nažalost to se nas ne tiće... 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neka umre više. Živio LTE.
to je "daleka" budućnost za nas
možda za 3-4 godine će biti masovnija primjena u hrvatskoj
ono što me zanima je prelazak sa dsl pristupa internetu na wimax tako da prelazak na dsl sa optičkim kablovima zamjenimo sa wimax-om
dsl sa optikom je svjetlosnim godinama udaljeno od masovne primjene u hrv.
Znam ljude koji koriste usluge ovog operatera i super su zadovoljni
Sve je to super, podrzavam uvodjenje WiMaxa, narocito iz razloga sto ima puno sela i nasleja koji jos nemaju ADSL a kamoli optiku u buducnosti... i tamo je tehnologija poput ove bogom dana... Ali problem je Agencija za Telekomunikaicje, koja nije jos uvijek dodjelila niti jednu nacionalnu koncesiju a sto je najgore u nekim zupanijama nije dodjeljena koncesija uopste... a i bilo je i konflikta interes u dodjeljivanju (Iskon(t-com) u zg zupaniji....)
Krivci nisu ulagaci, nego lobiji koji vladaju nasom drzavom i nesposobni ljudi koji sjede u toj agenciji
Jeftini i brzi bežični pristup internet tipa wimax bi nas trebao približiti razvijenim skandinavskim zemljama ili japanu gdje je optika raširena.
Budući da je postavljanje optičkih kablova skupo i mala je vjerovatnost da će optika doći i do naših sela, manjih gradova i gradskih predgrađa wimax je savršen način da se preskoči optika i prijeđe na brzi bežični internet.
Sve je to super, podrzavam uvodjenje WiMaxa, narocito iz razloga sto ima puno sela i nasleja koji jos nemaju ADSL a kamoli optiku u buducnosti... i tamo je tehnologija poput ove bogom dana... Ali problem je Agencija za Telekomunikaicje, koja nije jos uvijek dodjelila niti jednu nacionalnu koncesiju a sto je najgore u nekim zupanijama nije dodjeljena koncesija uopste... a i bilo je i konflikta interes u dodjeljivanju (Iskon(t-com) u zg zupaniji....)
Krivci nisu ulagaci, nego lobiji koji vladaju nasom drzavom i nesposobni ljudi koji sjede u toj agenciji
Nisu oni nesposobni nego dobro podmazani.
zivio vajmaks. ja ga koristim od optime 88 kn mjesecno flat rate 1mbit brzina s tim da mi dobar dio dana ide skoro 2 mbita.
bilo bi dobro da i ovaj obicni vajmaks dobije te mimo gluposti i da neka naprave cpeee poput onih od ubiquitija za wlan. inace vajmaks ima strasne probleme s drvecem malo obicno drvce i mos se .... .
inace sve bi bilo ok da su 2 ili 3 operatera dobili koncesije za cijelu drzavu.
hvala optimi sto mi je omogucila da se napokon rijesim t krokodila.
WiMax u utrci LTE-om nema nikakvih šansi.
Kuzim ja to, ali za mene plave koverte = nesposobnost...
mislim sto ocekujemo od jednog tjela koje regulira dozvole u telekomunikacijama, kad vidimo kakvi kriminalci nam drzavom upravljaju.... a mediji koji sve to ljepo presucuju... di je nestalo ono pravo istrazivacko novinarstvo??
i to da, serem po vama BUGovci, jer u zadnjih 10 godina jedan posteni kriticniu clanak niste napisali... nikog popljuvali... a da i vas mazu kremicama, jel ? :))))
pozz i bez zamjerki molim :)