EA – "najgora" američka tvrtka

poruka: 70
|
čitano: 3.838
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "EA – "najgora" američka tvrtka".
3 godine
protjeran
Re: EA – "najgora" američka tvrtka
Danny_HR kaže...

Buraz, znaš li koliko servera je potrebno za upogoniti jedan prosječan MMO? Koliko košta sam hardver a koliko kompletna mreža koju treba osigurati da bude aktivna neovisno o svemu?

Mislim, i sam znam malo o tome pa bi možda bilo bolje da ti o tome priča netko iz prve ruke, možda Deus.

Marketing je puno veća stavka od odlaska po forumima, tvitanja i objavljivanja videa na youtubeu. To pali za indie igre, za veće igre ne jer je njima potrebna veća baza igrača.

Kako loš marketing može ubiti dobru igru možeš vidjeti po Homefrontu primjerice, kojem je marketing van SAD-a bio ravan nuli.

Da, i ja čekam da se Deus uključi. Sad ću zaigrati Amneziju po prvi put pa ću se isključiti iz rasprave, ali valjda ću tu i tamo proviriti.

Kad malo pogledaš, malo bolje, gdje tačno vidiš marketing neke igre koji dolazi od izdavačke kuće? Onako direktno da vidiš reklamu?

Možda i ja viđam, ali se nikako ne mogu sjetiti.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 mjeseci
Mentalist kaže...

Infrastruktura? Pa developeri rade za stolom u svojoj kući, nisu bauštelci da moraju biti svi na istom mjestu.

Ti nemas pojma kako izgleda jedan razvojni studio jelda. Daj covjece suti radije, pricas o stvarima o kojima nemas pojma ikakvog.

Ne treba ti nikakv kredit, fabriku gluposti si otvorio i poslujes jako dobro.

Sta ti mislis da je EA neka indie firma pa ljudi sjede doma i igraju se na kompovima i svakih par mjeseci se pojave u firmi, pokupe place, ostave sto su napravili i tako to.

Imas li ti uopce pojma koliko posla ima samo oko izrade modela i tekstura za njih? Da ni ne spomnjem, normal mape, bump mape, specular mape i kodiranje same igre.

I to ako sve skupa jos donekle brzo i ide ako ne moras vlastiti engine raditi od nule prakticki.

Kad vidis da se u nesto ne razumijes ona sutis, proguglas, procitas nesto pametno i das neki informirani komentar. A ne uletis grlom u jagode i laprdas bezveze.

5 godina
neaktivan

@Mentalist:

- programeri kostaju

- scenaristi kostaju

- designeri kostaju

- animatori kostaju

- glazbenici kostaju

- sound editing kosta

- project manageri kostaju

- marketing kosta

- licence kostaju (fizika, zvuk...)

- testing kosta

- ...

I tako dvije godine, bez dodatnog priljeva financija...

Jel ti dosta? Ne pricamo sad o 1000 glumaca, 10000 programera, 3 kompozitora i to 24/7.

Ova tema je otisla u k {#}.

3 godine
protjeran
Tyberius_Prime kaže...

Ti nemas pojma kako izgleda jedan razvojni studio jelda. Daj covjece suti radije, pricas o stvarima o kojima nemas pojma ikakvog.

Ne treba ti nikakv kredit, fabriku gluposti si otvorio i poslujes jako dobro.

Sta ti mislis da je EA neka indie firma pa ljudi sjede doma i igraju se na kompovima i svakih par mjeseci se pojave u firmi, pokupe place, ostave sto su napravili i tako to.

Imas li ti uopce pojma koliko posla ima samo oko izrade modela i tekstura za njih? Da ni ne spomnjem, normal mape, bump mape, specular mape i kodiranje same igre.

I to ako sve skupa jos donekle brzo i ide ako ne moras vlastiti engine raditi od nule prakticki.

Kad vidis da se u nesto ne razumijes ona sutis, proguglas, procitas nesto pametno i das neki informirani komentar. A ne uletis grlom u jagode i laprdas bezveze.

Teatralan upad, ali nimalo inteligentan zar ne?

Super ti se činilo, doći u temu, postaviti mi stotinu pitanja o kojima ni ti vjerovatno pojma nemaš. Nisi dao niti jedan odgovor. I evo, na sva ti pitanja odgovaram odgovorom ne.

Pogledajmo kakav bih ja odgovor napisao da sam tako agresivan kao ti:

Šta ti meni imaš govoriti šta ja znam? Jesi li ti ikada vidio pravog old-school developera? Jesi li ti ikad razvio igru? Voliš li ti žene?

Pojma nemaš, ja sam najpametniji ovdje. "5 high-tech izraza koji bi me trebali napraviti pametnim stavljam ovdje, u drugi red".

Izlazi iz teme, ja sam ovdje najpametniji.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 13:18 (Mentalist).
18 mjeseci

EA- igrice su genijalne, jedino im je podrška na malo nižoj razini, to jedini problem na kojeg sam naišao, ali trude se i to ispravit.

15 mjeseci

Mali supalj so ko crkveno zvono, shvati to, zavuci se nazad u svoj cosak i vrati se igranju igara. 

I drzi se tema koje ne zahtjevaju previse znanja, jer kad upadnes kao padobranac u temu o kojoj nemas pojma i blebnes glupost tipa "sto ce im izdavaci kad imaju steam" izgledas poprilicno neuko.

A to sto si ti sad probao ispasti "pametan"; malecki nisi ispao pametan i sa svakom rjeci ispadas jos neukiji.

Vrati se igranju igara jer o razvoju nemas pojma LOL.

3 godine
5 godina
Super mega indie igre ipak su iznimke Diplodokuse...
I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
5 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Dovoljno je pogledati koliko indie developera radi igre za mizernu lovu (naspram AAA naslova) a ipak nerijetko uspije pomesti skuplju konkurenciju čisto zato što ne igraju na sigurno nego se trude ponuditi nešto drukčije, ili isto samo zabavnije.

Nitko ne kaze da se za male novce ne uspije napravit superkvalitetan hit, ali to onda nije AAA naslov, vec samo kvalitetean indie naslov.

Da, indie developeri uspijevaju pomest konkurenciju kvalitetom, inovativnoscu i prodajom, ali nije ni blizu isproduciran (ispreproduciran ;) ) kao neki AAA naslov. O cemu pricamo, ljudi moji?!?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 13:35 (Beno).
5 godina

Po mom subjektivnom mišljenju češće su nego indie igre. :-)

Indie igre koje su me zabavile duže od sat-dva mogu nabrojati na prste. Najduže se zadržavam na AAA naslovima a najdraži su mi oni iz zlatne sredine, doduše to je zato što volim point-and-click koji teško može biti AAA.

EDIT: Eto, sad sam ti morao maknuti TU jer si spomenuo Valve.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 13:43 (Danny_HR).
2 godine
neaktivan
Mentalist kaže...
nul-3 kaže...
Mentalist kaže...

Zašto uopšte postoje izdavačke kuće kad postoji Steam?

Pa oče steam financirat proizvodnju igre?

Podignes kredit, otplatiš ga zaradom od igre.

Tako teško.

Ako nije, podigni ti kredit, zaradi i kupi BUG d.o.o.

GIS/GEO freak
3 godine

This is call for DEUSSSSSSSSSS EX MACHINA !!!!!

Inaće Valve ako se ne varam je pod vlasništvom  Steama ili je Steam pod vlasništvom Valvea , nisam siguran , ali sam siguran da su u jako bliskoj vezi, a svi znamo što je Valve.

3 godine
Tyberius_Prime kaže...

Mali supalj so ko crkveno zvono, shvati to, zavuci se nazad u svoj cosak i vrati se igranju igara. 

I drzi se tema koje ne zahtjevaju previse znanja, jer kad upadnes kao padobranac u temu o kojoj nemas pojma i blebnes glupost tipa "sto ce im izdavaci kad imaju steam" izgledas poprilicno neuko.

A to sto si ti sad probao ispasti "pametan"; malecki nisi ispao pametan i sa svakom rjeci ispadas jos neukiji.

Vrati se igranju igara jer o razvoju nemas pojma LOL.

Danny vam je objasnio razliku između izdavaštva i developa.

23 mjeseca

oj ne mogu da vjerujem sta sam sve dosad procitao {#}

btw. EA iako najomrazenija tvrtka, meni su najdrazi, mozda zbog toga sto sam uvjek igrao njihove igrice od pocetka kad sam usao u gayming vode (citaj: MoH AA/PA/Airborne, Battlefield 1942 pa nadalje, Fifa, NFS..)

Had a dream I was king, I woke up still king
14 mjeseci

Pohvale /v/ za trud.

5 godina
neaktivan

Naj EA igra?

Hmmm, dvije mi padaju napamet...

5 godina
Danny_HR kaže...
nul-3 kaže...
Activision stoji iza dosta dobrih igara, transformera, prototypea, spidermana, james boundova i još puno dobrih polu indie naslova. I naravno shreka <3

Ako ćemo tako, EA stoji iza ponajboljih igara današnjice, u puno većoj mjeri nego Activision... Al to očito nije mjerilo.

Iza dragon age 2? To si htio reci priznaj. {#}

EA je govno, ali jedno VELIKO govno koje kupuje i unistava dobre developerske kuce, te skup s time unistavaju odlicne fransize, sto dovodi do toga da danas imamo prejadne igre namjenjene americkim plavusama i hipsterima.

Istina, oni sada zaraduju vise nego ikada, i da sam prljavi, smrdljivi kapitalist cestitao bih im na tome!

Ali nisam, stoga mogu jedino reci kako gaming na zalost vise nije za gamere, vec za casualce.

- Psiho246
3 godine
Mentalist kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Pa da sam tak usetas u banku i zatrazis kredit od par desetaka miliona eura, navedes im kao razlog dizanja kredita "zelim financirati razvoj jedne video igre" i onda gledas sluzbenika na odjelu za kredite kako te ismijava.

Daj probaj pa nam javi kako je proslo.

20 miliona Eura da podignem za izradu igre? Jesi li lud?

Evo šta bih ja uradio sa 20 miliona Eura:

• Platio bih dizajnere da mi dizajniraju auto
  • U svom gradu napravio state-of-the-art fabriku
  • Zaposlio 500 ljudi i prehranjivao time još 1500 (njihove familije)
  • Počeo proizvoditi auta i uz jak marketing prodavao ih kao domaća u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Nedavno je moj tata pravio hidroelektranu, takozvanu MHE (mini hidroelektranu), za 20 miliona Eura mogao bih napraviti 34 takve hidroelektrane, opskrbljavati 2 manja grada čovječe!

P.S.

Auta sam nako naveo, isto tako bih mogao napraviti postrojenja za izradu čunjeva, bicikala, cestovnih znakova, lampi, krema za lice, sokova, radijatora, solarnih panela, televizora i sl.

{#}

Pogledaj BF3, MW3, Skyrim.

Igre su toliko ogromne, šarene i razrađene do jaja.

U skyrimu su glasove samo posuđivali 300 ljudi, a di onaj silni dizajn, osmišljanje svijeta, kodovi i dalje.

Pogledaj creditse u tim igrama, traju po pet minuta....nižu se tisuče imena.

Neka je prosijek plače za te ljude 1000€.

Bf3 ako se ne varam, radi se još od 2009, to je 3 godine.

Računaj koliko para ode samo na plače. Onda oprema, pa razni copyrighti, brandovi. Treba snimit zvukove oružja, nabavait glazbu za igru, uložit u promiđbu. Tu nisu mijoni, pričamo skoro o milijardama.

Had a dream, I was king, -=BLACK OPS JE NAJBOLJI COD=- woke up, still king.
5 godina
woodgamesfx kaže...

Inaće Valve ako se ne varam je pod vlasništvom  Steama ili je Steam pod vlasništvom Valvea , nisam siguran , ali sam siguran da su u jako bliskoj vezi, a svi znamo što je Valve.

Sorry dude, al nemres mi doci u temu o gamingu i ne znat da je Valve stvorio Steam. {#}

Pa to su osnove povijesti PC gaminga.

- Psiho246
3 godine
Psiho246 kaže...

Sorry dude, al nemres mi doci u temu o gamingu i ne znat da je Valve stvorio Steam. {#}

Pomiješo sam lončiće LOL

5 godina
Psiho246 kaže...

Iza dragon age 2? To si htio reci priznaj. {#}

{#}

4 godine
Mentalist kaže...
Tyberius_Prime kaže...

...

Teatralan upad, ali nimalo inteligentan zar ne?

Super ti se činilo, doći u temu, postaviti mi stotinu pitanja o kojima ni ti vjerovatno pojma nemaš. Nisi dao niti jedan odgovor. I evo, na sva ti pitanja odgovaram odgovorom ne.

-smeče-

"Teatralan odgovor, ali nimalo inteligentan zar ne?"

Ako nemaš pojma o razvoju igara ne laprdaj bezveze.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
4 godine
Psiho246 kaže...
woodgamesfx kaže...

Trebalo bi to u udžbenike povijeti.

1765. James Watt izumio parni stroj.

2002. Valve izumio Steam.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
15 mjeseci
protjeran

Ne znam zašto svi mrze EA.Istina je da su u prošlosti bili izrazito nepošteni,te su zbog svoje pohlepe izdavali same nedovršene naslove,ali opet treba uzeti u obzir da su zadnjih godina polako vratili među kvalitetne izdavače.Uostalom,Activision je preuzeo ulogu najvećih lopova u gaming industriji. COD serijal je čisti dokaz toga.

Roćka
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 14:43 (Roćka).
5 godina
Roćka kaže...

Ne znam zašto svi mrze EA....

evo ja ih nikako ne volim jer su otkupili tj. pridobili otkupom manjih studija prava za skoro sve najlegendarnije igre ikad i onda ne razvijaju više nastavke tih igara ili ako ih razvijaju, razvijaju ih u obliku mainstream smeća koji nema veze s originalom ni po principu igranja a često ni po priči

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 14:53 (Ges).
15 mjeseci
protjeran
Ges kaže...

evo ja ih nikako ne volim jer su otkupili tj. pridobili otkupom manjih studija prava za skoro sve najlegendarnije igre ikad i onda ne razvijaju više nastavke tih igara ili ako ih razvijaju, razvijaju ih u obliku mainstream smeća koji nema veze s originalom ni po principu igranja a često ni po priči

Koji su to naslovi,osim System Shocka,Need for Speeda(koji se polako vraća na staru slavu)?

Roćka
2 godine

Baš me zanima koliko je Activision ovu anketu platio. Ma kako pohlepni i bezobrazni iz EA bili barem su bolji od glupana iz COD-a. Pišu o Originu, što nepišu o COD ELITE-u, preskupim DLC.-ovima, stalnim recikliranjem sadržaja, 6 godina starom engine-u. Ovi im se nemaju ni pravo obratiti kad im jedna od igre krava muzara koristi  isti engine u polovici igara i masno naplaćuje za 4 pišljive mape.

AKO SAM TI POMOGAO KLIKNI HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 16:29 (Bera).
5 godina
Roćka kaže...
Ges kaže...

Koji su to naslovi,osim System Shocka,Need for Speeda(koji se polako vraća na staru slavu)?

Burnout, Command & Conquer, Harry Potter, Medal of Honor, NASCAR, Sims i milion ekspanzija, SimCity plus milioni nekih naslova koji su se godinama zasnivali manje vise na prodavanju licence tipa FIFA, NBA live, Tiger Woods Tour, Madden NFL, NHL...

16 mjeseci

NBA serijal su ukinuli, rade na istome od pocetka, od samog enginea pa na dalje. Dakle od nabrojanih, izbaci ovaj, jer vise ocito ne ide na uobicajenu reciklazu.

Takodjer mozes i FIFA serijal izbaciti, jer on je odavno krenuo od pocetka, i trenutacno je uvjerljivo najbolja nogometna simulacija.

EA je ogromna firma. Izbacuju dosta losih, ali i dosta odlicnih igara. Posve ocekivano od tako velike korporacije.

4 godine

jel mi može neko nabrojit par tih odličnih igara koje je EA izbacio u zadnjih par godina?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice