Google odlazi iz Kine

poruka: 45
|
čitano: 2.296
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Google odlazi iz Kine".
4 godine
RE: Google odlazi iz Kine

vrijedas i omalovazavas

Komunizam ima svojih mana ali bogme i svojih prednosti.

Ti se malo smiri, odi pod hladan tus. Procitaj knjigu o bon-tonu i onda se vrati.

Stvarno je ironicno da ti meni kazes da sam nezrel. Kako si samo to uspio zakluciti iz mog nick-a.

Vidoviti Milan, nema sto...

Pitanje: gdje sam spomenul da sam do tvoje nezrelosti došel iz tvojeg nicka? Psiho246 = nezrelost + neupućenost je upućivalo na tvoju osobu (dakle, da si imal nick npr. jura, štef, macan, pisalo bi nešto kao jura = nezrelost + neupućenost).

Evo, a upravo si mi dal dokaz za svoju nezrelost: zaletel si se u odgovor bez da si razmislil na što sam u postu uopće ciljal. Privaćam, naravno, da se radi o slučajnosti ili o žurbi.

Ako si slučajno pomislil, a ne usudim se to niti pomisliti, da su nick i avatar jedno te isto, onda trk na google i potraži kaj je to avatar (naravno, ne mislimo na film)   Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 17:04 (Mckilem).
4 godine
Mckilem kaže...

vrijedas i omalovazavas

Komunizam ima svojih mana ali bogme i svojih prednosti.

Ti se malo smiri, odi pod hladan tus. Procitaj knjigu o bon-tonu i onda se vrati.

Stvarno je ironicno da ti meni kazes da sam nezrel. Kako si samo to uspio zakluciti iz mog nick-a.

Vidoviti Milan, nema sto...

Pitanje: gdje sam spomenul da sam do tvoje nezrelosti došel iz tvojeg nicka? Psiho246 = nezrelost + neupućenost je upućivalo na tvoju osobu (dakle, da si imal nick npr. jura, štef, macan, pisalo bi nešto kao jura = nezrelost + neupućenost).

Evo, a upravo si mi dal dokaz za svoju nezrelost: zaletel si se u odgovor bez da si razmislil na što sam u postu uopće ciljal. Privaćam, naravno, da se radi o slučajnosti ili o žurbi.

Ako si slučajno pomislil, a ne usudim se to niti pomisliti, da su nick i avatar jedno te isto, onda trk na google i potraži kaj je to avatar (naravno, ne mislimo na film)  Namigiva

Jadni mali isfrustrirani.

Mamica te ne voli pa glumis forumskog viteza?

Ja sam za tebe gospodin. Ispod mene si.

Tvoj nivo inteligencije nije dostojan mene.

Zbog toga necu odgovarati na tvoje provokacije u buduce u ovoj temi.

Pozdrav!

- Psiho246
3 godine
Google odlazi iz Kine

Možda če google izgubit na profitu jer ako pola stanovništva Kine koristi google svakodnevno (govorim oko 550 milijuna stanovnika) je jako unosan posao.

Trebali su cenzurirat i bok

Volim čitati BUG //// Imaš problem sa LG Cookijem ili pitanje ? Javi na privatnu poruku
4 godine
Psiho246 kaže...

Pozdrav!

Nemam namjeru mjesati se izmedu vas.

Ali pogledaj ovo boldano sto si napisao, onak, get a life!Cool(bez uvrede)

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
3 godine
Mitch kaže...

Možda če google izgubit na profitu jer ako pola stanovništva Kine koristi google svakodnevno (govorim oko 550 milijuna stanovnika) je jako unosan posao.

Ono sto je najtuznije, do sada su to i radili. Ne mogu uopce shvatiti sto su htjeli postici svojim potezom jer je bilo posve jasno da Kina nece mijenjati svoju politiku zato jer je to Google rekao.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
4 godine
Lion King kaže...
Psiho246 kaže...

Pozdrav!

Nemam namjeru mjesati se izmedu vas.

Ali pogledaj ovo boldano sto si napisao, onak, get a life!Cool(bez uvrede)

Evo, Lion King, radije odgovorim tebi.  Osmijeh

Mada nemam nešto naročito za reći, ovo mi je baš zabavno kaj je ovaj napisal. Jednostavno, obožavam vidjeti takve odgovore, pogotovo ako se netko uvrijedi jer ga nazoveš nezrelim...a onda nešto ovakvo napiše da "demantira" one koji ga nazovu nezrelim  Smijeh

A još kak se sjetim da je napisal da se ja "smatram uzvisenim"...ROTFL.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 18:16 (Mckilem).
3 godine
syncmaster245b kaže...
Mitch kaže...

Ono sto je najtuznije, do sada su to i radili. Ne mogu uopce shvatiti sto su htjeli postici svojim potezom jer je bilo posve jasno da Kina nece mijenjati svoju politiku zato jer je to Google rekao.

Uvijek je bio novac u pitanju i ostat će.

Volim čitati BUG //// Imaš problem sa LG Cookijem ili pitanje ? Javi na privatnu poruku
3 godine
Mitch kaže...

Uvijek je bio novac u pitanju i ostat će.

Pa bas zato i je cudno, s obzirom na lako predvidiv ishod.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
4 godine
Google odlazi iz Kine

Definicija:

Društveno uređenje gdje svi rade i uzimaju prema svojim potrebama, a u takvom društvu ne postoji privatno vlasništvo, kapitalizam a ni država.

Komunizam je u Kini (i u svim drugim društvima na ovome svijetu) samo živi primjer da ljudska bića jednostavno nisu dovoljno zrela za utopijsko društvo.

Naime, da bi takav sustav bio održiv svi sudionici bi se trebali totalno odreći svih svojih korjena i etničko-socioloških različitosti, te bi čitav svijet morao biti bez granica i država kao takvih.

Druga stvar, svi bi morali biti krajnje nesebični i marljivi jer ako si svi mogu uzimati prema svojim potrebama, trebaju također maksimalno pridonositi u taj sistem (u suprotnom imamo da nekolicina na vrhu izrabljuje ostatak društva a onda je to licemjerno i nije u skladu sa idejom komunizma tj. idejom jednakosti i zajedništva).

Pošto smo svi mi u današnjem potrošačkom društvu već stekli određene navike na neki nivo standarda, teško da bi se svi mogli vratiti u 'društvo jednakosti' gdje bi svima bilo jednako - i to jednako loše jer bi oni sa više sredstava na leđima morali šlepati po nekoliko ljudi sa manje sredstava, tj. svima bi se snizio životni standard. Zaista divna pomisao..

Dakako, ne kažem da sadašnji sustav 'divljeg kapitalizma' išta valja, ali nije ni komunizam odgovor.

Trebalo bi nači nekakvu mješavinu društvenih uređenja i onda izbalansirati ljudske potrebe, mogućnosti, želje..  ali to je opet utopija Namigiva

Lijep pozdrav ;)
4 godine
syncmaster245b kaže...

Meni se cini da njima to bas i nije bilo jasno. Ipak su oni Google, najpostenija i najbolja korporacija na svijetu, tko njih ne bi poslusao... Smijeh

Dado_ZG78 kaže...

Pošto smo svi mi u današnjem potrošačkom društvu već stekli određene navike na neki nivo standarda, teško da bi se svi mogli vratiti u 'društvo jednakosti' gdje bi svima bilo jednako - i to jednako loše jer bi oni sa više sredstava na leđima morali šlepati po nekoliko ljudi sa manje sredstava, tj. svima bi se snizio životni standard. Zaista divna pomisao..

Ovo je cinjenica koje su ljudi u zapadnim zemljama itekako svijesni. Svima na zapadu, pa i tu nama hrvatima je ovako dobro samo zahvaljujuci miljardama kineza koji marljivo rade za saku rize dnevno.

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 23:49 (SupremeCommander).
3 godine
Dado_ZG78 kaže...

Dakako, ne kažem da sadašnji sustav 'divljeg kapitalizma' išta valja, ali nije ni komunizam odgovor.

Trebalo bi nači nekakvu mješavinu društvenih uređenja i onda izbalansirati ljudske potrebe, mogućnosti, želje..  ali to je opet utopija Namigiva

Zapravo si potpuno u krivu. Današnju visinu standarda umjetno diže elita od 2-5% ljudi koji imaju nesrazmjeno velike resurse u odnosu na prosjek. Ukoliko bi ljudi radili jednako motivirano, standard bi porastao. Upravo je kapitalizam razlog zbog kojeg je u komunizmu standard nizak. Onih par posto ljudi na vrhu su prikriveni kapitalisti koji zloupotrebljavaju ideju komunizma zbog osobne koristi (kapitalističkog pristupa). Na kraju dolazimo do toga da komunizam (onaj u praksi, a ne iz definicije) i kapitalizam pate od istog problema, samo se taj problem na različite načine manifestira. Taj problem će biti prisutan u bilo kojem društvenom uređenju, a jedino što se može napraviti je naći uređenje koje je održivo i koje potiće društvo da se razvija prema komunizmu iz definicije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
4 godine

Naravno da kad bi ljudi radili vise, standard bi porastao... Samo ti radi vise za dobrobit covjecanstva... Smijeh

A sto se tice ove elite i djeljenja bogatstva, to je otprilike isto kao da kazes da ako smanjis place vladi da ce standard u hrvatskoj porast...

Glede brojeva:

"Using currency exchange rates, global household wealth amounted to $125 trillion in the year 2000, equivalent to roughly three times the value of total global production (GDP) or to $20,500 per person. Adjusting for differences in the cost-of-living across nations raises the value of wealth to $26,000 per capita when measured in terms of purchasing power parity dollars (PPP$)."

To je svjetski prosjek, dok je u razvijenim zemljama:

"Average wealth amounted to $144,000 per person in the USA in year 2000, and $181,000 in Japan."

Dakle, koliko bi amerikanaca bilo sretno da umjesto danasnjih 140k$ (sto je nekakav pristojni stan/kuca, auto, itd...) imaju samo 25k$ (sto je jedva za neki malo bolji auto)? Nisam nasao podatke za hrvatsku, ali vjerujem da je vecina nas isto tako preko tih 25k$, svaka obitelj koja ima stan od 100k+ eura je iznad toga...

Think locally, act globally...
4 godine
syncmaster245b kaže...
Mitch kaže...

google je cenzurirano, ali onda je kineska vlada dirnula u servere tražeći identitete pojedinih ljudi. ako su pojedini blogeri završili u zatvoru, nakon što su im otkriveni identiteti uz pomoć provale na googleove servere, onda je jasno tko stoji iza toga. da toga nije bilo status quo bi potrajao.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
4 godine
protjeran
SupremeCommander kaže...

Naravno da kad bi ljudi radili vise, standard bi porastao... Samo ti radi vise za dobrobit covjecanstva... Smijeh

Kada sprovedeš ovakvu pretvorbu kakva je bila u Hrvatskoj dobijemo ovo što imamo. Kada rasturaš perspektivne firme, otjeraš radno sposobne ljude u prijevremenu mirovinu, podebljaš birokraciju za glasačku mašinu i ovisnike o vlasti, dobiješ banana državu. Treba uzeti najbolje iz kapitalizma i komunizma, i napraviti kombinaciju koja bi najbolje funckionirala u određenom društvu. Bez demagogija, ideologiziranja i teoretiziranja.

Činjenica je da su naši političari kao svinje iz životinjske farme. To vrijedi i za druge zemlje. Političari su samo marionete bogatih elita.

Dado_ZG78 kaže...

Komunizam je u Kini (i u svim drugim društvima na ovome svijetu) samo živi primjer da ljudska bića jednostavno nisu dovoljno zrela za utopijsko društvo.

Naime, da bi takav sustav bio održiv svi sudionici bi se trebali totalno odreći svih svojih korjena i etničko-socioloških različitosti, te bi čitav svijet morao biti bez granica i država kao takvih.

Svijet bez granica i etničko-socioloških različitosti. Da, globalizacija i neoliberalni kapitalizam to priželjkuje. NWO, koji se može čuti kod Busha, Clintona, Gore-a i ostalih. Gnjavaža su te granice i tradicija. Treba biti jedan svijet, izmješati stanovništvo u jednu bezličnu masu, samo da nema svoj identitet i posebnosti koje su se stoljećima stvarale.

4 godine
Google odlazi iz Kine

otišao sam na google.cn i ovaj me odveo na google.com.hk što je nefiltrirana hongkonška google tražilica. preveo Tiananmen Massacre na translateu u i ubacio pod pretragu slika i rezultati su tu. kinezi sada imaju nefiltriran sadržaj. let the games begin 

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice