Google gradi u Irskoj

poruka: 6
|
čitano: 704
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Google gradi u Irskoj".
11 mjeseci
Google gradi u Irskoj

koristit vanjski zrak? koliko god hladno bilo temperatura varira, i to zna varirat po preko 20c kao svugdije u svijetu, sto koliko ja znam nije nikako dobro za servere

TD za glupost
3 godine
Re: Google gradi u Irskoj

Vjerovatno uzimaju vanjskog zraka koliko im je potrebno da održavaju stalnu unutarnju temperaturu, znači ako vani nije toliko hladno uzima se više zraka, a ako je hladno uzima se manje i onda se taj zrak miješa sa unutrašnjim zagrijanim zrakom kako bi se dobila željena temperatura.

logic sense of no sense.
4 godine
protjeran
Google gradi u Irskoj

Uostalom u irskoj se po ljeti nose dugi rukavi i jakne...

Mislim, dakle postojim
11 mjeseci
lzgr kaže...

Uostalom u irskoj se po ljeti nose dugi rukavi i jakne...

temepratura data centra mora biti konstantnih 20c, sto znaci da nesmije biti ni hladnije, niti oscilacije temperatura

sto se tice kombinacije s vanjskim zrakom, ako vanjski zrak prijede 15-16c on se vise nemoze koristit za hladenje, tako da opet moraju imat klima uredaje jer ovo moze biti samo pomocno hladenje (sto je opet velika usteda)

TD za glupost
3 godine
Laxarus kaže...

temepratura data centra mora biti konstantnih 20c, sto znaci da nesmije biti ni hladnije, niti oscilacije temperatura

sto se tice kombinacije s vanjskim zrakom, ako vanjski zrak prijede 15-16c on se vise nemoze koristit za hladenje, tako da opet moraju imat klima uredaje jer ovo moze biti samo pomocno hladenje (sto je opet velika usteda)

Krivo. Tako je bilo nekad, najnovija generacija modularnih data center-a je jako napredovala, u svakom pogledu - potrosnja, upravljanje zagrijavanjem, hladjenje itd. Primjer je najnovija generacija serverskih kontejnera (ITPAC) koju koristi Microsoft u svojim Azure centrima, isti su 100% hladjeni zrakom i unatoc tome se mogu koristiti svugdje u svijetu i imaju PUE od samo 1.06. Inace, ASHRAE *preporuca* temperaturu u rasponu 18-27C, ali to vise nije realno i sva novija oprema moze puno vise od toga bez problema. ITPAC koristi opremu razlicitih proizvodjaca kako bi se smanjila vjerojatnost ispada i razvlaci bez problema temperaturu na iznad 32C (konstantno).

Video o tome kako je ITPAC konstruiran imas ovdje, dok generalno o Azure data centrima ovdje, na ca. 6:10 pocinje dio o ITPAC-u.

Google vjerojatno koristi nesto slicno.

12 mjeseci
Google gradi u Irskoj

U krajnju ruku, imam neki dojam da Guglovi inžinjeri imaju malo veći fond znanja po tom pitanju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice