Google špijunirao Wi-Fi mreže

poruka: 52
|
čitano: 5.627
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Google špijunirao Wi-Fi mreže".
3 godine
protjeran

Da "nenamjerno" su skupili podatke

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
4 godine

A barem su se ispričali nego da ih je nego netko tužio, sada kolko tolko kontroliraju situacijuNeodlučan

"Ko prizna, pola mu se prašta"Izlanuo se

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
5 godina
RE: Google špijunirao Wi-Fi mreže

"Do greške je navodno došlo jer je za potrebe Street Viewa korišten dio izvornog koda za prikupljanje informacija o Wi-Fi  mrežama iz drugog projekta pri čemu nije bilo uočeno da taj kod prikuplja i informacije o sadržaju koji se prenosi Wi-Fi  mrežama"

Hahaha... mozda im i google docs sucajno ima dio koda iz nekog spywarea, password crackera i slicno... Smijeh

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 8:22 (SupremeCommander).
3 godine
neaktivan

Ma bilo je slučajno šta će Google-u toliko mac adresa i imena, ajde da su prikupili informacije tj. neke prave podatke ali oni to nisu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 8:29 (ivand123).
4 godine

Znaci program je na svoju ruku 4 godine prikupljao podatke o korisnicima wifi mreza i da nitko to nije ni znao?!

Evo dokaza da se  racunala polako odupiru nasoj kontroli i da rade sta hoce. Pocinju nas spijunirati. Rat sa strojevima je blize nego sto smo mislili!

(ili je google to sve skupa izmislio) Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 8:49 (bnaci).
5 godina
bnaci kaže...

(ili je google to sve skupa izmislio) Namigiva

blasphemy!!! Nevinašce

3 godine
protjeran

slućajno....moš mislit.....ko da neznaju što traže

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
5 godina
Cekaj malo. Kak je to moguce? Kaj ne postoje sigurnosni protokoli koji stite nase informacije? Kaj je moguce da neko sa strane moze znati kada sam spojen na wlan i gdje surfam? Strasno.
,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
3 godine
neaktivan

Pogledajte ovu temu....i oni jos stite google....nemogu da vjerujem...http://www.bug.hr/forum/topic/internet/koji-boljigoogle-bing/55271.aspx

5 godina

Belji se

3 godine
neaktivan

Dajte procitajte clanak detaljno. Skidali su stvari sa mreza koje su bile otvorene. Ako imate otvorenu mrezu onda vas ne smeta da drugi to gledaju. To je kao da ste stali na pozornicu u parku i pricate svoje misli, a netko snima sa strane. Pa nek snima, ako vas to smeta nemojte pricati na javnom mjestu.

20 0 hvala 0
5 godina

Najjača mi je zadnja rečenica: "U Googleu ističu kako žele izbrisati te greškom prikupljene podatke, no sada su u kontaktu s regulatornim tijelima u raznim zemljama kako bi podatke uništili na najprikladniji način."

Hahaha

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
5 godina

Ovo je čak i moguće, zabrinuo bi se tek kad bi sa zaštićenih mreža skidali.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
5 godina
1domagoj1 kaže...

Najjača mi je zadnja rečenica: "U Googleu ističu kako žele izbrisati te greškom prikupljene podatke, no sada su u kontaktu s regulatornim tijelima u raznim zemljama kako bi podatke uništili na najprikladniji način."

Hahaha

Ne kužim u čemu je problem? Pa postoje točno definirani standardi kako se brišu podaci, jer se u suprotnom mogu vratiti. Google se ovime štiti od mogućih budućih tužbi.

Gledam te!
3 godine

I treba ih tužiti za sve pare koje imaju. I njih i gejbuk. To je jedini jezik koji takvi paraziti razumiju. Đubrad pohlepna kapitalistička!

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
5 godina
facewithascar kaže...

Dajte procitajte clanak detaljno. Skidali su stvari sa mreza koje su bile otvorene. Ako imate otvorenu mrezu onda vas ne smeta da drugi to gledaju. To je kao da ste stali na pozornicu u parku i pricate svoje misli, a netko snima sa strane. Pa nek snima, ako vas to smeta nemojte pricati na javnom mjestu.

Ma da?

Dakle, tebe recimo ne bi smetalo da te netko snima kod kuce kroz prozor jer nisi spustio zavjese? Ili da hoda iza tebe po cesti i snima te, jer ipak hodas po javnim mjestima. Svasta ljudi danas dopustaju...

Mozda to zakonski nije zabranjeno, ali da je u redu, nije, i takva ponasanja treba odmah osuditi!

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 11:37 (SupremeCommander).
5 godina
Veliki Brat kaže...
1domagoj1 kaže...

Hahaha

Ne kužim u čemu je problem? Pa postoje točno definirani standardi kako se brišu podaci, jer se u suprotnom mogu vratiti. Google se ovime štiti od mogućih budućih tužbi.

Da, to je, štiti se od mogućih tužbi, sasvim si u pravu, ali ja ne vjerujem da nemaju opremu da sami permanentno izbrišu podatke... a i prvenstveno sam mislio na to, pošto su u kontaktu sa regulatornim tijelima, automatski mogu i tim tijelima dati te podatke...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
5 godina
1domagoj1 kaže...
Veliki Brat kaže...
1domagoj1 kaže...

Najjača mi je zadnja rečenica: ...

Google se ovime štiti od mogućih budućih tužbi.

Da, to je, štiti se od mogućih tužbi, sasvim si u pravu, ali ja ne vjerujem da nemaju opremu da sami permanentno izbrišu podatke... a i prvenstveno sam mislio na to, pošto su u kontaktu sa regulatornim tijelima, automatski mogu i tim tijelima dati te podatke...

Ma to je samo službeni put rješavanja stvari, naravno da imaju sve što im treba (i više).

@SupremeCommander - sjećam se nekih gluposti kako je žena tužila tipa koji je u vlastitoj kuhinji gol spremao doručak, valjda duševne boli ili tako nešto. Mislim da se radilo o US-and-A i što je najbolje, mislim da je i dobila parnicu... Nije mi nikako jasno kako zakon može dozvoliti nekome da gleda u moj privatni prostor i da je ovakva glupost prošla, ali eto - prošla je :)

Gledam te!
3 godine
neaktivan

skynet je slučajno preuzo kontrolu na nuklearnim naoružanjem :)

kod mene normalno radi.....
5 godina

Taj gugl je fakat skynet.

- Psiho246
4 godine

Mene jedno zanima ako ima tko odgovor....kako je moguce bez obzira na taj dio koda, da su oni prikupljali informacije o wifi mrezama...pa zar ta auta za stret wiev ne koriste samo kamere...a za wifi treba antena ocito....dakle zakljucak jedino ako su za tu namijenu postavili poseban wifi primopredajnik onda su mogli skupljat informacije...a opet onda to nije bas slucajno, nista nije slucajno....nezaboravite da je google poceo izigravat i internet provajdera...bio je skoro clanak o tome....pa mozda je u tu svrhu i trebao malo vise informacija......

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
5 godina
neaktivan
mejt kaže...

Mene jedno zanima ako ima tko odgovor....kako je moguce bez obzira na taj dio koda, da su oni prikupljali informacije o wifi mrezama...pa zar ta auta za stret wiev ne koriste samo kamere...a za wifi treba antena ocito....dakle zakljucak jedino ako su za tu namijenu postavili poseban wifi primopredajnik onda su mogli skupljat informacije...a opet onda to nije bas slucajno, nista nije slucajno....nezaboravite da je google poceo izigravat i internet provajdera...bio je skoro clanak o tome....pa mozda je u tu svrhu i trebao malo vise informacija......

Skupljaju i pozicije otvorenih WIFI mreza...

Ma sto se tice googla, bio mi zanimljiv tamo prije 10 godina... sada...

sada sam malo zabrinut sto se tice njih... zato ja koristim kada u operi idem nesto traziti b (na koji sam stavio bing :) ) pojam...

In Control
5 godina

I googleu je kao trebalo 4 godine da to shvate?

5 godina
neaktivan
BORN kaže...

I googleu je kao trebalo 4 godine da to shvate?

Pa ne... ali vjerojatno je sada netko zaprijetio da ce sa time u novine pa moraju prestati...

In Control
3 godine
protjeran

Da, skupili su 600 GB podataka bez da su uopće znali da to rade. Nitko u par godina analize tih podataka nije to primjetio. Lažu nam u lice, vjerovatno jer se netko prijetio tužbom. Njega su potiho isplatili, a sad s   tim odugovlačenjem brisanja podataka   kupuju vrijeme za njegovo kopiranje i spremanje na mjesto skriveno daleko od ičijih očiju ili za analizu koliko stignu. Smradovi.

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
5 godina
Bigkix kaže...

Da, skupili su 600 GB podataka bez da su uopće znali da to rade. Nitko u par godina analize tih podataka nije to primjetio. Lažu nam u lice, vjerovatno jer se netko prijetio tužbom. Njega su potiho isplatili, a sad s   tim odugovlačenjem brisanja podataka   kupuju vrijeme za njegovo kopiranje i spremanje na mjesto skriveno daleko od ičijih očiju ili za analizu koliko stignu. Smradovi.

mislim da oni imaju dovoljno podataka za analizu...

vec sada imas surfajuci youtubom reklame koje si gledao 2 dana prije...

meni je nedavno iskocio laptop koji sam gledao u linksu na stracini, a da ne pricam o putovanjima i ostalim sranjima...

Potice me na onaj film sa Tom Cruisom...

nezasticenih mreza? to znaci kad ja saljem mail sa free wi fi da oni pokupe moj mail, kako slike i ostale podatke

potpis :D
4 godine
Psiho246 kaže...

Taj gugl je fakat skynet.

Iznenađen

Kad bolje razmislim...

3 godine
Hehe..slučajno...
Google si je pobrao šta je htio..sad je gotovo.
Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
4 godine

Izgleda a je zetva gotova, skupili su kuruza koliko su mogli. Koji gladnici.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
4 godine

Neki kažu štite se sada na neke načine.... zašto su onda sami priznali, da nisu priznali nebi se ni saznalo, jel tako?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice