he he ,ja imam zalihu jedno100 tinjak floppia ,i dijelim okolo ljudima za flasshat bios
,jebeš sve al volim čut flopać kad rošta ,imam 30 gd i dugo sam radio s njima
he he ,ja imam zalihu jedno100 tinjak floppia ,i dijelim okolo ljudima za flasshat bios
,jebeš sve al volim čut flopać kad rošta ,imam 30 gd i dugo sam radio s njima
diskete? lol, to se koristilo kad sam imao 5-6 godina. čudno je kako se još proizvode. na kompu imam utor ali koji će mi k.....
to je to, ajmo malo u moderniji svijet, nećemo to više koristit. ne koristimo ni mobitele u crno bijeloj boji.
e da, mobiteli. kako su samo napredovali. prije samo poruke i pozivi na malom ekranu a sada touchscreen i ostala s..
diskete? lol, to se koristilo kad sam imao 5-6 godina. čudno je kako se još proizvode. na kompu imam utor ali koji će mi k.....
to je to, ajmo malo u moderniji svijet, nećemo to više koristit. ne koristimo ni mobitele u crno bijeloj boji.
e da, mobiteli. kako su samo napredovali. prije samo poruke i pozivi na malom ekranu a sada touchscreen i ostala s..
Tako ce biti kad tvoje djete kaze jeb0 blue-ray koji ce mi to k.... to je zastarilo, a sta je nama danas taj blue-ray? VELIKA preokretnica, zamislis sta mp3-ca ili divx filmova mozes snimiti na blu-ray, a za 10-15 godina ce biti tamo neka bezvena stavka, dok ce se diskete pamtiti za vijekove.
Ja sam prije godinu i pol kupio novi komp i ugradio sam flopy, jbg vise je nostalgija nego sto ga koristim, ali nek se nade.
Sto se tice mobitela, stari mobiteli su bili kvalitetni, nebitno sto su bili crnobijeli, meni je 3310 ispao mali milijun puta sa kreveta na kat i radio je, nisi ga mogao stuc niti pokvarit tako lako. A danas samo nek ti crtne malo i jbg ne radi, nesto puklo, crklo, izdrmalo.
btw. jednom prilikom frendu je grom spi2dio komp, sve izgorilo, ali sve, mi cupali da vidimo radi li ista, kad tamo, flopy ziv. E to ti je flopy i nemoj pljuvati po njemu.
Meni isto ide na qrac kad dodjem u finu i trazi disketu... Hebiga kad imaju zastarjele racunovodstvene programe... Napredovat ce Hrvatska... (jednog dana)
Tako ce biti kad tvoje djete kaze jeb0 blue-ray koji ce mi to k.... to je zastarilo, a sta je nama danas taj blue-ray? VELIKA preokretnica, zamislis sta mp3-ca ili divx filmova mozes snimiti na blu-ray, a za 10-15 godina ce biti tamo neka bezvena stavka, dok ce se diskete pamtiti za vijekove.
Ja sam prije godinu i pol kupio novi komp i ugradio sam flopy, jbg vise je nostalgija nego sto ga koristim, ali nek se nade.
Sto se tice mobitela, stari mobiteli su bili kvalitetni, nebitno sto su bili crnobijeli, meni je 3310 ispao mali milijun puta sa kreveta na kat i radio je, nisi ga mogao stuc niti pokvarit tako lako. A danas samo nek ti crtne malo i jbg ne radi, nesto puklo, crklo, izdrmalo.
btw. jednom prilikom frendu je grom spi2dio komp, sve izgorilo, ali sve, mi cupali da vidimo radi li ista, kad tamo, flopy ziv. E to ti je flopy i nemoj pljuvati po njemu.
al je star. jel to kome više treba? jel instaliraš nove windowse preko disketa, igre? prijenos malih podataka. usb, mail.
bio je dobra fora za svoja vremena, ali čekaj...2010-a je! ne znam ikoga da više koristi to. a to o kvaliteti moba, pa meni v640i svako malo padne i normalno sve radi, tek jedna, dvije ogrebotine.
jednostavno je diskete vrijeme pregazilo i moramo krenuti dalje. tehnologiju ne smijemo zaustaviti. da sad kočiš izradu novih tehnologija, nigdje nebi došao. meni je čisto ok što se neće više raditi. ponavljam, bile su dobre u svoje vrijeme, a sada imaju ogromnu konkurenciju(cd, dvd, usb, blue-ray, ok b-ray se baš i ne koristi, skup je). stavi na vrh današnjice usb i dvd. svaka igra ide na instalaciju preko dvd-a. prezentacije, dokumenti, muzika, slike, videji, portable programi...su na usbu. diskete su sve rijeđe i rijeđe. ako ti oćeš imati floppy utor zbog nostalgije-slobodno. tako ja hoću imat dual boot win7/win95 jer mi je to bio prvi OS.
perilice, žarulje, vozila, hladnjaci, kompjuteri, televizije, komunikacijska oprema(telefon, mobitel...)... sada tebi služe i olakšavaju ti život jer ih nisu kočili da se stvore i napreduju. dobro, osim ludita koji su htjeli očuvat svoj posao. e, oni su jedini poznati "kočitelji" razvoja tehnologije. sada, u 21. stoljeću tehnologija napreduje jako brzo, stari floppy će nestati. a i sam si napisao da ga više ne koristiš, već tek samo zbog nostalgije. a ovo o blue-rayu. tako je, to će isto ostariti i pljuvat ćemo po tome. ali je sada moderno. grafičku da sad uzmeš mislio bi kako je cool, prezakon, vrti sve igre na high. kad prođe par godina ćeš se smijati kako si imao lošu grafičku a dao tone para za nju.
sry na zbrkanom tekstu, ali valjda si skužio zašto sam protiv floppyja.
Eh, nostalgija... i danas imam kolekciju floppya sa Amige, jedno 1600 kom. Doduše, ostavio sam ih kod roditelja, zajedno sa ZX-om, C64, PC-XT, A500, A600, A1200, A4000 i cijelim muzejom starog hardwarea. Čim klinci malo porastu, muzej se seli kući!
Interesantno, moj mlađi sinčić diskete naprosto obožava, vrlo brzo je skužio vratašca, a najdraže su mu Verbatimove u bojama... 5,25" mu nisu drage
AmigaOS od 3.1 pa nadalje...5 disketa 880 k + 512 kb ROM...
nove inacice jedva da su probile kapacitet od 46 MB, uz prilicnu upotrebljivost u raznim podrucjima...
Pored samih sustava tu su i formati podataka koji evoluirali u prilicno zamorne resursne bloatove...sjeca li se tko .txt, .dbf...
Prijasnje ere su pazile na svaki byte kod programiranja...danas gigabyti diska vise nisu dovoljni...
Iz neke druge perspektive napredak nije uvijek "napredak"
I uz to, AmigaOS je IMHO i dan danas jedini istinski multitasking OS:-( Sjećam se kad sam na A500 & 40Mb HDD zarađivao kruh uz legendarne programe DPaint i Real3D... Zanimljivo je i da nikad, ali baš NIKAD nisam imao potrebu reinstalirati OS?!
Ili još prije toga, kad sam kao osnovac u assembleru napisao bazu podataka za knjižnicu svoje škole. Sve se vrtilo na Spectrumu sa 48kb RAM-a i jednim Microdriveom. A danas? Ponekad se stvarno zapitam u čemu programiraju momci iz Richmonda?
ma treba sve postati povijest, i diskete i diskovi i romovi, samo jedan USB ( privijesak za ključ ) neograničenog kapaciteta je dovaljan
bolje da imamo svaki svoj USB sa svime nego svaki svoj account u winsu