EU – do 85 decibela

poruka: 27
|
čitano: 2.662
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "EU – do 85 decibela".
4 godine
EU – do 85 decibela

Kako su krenuli pocet  ce ogranicavat i koliko pjesama dnevno mozemo preslusat,  ma de koja glupost.

Neka svato slusa glazbu koliko glasno zeli, valjda je svjestan posljedica ako podeblja glasnocu do kraja.

boze moj, ova EU ce za par godina postati gora od bilo koje komunisticke zemlje, strasno, zar bas moraju imati nadzor nad svime i svima?

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
4 godine
EU – do 85 decibela

Mislim da je EU vec jednom napravila ogranicenje glasnoce zvuka u playerima.

Jel ovo dodatno ogranicenje ili sam ja nesto pomijesao???

- Psiho246
2 godine
RE: EU – do 85 decibela
gamer2 kaže...

Kako su krenuli pocet  ce ogranicavat i koliko pjesama dnevno mozemo preslusat,  ma de koja glupost.

Neka svato slusa glazbu koliko glasno zeli, valjda je svjestan posljedica ako podeblja glasnocu do kraja.

boze moj, ova EU ce za par godina postati gora od bilo koje komunisticke zemlje, strasno, zar bas moraju imati nadzor nad svime i svima?

pa nikome nece biti zabranjeno da slusa muziku ne 1000decibela samo ce nas obavjestiti ako je pojacamo iznad dozvoljenog ii mislim da je pametno da nam mobitel javlja upozorenje ako ga preglasno pojacamo ;)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
4 godine
Psiho246 kaže...

Mislim da je EU vec jednom napravila ogranicenje glasnoce zvuka u playerima.

Jel ovo dodatno ogranicenje ili sam ja nesto pomijesao???

Sada će vrijediti i za mobitele

Inače ništa čudno - pa moj SE star nekoliko godina kada povećam zvuk na maksimum u opcijama skoči mi poruka "Pozor! Glasne melodije vam mogu oštetiti sluh." Inače (možda moj subjektivni dojam) je da moj novi Sony Walkman puno manje "grmi" od starog.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
2 godine

Konacno jedan od rijetkih pametnih i trezvenih poteza EU birokracije.

4 godine
sina-k kaže...

Druže ti se šališ, zar ne?

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
4 godine
paintb0x kaže...
sina-k kaže...

Druže ti se šališ, zar ne?

Zasto da se sali???  Ovo je stvarno veoma dobra odluka. Zamislite samo koliko djece danas posjeduje neki muzicki player, a o mobitelima da ne govorim. Siguran sam da jedno 70% njih nemaju pojma o decibelima i o tome da konstantno slusanje glasne muzike moze da im osteti sluh. Ovako ce biti barem upozoreni, a sigurno da ce imati i pozitivne efekte...

4 godine

Istina... Dosta današnje "mladeži" nije svijesna posljedica slušanja galsne glazbe - a u prilog tome ide i alkohol, cigarete i droga - isto nemaju pojma o tome...

Mislim da je pametan potez!

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
Dr. Vicko kaže...

Siguran sam da jedno 70% njih nemaju pojma o decibelima i o tome da konstantno slusanje glasne muzike moze da im osteti sluh.

Dakle treba poraditi na boljem obrazovanju djece, a ne nametanju dodatnih ograničenja ;) Ovakvi banalni zakoni ne bi bili potrebni da su ljudi obrazovaniji - svjesni opasnosti po zdravlje...

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
4 godine
Alex55 kaže...

Istina... Dosta današnje "mladeži" nije svijesna posljedica slušanja galsne glazbe - a u prilog tome ide i alkohol, cigarete i droga - isto nemaju pojma o tome...

Mislim da je pametan potez!

Mnogi iako su dobro upoznati s posljedicama opet nabijaju na najjače Nažalost i ja se ubrajam u tu skupinu (makar imam mp3 player s ugrađenom zaštitom, a ne neki očajni kineski jeftikaner)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
4 godine
neaktivan
EU – do 85 decibela

Znam samo da su nekad walkmani i cd playeri probijali mozak glasnoćom ako odvrneš, a sadašnji MP3 playeri jedva dovate 'jako glasno' :) Ako ih još okljaštre, moraćeš molit ljude oko sebe da ako mogu malo STFU-at da čuješ šta slušaš.

I'm a lumberjack and I'm OK
4 godine
U jbt. Moja nokia 6233 ima dva jaka stereo zvucnika koji dosta grme. A jos sam im ja povecao napon na njima tak da su jos glasniji. Moram priznati da mi nekad zvoni u glavi kad slusam na slusalicama glazbu. Samo se nadam da necu postat gluh, a za vid je vec prekasno.
rapidshare premium and warez-bb user
3 godine
EU – do 85 decibela

Ako se radi samo o upozorenju/preporuci koja se ispiše kada pređeš prag od 85db ne vidim u čemu je problem, nisi sputan, i dalje možeš slušati koliko jako hoćeš. I to se upozorenje može promatrati kao jedan oblik informiranja/obrazovanja. Dok god se nikome ništa ne nameće (da ne može slušati preko 85db) prijedlog je u redu...

Naked In Front of the Computer :D
2 godine
protjeran
M_dipl. kaže...

Ako se radi samo o upozorenju/preporuci koja se ispiše kada pređeš prag od 85db ne vidim u čemu je problem, nisi sputan, i dalje možeš slušati koliko jako hoćeš. I to se upozorenje može promatrati kao jedan oblik informiranja/obrazovanja. Dok god se nikome ništa ne nameće (da ne može slušati preko 85db) prijedlog je u redu...

nek i stave mjesto za kvačicu Don't show again.

Sk8er Boi
3 godine

Ja imam ostečenje sluha od rođenje, slabije čujem, hmm pa imam slobodno malo glasnije pojačano. 

U srednoj sam imao cd-player i donio ga u skolu i moji frendovi su slušali na max-imun a meni je to malo preglasno, i oni mi kažu da im se jebe za sluh. 

Ja sam za to da se stavi upozorenje, isto kao sto na cigaretama piše pušenje skračuje život i te stvari. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
3 godine
EU – do 85 decibela

Ne bi me začudilo da upozorenje bude jedan prodoran bip od 120 dB!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
4 godine
MrBlc kaže...

Ne bi me začudilo da upozorenje bude jedan prodoran bip od 120 dB!

Hvala si dobio jer si me posteno nasmijao! Smijeh

- Psiho246
3 godine
EU – do 85 decibela

Ma sve se to da zaobić ovak ili onak, pogotovo na SE modelima koji se daju lako modat a ima i puno modanih akustičnih drivera koji ih čine i glasnijima tome slično. Ja sam na svom w995 stavio takav akustični driver di su mi pjesme glasnije a opet zadržana kvaliteta zvuka i malo bas još pojačan nego prije, tako da me uopće nije briga za njihova ograničenja. Al ipak sam svjestan da mi to šteti pa zato i ne slušam non-stop, recimo da slušam 2-3 puta na tjedan po nekih 1-2 sata znači najviše nekih 6 sati na tjedan, što je niti manje od 1sat na dan a to je valjda prihvatljivoNeodlučan

2 godine
neaktivan
EU – do 85 decibela

Ma ne znam kako bih to strucno rekao, ali cini mi se da ima nesto u tim malim slusalicama sto kvari sluh. Godinama, dapace oduvijek slusam glasno glazbu, no uvijek na kvalitetnoj opremi. Jbl, harman kardon, goldring, denon..i nikad problema sa sluhom. Plus sto radim 5 godina kao dj, u klubovima, gdje je stvarno glasna glazba. Nit mi je ikad zujalo u glavi nista. OSIM dok donedavno nisam stavio na usi malo pistavo sranje koje dodje uz mp3player i naziva se slusalicama. Ne da mi je pistalo nakon sat vremena glazbe uz to vec me bolila glava, a nisam najbolje ni cuo ostatak dana. Nikad vise...

A konkrentno sto se tice njihovog zakona, dobro je da se bave takvim stvarima, i iako sumnjam da ce upozorenje sprijeciti nekoga tko je imao u planu pojacati jako, prirodno mi je da upozorenje postoji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 23:54 (!mpact35).
3 godine
EU – do 85 decibela

Još nek stave ograničenje na kapacitet baterije i svjetlinu ekrana...

Vir prudens non contra ventum mingit...
3 godine
EU – do 85 decibela

Koristim HTC Touch HD koji je softverski ograničen na 100 dB. Sa većinom slušalica mi je na max. glasnoći pretih. Srećom, postoji programčić koji to zaobilazi tak da mogu normalno ( čitaj: glasno ) slušat mjuzu.

3 godine
!mpact35 kaže...

Ma ne znam kako bih to strucno rekao, ali cini mi se da ima nesto u tim malim slusalicama sto kvari sluh. Godinama, dapace oduvijek slusam glasno glazbu, no uvijek na kvalitetnoj opremi. Jbl, harman kardon, goldring, denon..i nikad problema sa sluhom. Plus sto radim 5 godina kao dj, u klubovima, gdje je stvarno glasna glazba. Nit mi je ikad zujalo u glavi nista. OSIM dok donedavno nisam stavio na usi malo pistavo sranje koje dodje uz mp3player i naziva se slusalicama. Ne da mi je pistalo nakon sat vremena glazbe uz to vec me bolila glava, a nisam najbolje ni cuo ostatak dana. Nikad vise...

A konkrentno sto se tice njihovog zakona, dobro je da se bave takvim stvarima, i iako sumnjam da ce upozorenje sprijeciti nekoga tko je imao u planu pojacati jako, prirodno mi je da upozorenje postoji.

Ima i tih malih slušalica kvalitetnijih i nekvalitetnijih kao i samih playera. Druga stvar je što te slušalice mogu potaknuti upalu kod ljudi koji imaju osjetljivije uši.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
3 godine
MrBlc kaže...

Ima i tih malih slušalica kvalitetnijih i nekvalitetnijih kao i samih playera. Druga stvar je što te slušalice mogu potaknuti upalu kod ljudi koji imaju osjetljivije uši.

Da, frend ima neke slušalice koje su katastrofa na njima čuješ samo visoke i jš višlje frekvencije zvuka, nit baseva nit ništa. Kad je meni jednom pustio neku pjesmu samo na 10-ak sekundi meni je glavu probilo, dok on tako sluša cijeli dan...na prema njegovima moj w995 sa modanim driverom je opet tiši, ali je punoća zvuka daleko iznad i veći je gušt slušat

3 godine
EU – do 85 decibela

Glavni problem su loše slušalice koje se isporučuju sa većinom playera (uglavnom se ne mijenjaju slušalice koje su dobivene sa playerom) - da podignu percipiranu kvalitetu zvuka (pogotovo u bučnim okolinama kakva je npr. ulica), ljudi povećavaju glasnoću zvuka, a preglasni zvuk dovodi do oštećenja sluha.

Kada sam kupovao player, obavezno je morao imati standardni 3.5 mm stereo priključak (za zamjenu slušalica, ukoliko se isporučene pokažu kao neadekvatne), te mogućnost ručnog podešavanja equalizera (za ujednačavanje odziva slušalica koje se koriste).

Ograničavanje glasnoće zvuka, iako ga podržavam (ako se može isključiti u slučaju potrebe), nije rješenje nego "vatrogasna mjera".

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
3 godine
EU – do 85 decibela

DA trebali bi playeri kavlitetnije slušalice davat uz uređaj, a ne mp3 player dođe 1000kn jer ima fore kao touchscreen a dobiješ fuš slušalice od 20knNeodlučan

3 godine
protjeran

Da što je najvažnije zapravo i dobiš takve koje ne odgovaraju ni jačini od 100dB. Sad ako realno gledamo stvari ima sluški od 60 kuna koje odgovaraju kvalitetom starijoj braći od 600 kuna. Samo ih treba dati u prodaju uz mp3 svirač i to je sva mudrost!

sell the kids for food weather changes moods
3 godine
EU – do 85 decibela

fashist pigs Namigiva

Scatter, Senbonzakura Kageyoshi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice