Crvi u trenutnim porukama

poruka: 23
|
čitano: 2.255
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Crvi u trenutnim porukama".
3 godine

1. Klik na link

2. "...dijaloški okvir u kojem se nudi presnimavanje datoteke komprimirane u formatu .zip sa servisa koji glumi izgled RapidSharea."

3. Download

4. "Unutar komprimirane datoteke se nalazi izvršna datoteka s ekstenzijom .com" (extraction).

5. "...koja ukoliko se pokrene instalira zloćudni softver na korisnikovo računalo."

Čitavih 5 koraka ljudske (manualne) interakcije je potrebno da bi se pokrenuo zloćudni progi, doslovno je potrebno biti uporan da bi se pokupio virus.

Oni koju prođu čitav postupak i u niti jednom od koraka ne posumljaju da tu nešto smrdi zaista su izgubljeni slučaj (i vjerojatno već imaju čitavu farmu virusa na krompijukteru).

http://www.eveonline.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 18:31 (PureEntity).
4 godine

ljudi u pravilu klikaju potpuno mehanički (kad ne razumiju što i zašto). 5 ili 15, svejedno je. al istina je da takva ekipa vjerovatno već odavno radi na zombie računalu.

3 godine

te poruke se pojavljuju već skoro 2 godine...di ste vi sa vijestima?

http://www.youtube.com/user/zgd2006
2 godine

jel zna ko kako to napravit pa da mi pošalje na PM ja bih to koristio u reklamne svrhe ;)

Poznatiji kao h_rca777 (kojeg s hackirali)...
2 godine
RE: Crvi u trenutnim porukama
funat kaže...

ljudi u pravilu klikaju potpuno mehanički (kad ne razumiju što i zašto).

Zato treba razviti savjesno korištenje interneta i biti upoznat sa prijetnjama.Ovakvi su crvi neka vrsta socijalnog inženjeringa,pa ljudi misle:"aha ovo mi je poslao frend pa ću vidjeti što je to" i misle da je sigurno.Obično su ti instant messenger crvi na engleskom,pa odmah treba uočiti da je tu nešto sumjnivo.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 15:13 (dncrmt).
2 godine

Da, hehe..kod nas to ne pali..(zbog jezika)

Osim ako si baš toliko uporan..=)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
3 godine
DamageHigh kaže...

Da, hehe..kod nas to ne pali..(zbog jezika)

Osim ako si baš toliko uporan..=)

Uzmimo u obzir tekst u tvom bi signature-u. Ili ga zamijeni za playboy, nije to sad važno.

Sa priloženim linkom za dwnld i puno vecom publikom sigurno bi izazvao efekt u narodnu poznat kao muhe i omiljeno im jelo.

Kad bi bio zloćudan naravno.

Lokalizacija i ciljani sadržaj nije nekakav veliki problem zbog IP-a i ostalog s čime nas predstavljaju razne aplikacije i browseri ostatku mreže.

http://www.eveonline.com/
2 godine

isti takav slučaj je i na msnu kao newphoto itd... i moraš sve radnje napravit kao što je navedeno u prvom postu da bi se mogo zarazit...ja pazim šta klikam, al neko tko automatski klika, već je postao jakuševac pun virusa...

Dompa
4 godine

Primjetio sam da se u posljednje vrijeme broj ovakvih poruka na Skypeu uvišestručio. Ne prođe dan da ne dobijem kakvu ponudu za viagru ili stranice s golim tetama.  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
3 godine

bit će da je netko na Bug-ovom serveru stisnuo tu neku trenutnu poruku sa linkom kad se cijeli site srušio ;)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
4 godine
Top Bugovac kaže...

jel zna ko kako to napravit pa da mi pošalje na PM ja bih to koristio u reklamne svrhe ;)

to sto bi ti radio se zove spamming

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
2 godine

Ima toga i na facebooku ...

2 godine
neaktivan

Hahahaha ja vjerojatno nemam farmu virusa looooooool

4core
3 godine
PureEntity kaže...

1. Klik na link

2. "...dijaloški okvir u kojem se nudi presnimavanje datoteke komprimirane u formatu .zip sa servisa koji glumi izgled RapidSharea."

3. Download

4. "Unutar komprimirane datoteke se nalazi izvršna datoteka s ekstenzijom .com" (extraction).

5. "...koja ukoliko se pokrene instalira zloćudni softver na korisnikovo računalo."

Čitavih 5 koraka ljudske (manualne) interakcije je potrebno da bi se pokrenuo zloćudni progi, doslovno je potrebno biti uporan da bi se pokupio virus.

Oni koju prođu čitav postupak i u niti jednom od koraka ne posumljaju da tu nešto smrdi zaista su izgubljeni slučaj (i vjerojatno već imaju čitavu farmu virusa na krompijukteru).

Congratulations. You win this thread. Click here to see what you have won.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
4 godine

ne znam zašto u tekstu ne stoji da ovo vrijedi samo za windows os?

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
2 godine

Pa misli...kad si zadnji put vidio crva za linux? =)

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
3 godine
DamageHigh kaže...

Kad mi je u Linux mašinu upala krafna pa su došli crvi na krafnu :-P

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
4 godine

Ako netko nasjedne na ovo, onda i zaslužuje da dobi i crva i trojanca i sve što postoji

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
3 godine
protjeran

Ja niti neznam da crv postoji ako idem dalje svojim samosvjesnim postupcima, a da ovo preuzmem za to uvijek postoji nekakva šansa i minimum da se ipak izvučem iz toga zla?

sticky boredom with a book:S
2 godine
Ajde da mi videt akera koj bi htel mene za zombija sa tak sporim netom
4 godine
DamageHigh kaže...

znam, ali ja pročitam ovaj članak, dobijem preko skype takav link, skinem crva, pokrenem exe file i ništa se ne desi, što znači da ovaj članak nije istinit. ili u članku treba pisat samo za korisnike windows os-a ...

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
4 godine
hrvooje kaže...
DamageHigh kaže...

znam, ali ja pročitam ovaj članak, dobijem preko skype takav link, skinem crva, pokrenem exe file i ništa se ne desi, što znači da ovaj članak nije istinit. ili u članku treba pisat samo za korisnike windows os-a ...

Pa vjerojatno se neće pojaviti poruka "Congratulations! You just installed a worm!".

Pokrene se samo proces, bez ikakve forme, instalira crva i zatvori...

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
4 godine
neaktivan
FioPro kaže...
hrvooje kaže...
DamageHigh kaže...

Pa vjerojatno se neće pojaviti poruka "Congratulations! You just installed a worm!".

Pokrene se samo proces, bez ikakve forme, instalira crva i zatvori...

Nisi shvatio sto je napisao...

Rekao je da crv nije crossplatform, tako posto su ovi crvi pisani vecinom za win os, on kao linux user i ako pokrene exe file (sto bas i nije moguce, osim preko nekog emulatora windowsa) on se nece zaraziti tim istim crvom... posto nije pisan za njegov OS...

I zato on rabi semantiku u kojem je glupost da kazes da se u porukama skriva crv a ne napises za koji OS...

In Control
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice