Google – probajte druge

poruka: 33
|
čitano: 2.058
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Google – probajte druge".
5 godina
Google – probajte druge

I posteno...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

24 0 hvala 0
5 godina
Google – probajte druge

Katz trola kako bi postigao svojih 5 minuta slave. A ovaj mu je dobro odgovorio, ako ti ne odgovara, probaj kod drugih!

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
3 godine
Re: Google – probajte druge

Moja tražilica, moja pravila. Ako ti ne paše, odje*i lagano.{#}

Barcelona FC
2 godine
Google – probajte druge

Ne znam. Kupujem kruh kod Fadila godinama i u zadnje vrijeme primjetim kako je sve losiji, sve vise aditiva, osusi se nakon dva sata. I kazem ja Fadilu kako mu je kruh sve gori i gori a on meni kaze da ne moram kupovat kod njega.

Mozete vi reci kako je Fadil u pravu ali to ne mijenja cinjenicu da on petlja s kruhom.

10 2 hvala 0
2 godine
x18x05x kaže...

Po tom principu ti i Gavrilovic umjesto govedine i svinjetine u pastetu moze stavljati krepane macke. Njihova pasteta, njihova pravila, nitko te ne tjera da je kupujes?

16 mjeseci

Tako je,ti odlucujes

3 godine
ako mi je pasteta bolja od drugih kupovat cu gavrilovicevu
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
19 mjeseci
BlueMax kaže...

Po tom principu ti i Gavrilovic umjesto govedine i svinjetine u pastetu moze stavljati krepane macke.

Pa šta ako ja volim jesti krepanu mačku? {#}

5 godina

Meni slična stvar nije jasna i za preglednik unutar sustava Windows.

Od sada se guraju i drugi preglednici- ako ti se ne sviđa koristi Linux ili neki drugi os.

Uskoro će uz kupljene proizvode Mircosofta oni morati stavljati i verzije Linuxa jer jedino tako krajnji korisnik može odlučivati -.-

Svašta, zašto Google ne bi gurao svoje proizvode.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
2 godine

Ljudi napravili najbolju tražilicu na kojoj su izgradili imperiju i sad mnogima smeta. Dobro mu je frajer odgovorio, ako ti ne valja ti koristi drugu ali od google-ove sigurno nije bolja.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
3 godine
Google – probajte druge

Da, a i ona glupost da sa windowsima ne smije dolaziti ie ili wmp to nema veze sa konkurentnosti, to je čista glupost...zamislite da konzum ne smije stavljati K+ proizvode u svoje trgovine ili drugi veliki lanci reklamirati svoje proizvode, pa hebemu sve na svijetu koji je smisao toga, onda bi svi operacijski sustavi trebali dolaziti kao prazne ljuske bez ičega i moraš sam izabrati i downloadati sve sa neta ili imati instalirano sve moguće od svih konkurenata i kome je god palo napamet bavit se time...

Ne brani microsoft, tj. nije onemogućio da instalirate proizvode drugih tvrtki i ljudi, baš naprotiv i zbog takve otvorenosti i mogućnosti instalacije svega i svačega je tako popularan.

Tako i google, sve je jasno označeno šta je reklama a šta ne i zašto bi svi rezultati pretraživanja onda bili linkovi na tuđe tražilice koje opet imaju linkove na google...evo kako je jedan čovjek rekao tamo na blogu:

1) Google did not knowingly downrank other search engines. It happened due to us preferring Google
2) Google has every right to downrank other search engines both because its GOOGLE'S SITE and because if other search engines really need Google/another search engine for their promotion, then they've already failed.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
18 mjeseci
Trolololololololololo trololololol
Tocno bi tako i ja rekao.
HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
19 mjeseci
BTW Boluemax Pa i stavljaju!

Mene Google nikad nije iznevjerio. Dok god je tako za mene ne postoje druge traziloce koje su uistinu losije.
19 mjeseci
Google – probajte druge
Da njonji. Katz se ponasa ko da je Google opce dobro, to je njihova stranica za boga miloga.
BTW Nitko se ne zali na Apple zbog slicnih stvari.
4 godine
x18x05x kaže...

Ako si pročitao Singhalov odgovor onda ti je jasno da si debleo u krivu.

Čovjek jasno kaže da plaćeni oglasi nemaju utjecaja na rezultate pretrage. Dakle ne piše Google svoja pravila nego igra po njima (barem tako oni tvrde).

Kada ne bi bilo tako, tj. kada bi Google pod rezultate pretrage 'podmetnuo' najprije stranice od kojih ima financijsku korist, pa tek onda relevantne stranice,   našao bi se u problemima (naravno, prvo bi to netko morao dokazati ili barem ustanoviti postojanje osnovane sumnju) jer bi to značilo obmanjivanje korisnika i vrlo vjerojatno bilo kažnjivo od strane regulatornih tijela.

4 godine
Google – probajte druge

cek samo da progooglam par drugih trazilica xD

I got my weed from the west,my pills form the east....Young Money
4 godine
njonji kaže...

Da, a i ona glupost da sa windowsima ne smije dolaziti ie ili wmp to nema veze sa konkurentnosti, to je čista glupost...zamislite da konzum ne smije stavljati K+ proizvode u svoje trgovine ili drugi veliki lanci reklamirati svoje proizvode, pa hebemu sve na svijetu koji je smisao toga, onda bi svi operacijski sustavi trebali dolaziti kao prazne ljuske bez ičega i moraš sam izabrati i downloadati sve sa neta ili imati instalirano sve moguće od svih konkurenata i kome je god palo napamet bavit se time...

Ne brani microsoft, tj. nije onemogućio da instalirate proizvode drugih tvrtki i ljudi, baš naprotiv i zbog takve otvorenosti i mogućnosti instalacije svega i svačega je tako popularan.

Pa to baš i nije bila glupost u ono vrijeme kad se pokrenula priča o tome, druga je stvar to što se zbog sporosti procedure izgubio smisao zabrane u vrijeme kad je konačno stupila na snagu.

To je bilo vrijeme kad internet preglednik (pa ni media plejer) nije bio sastavni dio OS-a (uostalom za win 95 je trebalo zasebno instalirati podršku za modem i   winsock, da bi se uopće moglo spojiti na internet), pa je Microsoft ugradnjom Internet Explorera u OS efektivno izbacio Netscape iz utrke. Ipak su većina korisnika 'noob'-ovi, i ako nešto imaju već instalirano, neće tražiti na netu i instalirati drugi program, osim ako taj nije stvarno bolji (brži, stabiliniji, sa više mogućnosti) kao što je kasnije bio slučaj sa Firefoxom i Chrome-om.

Teško je takvu situaciju Microsofta, ili u ovom slučaju Google-a usporediti sa Konzumom i K+ proizvodima.

3 godine

Svake godine susjed dolazi u moj vrt, jede moje jagode, grožđe, paradajz i paprike.

Dozvolim mu, ima dosta, bolje nego da propadne.

Ove godine je bila tuča - neće biti toliko toga - susjed se nema šta buniti, ja sam uložio trud, moje dvorište - moja pravila.

Dakle, ako je nešto besplatno - onda pravila određuje onaj koji donira, ne onaj koji preuzima.

Dakle nema veze sa kruhom i paštetom. Ako nisi zadovoljan poklonom, fino plati u trgovini ili traži drugog sponzora.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
2 godine
Google – probajte druge

Ti ocito ne znas da postoje ljudi koji google-u placaju za neke stvari i i da google nije dobrotvorna ustanova?

Trazilica je proizvod i bez obzira da li ga ti dobijes besplatno podlijeze nekim regulativama.

Ti si ipak malo stariji i ozbiljniji forumas pa bi trebao shvatiti da kad u nekom restoranu dobijes pokvaren obrok imas pravo tuziti vlasnika bez obzira da li ti je on to jelo naplatio ili te castio s njim.

4 godine

Kakve veze sa Googleom ima ova tvoja prispodoba?!

Google ništa ne donira, svi pretraživači ove vrste su besplatni. Što misliš koliko bi se sati Google zadržao na čelnoj poziciji da iznenada odluči naplaćivati pretragu?! :-)

Google se financira od 'usputnih' djelatnosti vezanih za pretraživanje, i zato može pružiti svojim korisnicima besplatnu uslugu, ali pravila ne određuje Google, nego korisnici, uostalom, Google je postao najpopularniji pretraživački servis upravo zato što daje najbolje rezultate, a ako korsinici (opravdano) posumnjaju da ih Google vara, kako bi uvećao zaradu, više neće biti najpopularniji i gotova priča, i vjeruj mi da Google to dobro zna.

5 godina
logik kaže...
Da njonji. Katz se ponasa ko da je Google opce dobro, to je njihova stranica za boga miloga.
BTW Nitko se ne zali na Apple zbog slicnih stvari.

A i ne drži analogija sa pekarom vodu, jer su druge tražilice doslovno udaljene JEDAN KLIK,

posebno kad im je čovjek uredno podastrijeo i konkretne linkove. Nije da ih ljudi ne isprobavaju,

pa se eto vratu gugletu.

Pekare se znaju gomilati u blizini ali nije pravilo.

3 godine
BlueMax kaže...

Ti ocito ne znas da postoje ljudi koji google-u placaju za neke stvari i i da google nije dobrotvorna ustanova?

Trazilica je proizvod i bez obzira da li ga ti dobijes besplatno podlijeze nekim regulativama.

Ti si ipak malo stariji i ozbiljniji forumas pa bi trebao shvatiti da kad u nekom restoranu dobijes pokvaren obrok imas pravo tuziti vlasnika bez obzira da li ti je on to jelo naplatio ili te castio s njim.

Postoje ljudi koji Microsoftu plaćaju Office. Postoje ljudi koji koriste LibreOffice.

Znaš koja im je osobina zajednička? Sami su odabrali dali će plaćati ili ne, tako i ljudi koji plaćaju googlu za neke stvari, očito su im dobre.

Ako odeš u restoran i dobiješ pokvarenu hranu, onda ili biraš krivi restoran ili nemaš sreće, i znaš da više tamo nećeš ići, right?

Dakle po tome, ako jednom platiš nešto nekome, i nije dobro, naučiš nešto od toga, svaka škola se plaća.

Koristim sve besplatne googleove alate - rade dobro i s njima nemam problema.

Kome smeta monopol - neka proba ask, bing, yahoo itd, nitko te ne gura da koristiš google.

Yahoo ima svoj mail klijen, microsoft svoj, i mnogi drugi svoj - zašto koristite gmail?

Dali vas google tjera? Nitko vas ne tjera. 

Da plaćam za gmail i da nije dobar - žalio bi se - ali je besplatan - i stvarno usporedba sa restoranom - sense, it makes none.

Najbolje stvari u životu su besplatne, i vrijede svake kune koju za njih daš.

5 godina
overhaul kaže...

A i ne drži analogija sa pekarom vodu, jer su druge tražilice doslovno udaljene JEDAN KLIK,

Ne zale se korisnici nego tvrtke koje na google-u promoviraju svoje proizvode. To je kao da ti HRT, RTL i Nova kazu: "je**i se, necemo reklamirat tvoj proizvod, odi na neku drugu televiziju". I tako ti odes se reklamirat na Jabuku. Jedini je problem sto tu Jabuku nitko ne gleda...

Ali to ionako svi znate samo samo se pravite ameri jer se ne smije blatit po Googletu... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
3 godine

Pa neće reklamirati ako ne vidi profit - to je valjda jasno?

Da meni dođe netko iz SKHWAT-a i kaže mi: ajde da stavimo plakat za Gay paradu

u Sisku na vitrinu tvoje firme - rekao bi im - dečki nisam interesiran, probaj sa HGSpotom, Vemilom (Anus-Medija) itd.

Ali kad mi dečki dođu i pitaju: jel može da stavimo plakate za MUF, i da prodajete karte za nas? - naravno da može.

Svatko gleda svoje interese - nije google od jučer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 0:10 (Don Kihoty).
2 godine
Google – probajte druge

Ocito ne shvacas o cemu govorim. Ajd zamisli ovakvu situaciju. Ja se bavim prodajom "necega". Imam svoju web stranicu koja ima puno klikova i kad bi prije par godina u trazilicu upisao "to nesto" moja stranica bi bila izlistana 3-4  po redu. Danas upisem to isto i prije moje stranice dobijem 20 drugih od kojih su vecina placene reklame koje se skoro nimalo ne razlikuju od normalnih rezultata pretrage (na losijim monitorima niti ne vidis onu tamniju zuckastu pozadinu), zatim jos par linkova na google+ stranice koje nitko i ne koristi.

Google je stekao popularnost i ogromnu bazu korisnika svojom kvalitetom. O besplatnosti ovdje nema smisla govoriti jer sve su trazilice besplatne. Sad kad ima skoro pa monopol pocima to zloupotrebljavati. Google je pretrazivac interneta, nije vlasnik interneta. Ne moze on odredjivati koliko je meni kao korisniku interneta nesto vazno. Reklame su ono od cega Google zivi i neka reklame stavljaju ko reklame ali rezultate pretrage nek sloze po normalnim kriterijima. I TV-kuce su vlasnici svog programa, infrastrukture i podvlasnici frekvencije na kojoj emitiraju pa opet postoje jasna pravila koliko reklama dnevno mogu emitirati. Svaki internet portal obavezan je reklamu oznaciti kao sponzorirani clanak tj. jasno dati do znanja citatelju da je rijec o reklami. Google u zadnje vrijeme obmanjuje ljude i kao rezultate pretrage plasira reklame.

Moje misljenje je da to nije dobro.

5 godina
Google – probajte druge

prije gugla sam tragao na altavisti (sjeća se ko?). i gugl je počeo imati bolje rezultate i prešao sam na gugl. no masa ljudi je prelazila na yahoo i mnogi i dan danas traže na yahoou koji je neusporedivo nasilniji po forsanju korisnika da gledaju reklamiranje. stoga se apsolutno slažem s guglom - ak im ne paše, neg odu na drugu tražilicu

btw., nevolim gugl upravo zbog personalizacije traženja i pretjeranog skupljanja podataka o korisnicima i njihovim navikama, te sam probavao naći tražilicu sa bar sličnim mogućnostima ali nisam ima uspjeha - gugl mi ipak daje bolje rezultate

4 godine
Ges kaže...

prije gugla sam tragao na altavisti (sjeća se ko?). i gugl je počeo imati bolje rezultate i prešao sam na gugl. no masa ljudi je prelazila na yahoo i mnogi i dan danas traže na yahoou koji je neusporedivo nasilniji po forsanju korisnika da gledaju reklamiranje. stoga se apsolutno slažem s guglom - ak im ne paše, neg odu na drugu tražilicu

btw., nevolim gugl upravo zbog personalizacije traženja i pretjeranog skupljanja podataka o korisnicima i njihovim navikama, te sam probavao naći tražilicu sa bar sličnim mogućnostima ali nisam ima uspjeha - gugl mi ipak daje bolje rezultate

altavista i hotbot, nekad zakon.

Ali danas google!!

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
19 mjeseci
Google – probajte druge
Blue max. Danasnji zivot bio bi mnogo tezi bez googlea zato klekni i reci hvala. LOL Nije niko amer samo su najbolji i u ovome imaju pravo jer je proizvod njihov i ne krse prava drugih proizvoda. Po tvom bi ih krsili upravo korisnici.
14 mjeseci
Google – probajte druge

Mnogima smeta što se gugl prodao (ili tek zadnjih godina pokazao svoje pravo lice).

Problem je što je on obogatio na svojoj "besplatnosti", a neke druge tražilice su propale.

Lako je sada reći koristi neku drugu, (...) nemogu jer je više nema!

Ja sam neko vrijeme koristio altavistu, pa dugo vremena gugl, pa tek prije nekoliko mjeseci našao stealth koji mi je najbolje odgovarao.

Uspoređivao sam ih nekoliko i samo je on izbacivao najmanje reklama.

5 godina
BlueMax kaže...

Ne znam. Kupujem kruh kod Fadila godinama i u zadnje vrijeme primjetim kako je sve losiji, sve vise aditiva, osusi se nakon dva sata. I kazem ja Fadilu kako mu je kruh sve gori i gori a on meni kaze da ne moram kupovat kod njega.

Mozete vi reci kako je Fadil u pravu ali to ne mijenja cinjenicu da on petlja s kruhom.

Zato ja sad kruh kupujem u Konzumu... jestiv je i nakon 3-4 dana i ne ukiseli se ko od ovih privatnih pekara... a ovi nek prave smeće za one koji ne znaju za bolje.

A što se tiče tražilica, može Google petljat šta hoće, ali kad tražim nešto pa me bing baca na stranice na francuskom, a google lijepo nađe kad postoji i na hrvatskom... meni dosta i binga i kompanije. ko što me i Google nije zanimo dok nije posto bolji od altaviste.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 11:12 (Gnjavator).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice