Dostupna "zavist" iz HP-a

poruka: 82
|
čitano: 4.987
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupna "zavist" iz HP-a".
4 godine
neaktivan

A evo što Apple u Hrvatskoj nudi za te novce:

Mac Book Pro 13" cijena 12.389,00 kn

2.66GHz Intel Core 2 Duo

4GB (2x2GB) 1066MHz DDR3 SDRAM (proširivo do 8GB)

320GB Serial ATA; 5400-rpm

8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

NVIDIA GeForce 320M GT (256MB)

Ugrađena iSight kamera; Mini DisplayPort (podržava VGA i DVI, dual -link DVI i HDMI )

13.3” sjajni široki zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem (1280x800)

60W MagSafe napajanje

2 USB 2.0 priključka

1 FireWire 800 priključak

Stereo zvučnici, mikrofon, optički/analogni audio ulaz/izlaz

10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n Bluetooth 2.1 + EDR )(Enhanced Data Rate) modul)

Utor za SD kartice

Utor za zaštitu protiv krađe

Hrvatska tipkovnica (pozadinsko osvjetljenje)

Multi touch trackpad

pa malo usporedite specifikacije s ovim HP-om.

Možda usporedba nije pravedna, može to Apple i bolje, za malu nadogradnju u cijeni Apple nudi stroj ipak boljih specifikacija al "neznatno" lošijih nego HP.

Mac Book Pro 17" cijena 18.869,00 kn

2.53GHz Intel Core i5

500GB Serial ATA; 5400-rpm

Integrirana grafička kartica + NVIDIA Ge Force GT 330M

Ugrađena iSight kamera; Mini DisplayPort (podržava VGA i DVI, dual -link DVI i HDMI )

17” sjajni široki zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem (1950x1200)

85W MagSafe napajanje

3 USB 2.0 priključka

AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n) ; Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) modul)

Utor za ExpressCard/34

Multi touch trackpad

4 godine

Ajde, i nisu nas previse pokrali. U USA je reda 1400 USD. Jedino kaj ameri spominju da ima 6GB.

Nije mi jedno jasno zakaj stavljaju Home Premium na tak jake masine. Takodjer, stvarno je smjesno da das 1500 USD za komp i ovi te jos traze 20 USD da bi dobio recovery DVD. Gdje su ta vremena kada se uz notebook dobila hrpa DVDa i originalni Windowsi.

2 godine
protjeran

Eh još da vrti macosx onda bi bilo razloga za pravo veselje, ovako radije odaberem za te pare apple sa stabilnim osom i sa svime što nudi, naravno to je subjektivno ali ipak možeš ti kopirati dizajn applea kao HP i mnogi, mozes natrpati i15 proc ali đabe ti je sve to kad je OS ono sto se traži a ne neke fanboy (dizajn) spike i podjebavanja

21 mjesec
neaktivan
RE: Dostupna "zavist" iz HP-a
Anonimni Surfer kaže...

A evo što Apple u Hrvatskoj nudi za te novce:

Mac Book Pro 13" cijena 12.389,00 kn

2.66GHz Intel Core 2 Duo

320GB Serial ATA; 5400-rpm

NVIDIA GeForce 320M GT (256MB)

13.3” sjajni široki zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem (1280x800)

60W MagSafe napajanje

2 USB 2.0 priključka

AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n Bluetooth 2.1 + EDR )(Enhanced Data Rate) modul)

Utor za SD kartice

Multi touch trackpad

pa malo usporedite specifikacije s ovim HP-om.

Možda usporedba nije pravedna, može to Apple i bolje, za malu nadogradnju u cijeni Apple nudi stroj ipak boljih specifikacija al "neznatno" lošijih nego HP.

Mac Book Pro 17" cijena 18.869,00 kn

2.53GHz Intel Core i5

500GB Serial ATA; 5400-rpm

Integrirana grafička kartica + NVIDIA Ge Force GT 330M

17” sjajni široki zaslon s pozadinskim LED osvjetljenjem (1950x1200)

85W MagSafe napajanje

3 USB 2.0 priključka

AirPort Extreme Wi-Fi (IEEE 802.11n) ; Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) modul)

Utor za ExpressCard/34

Multi touch trackpad

ne razumijem zašto uspoređuješ apple i hp, jer kad netko kupuje apple kupuje ga zbog os-a i software ili šminke

3 godine
protjeran

win7 je stabilan barem koliko i osx, a i za njega je dostupan sav profi softver kao i za osx, i vise jer dosta toga sto je dostupno za win, nije za osx, tako da vam tvrdnje ne stoje

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
3 godine
Macbook Pro anybody?
Čista kopija dizajna. A vi ne pljujte odmah po appleu, uz njega se dobije i multitouch trackpad i original sofware, skuplji je opet ali ne toliko puno
Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
4 godine
Independent kaže...
Macbook Pro anybody?
Čista kopija dizajna. A vi ne pljujte odmah po appleu, uz njega se dobije i multitouch trackpad i original sofware, skuplji je opet ali ne toliko puno

6000 kn skuplji - blago tebi koji se kupaš u novcu kada ti to nije "toliko puno"

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
2 godine
neaktivan

Samo OS, multitouch trackpad, magsafe i 8 i više sati rada znače više nego same specifikacijske razlike, barem za mene. Kučište u jednom komadu i razne sitnice koje ponekad toliko znače, nisu baš za tako grubu usporedbu. Treba isprobat jedan, pa drugi, pa zaključiti. Igrom slučaja sam vidio ovu vijest prije par dana pa sam malo istražio neš o toj seriji. Izgleda da su od HPa ovi laptopi bolji što se tiče ugrađenih zvučnika, ali svi im skoro zamjeraju čudan i nepraktičan trackpad. Nisam probao pa neznam točno. Ono što znam kad ste se već dotakli OSa, Mac može imat i OS X i Windowse, a ovaj laptop teško da može imat čak i nelegalan OS X iliti Hackintosh. Mogo bi možda raditi, ali kolko sam skužio uvjek neki driver zeza, pa ili ti ne radi zvučna, ili wifi i sl.

U svakom slučaju vidljivo je da se HP potrudio i da želi pošto poto konkurirati Appleu. Konkurencija je dobra stvar, ali što se tiče kopiranja izgleda to mi se ne sviđa. Bilo bi bolje da su razvili neki svoj originalan dizajn, ovako mi djeluje ovaj laptop kao da želi biti MacBook a to nije.

3 godine

Pričajte vi što hoćete, ja sam bacio oko na ovaj HP, i mislim da će mi to biti sljedeća akvizicija, naravno, treba još i financijski osmisliti što i kako... :)

u tebe sve neki overklokeri! sve što imaš si klokao Skank @ Mato LOL!
21 mjesec
grimyHR kaže...

win7 je stabilan barem koliko i osx, a i za njega je dostupan sav profi softver kao i za osx, i vise jer dosta toga sto je dostupno za win, nije za osx, tako da vam tvrdnje ne stoje

a što se mene tiče oba su os-a sasvim pristojna, a to za software nije istina, ma da vjerujem da postoji i adekvatan softwareza iste namjene i na windowsima, ali ne isti software, a sad zašto netko želi os x, vjerojatno zato što mu se sviđa iz nekog određenog razloga, meni se npr. sviđa zbog dizajna i smatram da mu za sada nema ravnog u tom segmentu, ali mi je preskup, a nisam high-end user, znači samo internet i multimedija

3 godine
protjeran
apollo kaže...
grimyHR kaže...

a što se mene tiče oba su os-a sasvim pristojna, a to za software nije istina, ma da vjerujem da postoji i adekvatan softwareza iste namjene i na windowsima, ali ne isti software, a sad zašto netko želi os x, vjerojatno zato što mu se sviđa iz nekog određenog razloga, meni se npr. sviđa zbog dizajna i smatram da mu za sada nema ravnog u tom segmentu, ali mi je preskup, a nisam high-end user, znači samo internet i multimedija

jedino nema fcp-a, a avid je ionako bolji

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
2 godine
M_dipl. kaže...

Pričajte vi što hoćete, ja sam bacio oko na ovaj HP, i mislim da će mi to biti sljedeća akvizicija, naravno, treba još i financijski osmisliti što i kako... :)

ma kaki apple kaki bakarači, ovaj laptop je san snova

p.s. ima neko para za posudit?

21 mjesec

i da, koja je namjena ovog laptopa, jer ako nekome treba jak stroj bolje je uzet desktop (???) koliko ja znam

3 godine
apollo kaže...

i da, koja je namjena ovog laptopa, jer ako nekome treba jak stroj bolje je uzet desktop (???) koliko ja znam

Ja recimo želim jak stroj jer volim igrati igrice, a mora biti laptop jer sam stalno u pokretu. Tako da..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 21:45 (M_dipl.).
3 godine

Sve to divno i krasno i izgleda i na papiru zvuci, ali je problem sto se envy strasno grije, i 15 incni i 17 incni model. Palmrest se toliko ugrije da se ne mogu dlanovi drzat na njemu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 21:53 (Renesis).
4 godine
neaktivan
sve ok, al tri sata baterija vs deset na macbook. hebo lap koji mora bit na zici stalno.
A.
4 godine
artfull kaže...
sve ok, al tri sata baterija vs deset na macbook. hebo lap koji mora bit na zici stalno.

Jes al koji mac?! Na ovome se fino moze i zaigrat, sto je vjerovatno i vazno onim koji kupuju ovako nesto

4 godine

U svakom pogledu to su baceni novci.

2 godine
neaktivan

zašto neki notebook mora biti apple kopija ako ima aluminijsko kučište,nisu ni slični malo pogledajte,hp-ovo ima zanimljivu teksturu,numerički dio tipkovnice i nije unibody te i izgleda tamnije i ,a ako nekome ne pašu windowsi nek si skine linux,on je jednostavan,stabilan a sada i izgledom dotjeran

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:33 (crovalentin).
2 godine

Zanimljivo je kako se odmah usporedio sa Apple laptopom, niti jedim drugim...

Onaj tko kupi MacBook Pro ionako ga nekupuje da se igra

3 godine

A što se izgleda tiče, moj sadašnji HP izgleda isto kao i ovaj na slici, jel' i taj kopija Maca? Svašta..

3 godine
Paolo2612 kaže...
Independent kaže...
Macbook Pro anybody?

6000 kn skuplji - blago tebi koji se kupaš u novcu kada ti to nije "toliko puno"

Kakvih 6000 kn skuplji? Cijena HP-a je 12 399Kn, Macbooka Pro 18 869Kn. Sada uracunajmo i cijenu Windowsa 7 u HP (+1700Kn) vec smo na cijeni od 14 100Kn. Dakle razlika je nekih 4700Kn, slazem se nije malo, dapace... Ali ako za laptop vec dajem toliku lovu rade cu dodati jos tih 4700Kn i imati multi touch trackpad i 9h baterije nego nesto poput ovog laptopa koji samo pokusava iskopirati Appleov dizajn. Konkurencija je dobrodosla ali cijena mu je i dalje previsoka.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
3 godine

U ovu cijenu je vjerojatno uključen W7 Home Premium, najčešće je tako. A sve i da nije, W7 Home Premium se može kupiti za 1100 kuna, dakle, u najboljem slučaju po tebe, HP je jeftiniji više od 5000 kuna, što po mom sudu, nije vrijedno eventualnih prednosti MacBook Pro-a.

I još jednom, HP-ovi laptopi izgledaju ovako već 5 godina...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:47 (M_dipl.).
3 godine
M_dipl. kaže...

U ovu cijenu je vjerojatno uključen W7 Home Premium, najčešće je tako. A sve i da nije, W7 Home Premium se može kupiti za 1100 kuna, dakle, u najboljem slučaju po tebe, HP je jeftiniji više od 5000 kuna, što po mom sudu, nije vrijedno eventualnih prednosti MacBook Pro-a.

Niti ja osobno nebih dao 5000 kn vise za laptop jer vjerojatno nebih nikada niti kupovao toliko skupi laptop, nego kazem da ako netko kupuje laptop od 14 000 kuna onda mu vjerojatno lova nije problem ili mu treba za posao, a 3h autonomije mi se ne cini niti blizu dovoljnog.

3 godine
Independent kaže...

Kakvih 6000 kn skuplji? Cijena HP-a je 12 399Kn, Macbooka Pro 18 869Kn. Sada uracunajmo i cijenu Windowsa 7 u HP (+1700Kn) vec smo na cijeni od 14 100Kn.

windows 7 64bit home premium je uracunat u cjenu.

Independent kaže...

Niti ja osobno nebih dao 5000 kn vise za laptop jer vjerojatno nebih nikada niti kupovao toliko skupi laptop, nego kazem da ako netko kupuje laptop od 14 000 kuna onda mu vjerojatno lova nije problem ili mu treba za posao, a 3h autonomije mi se ne cini niti blizu dovoljnog.

Ako ti treba jednostavno prenosivo računalo onda ti je 3 sata dovoljno.

Kao i uvijek treba uzimati alat ovisno o poslu, a ne prilagođavati posao alatu.

2 godine
Independent kaže...
 Konkurencija je dobrodosla ali cijena mu je i dalje previsoka.

appleu, da

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=35819&s=1-Notebook-HP-ENVY-171050ea-WP010EA

cijena je 11017 kn kolko ja vidim, a dolazi s windowsima i nista se ne uracunava, dakle razlika u cijeni je 7853kn, ako se kupuje računalo onda se zna za koju se svrhu kupuje i gledaš da su ti komponente kolko tolko isplative, kupit macbook pro mjesto ovoga je van zdrave pameti i svake logike, to može jedino tatin sinčić koji nije mrdnio malim prstom da zaradi te novce... lega nisam ja abramovič da ne pitam za cijenu pa da gledam koji mi je ljepši, što se mene tiče mogo je bit zapakiran u plastiku od trabanta koju je svinja prožvakala... ovo je isključivo zamjena za desktop računalo i kao takvog ga se treba gledat, to se da zaključit već po 17" monitoru, onaj kome treba konstantna mobilnost taj sigurno to neće uzet, ali onome kome treba jače računalo (3d modeliranje, video obrada, cad, a uz to da se još slučajno poželi i zaigrat neka igra), uz mogućnost da ga može ponijeti s vremena na vrijeme sa sobom kada mu treba, npr. studentu na faks za kolokvij ili određene vježbe, osobi koja radi van mjesta prebivališta pa putuje jednom tjedno i slično... a uostalom što se tiče cijene desktopa s sličnim mogućnostima nebi se puno bolje prošlo ako uzmemo u obzir da je ovo ipak laptop, ja sam očekivao da envy kad dođe kod nas neće bit ispod 15k kn, tako da ovo smatram fenomenalnom ponudom

4 godine
Independent kaže...
M_dipl. kaže...

U cijenu ima uključen Windows Home premium

Najačem Envy-u (17" model) je trajanje baterije 3 sata, a na ostalim modelima je veća jer imaju slabije komponente se penje i do 6,5 sati + što se opcionalno mogu kupiti i jače baterije.

I opet postoji problem da ne postoji neki standardni test za izdržljivost i vrijeme rada, nego svaki proizvođač radi mjerenje po svojoj volji.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 23:19 (Paolo2612).
2 godine

Ja uopce ne znam zasto se Mac OS i Win usporeduju kad su toliko razliciti. Samo zato sto su oba OS?

Netko je k tome spomenuo pregrijavanje. Macbook Pro je trenutno "ponosni" vlasnik titule najtoplijeg prijenosnika (bio je clanak tu na BOLu) A sto se baterija tice pozivam sve da u google napisu "macbook pro battery" i stave na slike te potom zbroje spaljene primjerke. Poslje toga nek probaju s bilo kojom drugom markom laptopa i vidjet ce da nema slike od ni jedne spaljene baterije.

Mislim da to govori dovoljno o kvaliteti.

Pravi programeri programiraju binarno!
2 godine
neaktivan
artfull kaže...

to je kućni prijenosnik,tu autonomija baš i nije bitna

21 mjesec
Pentium100 kaže...

Ja uopce ne znam zasto se Mac OS i Win usporeduju kad su toliko razliciti. Samo zato sto su oba OS?

Netko je k tome spomenuo pregrijavanje. Macbook Pro je trenutno "ponosni" vlasnik titule najtoplijeg prijenosnika (bio je clanak tu na BOLu) A sto se baterija tice pozivam sve da u google napisu "macbook pro battery" i stave na slike te potom zbroje spaljene primjerke. Poslje toga nek probaju s bilo kojom drugom markom laptopa i vidjet ce da nema slike od ni jedne spaljene baterije.

Mislim da to govori dovoljno o kvaliteti.

Ne mozes apple korisniku reci da nesta sta je preplatio nije najbolje na svijetu :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice