Pročitavši naslov mislio sam da je postignut dogovor oko korištenja XDR2 memorije :(
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad bi barem neko dovoljno velik kupio Rambus i jednom za svagda ga poslao u vječna lovišta (tm)
Patentne pijavice.
Kad bi barem neko dovoljno velik kupio Rambus i jednom za svagda ga poslao u vječna lovišta (tm)
Patentne pijavice.
Da, stvarno je čudno kaj ljudi čuvaju svoju pamet i žele je naplatiti?
Naravno da nemam ništa protiv njihovog prava na zaštitu tehnologija.
Samo mi je zabavna situacija u kojoj Rambus godinama tuži proizvođače raznih tipova memorija zbog povrede patentnog prava.
Ta firma praktično postoji zahvaljujući mešetarenju patentima.
Kad su zadnji put sami nešto proizveli? Ako me sjećanje ne vara, oko 2000-e godine, RD-RAM, i bio je žešći flop.
Naravno da nemam ništa protiv njihovog prava na zaštitu tehnologija.
Samo mi je zabavna situacija u kojoj Rambus godinama tuži proizvođače raznih tipova memorija zbog povrede patentnog prava.
Ta firma praktično postoji zahvaljujući mešetarenju patentima.
Kad su zadnji put sami nešto proizveli? Ako me sjećanje ne vara, oko 2000-e godine, RD-RAM, i bio je žešći flop.
U čemu je problem? I Coca-Cola je patentirala svoje ime i formulu i sve još prije sto godina pa i dalje naplaćuju licence.
Takav je sustav, možda nije u redu, ali onda treba gledatu u sustav, a ne patentne trolove. A to što su neki od njih stvarno ogavni, to je samo znak da treba pogledat sustav što prije.