Dugotrajne baterije i u Asusima

poruka: 17
|
čitano: 1.415
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Dugotrajne baterije i u Asusima".
2 godine

Nebih se bas slozio da normalne Li-Ion baterije izgube 60% nakon 9-12 mjeseci. Ja imam EEE Pc vec preko godinu dana i baterija je izgubila oko 25 - 30%

U svakom slucaju Asus se poceo "furati" na premium, s tim da mu je cijena OK.

Pravi programeri programiraju binarno!
4 godine

Mene zanima dali standardne baterije gube kapacitet ako je prijenosnik non-stop prikljucen na napon.

EDIT: uredio poruku koju je moj SE Satio iz nekog cudnog razloga poslao s velikim slovima

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 17:21 (ivoleko).
2 godine
RE: Dugotrajne baterije i u Asusima

Problem im je samo punjenje dok je prijenosnik ukljucen. Kad je punjenje zavrseno onda baterija djeluje samo ko vodic (ako i to) i ne unistava se nesto posebno.

To je vise izrazeno kod starijih prijenosnika nego kod novih, ali ja sve jedno punim preko noci dok je prijenosnik ugasen (imam i Acera)

22 mjeseca
neaktivan
Pentium100 kaže...

Nebih se bas slozio da normalne Li-Ion baterije izgube 60% nakon 9-12 mjeseci. Ja imam EEE Pc vec preko godinu dana i baterija je izgubila oko 25 - 30%

Ni ja se ne slazem, ne izgube 60% nego 90% Plač

2 godine

Jesam li ja lud ili ovo nije nikakav KOMENTAR dana nego najobičnija vijest?! Kakvi su to komentari dana u posljednje vrijeme? Tko tu šta komentira, ne kužim..

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
4 godine
neaktivan
Ma ti komentari dana su sprdnja...
In Control
4 godine
Grgapm kaže...
Pentium100 kaže...

Ni ja se ne slazem, ne izgube 60% nego 90% Plač

A u dvije godine baterija traje 2min (Acer) Mršti se...

Death walks behind you.
4 godine
neaktivan
Evo u dvije godine optimalnog koristenja (drzanje u hladnjaku bateriju praznu kada je ne rabim i ostale tehnike) i jedno... 400 punjenja, 92% pocetnog kapaciteta... pa se vi mislite...

NE DRZATI BATERIJU U LAPTOPU KAD JE ISTI PRIKLJUCEN NA STRUJU...
In Control
2 godine
EnlightenedPhoenix kaže...
Evo u dvije godine optimalnog koristenja (drzanje u hladnjaku bateriju praznu kada je ne rabim i ostale tehnike) i jedno... 400 punjenja, 92% pocetnog kapaciteta... pa se vi mislite...

NE DRZATI BATERIJU U LAPTOPU KAD JE ISTI PRIKLJUCEN NA STRUJU...

Upravo je to najbitnije.

4 godine

zar je to stvarno moguce na svakom laptopu?

izvaditi bateriju i držati ga na naponu?

www.stripovi.tk
4 godine
neaktivan
ivoleko kaže...

zar je to stvarno moguce na svakom laptopu?

izvaditi bateriju i držati ga na naponu?

Da.... pa probaj... izvadi bateriju i upali laptop... vidjet ces da ide sasvim uredu...

In Control
2 godine
neaktivan

Mene zanima što je s modelima koji nemaju mogučnost vađenja baterije(poput MacBooka pro)? Valjda oni imaju onaj sistem da struja ne ide kroz bateriju kad je puna neg direktno u uređaj?

3 godine
protjeran
alen-c kaže...

Mene zanima što je s modelima koji nemaju mogučnost vađenja baterije(poput MacBooka pro)? Valjda oni imaju onaj sistem da struja ne ide kroz bateriju kad je puna neg direktno u uređaj?

ni u jednom laptopu ne ide struja direktono u bateriju, znaci kad je puna, nejde nista u nju dok ne padne ispod neke razine radi samopraznjenja

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
4 godine
neaktivan
grimyHR kaže...
alen-c kaže...

ni u jednom laptopu ne ide struja direktono u bateriju, znaci kad je puna, nejde nista u nju dok ne padne ispod neke razine radi samopraznjenja

Ovo ti nije tocno za vecinu modela... malo pogledaj na netu... I kada je puna struja ide preko baterije, to ti je nesto kao UPS... kad se izvadi baterija onda je direktno na maticnu...

Inace ide maticna - baterija - maticna...

In Control
3 godine
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
grimyHR kaže...
alen-c kaže...

Ovo ti nije tocno za vecinu modela... malo pogledaj na netu... I kada je puna struja ide preko baterije, to ti je nesto kao UPS... kad se izvadi baterija onda je direktno na maticnu...

Inace ide maticna - baterija - maticna...

onda se valda radi samo o svim laptopima koje sam ja koristio

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
2 godine
neaktivan

E sad, neki kažu jedno, neki drugo. Kome vjerovati. Ali ovakva je situacija. Ja konkretno imam prijenosnik uključen gotovo stalno u struju jer sam ovih dana doma, neidem ni na fax niti na neki put ili slično. I imam neki program koji pokazuje koliko je do sad bilo ciklusa punjenja baterije. On mi pokazuje 4, po čem bi zaključio da dok sam na adapteru, baterija se ne puni niti prazni, jer bi mi se računalo to kao ciklus. Znači nema potrebe za vađenjem, niti mi to utječe na dugotrajnost baterije. E sad jesam li u pravu?

4 godine

Danas su sve Li-ION baterije, broj ciklusa punjenja i nije toliko bitan koliko činjenica da same gube na kapacitetu. I to zbog uvjeta u kojemu se baterija nalazi i koliko je baterija puna. Dakle, ako se baterija nalazi u toplome (unutar laptopa recimo) brže gubi na kapacitetu, iako se ne koristi, od baterije spremljene u hladnjak.

Death walks behind you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 21:46 (D4RKL1NG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice