Dvojezgreni Optimusi krajem godine

poruka: 23
|
čitano: 1.024
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Dvojezgreni Optimusi krajem godine".
4 godine

Ovo ce biti kick-ass smartphone. Nisam ljubitelj LG-a, ali navedene specifikacije su odlicne.

My Chi is stronger than yours
3 godine

Jest , ali ce posrkat bateriju nabrzinu.

Bilo bi pametnije da proizvođači malo ulože u razvoj novih tehnologija za baterije da traju duže a ne da na svaki izostanak od kuce 2-3dana moram sa sobom nosit hebeni punjač za mob. Sramotno je da su baterije na mobitelima prije 10god trajale par dana isto kao i danas ?!??

3 godine

Pa i baterije se mijenjaju, za ovo će trebati još jača, ali... Nezz za tebe ali meni je normalno puniti mob svaka 2-3 dana.

A što se tiće optimusa izgleda kao obečavajuća serija smartphona, nadam se da LG neće opet nešto shebati.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
4 godine
RE: Dvojezgreni Optimusi krajem godine
bik kaže...

Sramotno je da su baterije na mobitelima prije 10god trajale par dana isto kao i danas ?!??

Da, ali zanemarujes cinjenicu da su mobiteli od prije 10 god. bili visestruko slabiji i time energetski ucinkovitiji.

Da se danasnja baterija moze stavit u njih, punio bi ih jednom mjesecno :) U standby-u nemas brige do kraja godine :)

Baterije su dosta uznapredovale, ali naravno, jos uvijek ima mjesta za dodatna poboljsanja i povecanje autonomije.

4 godine
Ne znam za vas ali ja moram iphone punit svaki dan ili svaki drugi.
3 godine
Burs kaže...
bik kaže...

Sramotno je da su baterije na mobitelima prije 10god trajale par dana isto kao i danas ?!??

Da, ali zanemarujes cinjenicu da su mobiteli od prije 10 god. bili visestruko slabiji i time energetski ucinkovitiji.

Da se danasnja baterija moze stavit u njih, punio bi ih jednom mjesecno :) U standby-u nemas brige do kraja godine :)

Baterije su dosta uznapredovale, ali naravno, jos uvijek ima mjesta za dodatna poboljsanja i povecanje autonomije.

Energetski učinkovitiji od današnjih? ajd kad si tako pametan spoji neku bateriju iste voltaže na neki stariji mob pa javi rezultate.

4 godine
protjeran
bik kaže...
Burs kaže...
bik kaže...

Energetski učinkovitiji od današnjih? ajd kad si tako pametan spoji neku bateriju iste voltaže na neki stariji mob pa javi rezultate.

glupost iza gluposti. cijene razgovora su tada bile takve da ti nije palo na pamet pričati pet sati !!!!!

Z
2 godine
bik kaže...

Bilo bi pametnije da proizvođači malo ulože u razvoj novih tehnologija za baterije da traju duže a ne da na svaki izostanak od kuce 2-3dana moram sa sobom nosit hebeni punjač za mob. Sramotno je da su baterije na mobitelima prije 10god trajale par dana isto kao i danas ?!??

Bit će dobro ako će taj LG izdržat 2,3 dana bez punjača Osmijeh

4 godine
bik kaže...
Burs kaže...
bik kaže...

Mislio sam reci da stari mobiteli nisu zahtjevni kao danasnji, tj. da cuclaju puno manje struje zbog izostanka modernih tehnologija poput kamere, GPSa, WiFi-a, itd. Ajd reci sta bi se desilo da ovim donjim mobitelima zamijenis baterije (pod pretpostavkom da rade na istoj voltazi)?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=24&idPhone2=3115

Samo sam htio reci da su danasnje baterije tehnoloski dosta bolje od onih koje su imali prvi mobiteli, i da ih se stavi u njih, punjenja ne bi bila tako cesta, zbog veceg kapaciteta i same tehnologije izrade.

2 godine

Da nije LG...

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
2 godine

Jednu ovakvu na leda i na nju spojit mob. Jedino ak bu drzal vize od 12 sati  Cool

Pravi programeri programiraju binarno!
4 godine
bik kaže...

100x više memorije, 50x moćniji procesor, 4x veći ekran, 30x veća brzina skidanja podataka, gps, wifi, a baterija opet isto drži? Pa kako je to moguće :)

3 godine

@ Burs:

Našao si lijepu usporedbu Izlanuo se

ugl normalno da su baterije nešto napredovale ali odavno gube velik korak sa tehnologijom koja se upeterostručila na mobitelima ako se to može nazvat mob jer ti uspoređuješ mob i smartphone..

ako uspoređuješ tu nokiju koja je namjenjana za talefoniranje i sms onda na njoj baterija traje koji dan a ovi današnju mobiteli namjenjeni wifiju, slikanju, gpsu.. s korištenjem tih pocija ne traju ni jedan dan, žišku što sam htio reci?!

Pa ti sam lijepo opali neku ugricu na tom dvojezgrenom LG-u i uživaj prikopčan na punjač Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 11:18 (bik).
4 godine

Bila je u pitanju usporedba sa mobitelima starijim od 10. god pa sam ti takvog i dao :)

Enivej, Energični je isto dobro rekao. Da je sve ostalo ko prije, punili bi mobitele jednom mjesecno.

Ali upravo zbog visestruko jaceg hardvera, baterija trpi puno vise, pa se cini kao da je situacija ista.

NFS:Shift sasvim pristojno izgleda na mojem Waveu (check jubitou), a s jednim punjenjem se igra satima :)

Dvojezgreni proc s vise rama, vecim ekranom, jacom GPU jezgrom... druga prica.

Meni baterija od 1500mAh traje 3-4 dana sa umjerenim koristenjem kamere, GPS-a, BT/WiFi-a, to je cist ok.

4 godine

A cujte, ako baterija traje dulje to znaci da se rijedje puni sto na kraju znaci da se rijedje mjenja i manje novaca za proizvodjaca.

Istina je da ovo danas vise nema nikakve veze sa pamecu, samo pljackanje korisnika. Sto mozes "normalno" raditi na telefonu i malom ekranu? Igrati Doom? Pisati eseje? Sa cime kada nemas keyboard, a ako ga upalis (a moras) onda izgubis vise od pola ekrana. Voziti nekakvi autic na mobitelu je ok ali, pobogu, imati snagu PCa od prije par godina je ludost. Pogledajte u kom smjeru idu stvari, sve ide u smjeru IPhona. Danas svako oce napraviti nekakvu kopiju IPhona. Rijetko koji telefon se jos radi za telefoniranje (mislim malo pametniji). Kapacitivni ekrani su totalna koma, moras imat male prste da mozes tipkati, a i onda ima problema. Mozemo zaboraviti natjecanja u pisanju SMSa jer sa touch ekranom nitko ne moze potuci one sa pravom tastaturom.

O softwareu i bugovima da ne govorim. Koliko sam vidil LG je po tom pitanju totalna koma. Kako ide po pitanju bugova? Izbace telefon pun bugova, malo poprave one najkriticnije i slijedece godine (ako ne prije) dolazi novi telefon koji "ispravlja" trenutne bugove. Naravno, support za stari telefon prestaje i korisnik je prisiljen kupiti novi telefon ili se patiti sa bugovima. Naravno, novi telefon novi bugovi. Velika prednost je imati Android jer su puno vece sanse da se moze upgradeati na visu verziju sto nije slucaj kod Windowsa. Koliko ce danasnjih telefona imati mogucnost upgradea na Win7? Vrlo malo! Stvarno su smjesni zahtjevi Microsofta sto je sve potrebno za Win7!

I opet ja ono svoje staro. Dal je normalno da pod Win6 u sms inboxu mogu kreirati vlastite foldere, a sa Win6.5 to vise ne mogu! Tim smsima vise ne mogu ni pristupiti! Koji su to kreteni! U Win7 na pocetku su izbacili copy/paste jer nekom kretenu u Microsoftu to nije trebalo! Kreten!

3 godine
Burs kaže...

Da je sve ostalo ko prije, punili bi mobitele jednom mjesecno.

..Dosadno na poslu pa se upuštam u raspravu: :D

ugl opet se ponavljaš a ja ti tvrdim da nije tako tj nisi u pravu;

ajd reci mi jedan mobitel kojem baterija traje mjesec dana , jel ikad proizveden takav ? mislim da teoretski nije teško napravit neki low-end mob bez kamera i takvih gluposti čisto za telefoniranje i sms ali u njega stavit neku kvalitetniju bateriju današnjice pa recimo da mob košta 100kn a ta super baterija 500 i konačna cijena mu bude 600kn pa odmah bi ga kupio i bio miran mjesec dana s baterijom, pa to bi bio best-buy, prodavao se kao lud ali tako nešto ne postoji. Izlanuo se

4 godine

Mislis da mob sa 160x120 rezom (tipa SuperAMOLED), 3Mhz procom (tipa Atom) i sa 64KB super stedljive NAND memorije, uparen sa Li-Po 1500 mAh baterijom, ne bi mogao drzati (samo) mjesec dana? O tome ja govorim. Kad puknes unutra HD kameru, 12Mpix, 32GB high-performance interne memorije i 2GB DDR3 rama, dvojezgreni 1,5Ghz proc i GPU sposoban vrtit Unreal3 engine u 60fps, naravno da baterija krepava. Takav hardver danas postoji za mobitele, al bi baterija trajala par sati. Zato u danasnje mobove namjerno stavljaju slabiji hardver, pa da baterija moze trajati pristojna 2-4 dana (dok se autonomija baterija ne usavrsi). Naravno da bi proizvodaci mogli napraviti ovaj mob iz prvog slucaja, al trenutno zivimo u gadget svijetu i tko bi zelio kupiti cudo koje salje samo smsove (osim tebe :) Danas se sve vise i vise prodaju smartphone uredjaji i mislim da nijednom proizvodjacu nije u cilju takvo nesto proizvesti. Meni nije dosadno na poslu i nemam vremena za raprave, a tko ce u ovoj syebanoj drzavi raditi ako ne ja lol :)

2 godine
neaktivan

Da postoji i taj low-end mob kako ih ti nazivaš.

Proizvela ga je motorola prije godinu ili dvije, uglavnom je to mobitel sa displejom u boji ( ovo je relativno, postoji samo par boja ali neka bude u boji), moguće je slati sms, čak i e-mail je podržan, i nešto malo wap-a, što se tiče signala postoji i bonus crtica ++, a za tebe najbitnije baterija traje dvije sedmice, motorola tvrdi da može izdržati čak 15 dana ali ga ja nisam probao, motorola mi nikada nije bila draga, neznam zašto ali je to tako!

Naravno mobitel se nije dobro prodavao, mada je mobitel napravljen sa ogromnom tipkovnicom te je bio predviđen za penzionere i osobe za velikim rukama, slabim vidom, te ukucani brojevi na ovom mobitelu izgledaju ogromno.

Motorola se je zeznula upravo zbog toga što su ovakvi mobiteli davno prodani, te je nokia pokupila maslo sa svojim serijama low-end mobitela, sa jednobojnim ekranom, bateriom koja sa lakoćom izdrži sedmicu te ga ljudi pune od nedjelje do nedjelje.

Bolje rečeno, svi koji žele mobitel sa dobrom bateriom su se zadržali na starim mobitelima.

4 godine

"Eto vidis!" :) Tko je ono prije rekao da su touch skrinovi totalna koma, nek si kupi takvog :)

3 godine
1. Nebi se zalio da baterija malo dulja traje al kaj je tu je...

2. U dansnje vrijeme je ok prodavati mob samo za zvanje za 50kn ili 100 kn (ali onda sa 70kn na racunu), ali prodavati mob za par stotina kuna namjenjen penzicima ili samo zavanju je jednostavno blesavo.
Penzioneri ce radije kupiti neki jeftiniji mob jer i ovako i onako samo stiscu tipke za prihvacanje/odbijanje poziva (jako su rijetki oni koji su voljni nauciti zvati s mob-a). Ista je stvar i sa ljudima koji samo zovu i sms-aju. Mob za pozive za par stotina kuna nema smisla, ma kako dobro bio on dizajniran.

3. Sada pisem poruku na virtualnoj tipkovnici na lg gt540, nije tako strasno, ali mi je puno lijepse bilo pisati na starom SE P1i (inace super mob).

4. Ovo je tema o lg optimusu, pa mislim da bi bilo bolje da se fokusiramo na temu.
Vidim da dosta spekulirate o mobu i navodite sve njegove prednosti i nedostatke,ali mislim da bi bilo pametnije strpiti se i vidjeti sto ce ispasti od moba.
Nadam se da ce ubaciti ok bateriju s kojom ce se moci igrati barem 5 sati.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
4 godine
ČAP kaže...

Proizvela ga je motorola prije godinu ili dvije, uglavnom je to mobitel sa displejom u boji ( ovo je relativno, postoji samo par boja ali neka bude u boji), moguće je slati sms, čak i e-mail je podržan, i nešto malo wap-a, što se tiče signala postoji i bonus crtica ++, a za tebe najbitnije baterija traje dvije sedmice, motorola tvrdi da može izdržati čak 15 dana ali ga ja nisam probao, motorola mi nikada nije bila draga, neznam zašto ali je to tako!

Naravno mobitel se nije dobro prodavao, mada je mobitel napravljen sa ogromnom tipkovnicom te je bio predviđen za penzionere i osobe za velikim rukama, slabim vidom, te ukucani brojevi na ovom mobitelu izgledaju ogromno.

Pa to si dobro rekao. Nokia 6210i u svoje vrijeme, s LiPo baterijom je mogla potegnuti 2 tjedna bez problema. Naravno, od naprednih mogućnosti postojao je samo WAP. Iskreno govoreći, meni iphone s novim iOS-om drži do 7 dana, pola sata uporabe dnevno na pozive i tu i tamo malo interneta ili navigacije što je više nego odlično.

4 godine
Ak ti iphone drži tjedan dana mora da se drogiraš ili lažeš.
4 godine
NEW_MAN kaže...
Ak ti iphone drži tjedan dana mora da se drogiraš ili lažeš.

Drži on i manje od jednog dana :), ali sa starim OS-om nije nikad izdržao 4 puna dana. Ja sam se toliko iznenadio da sam dva puta "skidao" ekran. Mogu poslati i sliku, ali vjerojatno ćeš reći da je fabricirana.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice