Masovna proizvodnja memorije 2012-e, a masovni prelazak korisnika 2015-e?
Šta će trebat 3 godine da se novi standard prihvati? Ili je tipfeler u članku?
Masovna proizvodnja memorije 2012-e, a masovni prelazak korisnika 2015-e?
Šta će trebat 3 godine da se novi standard prihvati? Ili je tipfeler u članku?
Pa neće svi preći na ddr4 odmah jer će cijena biti papreno visoka s obzirom na dobivene performanse naprema ddr3. Pa kad je došao DDR3 bio je strašno skup a realno i nisi dobio toliko velike razlike, tek negdje kad su došli i7 procevi koji su išli samo sa ddr3 memorijom onda je počela padati cijena jer ih je više ljudi kupovalo, a sad je neka "normalna cijena" DDR3 memorije. Ista stvar će biti i sa DDR4 najverojatnije...
govoriš kao da više nitko ne koristi ddr2. Danas ima više ljudi koji koriste ddr2 nego ddr3. Možda će se napredniji korisnici koji koriste ddr2 prebaciti tek sljedeće godine
Još uvijek nepotrebno, DDR2 na 1066Mhz/DDR3 @1333 je sasvim dovoljan za sve radnje.
Ma meni je moj DDR2 @ 800 više nego dovoljan
A šta, ako bi htio imati bolje performanse potrošio bi ogromnu lovu(matična + rami) a performans boost mislim da baš i ne bi osjetio umjesto da za tu lovu recimo uzmem SSD...ipak mislim da je i dalje bolje imati veći kapacitet nego brzina. Ja bi možda mogao kompletno i preskočiti DDR3 i lijepo sačekati četvorku i onda uzeti i novi proc i matičnu usput. Sada samo grafu da stavim jaču i kad bi još i SSd-ovima cijena pala da i njega ubodem i ja sretan
Ja mislim da cu preskocit ddr3. Komp mi je star tek godinu dana, a dok se ddr4 standardizira, taman novi komp dolazi :)
"Velik kapacitet DDR4 modula trebao bi omogućiti finiji proizvodni proces u 32- i 36-nanometarskoj tehnologiji."
Stavite se na zločestu stranicu!
Velik kapacitet DDR4 modula trebala bi omogućiti proizvodnja u 32- i 36-nanometarskom proizvodnom procesu.
Ja mislim da cu preskocit ddr3. Komp mi je star tek godinu dana, a dok se ddr4 standardizira, taman novi komp dolazi :)
slažem se.
moj je oko godinu i pol te sam prelazak kompletnog sustava ploča, memorija, procesor --mi se ne bi isplatio jer bih morao prodati svoje za 60% vrijednosti a sve je još pod garancijom.
brzine koje bih dobio prelaskom na ddr3 i pripadajuće sockete me ne tjeraju da promijenim sve za bagatelu.
ali opet, da imam love kao F.Alonso, vjerojatno bih bio među prvima koji bi ga kupio. 
zanimljivo :)
heh a kad imaš priliku dobit intel i7 920 za +/- 700kn isplati se uzet novu matićnu,rame, i procesor i prijeć na novi socket
heh a kad imaš priliku dobit intel i7 920 za +/- 700kn isplati se uzet novu matićnu,rame, i procesor i prijeć na novi socket
u tome i jest problem !!!
koliko onda vrijedi moj q8400 soc 775 kad ti dobiješ i7 za 700 kn.
ja bih svoj trebao prodat za 200 
Treba prodavati onima koji se ne kuže u kompove, samo reci da ima 4 jezgre i da je to odličan procesor i ša on zna...
to je danas problem/dobra stvar (zavisi kako kome) u prodaji hadvera. Ja svoj pc socket775 (moj pc) kupia za 6.500kn.. ja ga mogu prodat za 6000kn onome tko nezna o tome. Ja napišem super gejmerski PC prodajem povoljno.. sve vrti na very high itd. Istina bugovci bi mi se smijali na njuskalu :D, ali ja bi nekoga zeznia. Koliko ljudi prodaju s775 za 10.000 kn.. Možda to ne pali na bug.hr oglas ali na njuškalu da
Ah pa to je tako, isto tako kao što i mene bi netko isto tako moga zahebati da mi prodaje polovni auto jer se u njih ne kužim i mogao bi mi uvaliti poluraspadajući auto(naravno on to kamuflira da oni koji se ne kuže ne shvate) i ja bi mislio kako sam dobro prošao...To je tako sa bilo čime treba znati prodati i kome prodati.
jaoo vec DDR 4 a ja jos na 2 pa ak ovako krene svakih 2 g novi DDR nece se isplatiti kupovati nove stvari ostanes na jednom i tocka
jaoo vec DDR 4 a ja jos na 2 pa ak ovako krene svakih 2 g novi DDR nece se isplatiti kupovati nove stvari ostanes na jednom i tocka
heh.. to je taka u tehnologiji.. "Kupiš intel i7 930 evo ti intel već najavljuje intel i9"
a boze ipak necu nadograditi komp kada vidim da svasta izlati uskoro rade uzmem za godinu i pol novi
Čuj ili nadograđješ postepeno. Recimo ja bi za nekih pola godine mogao uzeti noviju grafičku. A kasnije možda za godinu nakon toga uzmem novi proc/ram/matičnu. Pa onda kasnije recimo uzmem novi HDD/SSD i tako. Pa onda kad ti djelovi počnu stariti onda ih kreneš klokati pa ti opet kao da si uzeo jače komponente
cuj meni ti je problem sta ja svako malo idem na neki lan party a i sam znas da lapovi nisu bas za nadogradivanje
kad smo vec kod dobrih prodaja,moj prijatelj je prije jedno 7-8 mjeseci kupio phenom 2 x2 555 black edition za 760 kuna u trgovini,a prodao ga je prije dva tri dana za 800 kuna :) na njuskalu.
naravno procu se bez problema mogu odkljucati sve 4 jezgre i radi stabilno clockan,ali treba biti te srece pa naletjeti na takvog :)
kako se kod amda otkljućava te jezgre nekužim to.. Zašto nema intel to?? Znaći uzmeš procesor s dvi jezgre ti ga otkljućaš da ima četri??
kako se kod amda otkljućava te jezgre nekužim to.. Zašto nema intel to?? Znaći uzmeš procesor s dvi jezgre ti ga otkljućaš da ima četri??
treba imat sreće,i treba ti matična ploča koja omogućava otključavanje
a intelu to netreba...on ima drugačiju strategiju proizvodnje procesora i čipseta
A eto opet jedan broj gore.Nadam se da nebu ko ddr2 i ddr3 .Jer ddr3 nema nikakvog smisla osim ak nasilno platforma ne forsira (intel 1366).Koristim ddr2 corsair 800 4-4-4-12 i ddr3 dominatore 1600 8-8-8-24 i osobno mislim da je to prodavanje magle .Cak sam iso probat iz znatizelje na jednoj 35tici gigabyte kaj ima ddr2 i ddr3 utore razlika izmedju ddr2 800 i ddr3 1333 je bila nikakva
Vidim da ide naponi dole ajde to je uvijek za pozdraviti
Eh da kaj sa onom intel standardizacijom nedavno bilo tu na bugu da mu sve standardizirali napone i frekve svega,neda mi se traziti link (memorija ,proc ,pci-e)
Treba prodavati onima koji se ne kuže u kompove, samo reci da ima 4 jezgre i da je to odličan procesor i ša on zna...
dobar savjet, no vjera mi ne dozvoljava takvo što raditi.
obično ti se to vrati tako da nakon par godina kupiš auto koji je prešao 300.000 km a piše mu 30.000 km 
obično ti se to vrati tako da nakon par godina kupiš auto koji je prešao 300.000 km a piše mu 30.000 km 
reci mu proc na 3.44 GHz, INTEL, i jos 4 jezgre..vrti sve igre..i eto ga..
kad vide da je 3.44Ghz ispast ce im oci xD
nema tu šta vjera. Socket 775 i dobri procesori + dobre grafe čine također solidan gejmerski pc... Napišeš na njuskalu pokreće sve igre, procesor clockan na toliko i toliko, ljudi će kupit zašto ne..Nema tu laži..
ps. ja srećom ne vozim :D
nema tu šta vjera. Socket 775 i dobri procesori + dobre grafe čine također solidan gejmerski pc... Napišeš na njuskalu pokreće sve igre, procesor clockan na toliko i toliko, ljudi će kupit zašto ne..Nema tu laži..
ps. ja srećom ne vozim :D
Pa i to. Moj q6600 iako je star skoro pa 3 godine, on i dalje kad je klokan na 3,0 i više može sasvim solidno vrtiti jače grafičke jedino što ima veću potrošnju i zagrijavanje naprema novijim modelima i očajno bučan stock hladnjak, zbog kojeg sam mislio da imam konkorda u kućištu a ne procesor. Ali ako ga prodam zajedno sa hladnjakom pa kažem em brz em nečujan sigurno će se naći kupca
Ali on još nije za prodaju, on će još neko vrijeme sretno računati u kod mene hehe
ja razmišljam kako bi moga prodat svoju konfu i uzet novi socket