oči.

2 - tko ovdje ignorira Apple? više mi izgleda da se ignoriraju svi oni čije je tehnologije Apple prisvojio

ja ću ti pojasniti. talentima da pronađeš i prepoznaš tehnologije koje su dovoljno zrele za novi proizvod koji imaš u glavi i koji će promijeniti svijet ... ili bar stanje na tržištu. Za to ti je potrebno između ostalog, intiutivno kuženje tehnologije, vizionarstvo, osjećaj za dizajn... Uz to ti je potrebna karizma i fokus kako bi znao pridobiti, zavesti, nagovoriti i pokazati što želiš postići najboljim ljudima koji će onda tvoju viziju provesti u djelo. Putem je naravno potrebno donijeti ključne odluke, što rezati, što je izvedivo a što nije. Vjerovati u sebe i ljude i više nego oni sami i biti malo lud ... to su neki talenti koji su SJ pomogli da postigne ono što je postigao.

Xerox PARC? Koliko su se godina igrali u tom laboratoriju? Podsjeti me ... 10, 15 ili 20? I onda dođe SJ, plati prezentaciju i odmah, na licu mjesta, u roku od deset minuta shvati što ima ispred sebe. Da, to zvuči logično sad ... ali kako to da ekipa u Xeroxu to nije kužila deset godina? Nakon toga postavi zadatak da apple izbaci funkcionalan proizvod, i to u roku od godine ili dvije. I kad napokon i Xerox shvati da će Apple prije njih komercijalizirati stvar, sa svim svojim istraživanjima i ljudima izbace Star koji mjesec prije Jobsa ( a zapravo samo zato što je netko drugi odlučio riskirati prije njih ), a koji je bio toliko inferioran da se Jobs nije potrudio niti kupiti jedan primjerak ( "bacanje novaca" ) da ga prouče u Appleu. I naravno na kraju izbaci Mac, koji za frakciju cijene Stara ( recimo deseti dio ), jednostavno pomete Xerox sa lica zemlje sa svojim informatičkim odjelom. I da ... za miš i prozor su trebale još godine, zapravo skoro desetljeće da postanu dominantan koncept ... kao što sad radi (opet Jobs i Apple ) sa TS i tabletima ... i tako again i again i again ...

Ideja je jedno, realizacija je nešto posve drugo. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 10:43 (grzzi).
2 godine
grzzi kaže...
McD kaže...
Tau kaže...

ja ću ti pojasniti. talentima da pronađeš i prepoznaš tehnologije koje su dovoljno zrele za novi proizvod koji imaš u glavi i koji će promijeniti svijet ... ili bar stanje na tržištu. Za to ti je potrebno između ostalog, intiutivno kuženje tehnologije, vizionarstvo, osjećaj za dizajn... Uz to ti je potrebna karizma i fokus kako bi znao pridobiti, zavesti, nagovoriti i pokazati što želiš postići najboljim ljudima koji će onda tvoju viziju provesti u djelo. Putem je naravno potrebno donijeti ključne odluke, što rezati, što je izvedivo a što nije. Vjerovati u sebe i ljude i više nego oni sami i biti malo lud ... to su neki talenti koji su SJ pomogli da postigne ono što je postigao.

Xerox PARC? Koliko su se godina igrali u tom laboratoriju? Podsjeti me ... 10, 15 ili 20? I onda dođe SJ, plati prezentaciju i odmah, na licu mjesta, u roku od deset minuta shvati što ima ispred sebe. Da, to zvuči logično sad ... ali kako to da ekipa u Xeroxu to nije kužila deset godina? Nakon toga postavi zadatak da apple izbaci funkcionalan proizvod, i to u roku od godine ili dvije. I kad napokon i Xerox shvati da će Apple prije njih komercijalizirati stvar, sa svim svojim istraživanjima i ljudima izbace Star koji mjesec prije Jobsa ( a zapravo samo zato što je netko drugi odlučio riskirati prije njih ), a koji je bio toliko inferioran da se Jobs nije potrudio niti kupiti jedan primjerak ( "bacanje novaca" ) da ga prouče u Appleu. I naravno na kraju izbaci Mac, koji za frakciju cijene Stara ( recimo deseti dio ), jednostavno pomete Xerox sa lica zemlje sa svojim informatičkim odjelom. I da ... za miš i prozor su trebale još godine, zapravo skoro desetljeće da postanu dominantan koncept ... kao što sad radi (opet Jobs i Apple ) sa TS i tabletima ... i tako again i again i again ...

veću količinu virtualnog s{#}nja do sada nisam vidio, evo, upravo sam otkrio da imam do maximuma razvijen talent da prepoznam apple fanboya na kilometar

od svih navedenih tehnoloških postignuća Apple i SJ za 95% njih nemogu reći "s ponosom predstavljamo da smo izumili to i to", pravi tehnološki heroji nisu oni koji ga plasiraju na tržište, to može svaka baba ako ima dovoljno novca, već oni koi zaista jesu izumili te stvari. Bez obzira kupio njihove izume Apple, Microsfoft ili Kerum.

2 godine
McD kaže...
grzzi kaže...
McD kaže...
Tau kaže...

veću količinu virtualnog s{#}nja do sada nisam vidio, evo, upravo sam otkrio da imam do maximuma razvijen talent da prepoznam apple fanboya na kilometar

od svih navedenih tehnoloških postignuća Apple i SJ za 95% njih nemogu reći "s ponosom predstavljamo da smo izumili to i to", pravi tehnološki heroji nisu oni koji ga plasiraju na tržište, to može svaka baba ako ima dovoljno novca, već oni koi zaista jesu izumili te stvari. Bez obzira kupio njihove izume Apple, Microsfoft ili Kerum.

da, a ti i ja bi imali, reci mi koju točno korist od Xeroxovih istraživanja iza zidova? A to sa svakom babom - ne budi smješan, što se događa sa sonijem i sa nokiom? Kako to svaka baba sa novcem ne uspije napraviti dobar proizvod i tko je zapravo branio Xeroxu da plasira svoju ideju na tržište. Shvati više da ideja ima napretek gdje god se okreneš i da ne vrijede ni ( skoro ) pišljiva boba dok ih netko ne uspije praktično upotrijebiti i provesti u djelo. Apple i svi ostali proizvođači su u tom procesu imali bezbroj inovacija ... uostalom, očigledno ne znaš ili ignoriraš činjenicu da je i taj prvi grafički interfejs apple napravio "from the scratch" a ne na Xeroxovoj podlozi. Sve što su imali od Xeroxa bila je ideja. Zapravo i drugi su znali za tu ideju jer ni miš ni "Object oriented programiranje" nisu originalno xeroxovi. Prekretnica se dogodila kad se pojavila prava osoba sa voljom i idejom što napraviti sa tim - i da onda je ponuditi meni i tebi, za razumne novce, ne za preseravanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 11:39 (grzzi).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice