Dot com Bubble v2.0.
A beta testera ko u priči,svi bi nabrzaka kruha preko pogače.
Dot com Bubble v2.0.
A beta testera ko u priči,svi bi nabrzaka kruha preko pogače.
Nije ovo nikakav bubble, ovo je dobro izrezirana pljacka...
Sve je to jedan velik lopovluk koji vlada svijetom. U svim pricama (kriza u USA, Grcka, itd) uvijek se javljaju ista imena: JPM, GS. Nije li to malo cudno? Nije li cudno da su, doslovce, sve drzave u krizi i ogromnim dugovima?
bankarski lopovluk u kojem pojedinci sa lijepom pozadinom diktiraju i pljačkaju..
Ne razumijem zasto se vlasnici GS-a i JPM-a jednostavno ne strpaju u zatvor. Kad treba naci da li je DotCom skinuo pjesmu u 2003 od 50 centa onda tuziteljstvo radi svoj posao i predobro... A kad se ovo dogadja onda niko nista ne zna i ne moze.
Jest se neko na ovome dobro nakrao para. Svi bi do uspjeha preko tuđih leđa ili još gore preko leševa. Vrli novi svijet.
Bilo je dovoljno upozorenja da je Facebook precijenjen, ali su ih mali ulagači vođeni pohlepom ignorirali. Veliku krivnju snose i mediji koji su cijelu stvar napuhali, tako da su mjesecima prije izlaska na burzu, predstavljali Facebook kao dobru investiciju.
Sve je ovo jedna velika korist "pojedinaca", al ja to gledam ovako dok je fb besplatan i dok mi služi svrsi zašto ga ne koristiti, kada tj, ako ga "ugase" preći ću na ostale društvene mreže, i onako ih danas ima na pretek.
Tko je jamio jamio...
neznam sta je fejsu tribalo ovo... Zna se da burza nije "evo dionice pa se zezajte sa njima"... Mislim da je velika pogreska sta su usli na burzu..
neznam sta je fejsu tribalo ovo... Zna se da burza nije "evo dionice pa se zezajte sa njima"... Mislim da je velika pogreska sta su usli na burzu..
Uopće nije pogreška što su izašli na burzu, nego je pogreška što dobrano kasne s izlaskom. Prihodi su sada u padu. Da su još čekali, cijena bi bila još manja.
1. hitler nije volio banke? Neznam za to, ali moguće je, jer ni jedan diktator ih ne voli, umanjuju apsolutnu moć vladara nekakvim pravilima izvan njegove jurisdikcije.
2. zašto je fb izašo na burzu? Pare jasno, mnogi vezani uz ulaganje u fb su tražili svoj dio vlasništva. Evo npr. ulagao je Bono iu U2, neznam kako se sad drži, jel još
uvijek najbogatiji "glazbenik" ili nakon ovog srozavanja vrijednosti pada..
3. dali je dotcom bubble? jučer sam tvrdio da je, a i podastrijeo pokazatelje da oglašivači odustaju, kao i developeri sadržaja:) Baš sam morgan stanley, sve znam
Trebali su izaci na burzu davno prije..
A za ovo s dionicama se iz aviona vidjelo da su cijene prenapuhane i da ce pasti. Onaj tko ih je kupio po $42 ce se dobro nacekati da bi ih mogao prodati za neku vecu dobit.
Naravno, odgovarati nece jedan od glavesina iz Morgana nego netko iz Facebook tko je vise pozicioniran. Ako nisu odgovarali za krizu koju su stvorili...
Niš' jasno... Stanley Morgan je odlučio da cijena velikim ulagačima neće ići preko 32$ jer je skuplje od toga neisplativo, i onda ih je on sam kupovao po 45$? A na kraju kad je cijena pala na realnu, onda je prestao kupovati? Sada će mu to nekako spriječiti gubitke? 
Taj FB ionako vuce 'probleme' jos od samoga nastanka. ****a, ljudi ne postaju posteni, vec se takvi radjaju.
Sve je to po planu... novac koji je trebao biti opran je opran... tko je trebao zaraditi zaradio je itd....
Na žalost ljudi još uvijek nasjedaju zbog urođene pohlepe i želje za lakom zaradom, unatoč svoj nesigurnosti i tome što velika većina vrijednosti dionica na burzama ne počiva na stvarnim vrijednostima.
Za sitne ribe nije burza .. tako sam ja popušio na HT-u jer nisam prodao na vrijeme ... nema više sigurne stvari... Više ne želim niti blizu nikakvim dionicama.
Dok god podržavamo ovaj sustav učestvovanjem on se neće promijeniti. Treba prestati kupovati dionice i čim manje se zaduživati kod banaka...
crkni fb, zbog takvih tiskara virtualnog novca ovaj svijet je u banani...
Niš' jasno... Stanley Morgan je odlučio da cijena velikim ulagačima neće ići preko 32$ jer je skuplje od toga neisplativo, i onda ih je on sam kupovao po 45$? A na kraju kad je cijena pala na realnu, onda je prestao kupovati? Sada će mu to nekako spriječiti gubitke? 
Pa to se zove pumpanje/drukanje. Ako ne uspije, a sad izgleda kad je izašlo na vidjelo i neće,
onaj tko tako pumpa izvisi sa milijardama dolara gubitka nadrukanim u par klikova mišem. Nije to
ništa novo, evo upravo je to napravio nedavno JP Morgan, natukao na tu foru 2 milijarde dolara
minusa zbog rizičnih špekulacija na burzi. Zabole ih, ne troše svoje virtualne novce.
svoje sirote plaće valjda drže u kasici prasici.
Pa to se zove pumpanje/drukanje. Ako ne uspije, a sad izgleda kad je izašlo na vidjelo i neće,
onaj tko tako pumpa izvisi sa milijardama dolara gubitka nadrukanim u par klikova mišem. Nije to
ništa novo, evo upravo je to napravio nedavno JP Morgan, natukao na tu foru 2 milijarde dolara
minusa zbog rizičnih špekulacija na burzi. Zabole ih, ne troše svoje virtualne novce.
svoje sirote plaće valjda drže u kasici prasici.
"Uprava je u 2011. smanjila prosječnu plaću zaposlenika za 15 posto na 367.057 dolara, u usporedbi s 568.732 dolara koliko je iznosila po zaposleniku prije krize 2007. godine"
ma šta je ovo neko se sprda,pa ovo nije normalno kolike plaće oni imaju kao da prave čisto zlato,samo na fotelji griju stražnjicu,pa toliko nemaju ni inženjeri u naftnoj industriji.
Kada bi se svi držali nekih osnovnih načela ljudskosti, banke, države, religije, burze, uprave, vojska, policija, i sva ostala nepotrebna mašinerija ne bi nikada postojala, no obzirom da nas vodeći odgajaju da mrzimo i da se natječemo te da hrlimo u "USA kapitalizam" gdje je najveće dostignuće zabiti prijatelju nož u leđa kako bi se tvoja obitelj okoristila njegovom smrću, sve je jasno. Kak se ono kaže, nekom smrkne, ali zato nekom svane :) Živio nam fejsbuk i dionice!
a pošto sada fb i Slatkog tuže zbog lažnih informacija o stanju firme (čitaj> sve više ljudi fb upotrebljava via mobilne telefonije, a tu je zarada za sad jako mala) > očekujte na fb sve više sranja tipa google (reklame su još i najmanje što če vas zadesiti)...
Sve je to po planu... novac koji je trebao biti opran je opran... tko je trebao zaraditi zaradio je itd....
Na žalost ljudi još uvijek nasjedaju zbog urođene pohlepe i želje za lakom zaradom, unatoč svoj nesigurnosti i tome što velika većina vrijednosti dionica na burzama ne počiva na stvarnim vrijednostima.
Za sitne ribe nije burza .. tako sam ja popušio na HT-u jer nisam prodao na vrijeme ... nema više sigurne stvari... Više ne želim niti blizu nikakvim dionicama.
Dok god podržavamo ovaj sustav učestvovanjem on se neće promijeniti. Treba prestati kupovati dionice i čim manje se zaduživati kod banaka...
dionice se kupuju kad ih nitko neće,, a kad je ovako navala, onda se prodaju ili ih je bolje ne dirati,, a za FB se iz aviona vidjelo da je preeenapuhano
Jedina preostala vrijednost FBa (oglase zaboravite, njih nitko ne doživljava) su velika korisnička baza i glupa dječurlija.
Korisnička baza može poslužiti za svašta jer dolazi sa velikim paketom vrlo točnih informacija što se kome sviđa. Ljudi su navikli logirati se posvuda sa FB accom tako da se svakim danom sve više i više zna o korisnicima. Što vole, što ne vole, gdje jedu, koje filmove i serije gledaju, kada idu spavati, kada se bude, što ih nervira kod xyz korporacije a što vole... To je puno korisnih infomacija uparenih sa odgovorajućim korisnicima. Web 2.0 (sad već 3.0) su zapravo Oglasi v2
A glupa dječurlija su izvori prihoda od raznih igrica i sličnih pydarija. Dolar ovamo, dolar onamo i eto ti zarade od farmica i pokera. F2P modeli su najskuplji za igrače, to je jasno.
FB će sigurno početi gubiti korisnike (i to vrlo velikom brzinom) ako im padne na pamet da išta pokušaju naplatiti. Stvorena je navika dobivanja besplatnih korisnih i beskorisnih sadržaja a svaki pokušaj naplate će rezultirati odlaskom korisnika. Da su od početka nešto naplaćivali, sada bi isto mogli naplaćivati. Ovaj stunt sa burzom je pomno planirana akcija u kojoj su vlasnici FBa sakupili ogromnu količinu love na osnovu imena i uvjerenja ljudi da su FB dionice sigurna zarada.
Još od 1930. godine ekonomija pokazuje da novac stvoren "iz vazduha" nije novac i najčešće u vrlo kratkom roku postane samo slovo (i broj) na papiru. Tvrtka koja ne posluje sa stvarnim novcem i dobrima ne može imati vrijednost veću od neke druge tvrtke koja proizvodi dnevno x komada proizvoda pa makar to bile i čačkalice.
U slučaju kraha, ta tvrtka ima ako ništa strojeve i zalihe čačkalica dok dotcom bubble je upravo to - mjehurić koji pukne jer tu nema ničega. Korisnici se jako lako razbježe samo jednim krivim potezom (naplaćivanjem usluge koja je bila besplatna) ako postoji besplatna i/ili bolja alternativa.
Ukratko - netko je namlatio dobru lovu na osnovu imena. U sistem je opet ubačeno xxx milijuna $ koji nemaju nikakvo pokriće i onda se čudimo zašto se ovaj sustav raspada...
Ponuda dionica oblik je javne licitacije. Ono sto je na klasicnim licitacijama cest slucaj je da se vlasnik (preko trece osobe) rano ukljuci u kupovinu i podize cijenu. Prodaja se zahuktava jer naivan kupac uocava trend rasta vrijednosti stvara se hype i po principu "sto prije to bolje" kupuje ko blesav. Treca strana pocima prodavati ali se to zbog trenutnog intenziteta ne primjecuje. To je nacin na koji vlasnik sam sebi podize vrijednost a usput i zaradi na trgovini. Za takve stvari trebala bi ici dozivotna zatvorska kazna jer je to u biti igra sa ljudskim sudbinama i zivotima.
Stanley Morgan je u ovom slucaju kupovao kako bi stvorio hype. Kad je cijena pocela padati znaci da je hype propao i daljnja kupovina samo gomila gubitak. Ako je, recimo, svjesno izgubio na 100 000 dionica po 20$ nikakvog smisla nema gubiti i dalje bez obzira sto je gubitak po dionici sada znatno manji.
Jel se itko još sjeća myspace-a? Murdoch ga je svojedobno platio oko 600 milijuna dolara pa ga je prošle godine prodao za 35 milijuna, jedva.
Takoje. S time da je po meni myspace čak bio malo zanimljiviji, skup mini portala osoba...
No sad je već i fb pokrao mnoge elemente pa je teško više različiti distiknciju. Uglavnom,
slovili su kao alfa i omega u svoje doba, kao nekad yahoo, ili prije njega netscape.
Nemam ništa protiv fejsbuka, ali imam protiv namještasljke precijenjenosti, zbog koje
se usisalo i dosta pravog, zarađenog novca, ne samo virtualnih brojki.
Inače za 100 milijardi dolara, može se napraviti stalna naseljena baza na mjesecu
a ne nekakav dokoličarski grupni chat servis :)
Cijena dionice je pala ispod $28....
1. hitler nije volio banke? Neznam za to, ali moguće je, jer ni jedan diktator ih ne voli, umanjuju apsolutnu moć vladara nekakvim pravilima izvan njegove jurisdikcije.
2. zašto je fb izašo na burzu? Pare jasno, mnogi vezani uz ulaganje u fb su tražili svoj dio vlasništva. Evo npr. ulagao je Bono iu U2, neznam kako se sad drži, jel još
uvijek najbogatiji "glazbenik" ili nakon ovog srozavanja vrijednosti pada..
3. dali je dotcom bubble? jučer sam tvrdio da je, a i podastrijeo pokazatelje da oglašivači odustaju, kao i developeri sadržaja:) Baš sam morgan stanley, sve znam
Hitler i nacisti su imali toliko židovskog zlata u Švicarskim bankama, da je današnja Švicarska država osigurana još dugo (zašt CHF stalno raste).
Svi diktatori vole baknke jer mogu upravljati njima preko "malih diktatora" koji su na čelu tih banaka (i pljačkati narod usput).
JP Morgan i slični su direktan primjer tih "malih diktatora" koji sišu pare od običnih ljudi i trpaju u svoje džepove, sve legalno...
Pa ti meni reci da je kapitalizam pošten..pih. Hitler je nula za ove :-D.