Eksplozija tržišta mobilnih aplikacija

poruka: 13
|
čitano: 1.159
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Eksplozija tržišta mobilnih aplikacija".
2 godine

normalno, trebaju applikacije. šta će ti prazan mobitel Nevinašce

ajmo svi na erepublik ;) <3 BF BC 2
2 godine
RE: Eksplozija tržišta mobilnih aplikacija

aplikacija je pun kufer  i još će ih bit...

Dompa
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 18:26 (Dompa).
2 godine

imam glupi mobitel,ali mislim da je 99 % tih aplikacija potpuno nepotrebno,i vjerovatno ih kupuju oni sa viškom para ,tj neznaju što će s parama pa kupuju programe za iphone,tako je za pc  99 % programčića koji se naplačuju trebali bi biti potpuno besplatni,i da je imam love kupovao bih sve te programčiće da ih mogu malo frendovima pokazivati

isti dan otkaz i žuti
3 godine

A ne, ogroman višak para, 1-5$ kolko ih 90% košta. Mi "bogataši" ne znamo sta ce mo sa tolikim parama pa kupujemo "nepotrebne" aplikacije. To što ima stvarno korisnih, a da ne govorim zabavnih, nama "bogatašima" ništa ne znaci jer hej mi ih kupujemo samo radi prese*avanja...

Grow up.

2 godine
mislav_01 kaže...

A ne, ogroman višak para, 1-5$ kolko ih 90% košta. Mi "bogataši" ne znamo sta ce mo sa tolikim parama pa kupujemo "nepotrebne" aplikacije. To što ima stvarno korisnih, a da ne govorim zabavnih, nama "bogatašima" ništa ne znaci jer hej mi ih kupujemo samo radi prese*avanja...

Grow up.

dao si super odgovor,baš radi pre...vanja,malo gluma i tako dalje

isti dan otkaz i žuti
2 godine
neaktivan
Neznam kakve se to gluposti stalno vezu za to da iphone koriste samo bogatasi
i da imas 50 programa od ovih 150 tisuca koji ce tebi odgovarati i koristiti svakodnevno
vec se isplati imati takav mobitel.
2 godine
blackalbum kaže...

imam glupi mobitel,ali mislim da je 99 % tih aplikacija potpuno nepotrebno,i vjerovatno ih kupuju oni sa viškom para ,tj neznaju što će s parama pa kupuju programe za iphone,tako je za pc  99 % programčića koji se naplačuju trebali bi biti potpuno besplatni,i da je imam love kupovao bih sve te programčiće da ih mogu malo frendovima pokazivati

svakom treba nesto drugacije,nemaju svi iste potrebe...naravno da niko nece na iphone staviti 100.000 app koliko ih ima,vec onoliko koliko mu treba,a ne postoje dva covjeka koja imaju instalirane sve iste aplikacije,tako da moraju napraviti veci  izbor da bi svako nasao nesh za sebe

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
3 godine

Svakako ima aplikacija koje su doslovce beskorisne i uglavnom ih upalite jednom i nikada vise, ali zato ima i aplikacija koje su stvarno korisne a i neke koje su veoma zabavne, vecina njih kosta oko 0,99$ tako da to ne koriste samo bogatasi. Ima i onih skupljih, ali vecina njih nudi stvarno dosta mogucnosti. 

Brijem da ce u buducnosti aplikacije prodavati mobitel a ne suprotno (kao konzole i igre)

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
4 godine
Kole kaže...
i da imas 50 programa od ovih 150 tisuca koji ce tebi odgovarati i koristiti svakodnevno

ko uopće spominje iphone?

i da.. ti nekaj zarađuješ na mobitelu? to kaj su danas počeli forsirat smartphone ne znači da su nam oni zbilja i potrebni..

to što su ljudi komforni ide samo na ruku proizvođačima i providerima..

2 godine
neaktivan

ja ne znam koja aplikacija (za symbian) nije cra*kirana.

za koju se to baš MORA platiti ?

2 godine
nixass kaže...
Kole kaže...

ko uopće spominje iphone?

i da.. ti nekaj zarađuješ na mobitelu? to kaj su danas počeli forsirat smartphone ne znači da su nam oni zbilja i potrebni..

to što su ljudi komforni ide samo na ruku proizvođačima i providerima..

e svaka čast na odgovoru,a valjda su nekim potrebni jer su u trendu,ja imam običan mobitel,neki prijatelji su mi pokazivali nokijine modele i njihove miogućnosti,ja nisam baš bio impresioniran,neki liveli,gps,kompas ,kome to uistinu treba,ako ćeš se baš baviti planinarstom nabavit ćeš profi opremu,to navodim samo radi primjera,što će mi nokije sa 8 mp i nekim softverom za obradu fotografija,da me to zanima nabavio bih sebi pravi fotoaparat,usput kad je neki pir ili neka proslava nitko ne slikiva nekim mobitelom,već imaju prave fotoaparate,ja još nisam vidio da netko u prirodi iphone koristi kao kompas ima još masu primjera

isti dan otkaz i žuti
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 22:48 (blackalbum).
2 godine
neaktivan
Ja znam da meni osobno iphone koristi vise nego kom.zato sto sam stalno po terenima i mjenjam gradove,i ta mobilnost i internet nemoze mi nista zamjeniti
.Naprimjer neki dan sam dosao u Sisak prvi puta i trebam naci autoplin
nista jednostavno u google nades punionicu ukucas adresu u navigaciju i dalje se vozis ko torba
do benziske ili email stalno koristim skayp takoder svaki dan pricam sa svima ili jednostavno se dopisujem
kao sad na poslu i koristim internet mozda vise nego neki na kompjuteru.
2 godine

Što se iphonea tiče, frend na poslu ga ima više-manje samo radi igara, i to je legitimno. S druge strane, ja sam ga "povezao" sa većinom svojih hobija i poslovnih aktivnosti i to je NEPROCJENJIVO. Ne kažem da je iphone kao takav neprocjenjiv, ali općenito, uređaj koji mi uz pomoć hrpe appova pomaže u radu i hobijima... milina.

Par primjera:

1. Kombinacija Dropbox i Quickoffice. Svi fileovi koji mi trebaju su mi dostupni na iphoneu. U svakom trenutku, čim snimim bilo kakvu izmjenu na phonu, updatira ju na komb i obrnuto. Jako korisno, jer hrpu stvari odrađujem usput. Iščitavanje i korekcija dokumenata u pripremi projekata s ostatkom ekipe s posla ide vrlo glatko, primjerice. ToDo, s druge strane, predstavlja klasičan popis taskova i checklisti koji koristim svaki dan, jer balansiram hrpu različitih stvari, poslovno i privatno.

2. U slobodno vrijeme se bavim skladanjem, a Xewton Music Studio je ustvari pravi mali sekvencer za iphone. Znači, ne radi se o nekom slaganju gotovih sampleova, već o klasičnom MIDI sekvenceru - na touchscreen klavijaturi sviraš dionice različitih instrumenata i slažeš ih i editiraš. Mene doslovce oduševljava, jer mi omogućuje da, primjerice, na "velikom" Yamaha synthu složim kompoziciju ili započnem ideju, prebacim ju u MIDI-u na phone, vrtim kad god hoću, nadosnimavam dodatne instrumente, smišljam melodije itd. i  onda sve vratim natrag na Yamahu. A u međuvremenu cijelo vrijeme imam ideje KRAJ SEBE, gdje god da jesam. Iskoristivo do bola. Da ne spominjem ostatk muzičke ergele tipa BeatMaker, ProChords, Piano Pro itd. koje imam i koristim. Usput, 32 GB je popriličan prostor, tako da mi stane i hrpa glazbe, pa popriličnu kolekciju glazbe imam na phonu, opet, stalno kraj sebe.

3. Praćenje prehrane i treninga u teretani. Prije sam cijelo vrijeme po teretani hodao sa papirićima i bilježio rezultate treninga. Gym Buddy radi super, a Tap and Track prati unos hrane na turbo jednostavan i intuitivan način.

4. Dosta dugo se bavim i fotkanjem i imam kompletan svoj portfolio na phoneu, raspoređen po folderima tako da u smišljanju novih projekata, ili samo pokazivanju fotki frendovima s kojima fotkam, ili potencijalnim klijentima, phone koristim jako često.  3,5" ekrančić nije uopće loš za tu namjenu. Na iphone-u mi uvijek stoji i hrpa clipova sa Video kritikama fotki sa stranice The Mindful Eye. Opet, zgodna mogućnost kvalitetnog iskorištavanja vremena u raznim prilikama.

Glupo je uopće i spominjati hrpu appova koje koristim stalno tipa internet, mail, newsreader, voice recorder, maps, Trivia kvizovi i sl. Nikad nisam imao neku dužu fazu online FPS pucačine, al moram priznat da znam ponekad odvrtiti Eliminate Pro na phonu, i jako je zabavno.

Ne tvrdim da je iphone idealan i najbolji. Al činjenica je da zbog same prirode i intuitivnosti OS-a hrpa stvari ide glatko i jednostavno. A najveći benefit je hrpa Appova za razne namjene. Svi appovi su na jednom mjestu i nije tako teško naći ono što ti treba. Siguran sam da bi mi na drugim platformama bilo puno teže pokriti cijelokupnu funkcionalnost koju iphone sad u momo slučaju ima, barem iz perspektive pronalaska appova i uopće postojanja istih.

Glavna kvaka je činjenica da je to ujedno i mobitel, koji po defaultu imaš kraj sebe u 99% slučajeva. Što usput znači, da cjelokupnu gore spomenutu ergelu aplikacija i funkcija, kvazi proizvoda svojih kreativnih izljeva imam konstantno da dohvat ruke. To mi je kao poprilično "letećem", a opet kreativnom čovjeku jako bitno.

Jesam li bogataš? Ne. Al sigurno sam potrošio barem 100$ na appove (ovi glazbeni su malo skuplji od dolar-dva), i nije mi ni najmanje žao. Jer ono što sam kupio, sigurno vrijedi, i što je još važnije, iskorištavam maksimalno cjelokupni paket softvera i hardvera koji mi stoji na raspolaganju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice