Fizički mediji još desetak godina

poruka: 45
|
čitano: 2.348
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Fizički mediji još desetak godina".
4 godine
neaktivan
RE: Fizički mediji još desetak godina
A gle stavis te filmove u mini kutijice i zauzimaju puno manje prostora... kad dodjem kuci uslikam ti rucne police koje sam napravio i ugradio u zid... ni ne vidi se...
In Control
3 godine
Mene fizicki mediji jako smetaju, posto zauzimaju enormnu kolicinu prostora, isto kao i novine, casopisi...

naravno da digitalna distribucija only nije moguca, ali vrijeme je da vec danas krenemo prema tome, jer stampati cde, kutije, omote... sve to kosta, zagadjuje i zaduzuje nas prema planeti... kako netko kaze distribucija u obliku 0 i 1 je samo distribucija bitova, podataka, ne stvara potrebu za reciklazom i VIJECNA je za razliku od plasticnih sugavih medija, koji ne traju vise od x-y godina... vidim faca koji imaju cde iu 89,,,, mogu pretpostaviti koja je muka potrebna za to ocuvati :)

a virusi ili propadanje hdda nece unistiti vas film, muziku, igricu, samo cete sve potebno skinuti ponovo a na emailu(online) imati vasu licencu i svi happy :))
2 godine
neaktivan

Ma nece fizicka distribucija nestati jos jaako dugo. Sto bi vi downloadali igru od 100 gb? Toliko ce uskoro moci spremiti Blue-ray. Full hd 3d filmove? Internet jest sve brzi ali su i igre i filmovi sve veci, ai ostatak softwaera. Da je bar jeftinija online distribucija nama korisnicima, osim kakvih akcijskih prodaja, bas i nije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 14:01 (konjRR).
2 godine
neaktivan
ČAP kaže...

U oblacimaje budućnost!... he he, da a svi telekomunikacijski servisi samo trljaju ruke i kažu naša je lova, a vi samo budite u oblacima.

Kada kupim fizički medij, to je moje, to mogu da bacam od zid, lupam ako hoću palim, ili ga stavim u mikser i sameljem, a oblak je nedokučiv.

Svi kojim su oblaci dragi, izađite malo van, da vas sunce vidi, dignite glavu, i potržite oblak. Malo pažljivije posmatrajte nebo, ako uočite oblak koji vam se je svidio, probaj te ga dohvatiti... da on je tu, možete i letjeti kroz njega, ali ga baciti sa neba e to neide. Malo razmislite gdje se nalaze vaše datoteke i informacije, te tko sa vašim podacima barata. Npr. ja nikada ne bih uplodovao svoje privatne slike, porodične snimke ili nešto slično. Zašto da se neki tamo administrator smije mojoj faci.

Kada je comp ugašen, CD, DVD, VHS na sigurnom mjestu, mirno se spava!

Pa u oblacima ne držiš takve privatne stvari (iako mislim da je dovoljno sigurno, osim ako si kriminalac pa si na nekoj crnoj listi policije). problem je gubitak glazbe koje imaš (ili filmova, igrica, štogod), tko će sve to opet pronaći i skinuti, ovako kopiraš sve u oblake pa ako baš netko to hoće slušati neka sluša jebe mi se, a slike i privatna videa ne zauzimaju toliko prostora da ih ne možeš spržiti na dvd ili staviti na neki manji hard. a što se tiče miksanja i bacanja harda u zid, nisam nikad probao ali ne vidim neki smisao (samo si oštetiš bezveze zid ili sjebeš mikser)

4 godine
neaktivan
Kako ce biti zabavno kad pojedini clusteri oblaka pokupe crva ili viruse... hahaha :)

I nemojte mi molim vas reci da se to ne moze dogoditi...
In Control
2 godine
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Kako ce biti zabavno kad pojedini clusteri oblaka pokupe crva ili viruse... hahaha :)

i što će napraviti, ukrasti mi film? 

4 godine
neaktivan
tomislav_p kaže...

ne, nego onemogucit (privremeno ili malo vise od privremeno) pristup istima...

Plus da ne govorim koliku konekciju bi morao imati da uploadas jedan BR film bez ikakve kompresije... ljepota...

Nemaju svi za opticku...

Ja se klonim oblaka... tko hoce nek radi... meni je zdravije po moj mali mozak da ja u ormaru imam 10 mybookova i da mi je tamo sve storano i backupano...

In Control
2 godine
neaktivan
tomislav_p kaže...

ne, nego onemogucit (privremeno ili malo vise od privremeno) pristup istima...

Plus da ne govorim koliku konekciju bi morao imati da uploadas jedan BR film bez ikakve kompresije... ljepota...

Nemaju svi za opticku...

Ja se klonim oblaka... tko hoce nek radi... meni je zdravije po moj mali mozak da ja u ormaru imam 10 mybookova i da mi je tamo sve storano i backupano...

I dalje bih imao sve te podatke ne kompu, ja sam za oblake samo kao backup jer je jeftinije (naravno, ako je ta usluga besplatna) imati jedan nego dva harda

4 godine
neaktivan
tomislav_p kaže...

I dalje bih imao sve te podatke ne kompu, ja sam za oblake samo kao backup jer je jeftinije (naravno, ako je ta usluga besplatna) imati jedan nego dva harda

Pa tesko da moze biti... jer ja kupim 2 mybooka od 1 tb, nek eto ih platim i 3000 kuna, ali ja s njih mogu brisati pisati i backupati sljedecih 5 - 6 godina...

I nek u cloudu 2 TB prostora bude... 20$ na mjesec... nema SANSE da moze biti jeftinije... i sad si ti racunaj na period od 5 godina... pa ti vidi sto ti je jeftinije...

Glavno... vlastiti backup na tvom HDD-u jeftinije je uvijek nego backup na remote mjestu...

In Control
2 godine
neaktivan

Zato sam i napisao: "(naravno, ako je ta usluga besplatna)"

4 godine
neaktivan
tomislav_p kaže...

Zato sam i napisao: "(naravno, ako je ta usluga besplatna)"

Ništa nije besplatno...

In Control
2 godine
neaktivan

Pa tako mozeste povuci paralelu i s novcem. Imati ga na kartici i kesh u ruci nije bas isto :)

3 godine

Linux

4 godine

cesto se provlace teze koje jos nisu utemeljene.

recimo za primjer, jedan verbatim na svojoj reklami tvrdi da garantira 100 godina mediju ako je uredno skladisten.

ni mitshubishi cemicals ni riteck nikada nisu dali nikakvu garanciju. (oni ih proizvode,a ne traxdatra, verbatim i ostala imena)

prve generacije cd medija imaju problem sa slojem zastite kojim su premazani.

i danas se ne moze utvrditi trajnos medija iznutra.

dolazi sa godinama do kemijskih reakcija na premazima. ne zna se koji se uvjeti sve moraju poklopiti da bi doslo do reakcije (vlaga,svjetlost i sl)

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
4 godine

cesto se provlace teze koje jos nisu utemeljene.

recimo za primjer, jedan verbatim na svojoj reklami tvrdi da garantira 100 godina mediju ako je uredno skladisten.

ni mitshubishi cemicals ni riteck nikada nisu dali nikakvu garanciju. (oni ih proizvode,a ne traxdatra, verbatim i ostala imena)

prve generacije cd medija imaju problem sa slojem zastite kojim su premazani.

i danas se ne moze utvrditi trajnos medija iznutra.

dolazi sa godinama do kemijskih reakcija na premazima. ne zna se koji se uvjeti sve moraju poklopiti da bi doslo do reakcije (vlaga,svjetlost i sl)

brisat ovaj post, eto kad nisi doma i pukne huwaji ili kako se 3g shit zove :(

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 2:49 (torrente).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice