EK prekida istragu Microsofta

poruka: 24
|
čitano: 1.860
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "EK prekida istragu Microsofta".
4 godine

a ne moš vjerovat da ću odmah instalirat firefox a ne kao dosad: open IE pa skinit firefox :)

There's no SAVE GAME in real life!!!
3 godine
RE: EK prekida istragu Microsofta
Mene nije pitalo kad sam 7icu instalirao. Ali samo sljedecih 5 godina, sto poslije?
EVERYBODY LIES
4 godine

"Europska povjerenica u slučaju Neelie Kroes izrazila je zadovoljstvo Microsoftovim potezom, te je poručila kako će slobodom izbora profitirati milijuni ljudi."

Baš bi volio čuti što bi ta glupača rekla kada bi je pitali kako bi to profitirali milijuni ljudi i koja je to nova sloboda izbora koju prije nismo imali?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
4 godine

Kako glupo...

Pitam se hoće li biti taj "Choice screen" pri instalaciji Mac OS-a....

Vjerojatno ne. Mislim, bilo bi pravedno, da možemo "birati" IE na Macu kao i Safari na Windowsima.

http://www.youtube.com/user/sfdebris ---> recenzije Star Trek epizoda
4 godine

ja jos ne vjerujem u ovo..

ps. zasto na mojoj nokiji ne pita ocu li android ili WM ?

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji
3 godine
neaktivan

Da nema svjetska recesija i Obame SAD bi davno intervenira u ovom slučaju....možda zvući nevjerovatno ali tu se ipak radi o milijardama.... 

3 godine
Pricekaj malo za Mac. Prvo M$ pa onda 'jabucari', ipak ima vise M$a nego jabuka.
EVERYBODY LIES
3 godine
zoran010 kaže...

Kako glupo...

Pitam se hoće li biti taj "Choice screen" pri instalaciji Mac OS-a....

Vjerojatno ne. Mislim, bilo bi pravedno, da možemo "birati" IE na Macu kao i Safari na Windowsima.

Prvo idu velike ribe, onda tek male

Sad mi reci zašto IE za mac, jel ti znas mozda koja je zajdna verzija IE browsera za mac?  

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
4 godine
Paolo2612 kaže...

Baš bi volio čuti što bi ta glupača rekla kada bi je pitali kako bi to profitirali milijuni ljudi i koja je to nova sloboda izbora koju prije nismo imali?

profitirat će milioni njubova koji nisu niti čuli za neki browser osim IEa, a samim time profitirat će i tvrtke koje će od sada biti u ravnopravnom položaju (random redosljedom na choice screenu) sa prije difoltnim MSom... sloboda izbora je sada po difoltu a ne više IE Namigiva

ako koristite extenzije na računaru onda nemojte na kosi, ako nekom treba novi windows 8 nek se javi poslat ću mu teleportiranjem
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 22:14 ((s)izgoreo).
4 godine

Ne znam šta da kažem. I glupo mi i pametno. Glupo jer ga tjeraju na modifikacije operacijskog sustava kojeg je proizveo sam i prodaje ga (ne prisiljava nikog da ga kupi), ali i pametno jer je činjenica da će ljudi postat sigurniji ili barem otvoreniji za druge, bolje browsere; a i zbrka sa web standardima možda nestane jer programeri više neće moći programirati samo za IE.

S druge strane, izabrali su malo pogrešno vrijeme za ovakvo nešto. IE više nije neergonomska i nesigurna 6ica, već lijep i ugodan program.

Ne znam šta da kažem...

Down goes the window, out goes the heat!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 1:12 (asusdvd).
4 godine
(s)izgoreo kaže...
Paolo2612 kaže...

profitirat će milioni njubova koji nisu niti čuli za neki browser osim IEa, a samim time profitirat će i tvrtke koje će od sada biti u ravnopravnom položaju (random redosljedom na choice screenu) sa prije difoltnim MSom... sloboda izbora je sada po difoltu a ne više IE Namigiva

Zanimljivo je da ECDL tečaj (Europska računalna diploma - međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti) se po defaultu polaže na Internet Exploreru (dio internet, a da ne pričam da ostale stvari se radilo u MS officeu i outlook expressu, a da nitko nije spomenuo Open Office/Thunderbird i slično)- barem je nama tako rekao profesor na ispitu i predavanjima, a na PC-ima smo imali i FF ali nismo mogli polagat taj ispit preko nje. Toliko o europskom načinu obrazovanja i upoznavanja noobova. Tipično od budala - neće se potruditi sami nego prebace krivnju na druge i kažu da oni to isprave

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 1:23 (Paolo2612).
4 godine

Dobro je to sto ce se moci birati koji browser da se instalira. Ali je glupo sto su u sustini natjerani na to, pa to je bila njihova stvar da li ce da integrisu IE u sistem ili ne, valjda bi trebalo da imaju pravo na to, Windows je njihov proizvod.

4 godine
Iron Man kaže...

Dobro je to sto ce se moci birati koji browser da se instalira. Ali je glupo sto su u sustini natjerani na to, pa to je bila njihova stvar da li ce da integrisu IE u sistem ili ne, valjda bi trebalo da imaju pravo na to, Windows je njihov proizvod.

Valjda imaju pravo na to dok su ih natjerali da ukljukče i ostale, to je njihov proizvod ali ako ga žele prodavati u EU onda moraju igrati po njihovim pravilim, isto tako uvode u auto industriji standarde o ispušnim plinovim, ako ih ne zadovoljavaš ne možeš na tržište EU.

4 godine
lebo1 kaže...
Iron Man kaže...

Valjda imaju pravo na to dok su ih natjerali da ukljukče i ostale, to je njihov proizvod ali ako ga žele prodavati u EU onda moraju igrati po njihovim pravilim, isto tako uvode u auto industriji standarde o ispušnim plinovim, ako ih ne zadovoljavaš ne možeš na tržište EU.

U svakom slucaju ovo je po meni samo plus za Microsoft.

4 godine
lebo1 kaže...
Iron Man kaže...

Standarde o ispušnim plinovima moraju poštovati svi proizvođači, a ne samo npr. BMW.

Ako je takav zakon onda treba biti za sve isti - a ja ne vidim da je to slučaj s OSX-om i linuxima.

4 godine
Paolo2612 kaže...

Standarde o ispušnim plinovima moraju poštovati svi proizvođači, a ne samo npr. BMW.

Ako je takav zakon onda treba biti za sve isti - a ja ne vidim da je to slučaj s OSX-om i linuxima.

Ne znam koliki je udio BMW-a na tržištu, ali znam da nije ko MS-ov i da ne može utjecati na ostale sudionike kao MS. Ako oni nisu u pravu pa zašto su se onda dogovorili...

3 godine
Paolo2612 kaže...

Prvo velike ribe onda tek male, doći će i apple na red, ali zašto nije sada, zato jer ga koristi 11% korisnika u svijetu, dali ga to čini monopolistom, naravno da ne.  

A za linux nevjerujem da će toga biti, upravo jer to nije isto. Nemaju sve distribucije isti browser, Ubuntu koristi Firefox, Kubuntu koristi Koqueror, Debian mislim Iceveasel, I nemozes sad usporedivati IE sa ovim browserima, jednostavno nemozes, zato jer iz koda firefoxa mogu nastati drugi browseri, dok za IE nemozes, nije otvoren, samo ga microsoft  moze pobolsavati i neda nikome kod. .

Linux nema monopolizma, upravo zato jer postoje više distribucija, ako ti se ne svida ubuntu možes korstiti debian, mandrivu, opensuse itd. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
4 godine
linuxuser kaže...
Paolo2612 kaže...

Prvo velike ribe onda tek male, doći će i apple na red, ali zašto nije sada, zato jer ga koristi 11% korisnika u svijetu, dali ga to čini monopolistom, naravno da ne.  

Upravo tako, samo što ni MS nije monopolist već vodeći u svojoj branši ili grani, ne moraš biti monopolist da bi bio kažnjen jer stvaraš nelojalnu konkurenciju, možda spriječavaju da postane monopolist i sl.

PS. monopolist je jedno poduzeće na strani ponude, a neki ljudi na ovom forumu to ne znaju a često nazivaju mnoga poduzeća monop., to je poduzeće koje ili nema konkurencije ili ona nije značajna (nije zamjena za njegov proizvod ili uslugu).

4 godine
lebo1 kaže...
Paolo2612 kaže...

Ne znam koliki je udio BMW-a na tržištu, ali znam da nije ko MS-ov i da ne može utjecati na ostale sudionike kao MS. Ako oni nisu u pravu pa zašto su se onda dogovorili...

Znas ono kako kazu "pametniji popusta". To bi se u ovom slucaju moglo reci za Microsoft. Zasto da gube vrijeme na bezveznu raspravu oko besplatnog software-a? Izgubice vjerovatno veci dio IE korisnika, ali ce javnost pretpostavljam ovo staviti samo kao dodatni plus za Microsoft i za njihov Windows upravo radi dodatne mogucnosti izbora. Kao sto i ja shvatam kao plus, IE ne koristim tako da mi ponekad ide na zivce sto na racunaru imam 2 browsera, nije da pravi neku smetnju i da zauzima nesto puno prostora, ali mi je bezveze imati na racunaru program koji ne koristim. Tako da mi je odluka Microsofta da ovo uradi i uzevsi u obzir da su mogli ovo da odbace samo dodati plus.

4 godine
linuxuser kaže...
Paolo2612 kaže...

A za linux nevjerujem da će toga biti, upravo jer to nije isto. Nemaju sve distribucije isti browser, Ubuntu koristi Firefox, Kubuntu koristi Koqueror, Debian mislim Iceveasel, I nemozes sad usporedivati IE sa ovim browserima, jednostavno nemozes, zato jer iz koda firefoxa mogu nastati drugi browseri, dok za IE nemozes, nije otvoren, samo ga microsoft  moze pobolsavati i neda nikome kod. .

Linux nema monopolizma, upravo zato jer postoje više distribucija, ako ti se ne svida ubuntu možes korstiti debian, mandrivu, opensuse itd. 

Apple je "monopolist" - on je gurao sSafari s OSX-om i isto je Safari imao "nedopuštenu prednost" pred ostalom konkurencijom na OSX platformi (jednako kao i microsoft sa svojim IE-om na windowsima). Tu uopće nije bitno koliki postotak koristi OSX. Zato što se vrši "nezakonit utjecaj" na manjem području/broju ljudi ne čini ga beznačajnim - treba svejedno reagirati.

Situacija s linuxom je drugačija, ali open source ne opravdava ovo na što si ti mislio. Može 50000000 browsera izniknuti iz firefoxa, ali on je već integriran u ubuntu i on je stekao prednost pred drugima (i vjerovatno će je i dalje imati). Nije tu bit u otvorenosti softvera...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 16:04 (Paolo2612).
4 godine
masna_kosa kaže...

Tvoja interpretacija monpola i anti-trustovskog zakona nije ista kao i sluzbena, prema tome tvoje trabunjanje tipa svijet bi trebao ovako funkcionirati je beznacajno.

Jedino što je ovdje beznačajno je tvoj komentar i tvoje trabunjanje. Zakoni nisu apsolutni nego su u većini slučajeva otvoreni za interpretaciju. A da ne govorim  da nisu status quo nego se mijenjaju, unaprijeđuju zbog nečijih savjeta i mišljenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 14:53 (Paolo2612).
3 godine
Paolo2612 kaže...

Apple je "monopolist" - on je gurao sSafari s OSX-om i isto je Safari imao "nedopuštenu prednost" pred ostalom konkurencijom na OSX platformi (jednako kao i microsoft sa svojim IE-om na windowsima). Tu uopće nije bitno koliki postotak koristi OSX. Zato što se vrši "nezakonit utjecaj" na manjem području/broju ljudi ne čini ga beznačajnim - treba svejedno reagirati.

Situacija s linuxom je drugačija, ali open source ne opravdava ovo na što si ti mislio. Može 50000000 browsera izniknuti iz firefoxa, ali on je već integriran u ubuntu i on je stekao prednost pred drugima (i vjerovatno će je i dalje imati). Nije tu bit u otvorenosti softvera...

Ma tu si ispričao hrpu gluposti, Apple sa svojim OS drži 10 % tržista i monopolist je zato sto ruši IE sa 10% tržišta. Na to si mislio .

A za linux si isto ispričao glupost. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
4 godine
Paolo2612 kaže...

Ne u duhu zakona - ljudi lako zaboravljaju da je EU trgovinsko udruženje; EU jedino brine za svoje tržište, njegov napredak i razvoj.

U tom kontekstu je bitan utjecaj 'monopolista' na tržište, a ne na njegove korisnike, te Apple nije monopolist u kontekstu tržišta (prema tvom načinu razmišljanja svaki proizvođač bilo čega je monopolist, jer njihov proizvod korisiti 100% od 100% kupaca; to nema smisla).

Situacija s linuxom je drugačija, što je i meni dosta interesantno područje - s jedne strane, tipična distribucija linuxa je zapravo samo skup javno dostupnih programa, čiji proizvođač u većini slučajeva čak niti ne traži naknadu za svoj rad (obično primaju donacije, ali to nije ista stvar). Koliko takav sastavljač distribucije može biti odgovoran za nju mi nije baš jasno, obzirom da ju ne naplaćuje (mogao bi u teoriji reći da ju radi 'za svoj gušt', pa tko želi, nek ju skida)? Ako povučeš paralelu sa proizvodnjom svježeg sira i vrhnja, ili rakije (npr. u EU bi koliko sam čuo trebalo biti zabranjeno pečenje rakije, čak i za vlastite potrebe i čak bez obzira na to dijeliš li to kasnije ljudima besplatno ili ne), onda bi i ovakav sastavljač distribucije bio odgovoran.

No, priroda open sourcea je takva da mi je teško zamisliti ijednu distribuciju kako zauzima drastično veći postotak tržišta od neke druge popularne distribucija. Ali da zaista jedna postane realan monopolist, s drastičnim utjecajem (kakav npr. ima MS), sigurno da bi ju trebalo dovesti unutar nekih specifičnih zakonskih okvira, to su jednostavno temeljni zakonski mehanizmi čija je svrha već dovoljno puta dokazana.

Inače, što se tiče ovog famoznog ballot screena, osobno ga smatram čistim idiotizmom - osim što je teško povući granicu između više i manje popularnih prgorama, statistike se sigurno razlikuju od jednog tržišta do drugog, te mi ovakva podjela nema smisla; samo se problem prebacio s IE na njih pet. Da su im jednostavno zabranili distribuciju IE-a uz Windowse, već bi i MS i ostali pronašli alternativne mehanizme distribucije svojih programa, tržište se za takve stvari pobrine vrlo brzo i efikasno.

Gledam te!
4 godine
Veliki Brat kaže...

Inače, što se tiče ovog famoznog ballot screena, osobno ga smatram čistim idiotizmom - osim što je teško povući granicu između više i manje popularnih prgorama, statistike se sigurno razlikuju od jednog tržišta do drugog, te mi ovakva podjela nema smisla; samo se problem prebacio s IE na njih pet. Da su im jednostavno zabranili distribuciju IE-a uz Windowse, već bi i MS i ostali pronašli alternativne mehanizme distribucije svojih programa, tržište se za takve stvari pobrine vrlo brzo i efikasno.

Mislim da je ballot screen najbezbolnije rješenje jer se potpunim neznalicama ipak daje mogućnost da biraju, s druge strane oni upućeniji će već naći browser koji žele koristiti a nema ga na screenu, to je kompromis između relativne slobode biranja u kojemu se nude općeprihvaćena i pouzdana rješenja čije firme i pretendiraju na značajniji udio i utrku u "branši", a ipak se izbjegava difoltna homogenost platforme kojom se pokušava iskoristiti monopolistički položaj.

Vjerujem da kada bi se pojavio browser sa udjelom većim no što trenutno ima Opera, MS bi ga uključio u ballot galeriju, treba napomenuri da MS ipak ima odgovornost svojim klijentima ponuditi brz i jednostavan način pristupa wwwu, ali također i odgovornost ponuditi stabilnu i provjerenu aplikaciju zbog koje OS neće doći ovim ili onim načinom na zao glas, a reputacija MSa se dodatno srozati Namigiva

ako koristite extenzije na računaru onda nemojte na kosi, ako nekom treba novi windows 8 nek se javi poslat ću mu teleportiranjem
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 22:59 ((s)izgoreo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice