Nisam video vecu glupost od ovog horizontalnog skrola. Nisam video neku pristojnu web stranu koja ima sodrzinu sa horizontalnim skrolom.
Ne vredi i ako imas monitor sa HD rezolucijom, sodrzina je ipak ogranicena na 5 browsera, nema 'automatic widht'. Vise nego prozirna namera M$.
Daj ovo je lom, veći se lom nije mogao dogodit...
Istina. Ovo je kao da se Peugeot buni što se u VW ugrađuje TDI a ne njihov HDI.
Nije diskriminacija nego realno stanje. Jedino prva pet browsera nešto valjaju. Ostalo su ili browseri na IE ili Firefox engineu, ili nestabilno smeće koje nije vrijedno korištenja.
Pa zašto mudraci iz EU ne napišu Fensters8 i stave preglednik koji hoće? Ovo mi djeluje kao silovanje zdravog razuma, sada MS mora reklamirati i nuditi preglednike svih koji te iste preglednike rade? Pa tko neće koristiti Windowse i ne mora ih koristiti niti maltretirati sve koji ih koriste. Zašto se uz francuske aute ne nude gume na odabir - sa ili bez klizača?
Postali su dosadni više sa ti preglednicima...
Kako su poceli na kraju ce tuziti MS zbog zlostavljanja... :D
"Diskriminacija browsera".. ROFL!!
Sada će se javljati kojekakve udruge za ugrožene browsere itd. 
Saga se nastavlja, jer u raspravi oko izbacivanja explorera iz EU, upravo sam takvu mogućnost predvidio, tj. to da EU komisija uopće ne razmišlja o teh. detaljima kao:
dali sortirati po abecedi, po imenu proizvoda - ili proizvođaća npr Apple ili bez Apple, nije isti redosljed.
-uz podsjetnik da je EUovo objašnjenje zaštita interesa korisnika, pored tržišnog natjecanja.
MS je ovakav balot screen ponudio EU komisiji koja ga je prihvatila, time postaje odgovorna za to, dok MS 'nema utjecaja' (osim zgodnog trika sa h-scrollom..) 
uz tisuće gledne djece* koja svakodnevno umire diljem svijeta drago mi je da se eu bavi ozbiljnim temama
*proizvoljno dodaj čile/haiti/oca koji krade hranu za svoje novorođenče/....
Mislim da bi uz svaki preglednik trebali staviti brojač otkrivenih sigurnosnih propusta, te mogućnost da se u budućnosti riješe... Secunia bi rado navela za InternetExplorer (kako već cijelu godinu navodi): "Microsoft Internet Explorer 8.x, Insecure, No solution, SA38416".
Tko ne vjeruje neka instalira Secunia PSI alat, za održavanje programa UpToDate.
A oni stvarno nemaju ništa protiv Microsofta...
I još mi netko predlaže da sa IE idem na internet?
Iako koristim "alternativni" browser, već mi ta EU komisija ide na onu stvar.
Iskreno, čudi me da je MS toliko popustljiv, očito su za njih to vrlo mali ustupci...
Važna je brzina dobivanja zakrpe, a ne trenutak otkrivanja. Za hrabre i za one koji svaki dan mogu podnijeti update, preporučam Shiretoko (Firefox na rubu). A za ostale, bojim se da će se morati kockati i nadati da će paketi zakrpa prije doći od iskorištavanja tih propusta na opasnim web stranicama.
Najčešće prije dođe update od iskorištavanja propusta. Jedino kod Microsofta možeš doživjeti da ga čekaš više od godine dana. Što sam u prethodnom postu i dokazao (već je godinu dana IE pod 'no solution', samo se broj propusta mjenja u PSI Secunia programu).
A Mozilla mora voditi brigu i o izmišljenim propustima, koje im podmeću: http://secunia.com/advisories/38608#comments
Dakle, Secuniji nije za vjerovati. Dobro da si dao taj argument :)
(Universal) Solution
Do not visit untrusted websites or follow untrusted links.
Zar da te lažem?
Samo govorimo o najsigurnijem rješenju na windowsima...
A za pravu sigurnost, trebat će nam ipak linux.
Zar da te lažem?
Samo govorimo o najsigurnijem rješenju na windowsima...
A za pravu sigurnost, trebat će nam ipak linux.
that's nice, but it's wrong.
za potpunu sigurnost trebat ce nam komp, instaliran OS i svi potrebni programi (sa provjernih, virus-spyware-free medija), vadjenje CD/DVD-ROMa, floppy disk drivea, blokiranje USB portova te konacno skare za rezanje UTP kabla i/ili iskljucen wireless na routeru.
voila! prava sigurnost! 
sto se tice izbora.. uzasno smijesni su im izgovori. lijepo se vidi horz scroll bar.. scrollaj koliko te volja i nadji sto te zanima. ffs.
2franjo tahy:
pa mislim da im se isplatilo, jer su začepili usta EU i preventivno djelovali na moguće nove tužbe.
Taj potez mi izgleda, ako sam dobro polovio, kao čista pro forma da se "vidi" kako M$ ipak radi na liberalizaciji tržišta.
Vezano za ovo kokodakanje "malenih" browsera, nemojte se čuditi, po prvi puta im se ukazala opcija da se, makar prisilino, izjednače u samom startu sa velikim igračima.
Ovo je metoda kad se nekome pruži prst a ovaj posegne za cijelom rukom. Menadžeri u takvim firmama ovo vide kao odličan prostor za ispucat sve aseve koje imaju,
uguzit se EU do kraja i stat rame uz rame s ostalima. Mislim da bi bili zadovoljni sa webom u kojem nebi bilo nikakve pomične trake, već jedan prozor gdje bi bili svi poredani
po abecednom redu.
Slažem se da se isplati da ih se ušutka, ali sam zahtjev je apsurdan i izgleda kao da je namjenjen onima koji si ne znaju pomoći oko skidanja alternativnog browsera, a takvima ionako netko 'pametniji' kaže da je neki browser bolji a drugi lošji pa ti isti ljudi koji su se žalili na sve 'znaju' ono što im je ionako netko drugi nametnuo, jer onaj koji si zna pomoći, zaboli ga đoka što je defaultno instalirano.
Takav je moj doživljaj općenito o korisnicima...