Corsair – najbrži u klasi

poruka: 18
|
čitano: 1.493
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Corsair – najbrži u klasi".
3 godine
neaktivan

stvarno se trude ovi iz corsaira glede ssd diskova.....jos kada objave cijenu ...lol

milsim da mi smrtnici mozemo slobodno i dalje gledati mehanicke diskove

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
4 godine
RE: Corsair – najbrži u klasi
eXpl0it kaže...

stvarno se trude ovi iz corsaira glede ssd diskova.....jos kada objave cijenu ...lol

Zasto smrtnici? Pa ljudi daju 2k+ kn za graficku, ja bi radije dao toliko za SSD...

I'm going woo woo
3 godine
neaktivan
tnakir kaže...
eXpl0it kaže...

Zasto smrtnici? Pa ljudi daju 2k+ kn za graficku, ja bi radije dao toliko za SSD...

jedno je graficka a drugo je hard od 100 GB

4 godine

Ne kužim kako je "jedno grafička", a "drugo hard od 100GB"? - Grafička mi, primjerice, ne služi apsolutno ničemu u poslu, ali SSD-a su itekako lijepe.

Računala se ne koriste baš za igranje. Većinom se koriste za ozbiljan rad.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
2 godine
protjeran
eXpl0it kaže...
tnakir kaže...
eXpl0it kaže...

jedno je graficka a drugo je hard od 100 GB

ma bravo! a jedno je RAM a drugo je printer?

100 GB je sasvim dovoljno za sistem i aplikacije. pa neces mp3 i filmove spremat na SSD, to nema nikakvog smisla. SSD je tu da ubrza rad samog stroja i apsolutno se slazem sa diskutantom koji je napisao da ce radje dat 2k kuna za SSD nego za graficku.

cak mi je i sto se tice igranja bitnije da mi nesto sto inace ucitava minutu sa SSdom ucita za 2 sekunde nego oce li mi antialiasing bit 8 ili 16x.

3 godine
neaktivan
naxeem kaže...

Ne kužim kako je "jedno grafička", a "drugo hard od 100GB"? - Grafička mi, primjerice, ne služi apsolutno ničemu u poslu, ali SSD-a su itekako lijepe.

Računala se ne koriste baš za igranje. Većinom se koriste za ozbiljan rad.

ja sam se referirao na odnos ulozenog dobivenog glede tih 100 gb.nisam krenuo raditi neke komparacije.ocigledno sam se krivo izrazio.

u svakom slucaju realno gledano taj hard ce doci na nase trziste za godinu dana ako sutra za 2-3 mjeseca izade kod maera.njegova cijena ce naravno biti i do 40% veca kada dode do nas.

i zelim napomenuti kako i da se bavis nekim ozbiljin poslom opet razlika u cijenama izmedu takvog diska i neke druge konkurencije gdje je vrijeme citanja/pisanja upola manje je ocita.

100 gb nije nista danas i AKO radis nesto vezano uz posao itd itd...bas se mislim koliko toga ti stane na 100 gb kada oduzmes windowse i neke programe koje si instalirao radi posla.

smjesno je visoka cijena tih ssd-ova da bi performanse bile 50% bolje u odnosu na neke mehanicke diskove u raidu koji na kraju krajeva imaju puno manju cijenu i puno veci kapacitet.

2 godine
protjeran

275/285 jaooo ovo je brutalno, jos samo kad bi bilo negdje 2 soma tih 100gb i jos uzmes lap sa usb 3.0 ili adapter za pc, jos kad se doda N bežićni standard (koji je vece prisutan neko vrijeme), pa ono bit cemo brzi i žestoki...

2 godine
protjeran

ps. zaboravljate da je ssd namijenjen prvenstveno za sistem, a sistem čini jel windows i ostali softver koji se u tom slučaju jako jako ubrza i čini rad neusporedivno ugodnijim... A što se tiće cijene, mislim da ce trebati proci dosda vremena (godina) da se cijena ssd i klasičnog izjednači...

2 godine
protjeran
Lex Luthor kaže...

ps. zaboravljate da je ssd namijenjen prvenstveno za sistem, a sistem čini jel windows i ostali softver koji se u tom slučaju jako jako ubrza i čini rad neusporedivno ugodnijim... A što se tiće cijene, mislim da ce trebati proci dosda vremena (godina) da se cijena ssd i klasičnog izjednači...

Mislim da nece jer ce SSD istisnuti mehanicke diskove zbog jeftinije proizvodnje. Sada se jos placa ekskluziva i istrazivanja, ali kad se odrede neki standardi niko vise nece proizvodit nesto sto je sporije, skuplje za proizvest a prodaje se jeftinije.

4 godine
eXpl0it kaže...
ja sam se referirao na odnos ulozenog dobivenog glede tih 100 gb.nisam krenuo raditi neke komparacije.ocigledno sam se krivo izrazio.

100 gb nije nista danas i AKO radis nesto vezano uz posao itd itd...bas se mislim koliko toga ti stane na 100 gb kada oduzmes windowse i neke programe koje si instalirao radi posla.

Pa osobno mislim da puno vise dobivas sa dobrim SSD-om nego sa grafickom, tako da je to tvoje ulozeno/dobiveno ipak na strani SSD-a, a ne graficke.

Sto se tice 100GB... to je i vise nego dovoljno za sistem + popratni software. Naravno da ces uz SSD imat storage disk koji ce bit mrcina od 1TB+. Storage disk nemora biti brz. Sistemski pak, sto brzi to bolji...

I'm going woo woo
4 godine

Ja cekam da ovi budu cjenom prihatljiviji :D

2 godine
protjeran
Batista kaže...

Ja cekam da ovi budu cjenom prihatljiviji :D

nacekat ces se. nije mi jasno zasto, ali izgleda da se na tom sucelju najmanje radi.

4 godine

"Vršna brzina prijenosa podataka u čitanju iznosi čak 285 MB/s, dok je brzina zapisivanja deklarirana na 275 MB/s." - Kakve su performanse u stvarnom radu?Vrsna brzina mi je manje bitna od najmanje ili prosjecne brzine citanja/zapisivanja u multitaskingu.Npr ako moj PC u isto vrijeme skenira AV program,surfam netom,imam aktivni wallpaper,recodiram video,downloadam sa neta vece datoteke,igram neku jednostavniju flash igru i p2p sljaka u pozadimi i jos 10-ak programa u pozadini onda su rezultati nekoliko puta manji od ovih vrsnih deklariranih brzina.Jos mi nije jasno od kud BOL-u da je Corsair F200 najbrzi u klasi???>>>>Pa F1 Ferrari tim ima najbrze tehnicare a opet nisu osvojili 2009. sezonu.Ili je ovo jos jedna "napumpana" reklama?...Treba sacekati da se pojave testovi ovog SSD-a u stvarnim,svakodnevnim uslovima i ako bude najbrzi u random average read/write okruzju e onda mu dodjelit titulu najbrzeg u klasi.

dasHHa
2 godine

cijena ssd za 3-4 god će bit poput sata jer tehnologija jako brzo napreduje... do tad mogu izmislit nekaj novo pa padne cijena ssd...

Dompa
4 godine

pa i SSD je SATA :)

Valjda si mislio na mehanicke diskove...

I'm going woo woo
3 godine
protjeran

Kad to stiže u nas hrvata? Ja bih si jednog na brzinu ubo! Sad nisam trošio niš osim na BUG i PCPlay 5 mjeseci pa da si uzmem SSD Corsair 100GB 2,5"! U USA je sredinom mjeseca, a ovdje neće prije maja? Ili još poslije?

weather changes moods
3 godine
neaktivan
stoncin3 kaže...

Kad to stiže u nas hrvata? Ja bih si jednog na brzinu ubo! Sad nisam trošio niš osim na BUG i PCPlay 5 mjeseci pa da si uzmem SSD Corsair 100GB 2,5"! U USA je sredinom mjeseca, a ovdje neće prije maja? Ili još poslije?

i ako izade u USD za 3 mjeseca racunaj da kod nas te edicije dodu i do 4-5 mjeseci kasnije i to uz narudbu...jer takav hardware se ne narucuje da bi stajao izložen u radnji...a cijena ce biti oko 40 pa cak i do 50% skuplja nego kod amera.

3 godine
protjeran

Ne dolazi u USA za 3 mjes nego sredinom mjeseca. Dakle ovog mjeseca izlazi u prodaju. A kod nas vjerovatno onda kako ti kažeš 4-5 mjeseci kasnije

weather changes moods
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice