sumnjam da su ovi drugi "skriveni" browseri vrijedni spomena 
Ovo stvarno nema smisla, horizontalni skroling. Da nisam ovo procitao stvarno ne bih skrolao na desno.
Sramno za M$ i EU sto su dozvolili vakav http://www.browserchoice.eu/
A jesu više dosadni s tim browserima... zašto uopće oni moraju diktirati što Microsoft u svoj proizvod mora stavljati... šta se i ovi sad imaju buniti... vjeroratno bi imali veći tržišni udio da imalo valjaju.
leave microsoft alone :D
Umjesto da su zahvalni što ih je Microsoft uopće stavio, oni se bune. Sramota.
A i općenito ta cijela odredba EU-a je sramotna, i za Mac postoji više browsera pa ne mora to imat.
o dajte SHUT THE FUCK UP !
koga boli briga za vaše nezrele, beskorisne brausere ??
Još malo pa će prilikom instalacije Windowsa morat iskočit dijaloški okvir sa pitanjem: ''Želite li instalirati Windowse?'' Korisnik klikne da. U slijedećem koraku pita: ''Jeste li sigurni? Nudimo vam umjesto Windowsa 4 milijarde verzija Linuxa a mogli bi razmisliti i o napuštanju PC platforme i prijeći na Mac i OSX.'' Preseravanje. Zašto se ne bune što Ubuntu dolazi sa predinstaliranim Firefoxom? A mislim da ni OSX nije bolji...
To su budalastine. Ne volim IE, nikad ga nisam koristio ali ovo je pretjerano. Kupis OS od Microsofta i dobijes sa njim IE, WMP, paint,.... pa sta bi trebo na kraju bit OS bez GUI-a? xD
.. btw. mali previd, ''... Na Microsoftovim stranicama može se ...'', -od kad je to MS vlasnik .eu?
Zar nije dosta s#anja, oko ove teme, ovo je bila (po meni) očekivana reakcija 'malih' browsera.
-Ali jedan problem, ne radi MS stranicu za izbor. ...
Microsoft u svojim reklamama malo previše reklamira svoje proizvode... tu bi EU isto trebala reagirati svakako... 
Mislim stvarno... Europska unijo, odi zuri u sunce ili tako nešto...
o dajte SHUT THE FUCK UP !
koga boli briga za vaše nezrele, beskorisne brausere ??
Jeli ti znas da je na BUG forumu zabranjeno koristenje takvih fraza??? Pripazi malo...
Koliko god puta nekome objasnjavali sta je to monopolizam, koja je razlika izmedju Linuxa, OS-Xa i Windowsa, neki ljudi su jednostavno preglupi da bi to shvatili. Ako nekoga zanima gdje se takvi okupljaju nek procita prethodne komentare.
Hm.... ja ih vidim 7 dok pomaknem klizač 
Ma nek se oni, khm.... Nezna se 'ko tu koga više zaje....
*sarkazam*
Ako ljude zbunjuje horizontalni skroling, neka stave vertikalni - za njega su valjda čuli.
Ili još bolje, neka maknu izbor (jer to očito buni ljude) i neka se random instalira jedan bez ikakvih pitanja.
Edit: ruku na srce, stvarno su podijelili preglednike u dvije kategorije. Svaki put kad se osvježi stranica, preglednici se drugačije poslože - ali i dalje ostaju u svojim skupinama :)
Ah, nikad svi neće biti zadovoljni...
Recimo nije uvršten jedan Wyzo, koji je kao i Flock temeljena na FF-u.
Čak je i Wyzo dorađeniji od Flocka, al nebitno...
Svaki dan se rodi jedan FF based browser, a jedan umre... Sjeća li ste tko TinyFox-a? :)
ovakvo nešto je i bilo za očekivati...
idemo na forumu složiti neki preglednik baziran na ff pa da se također uvrsti... može imati i me bug u imenu (da mu se zna porijeklo)
Može... Obavezan BUG Toolbar i poneki BUG addon (kao quick preglednik novih vijesti ili pratećih tema na forumu).
Dobro, sad već pretjeruju. Prodajem hondu i dajem Vam mogućnost izbora radia...ali da Vam ih posložim po abecedi...ono WTF...realno ja im nebi dao uopće mogućnost izbora osim ako si sami ne downloadaju...Di će drugdje nego u Europi famoznoj dosuditi takvu glupost...Ne koristim IE ali ova Europa je takva prčija od institucije...za ne povjerovat...
Citajuci komentare razmisljam jesu li ovo sve djeca ili i odrasli nisu nista pametniji? Kad se zapitate "zasto Microsoft..." sjetite se rijeci monopol. Odgovor je uvijek zato jer ima monopol.
Kaj se tice ostalih browsera mogli su jednostavno izbaciti sve koji nemaju svoj engine i to bi rjesilo problem.
A zanimljiva stvar u cijeloj priči da se neće prodati niti jedan takad primjerak windowsa u europi.
U svojih 10 godina što se prodaju windowsi, nismo prodali niti jedan primjerak verzije 'a' koja je kao samo za europu gdje su morali maknuti windows media player jer to konkurenciju fuka.
Štoviše, kolegica iz microsofta ima podatak da u samoj uniji je prodano SKORO 1% takvih primjeraka, što na kraju dovodi pitanje: da li se uopće isplatio postupak? i da li se isplatilo štampanje medija?
Ja ga osobno nikada nisam vidio... za mene je to ko yetti...
Da, definitivno je monopol u pitanju.
Ovo je klasična borba na mišiće.
Mali ne mogu uspjeti sami i do je činjenica! Ok, svaka čast onima koji na neki način dođu na tržište i nešto uspiju...ali sami jednostavno nemaju šanse!
Svi ovi koji pišu peticije bit će glatko odbijeni...pa jednostavno im se može reći: "Pa napravite nešto bolje pa možda i uspijete!"
"Mali" opet mogu odgovoriti: "Kako da uspijemo kad vi sve držite, ni nemamo šansu da probamo".
I tako stalno u krug!
Tolike godine su radili i trudili se nametnuti svoj proizvod kao jedino moguće rješenje za informatičke probleme, i sad bi i drugi svoj komad kolača, jer se nisu na vrijeme trgnuli.
Ma bolesnici, nek stave onda browsere po abecednom redu i nitko ih neće moći jašiti. Ovo su već budalaštine, ja još uvijek nevidim kako te netko može natjerati da mijenjaš svoj proizvod protiv svoje volje a kamoli sad ovakve budalaštine.
Trebali su stavit uz ono i neki benchmark od browsera kao npr rezultat od futuremarkovog peacekeepera, da olaksa odabir browsera. Jer ovako je nemoguce odlucit se.
a ono, nije fer, ali opet logično je da ovih 5 bude na pocetku s obzirom da su zasebni preglednici
Flock recimo koristi tuđi, odnosno isti rendering engine (Gecko) kao i Firefox, a Avant browser nije ništa drugo nego shell za Internet Explorer itd.
dakle to je bila mjera sigurno, iako onda ni Chrome nebi smio biti tu s obzirom da koristi Webkit rendering engine od Safaria, ali opet Google je bar razvio svoj V8 script engine (koji je i najbrži :P) pa se ne može baš smatrati kloniranim preglednikom
tako da ima logike, možda nije najvise fer, ali ima logike zašto je ovih 5 uvik na pocetku
Da je po meni, ovi ostali "browseri" se nebi trebali ni staviti u izbor!!! 
2franjo tahy:
pa mislim da im se isplatilo, jer su začepili usta EU i preventivno djelovali na moguće nove tužbe.
Taj potez mi izgleda, ako sam dobro polovio, kao čista pro forma da se "vidi" kako M$ ipak radi na liberalizaciji tržišta.
Vezano za ovo kokodakanje "malenih" browsera, nemojte se čuditi, po prvi puta im se ukazala opcija da se, makar prisilino, izjednače u samom startu sa velikim igračima.
Ovo je metoda kad se nekome pruži prst a ovaj posegne za cijelom rukom. Menadžeri u takvim firmama ovo vide kao odličan prostor za ispucat sve aseve koje imaju,
uguzit se EU do kraja i stat rame uz rame s ostalima. Mislim da bi bili zadovoljni sa webom u kojem nebi bilo nikakve pomične trake, već jedan prozor gdje bi bili svi poredani
po abecednom redu.