Tek kad se razviju uvjeti možemo pričat o tome.
Pametan čovjek. Iskreno meni su draži ovi fizički jer osjetim u rukama što sam kupio.
mah, ionako samo smeče delaju.
da ne govorim o maržama od uvoznika do distrubutera.
ali ja još i danas ne vidim prednost digitalne distribucije u odnosu na fizički medij,igricu,film,glazbeni album platiš isto kao fizički medij, kod downloada dobiješ 0 i1 a kod fizičkog nešto opipljivo što traje godinama ako čuvaš i paziš
ali ja još i danas ne vidim prednost digitalne distribucije u odnosu na fizički medij,igricu,film,glazbeni album platiš isto kao fizički medij, kod downloada dobiješ 0 i1 a kod fizičkog nešto opipljivo što traje godinama ako čuvaš i paziš
Uostalom ako dobiješ virus ili ode disk - bye bye sve igre!
a zamisli da si na glazbu uložio 30 000 kuna i sad ti crkne hard disk,ili ti virus napravi štetu,a ovako imaš otisnuto na plastici a vijek trajanja plastike je 500 godina,ja imam original cd-e iz 1989 i rade kao novi bez iti jedne greške
a zamisli da si na glazbu uložio 30 000 kuna i sad ti crkne hard disk,ili ti virus napravi štetu,a ovako imaš otisnuto na plastici a vijek trajanja plastike je 500 godina,ja imam original cd-e iz 1989 i rade kao novi bez iti jedne greške
Još ih kopiraš za svaki slučaj i ostane ti to dok postoje cd playeri!
sto se mene tice ja sam odnedavno bez ijednog fizickog medija...da sam znao i prije bi napustio tu zastarjelu tehnologiju.sve ide ka oblacima i digitalnoj distribuciji
ja samo kupim drugi ali mi se još nije desilo da sam ponovno kupio cd-e zbog istrošenosti,imam jedan cd-e iz daleke obale on je toliko izgreben ali ga cd player pročita sa samo jednom sitnom greškom,cd-i ti traju desetljećima ako ih čuvaš i paziš po pravilima
sto se mene tice ja sam odnedavno bez ijednog fizickog medija...da sam znao i prije bi napustio tu zastarjelu tehnologiju.sve ide ka oblicima i digitalnoj distribuciji
optički mediji zastarjela tehnologija ha ha,možda samo onima koji nisu u životu kupili film ili album
pametnjakovicu,pogledaj kad se je 1.put pojavio CD,sve sto je mehanicko u računalo je zastarjelo
pametnjakovicu,pogledaj kad se je 1.put pojavio CD,sve sto je mehanicko u računalo je zastarjelo
I kako biš ti hladio komp? Tekući dušik je za na kratke staze (par sati/dana),ako imaš nešto pametno onda reci.Peltier se mora kombinirat sa hladnjakom.
dobro bugonja da si na original glazbu uložio 30 000 kuna na koji način bi ti tu glazbu čuvao,na nekom serveru i jedno ti vrijeme ne radi internet ne možeš slušati glazbu ni gledati filmove,ja govorim o legalno kupljenoj glazbi ili filmovima naravno da je u prednosti multimedija koju si mukte skinuo s interneta pa ti za nju nisu potrebni fizički mediji nego samo neki media player i računalo,ja osobno kad kupujem glazbu ili filmove kupujem je na fizičkim medijima jer to traje ohoho,ali za ono skinuto s inerneta samo ti je potreban usb i media player i kad pogledaš / poslušaš delete
tu se slažem
plastika kao plastika da - al nemoj mislit da ne gubi svojstva koja su potrebna za kvalitetnu pohranu podataka..
kakav to virus briše podatke? tog ima u filmovima samo.. a ako se nekako i izbrišu, mogu se uspješno vratiti.
bila je i "nedavno" neka vijest o trajnosti materijala od kojeg se rade optički mediji i situacija nije nimalo bajna
I kako biš ti hladio komp? Tekući dušik je za na kratke staze (par sati/dana),ako imaš nešto pametno onda reci.Peltier se mora kombinirat sa hladnjakom.
Nije da ga branim, ali jesi li siguran da si shvatio bit njegovog pitanja?
online storage. zgodno za pospremanje takvih stvari, jel valja to? najavljuje li se kakva besplatna pohrana podataka?
ja osobno kad kupujem glazbu ili filmove kupujem je na fizičkim medijima jer to traje ohoho,ali za ono skinuto s inerneta samo ti je potreban usb i media player i kad pogledaš / poslušaš delete
Jel i tako bacis CD/DVD kad odgledas film?
online storage. zgodno za pospremanje takvih stvari, jel valja to? najavljuje li se kakva besplatna pohrana podataka?
Primjer; Dropbox, imas cini mi se u novom BUG-u o tome.
vinil to je" vječita" stvar
ako je glazba kupljena u itunesu postoji mogucnost redownloada kupljene glazbe, s tim da se treba obavijestiti apple direktno mailom da bi ti omogucili to
sto se mene tice ja sam odnedavno bez ijednog fizickog medija...da sam znao i prije bi napustio tu zastarjelu tehnologiju.sve ide ka oblicima i digitalnoj distribuciji
optički mediji zastarjela tehnologija ha ha,možda samo onima koji nisu u životu kupili film ili album
Jel tebi jasno da kad kupiš primjerice preko steama igru u digitalnom obliku da je ta ista igra za navijek tvoja.
Nema toga ako ti rikne hard ili slične gluposti,jednostavno je tu samo se ulogiraš i download i to je to, kužiš!!!!!
Ja jos koristim stare audio kasete (ipak sam ulozio mnogo novaca) i imam jedno hiljada 1.44" diskete onako za arhivu.
Isto tako koristim i super ZIP drajvove od 100MB za prenos velikih datoteka kao sto su HD MKV filmovi...
svi ti daju 2-5GB free jedino ADrive ti daje 50GB po accountu sto je po meni cisto solidno, samo file nemoze bit veci od 2GB :p nisam ga jos isprobao ali namjeravam uskoro
U oblacimaje budućnost!... he he, da a svi telekomunikacijski servisi samo trljaju ruke i kažu naša je lova, a vi samo budite u oblacima.
Kada kupim fizički medij, to je moje, to mogu da bacam od zid, lupam ako hoću palim, ili ga stavim u mikser i sameljem, a oblak je nedokučiv.
Svi kojim su oblaci dragi, izađite malo van, da vas sunce vidi, dignite glavu, i potržite oblak. Malo pažljivije posmatrajte nebo, ako uočite oblak koji vam se je svidio, probaj te ga dohvatiti... da on je tu, možete i letjeti kroz njega, ali ga baciti sa neba e to neide. Malo razmislite gdje se nalaze vaše datoteke i informacije, te tko sa vašim podacima barata. Npr. ja nikada ne bih uplodovao svoje privatne slike, porodične snimke ili nešto slično. Zašto da se neki tamo administrator smije mojoj faci.
Kada je comp ugašen, CD, DVD, VHS na sigurnom mjestu, mirno se spava!
plastika kao plastika da - al nemoj mislit da ne gubi svojstva koja su potrebna za kvalitetnu pohranu podataka..
kakav to virus briše podatke? tog ima u filmovima samo.. a ako se nekako i izbrišu, mogu se uspješno vratiti.
bila je i "nedavno" neka vijest o trajnosti materijala od kojeg se rade optički mediji i situacija nije nimalo bajna
Treba razlikovati originalne CD/DVD i CD/DVD+/-R ...
Jel tebi jasno da kad kupiš primjerice preko steama igru u digitalnom obliku da je ta ista igra za navijek tvoja.
Nema toga ako ti rikne hard ili slične gluposti,jednostavno je tu samo se ulogiraš i download i to je to, kužiš!!!!!
Ovaj... a kaj ako firma propadne? Ništa nije vječno, a kompanije najmanje...
Kak ću frendu posudit igru? kak ću prodat igru/ poklonit kad mi dojadi??
E, sad si pogodio bit digitalne distribucije: nema posuđivanja, nema second-hand prodaje. To je jedan od ciljeva koji kompanije žele postići.
I sve lijepo imam i backup sto imam original, backup lijepo spremljen na sigurno u kontroliranim uvjetima (temperatura, kolicina vlage, prasina) tako da mogu trajati sljedecih 50 godina...
Ono što mene jedino iritira kod fizičkih medija je što mi zauzimaju prostor. Imam nekih 10-ak oriđiđi filmova i uzmu mi previše prostora na polici da više nemogu ništa staviti, a rjetko ih gledam. Da su digitalno spremljeni samo bi stajali na disku i sve pet. Ista stvar sa gomilom CD-a na kojima je sve i svašta samo mi prostor uzima bezveze. Oni su jedino dobri jer su jeftini pa su dobri sa prenositi podatke, ali opet danas svi imaju sa sobom po jedan USB od barem 2GB tako da ni to više nije problem, a di su tek i mobilni diskovi od 500 i više GB-a...
Iako internet može biti nezahvalan ako nemate konekcije, vrijeme se mjenja i to će biti sve manji problem. Mislim danas već svi više manje deru internet preko mobova i tu je ključ svega, što imaš sve dostupno od bilo kuda. Naravno problem je što na balkanu je očajna pokrivenost 3G signalom naprema ostalim državama u Europi gdje po svukuda imaju i HSDPA a kamoli 3G pa je onda lako pristupiti svojim podacima.