FBI-ev pauk za društvene mreže

poruka: 23
|
čitano: 1.390
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "FBI-ev pauk za društvene mreže".
2 godine

meni Facebook evo već 2 sata usporen.,ne znam jeli to zbog hakera koji su prije par dana objavili da će srušiti face na par sati.,ili opet face nešto mjenja pa je zbog toga u .urcu trenutno

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 11:23 (alexspalato).
11 mjeseci

Jos jedan proziran izgovor za krsenje ljudskih prava i spijunazu. 

3 godine

"Penetrirao sam u presjednikovu kcer! Pocinjem sa implementiranjem virusa!...Virus implementiran, vrijeme odziva 9 mjeseci!"

{#}

23 mjeseca
Re: FBI-ev pauk za društvene mreže
Abomb kaže...

"Penetrirao sam u presjednikovu kcer! Pocinjem sa implementiranjem virusa!...Virus implementiran, vrijeme odziva 9 mjeseci!"

{#}

sad ce te mrak pojest!!! fbi sve slusa!!! {#}

16 mjeseci

Kao da ne špijuniraju sve što mogu/žele i to već odavno.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
2 godine

Ne mogu ih spriječiti ni da ih pohapse, a kamoli ovako.

There is a troll in all of us!
11 mjeseci
@alexspalato idi sakriji se, PRAVI Anonymus nije nikada najavio rusenje facebooka.
TD za glupost
4 godine

Ameri spašavaju svijet...po ko zna koji put.

'merica, fuck yeah.

the jackie stallone melted plastic barbie face!!
6 mjeseci

http://www.dhs.gov/xlibrary/assets/privacy/privacy_pia_ops_publiclyavailablesocialmedia_update.pdf

Za brzo čitanje skoči na str. 14

APPENDIX A
Social Media Web Sites Monitored by the NOC

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 15:48 (SyntaXT).
2 godine
BlueMax kaže...

Pauk sam po sebi ne moze do zasticenih stranica nego samo onih javno dostupnih. Osim ako nemaju specijalan deal sa drustvenim mrezama kojima mogu bez posebnog razloga upadati u tude profile, ali to je neka druga prica.

Dakle ovaj pauk kupi sve one javne statuse i ostale gluposti kojima napadaci najavljuju svoje buduce akcije. Nije o nikakvom spijuniranju rijec. Prije bih to nazvao koncentratorom javno dostupnih informacija.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
11 mjeseci
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

Pauk sam po sebi ne moze do zasticenih stranica nego samo onih javno dostupnih. Osim ako nemaju specijalan deal sa drustvenim mrezama kojima mogu bez posebnog razloga upadati u tude profile, ali to je neka druga prica.

Dakle ovaj pauk kupi sve one javne statuse i ostale gluposti kojima napadaci najavljuju svoje buduce akcije. Nije o nikakvom spijuniranju rijec. Prije bih to nazvao koncentratorom javno dostupnih informacija.

a jesi naivan ..... :)

Nema tu nikakvog "deala" niti je potreban. Ovo je samo retroaktivno pravdanje prakse koja se provodi vec jako dugo. 

2 godine
BlueMax kaže...

Nema to veze s mojom mozebitnom naivnoscu, i ne zelim uopce ulaziti u rasprave cemu tocno oni imaju pristup a cemu nemaju. Jer za kopanje po necijim serverima ipak treba nekakav nalog i/ili pristanak osim ako ne insinuiras na prikrivene upade na server, ili mozebino snifanje prometa koji ide prema serveru. Ali to nije ono o cemu sam htio pricati. Radi se o slijedecem: ovaj pauk kupi javne statuse, tweetove i slicne stvari tako da to nije spijunaza samo po sebi...

Kako spijuniras nesto sto je ionako "javno dobro", i namjenjeno javnosti? Po cemu je to dakle krsenje ljudskih prava i privatnosti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 17:18 (rustweaver).
15 mjeseci
protjeran
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

Nema to veze s mojom mozebitnom naivnoscu, i ne zelim uopce ulaziti u rasprave cemu tocno oni imaju pristup a cemu nemaju. Radi se o slijedecem: ovaj pauk kupi javne statuse, tweetove i slicne stvari tako da to nije spijunaza samo po sebi...

Kako spijuniras nesto sto je ionako "javno dobro", i namjenjeno javnosti? Po cemu je to dakle krsenje ljudskih prava i privatnosti?

Pitanje je da li samo proucavaju FB objave tipa statusi ili diraju u privatno tipa poruke.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
2 godine
zoharbizo kaže...

Pitanje je da li samo proucavaju FB objave tipa statusi ili diraju u privatno tipa poruke.

Pa iz vjesti se daje naslutiti da je ipak rijec o javnim informacijama. Nije da su anonymusi do sada bili sramezljivi sto se tice najavljivanja napada. Tako da to u biti ispada jedan ogroman "RSS feed" na sumnjive racune xD

Bar sam ja to tako shvatio...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 17:17 (rustweaver).
4 godine

u pravu si i dobro zboris.  to sto je zadnjih mjeseci uber modni hit svakom,da natakne anonimus masku i da ih bodri tapsanjem po ramenu, je nesto sasvim drugo.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
15 mjeseci
protjeran

Torrente TU radi potpisa.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 mjeseci
protjeran

BTW dat cu vam jedan primjer.Jedan moj poznanik je u vrijeme haracenja Ive Sanadera objavio status koji je glasio ovako,Ivo premijeru ubit cu te.Sutradan plavci kucaju na vrata i mladi gospodin odlazi na razgovor u policiju.Dakle ovo je odavno uvedeno i u nas,FB je samo nacin za nadgledanje mase i njihovih misljenja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 18:08 (zoharbizo).
3 godine
zoharbizo kaže...

BTW dat cu vam jedan primjer.Jedan moj poznanik je u vrijeme haracenja Ive Sanadere objavio status koji je glasio ovako,Ivo premijeru ubit cu te.Sutradan plavci kucaju na vrata i mladi gospodin odlazi na razgovor u policiju.Dakle ovo je odavno uvedeno i u nas,FB je samo nacin za nadgledanje mase i njihovih misljenja.

Možda ga je netko prijavio?

.....

Zar nije većina FB statusa ograničena na prijatelje i zar je uopće moguće omogućiti čitanje vlastitog statusa apsolutno svakome?

Ako je i moguće, možda 2% korisnika Facebooka ima uključenu takvu mogućnost tako da se FBI ne bi trebao moći nasititi.

15 mjeseci
protjeran
Random. kaže...
zoharbizo kaže...

BTW dat cu vam jedan primjer.Jedan moj poznanik je u vrijeme haracenja Ive Sanadere objavio status koji je glasio ovako,Ivo premijeru ubit cu te.Sutradan plavci kucaju na vrata i mladi gospodin odlazi na razgovor u policiju.Dakle ovo je odavno uvedeno i u nas,FB je samo nacin za nadgledanje mase i njihovih misljenja.

Možda ga je netko prijavio?

.....

Zar nije većina FB statusa ograničena na prijatelje i zar je uopće moguće omogućiti čitanje vlastitog statusa apsolutno svakome?

Ako je i moguće, možda 2% korisnika Facebooka ima uključenu takvu mogućnost tako da se FBI ne bi trebao moći nasititi.

Velika vecina FB korisnika nema pojma o postavkama privatnosti tako da se je moguce vidjeti i postove i slike ukoliko nisi prijatelj sa doticnom osobom jer ih nisu podesili.

11 mjeseci
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

Nema to veze s mojom mozebitnom naivnoscu, i ne zelim uopce ulaziti u rasprave cemu tocno oni imaju pristup a cemu nemaju. Jer za kopanje po necijim serverima ipak treba nekakav nalog i/ili pristanak osim ako ne insinuiras na prikrivene upade na server, ili mozebino snifanje prometa koji ide prema serveru. Ali to nije ono o cemu sam htio pricati. Radi se o slijedecem: ovaj pauk kupi javne statuse, tweetove i slicne stvari tako da to nije spijunaza samo po sebi...

Ti zaista vjerujes u ovo boldano?

2 godine
BlueMax kaže...

Da, ja zaista vjerujem u to boldano. Ne vidim kako me to cini naivnim. Ne moze li se iz mog posta zakljuciti kako sam svjestan da je moguce, recimo, spijunirati dolazni i odlazni promet, i upadati na servere putem kojekakvih backdoora i sl? Pretpostavljam da drukcije tumacimo ovu vijest.

11 mjeseci
rustweaver kaže...
zoharbizo kaže...

Pa iz vjesti se daje naslutiti da je ipak rijec o javnim informacijama. Nije da su anonymusi do sada bili sramezljivi sto se tice najavljivanja napada. Tako da to u biti ispada jedan ogroman "RSS feed" na sumnjive racune xD

Bar sam ja to tako shvatio...

Anonymus svoje napade najavljuje - tocno. Cemu pauk za nesto najavljeno i za sto svi znaju? Da li Anonymus svoje napade najavljuje ovako: sutra ce stipe, mate i jure zapoceti s napadom preko x,y,z... servera i x,y,z kontroliranih racunala, koristeci se tim i tim?

To je ono sto vlasti zanima. Njihova medjusobna komunikacija a ne objavljene stvari. Grupa je vec i javno svrstana kao teroristicka organizacija a sve ono sto spada pod nacionalnu sigurnost je prioritet i ne podlijeze nikakvim pravilima. Ocekivati da neka vlada trazi dozvolu od nekoga (od koga? ciji je internet?) za prisluskivanje i pracenje je zaista naivno. Prisluskuje se stalno, nalozi se vade kasnije i po potrebi. Cak ako se samo prisluskivanje ne upotrijebi kao dokaz na sudu upotrebljava se ono do cega se doslo prisluskivanjem. konkretno u ovom slucaju locira se "teroristu" i iz njegove komunikacije dozna gdje, ko i kako. onda se upadne, oduzmu racunala i njihov sadrzaj upotrebljava kao dokaz. Mislis li da su do sadasnji uhiceni clanovi Anonymusa uhiceni jer su se hvalili po facebooku?

11 mjeseci
rustweaver kaže...
BlueMax kaže...

Da, ja zaista vjerujem u to boldano. Ne vidim kako me to cini naivnim. Ne moze li se iz mog posta zakljuciti kako sam svjestan da je moguce, recimo, spijunirati dolazni i odlazni promet, i upadati na servere putem kojekakvih backdoora i sl? Pretpostavljam da drukcije tumacimo ovu vijest.

Nije "moguce" nego je "sigurno". Samo to zelim reci. Nisam nikakav pobornik teorija zavjere, dapace 100% sam siguran da su amerikanci '69 sletjeli na mjesec. Pakiranje logicnih stvari u teorije zavjere ipak ne pusim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice